Tex_Willer Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Dobra je stvar što su to vrlo mala mesta, u proseku oko 1000 ljudi, a ni tu nije imao bas 70-75% nego 61% uz ko zna kakve mitomanije. Bice njih naravno i na parlamentarnim izborima, ali ne bas u ovoj meri i intenzitetu.
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Dzo23 said: Pa da. Što ruralnija sredina to je veća šansa za prodaju (kupovinu) glasa. Valjda je jasno da ga drže kriminalci, oni što rade u državnom sektoru, i neobrazovana, nepismena bjeda i sirotinja (a nije malo takvih) koja pretežno živi po zabitima. Na prvi pogled je tako a u stvarnosti je problem i to što ostvare 40-45% i u gradskim sredinama, što kasnije dopune glasovima iz predgrađa i ruralnijih područja. Skupe po desetak hiljada glasova u Starom Gradu i na Vračaru što je duplo više nego u Sopotu ili u Barajevu. Mi se naložimo na bilo kakve pobede a u stvari je porazno što nije velika razlika i što svuda imaju neki solidan deo pristalica. Sad se i to malo menja, bolje se kontroliše u selima i više glasova se skupi, a ta promena je uslov za pobedu. ............. Inače, mislim da bi bilo pogrešno proglašavati pobedu "na foru". Otkrilo bi se to brzo i razočaranje bi bilo ogromno a efekat suprotan željenom. Na kraju krajeva i Vučić je do sada čekao da sazna rezultate pa ih je govorio, a to su bili oni iz zapisnika. Mislim da je velika greška to što opozicione liste na kašičicu daju rezultate tokom prebrojavanja. Krene sa par optimističnih najava, provuče se neki lažni trač a onda sledi muk i posle ide priča o nedostajućim kontrolnim listićima i šta ti ja znam. Prošao sam kroz sve zapisnike iz Kule (tačnije jedan nedostaje ali ne pravi razliku u odnosu na ukupne brojke) i vidi se da na samim BM nije bilo ogromnih nepravilnosti. Tačno se vidi da je išlo loženje na osnovu rezultata iz same Kule a pošto su naprednjaci napravili veliku razliku u Sivcu, Kruščiću i Crvenki, svi su se ućutali. Pričam uvek, on najveću krađu učini u pripremi izbora i van BM. Naravno, u budućnosti je moguće i da bude lupanja kutija i slično ali mislim da treba graditi kredibilitet kačenjem zapisnika na mreže kako koji pristiže. Pa ako negde zapne znače se o čemu je reč. U slučaju da oni krenu da izmišljaju rezultate imaćemo kopije zapisnika i tada sledi odbrana volje. Ovako, svede se na slučaj Kosjerić. 8 1
Utopista Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, Barkley#34 said: Rezultati Aranđelovac, po BM: Jebem im mater seljačku lažljivu. Kada sam pričao sa meštanima svi osim jednog su pljuvali Vučića, a sada ispada da je od njih troje maltene dvoje glasalo za njega. Smradovi lažljivi. Izvinjavam se što pišem i ako sam rekao da neću - ali skočio mi je pritisak kada sam video tabelu i morao sam. 1 1
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, Utopista said: Izvinjavam se što pišem i ako sam rekao da neću - ali skočio mi je pritisak kada sam video tabelu i morao sam. Ma što se izvinjavaš, piši jbt, mojne se povlačiš... 🙂 1
Utopista Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, fancy said: Ma što se izvinjavaš, piši jbt, mojne se povlačiš... 🙂 Hvala. Smorio sam se, duboko sam razočaran u ovaj narod. Kada se setim da sam se devedesetih prijavljivao u dobrovoljce dodje mi da sam sebi lupam šamare. Pobegao sam ovde u selo ja kojeg puškom nisi mogao naterati van Beograda, baš zato jer ne mogu više da gledam licemerje, bolesne ambicije koje gaze preko mrtvih radi svojih ciljeva...i onda malopre vidim da me i ovde lažu jajare. Baš me je kada sam video ovo i susedno selo pogodilo - pomešala mi se tuga i mržnja, ne znam kako ću sutra nekome ovde ruku da pružim. Deo familije sam odjebao zbog politike, i to i neke koji su dobri ljudi i koji su me voleli... Muka mi je majke mi od ovog naroda - previše je prodanih bulja... Ovde bre skoro svi puni kao brodovi a niko neće parče hleba da baci zimus psima ili mačkama nesrećnim, kupujem ampule da ih krpelji i buve žive ne jedu, niko da pita jel' treba neka pomoć nego se smeju iza ledja. Loš smo narod, a ono malo izuzetaka ili pobegne odavde, ili se povuče u sebe, ili se razboli zbog stoke koja ga okružuje... 4 1
JohnnyDragon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Svuda je to tako. Tek je na zapadu ne daj Bože. Sa ljudima što manje posla, mirnija duša i zdravije telo.
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Još jedna stvar, fantomske liste imaju neki efekat. U Kuli su na broju dva bili fantomi sličnog imena kao prava naša lista, koja je bila na broju tri. Ovi lažni su uzeli 0,6% glasova. Tih par stotina glasova je moglo da bude bitno. Druge dve izmišljene su bile na pozicijama 4 i 5 i uzele su manje glasova. Zato bi trebalo probati da se na svim izborima zauzme broj dva jer će ovi sigurno postaviti nekoliko lista sličnog naziva kao opoziciona. Bar da ne budu na vrhu, ispred prave, jer će se neko zajebati i glasati za njih. 3
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 17 minutes ago, JohnnyDragon said: Svuda je to tako. Tek je na zapadu ne daj Bože. Sa ljudima što manje posla, mirnija duša i zdravije telo. Ne znam, nisam živeo preko. Ali ne vidim baš nigde u Evropi ovakve scene sa izbora. A i više me boli ono što se dešava u mojoj kući... A za ovo što kažeš što manje sa ljudima se slažem 100%. Zato sam i zapalio. Radio sam 17 godina sa ljudima, zaradjivao veoma dobro za naše prilike - ali koliko mi je to donelo materijalno toliko me je sjebalo u duši, pre nego što sam počeo da radim sa ljudima voleo sam ljude, narod...a za tih 17 godina sam video koliko je loših ljudi i to me je porazilo toliko da sam se svega odrekao čim sam mogao i pobegao da živim sam kao ker sa ovim mučenim životinjama. Nikada ranije nisam vatru založio, a kamoli cepao 15 metara drva...sve mi je bilo na dugme. Ali sam želeo mir pre komfora i nisam se pokajao. Samo mi je baš žalosno sada kada sam video ove rezultate - učinilo mi se da su ipak pošteniji , nezavisniji, domaćini...a ono ispadoše jajare. Ljudi su za mene virus ove lepe planete. Edited 1 hour ago by Utopista
Milutinov Tata Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, Barkley#34 said: Još jedna stvar, fantomske liste imaju neki efekat. U Kuli su na broju dva bili fantomi sličnog imena kao prava naša lista, koja je bila na broju tri. Ovi lažni su uzeli 0,6% glasova. Tih par stotina glasova je moglo da bude bitno. Druge dve izmišljene su bile na pozicijama 4 i 5 i uzele su manje glasova. Zato bi trebalo probati da se na svim izborima zauzme broj dva jer će ovi sigurno postaviti nekoliko lista sličnog naziva kao opoziciona. Bar da ne budu na vrhu, ispred prave, jer će se neko zajebati i glasati za njih. Imace oni spremne "liste" da ulecu, seti su u Beogradu sta su radili, Rusi, Cale ovo je za tebe, Zujovic i Zeleni Beograd, pa 1 od 5 miliona, svi "predali" potpise pre opozicije. Racunaj da ce oni imati spremnu listu slicnog naziva da uglave na broj 2, mozda cak i jos neku. To ce biti republicki nivo, mogu da pokupe potpise "komunalaca" iz bilo kojih gradova i da prijave liste. Ocekujem i da pokusaju da naprave neke "velike" manjinske liste tipa romsko-crnogorska-bosnjacka-vlaska, pa mozda i ruska lista sa njima, da i preko njih navuku sto vise "manjinskih" glasova. 3
DJORDJE Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja zaista ne znam na cemu se zasnivao taj optimizam o pobedi? Prvo, uslovi pod kojima se odvijaju izbori su se promenili na gore, a i dalje ne vidim neki jedinstveni front protiv SNS-a. Ja ne zivim tu, ali samo na osnovu povremenih dolazaka jasno mi je da bi SNS tesko bio porazen u Beogradu, a ne tamo u nekom pickovcu gde lokalne baje rade bukvalno sta hoce. Oni kradjom dolaze do pobede u svakoj opstini, ali i bez kradje bi verovatno kontrolisali vecinu opstina. 1
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Auuu, Nepomeniku teško pali i ovakvi rezultati, pa brže bolje ubeđuje svoje stado da nije bilo tesno. Sad se Ludak kaje što je čitao posebno, bolje da je sve ukupno, lepše zvuče onda rezultati. Edited 1 hour ago by Volter 1 2
Molina23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 2 hours ago, Volter said: Evo danas Nepomenik najavljuje ''strašni'' snimak iz Bora gde tuku njihovog aktivistu dok je na zemlji. Misli na ovaj snimak: Hide contents Jedina greška sa ovog snimka je što ovu pametnicu - stani bre stani, takođe nisu išamarali. Pun mi ih je kurac više. Takvi će sutra da bacaju koske kerovima po Beogradu čim bude odzvonio kraj. Nikome ne treba oprostiti, pa da ti je rod rođeni. Lekovito je i razumeju poruku samo kad dobiju preko leđa. Edited 1 hour ago by Molina23 3
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 18 minutes ago, Milutinov Tata said: Imace oni spremne "liste" da ulecu, seti su u Beogradu sta su radili, Rusi, Cale ovo je za tebe, Zujovic i Zeleni Beograd, pa 1 od 5 miliona, svi "predali" potpise pre opozicije. Racunaj da ce oni imati spremnu listu slicnog naziva da uglave na broj 2, mozda cak i jos neku. To ce biti republicki nivo, mogu da pokupe potpise "komunalaca" iz bilo kojih gradova i da prijave liste. Ocekujem i da pokusaju da naprave neke "velike" manjinske liste tipa romsko-crnogorska-bosnjacka-vlaska, pa mozda i ruska lista sa njima, da i preko njih navuku sto vise "manjinskih" glasova. Jasno. Ne živim u zabludi da neće primetiti ovo što sam ja video, ima tamo likova koji su profi za svaku sitnicu. Samo bi bilo dobro i o tome razmišljati. Ne znam da li bi im se više isplatila jedna masovna lažna manjinska lista ili nekoliko manjih, jer bi cenzus za manjinske liste bio 12-14k glasova što mogu dobrom logistikom da obezbede pa da tako u startu prikupe desetak mesta u parlamentu. Tada rizikuju da im Dont oduzme deo mesta ali manje nego što bi ih ovako dobili.
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, Molina23 said: Jedina greška sa ovog snimka je što ovu pametnicu - stani bre stani, takođe nisu išamarali. Pun mi ih je kurac više. Takvi će sutra da bacaju koske kerovima po Beogradu čim bude odzvonio kraj. Nikome ne treba oprostiti, pa da ti je rod rođeni. Lekovito je i razumeju poruku samo kad dobiju preko leđa. Sve u životu je kao onaj ying yang znak, i u najgorem ima makar neka svetla tačka, a i najboljem postoji nešto što može biti loše. Ja isto osetim toliki bes da bi ih gadjao molotovljevim koktelom, mislim da bi se sledeći put dobro zamislili, a onda se setim da su oni zaštićeni od države, murije, sudstva...i da bi se moguće svetili i da bi nastradao neko ni kriv ni dužan. Tako da nisam ni sam načisto kako se boriti. Mislim da ovo ide solidnim tokom, i da su oni u nezaustavljivom padu, ali mislim da mafija neće priznati poraz, i da tada mora jako puno ljudi biti na ulici koji će im pokazati da nemaju nikakve šanse u sukobima, ili makar da će platiti ogromnu cenu ako se na iste odluče. To bi možda odbilo veliki broj onih sa njihove strane kojima ruke nisu krvave do ramena - ne bi baš rizikovali sve zbog par desetina ili stotina ljudi koji su vrh te mafijaške piramide. Ne znam, samo glasno razmišljam.... Najviše bih naravno voleo da pobedimo na izborima, oni kažu ok - evo sada vi imate šansu da vodite državu pa da vidimo šta znate, a ako ne valjate mi čekamo neku novu šansu iskusniji i pročišćenih redova... Ali toliko normalna stvar mi ovde deluje kao utopija.
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 35 minutes ago, Barkley#34 said: Zato bi trebalo probati da se na svim izborima zauzme broj dva Ja ocekujem da se od sada svi uozbilje maksimalno i da studentska lista bude prva na glasackom listicu. Mora se imati sve spremno i reagovati u trenutku, cim izbori budu raspisani - mora se poceti sa takvim 'pobedama' da bi se doslo i do pobede na izborima. Kad bi se lista predala pre SNSovske, to bi vec ozbiljan statement bio, jasan signal da su im temelji uzdrmani. I jos dve kampanje na nacionalnom nivou bi trebalo povesti. Jedna koja neprestano ponavlja da je kupovina glasova krivicno delo i druga da poziva Bosance da ostanu na izborni dan kod svojih kuca, u svojoj drzavi.
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Za kampanje se slažem a za broj jedan mislim da nema šanse. Sns prikupi ranije potpise, antidatira ih u knjigama kod overivača i odmah preda, to je jasno. Fizički je nemoguće da prikupe potpise tom brzinom a da sve bude legalno. 2
djura.net Posted 49 minutes ago Posted 49 minutes ago 11 minutes ago, Barkley#34 said: Za kampanje se slažem a za broj jedan mislim da nema šanse. Sns prikupi ranije potpise, antidatira ih u knjigama kod overivača i odmah preda, to je jasno. Fizički je nemoguće da prikupe potpise tom brzinom a da sve bude legalno. Samo im je logistika bila jaca. Dzaba antidatiranje, ko prvi dodje u izbornu komisiju, taj prvi predaje listu. Ako izborna komisija pocinje sa radom od 8h ujutru, vec od 20h uvece treba organizovati dezurstvo da bi se lista prva predala. Razgovarao sam sa ljudima koji su skupljali potpise za studentska listu, bili su sokirani koliko je ljudi doslo bez ikakvih poziva i vucenja za rukav - skupljali su i 2-3 vise potpisa nego sto je bilo potrebno. Samo im nije palo na pamet, niti im je bio cilj da se nadmecu za poziciju na listi. Sad su vec mnogo, mnogo iskusniji.
Šiljokapi Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago 2 minutes ago, djura.net said: Samo im je logistika bila jaca. Dzaba antidatiranje, ko prvi dodje u izbornu komisiju, taj prvi predaje listu. Ako izborna komisija pocinje sa radom od 8h ujutru, vec od 20h uvece treba organizovati dezurstvo da bi se lista prva predala. Razgovarao sam sa ljudima koji su skupljali potpise za studentska listu, bili su sokirani koliko je ljudi doslo bez ikakvih poziva i vucenja za rukav - skupljali su i 2-3 vise potpisa nego sto je bilo potrebno. Samo im nije palo na pamet, niti im je bio cilj da se nadmecu za poziciju na listi. Sad su vec mnogo, mnogo iskusniji. Samo logistika 🙂 Svaki potpis mora biti overen kod notara ili oštine. Misliš da bilo ko sme overiti neki potpis za bilo koju listu pre huljine? Nema teorije, i ovako su zavlačili sve opozicione, zamisli sad kad imaju realnu pretnju? A njima se overava i pre raspisivanja izbora.... 2
djura.net Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago 9 minutes ago, Šiljokapi said: Nema teorije That's the spirit!
DameTime Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Mislim da je velika greška to što opozicione liste na kašičicu daju rezultate tokom prebrojavanja. Krene sa par optimističnih najava, provuče se neki lažni trač a onda sledi muk i posle ide priča o nedostajućim kontrolnim listićima i šta ti ja znam. Prošao sam kroz sve zapisnike iz Kule (tačnije jedan nedostaje ali ne pravi razliku u odnosu na ukupne brojke) i vidi se da na samim BM nije bilo ogromnih nepravilnosti. Tačno se vidi da je išlo loženje na osnovu rezultata iz same Kule a pošto su naprednjaci napravili veliku razliku u Sivcu, Kruščiću i Crvenki, svi su se ućutali. Slažem se, tu se vidi nedostatak koordinacije između opozicije. Btw, nenadležni saopštava da prema poslednjem istraživanju "stoje nikad bolje u poslednjih 5 godina". Zanimljivo da to sada izjavljuje, a u gotovo svim opštinama su imali značajan pad. Očigledna poruka šljamu koji glasa za njega.
DJ_Vasa Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago 56 minutes ago, Milutinov Tata said: Imace oni spremne "liste" da ulecu, seti su u Beogradu sta su radili, Rusi, Cale ovo je za tebe, Zujovic i Zeleni Beograd, pa 1 od 5 miliona, svi "predali" potpise pre opozicije. Racunaj da ce oni imati spremnu listu slicnog naziva da uglave na broj 2, mozda cak i jos neku. To ce biti republicki nivo, mogu da pokupe potpise "komunalaca" iz bilo kojih gradova i da prijave liste. Ocekujem i da pokusaju da naprave neke "velike" manjinske liste tipa romsko-crnogorska-bosnjacka-vlaska, pa mozda i ruska lista sa njima, da i preko njih navuku sto vise "manjinskih" glasova. Kako je krenulo, izgleda da će takve liste sve manje da budu uspešne, a i ranije nisu imale neki zapažen uspeh na republičkim izborima. Ćale, pljunuo sam na tebe ili Ruska stranka u kojoj ima Rusa isto koliko i Papuanaca su za one sa IQ nižim i od onih što svojevoljno glasaju za SNS. Ne kažem da budala nema, ali mislim ni da od takvih lista više nema mnogo koristi. Onaj ko hoće da pobedi bi mogao da lepo uleti u mesta gde ima nacionalnih manjina, da njihovim predstavnicima ponudi učešće u vlasti i da krenu u kampanju protiv manjinskih stranaka kojima se zastupanje manjinskih interesa svelo na cirkus ili nerad. SVM navodno zastupa Mađare, ali ide u koaliciju sa radikalima, koji su im ne tako davno spremali karte do Budimpešte. Onaj mutavi koji predstavlja Hrvate se zabio u mišju rupu kada su odavde proterivali hrvatske studente koji su dosšli na neku žurku, kada su bez ikakvog dokaza optuživali Hrvatsku da nešto radi protiv Srbije, ili kada su njihovog sunarodnika Piculu, za koga sam čuo da je iz partizanske porodice, nazivali ustašom. Ne znam kako sada stoji Ljajić u Novom Pazaru, ali pretpostavljam da se tamošnjim Bošnjacima baš i ne sviđa to što bi da im zatvore državni univerzitet ili što im povremeno hapse nedužne sunarodnike. Jedini koji zaista rade za svoj narod jesu pripadnici albanskih stranaka, ali usled fašizacije ovdašnjeg društva, saradnja sa njima nije moguća. A jednog lepog dana bi trebalo malo i pročešljati manjinske stranke i onemogućiti da se neki Pera Perić sa 100% srpskom genetikom predstavlja kao Rus, Kinez, Turčin ili Japanac, i to u saradnji sa tim manjinama, koje vrlo dobro znaju da neki Milojko nije Mađar, da Ištvan nije Crnogorac ili da Hasan nije Vlah.
Petkovic Miroslav97 Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago Mnogo je ovo lako odneto, mišljenja sam da je već sinoć trebao da se uputi poziv za masovni skup, krađa je bila očigledna. 1
Don Dusko Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago 7 minutes ago, DameTime said: Btw, nenadležni saopštava da prema poslednjem istraživanju "stoje nikad bolje u poslednjih 5 godina". Zanimljivo da to sada izjavljuje, a u gotovo svim opštinama su imali značajan pad. Očigledna poruka šljamu koji glasa za njega. Mora da ohrabri svoje pristalice sada kada su nekako izvukli ovo. Zato ne treba padati u depru.Jeste dobio svih 10 opstina ali vidi se trend padanja.
DJ_Vasa Posted 24 minutes ago Posted 24 minutes ago 1 minute ago, Don Dusko said: Mora da ohrabri svoje pristalice sada kada su nekako izvukli ovo. Zato ne treba padati u depru.Jeste dobio svih 10 opstina ali vidi se trend padanja. Pa dobro, jeste da je pobeda, ali je ipak Pirova.
Recommended Posts