Tex_Willer Posted yesterday at 05:42 PM Posted yesterday at 05:42 PM Sad gledam za referendum za pristupanju Eu bi izašlo čak 85% gradjana, a nema sile da je to prosečnoj osobi bitnije od izbora. Pogotovo što samo 6% osoba smatra da ćemo ući u Eu do 2030g... 2
Dzo23 Posted yesterday at 05:49 PM Posted yesterday at 05:49 PM Ima li negdje podatak koliko je najvise izaslo ljudi na parlamentarnim izborima do sad? Osluskujuci ljude oko sebe i kakav generalno vlada ambijent veliki sam optimista da ce biti rekordna izlaznost na sledecim PI.
Tex_Willer Posted yesterday at 05:53 PM Posted yesterday at 05:53 PM 4 minutes ago, Dzo23 said: Ima li negdje podatak koliko je najvise izaslo ljudi na parlamentarnim izborima do sad? Osluskujuci ljude oko sebe i kakav generalno vlada ambijent veliki sam optimista da ce biti rekordna izlaznost na sledecim PI. 2000g je izlaznost bila 71,5%, a izašlo je 4,9m ljudi. 1
Volter Posted yesterday at 06:09 PM Posted yesterday at 06:09 PM (edited) 5 hours ago, Kalinic10 said: Zašto misliš da nije dobro? Studenti + opozicija po ovome na 33.7%, a SNS na 31.6%. Problem može biti što opozicija neće ići zajedno već pojedinačno, a mogu ostati ispod cenzusa. Francuz svakako ide samostalno, od EU5 koalicije za sada nema nagoveštaja da će zajedno na izbore, čak su počeli međusobno da se prepucavaju ZLF i SSP. Znamo svi da se borimo protiv kriminalaca i znamo njihovu moć, al i pored toga nama će možda veći problem biti naše podele. Nas ima više, u to ne sumnjam, ali moramo ozbiljnije pripremljeni da ih dočekamo nego ove lokalne izbore. Mesecima se znalo za njih i poslednji trenutak se čekao za dogovore, negde su se dogovorili, negde nisu. Na terenu se sada ozbiljno radi i to je dobro. Samo iz Novog Sada dolazi 420 posmatrača u Kulu. Kreni-Promeni šalje 500. Edited yesterday at 08:21 PM by Volter 6
Kalinic10 Posted yesterday at 06:29 PM Posted yesterday at 06:29 PM 13 minutes ago, Volter said: Problem može biti što opozicija neće ići zajedno već pojedinačno, a mogu ostati ispod cenzusa. Francuz svakako ide samostalno, od EU5 koalicije za sada nema nagoveštaja da će zajedno na izbore, čak su počeli mešusobno da se prepucavaju ZLF i SSP. Znamo svi da se borimo protiv kriminalaca i znamo njihovu moć, al i pored toga nama će možda veći problem biti naše podele. Nas ima više, u to ne sumnjam, ali moramo ozbiljnije pripremljeni da ih dočekamo nego ove lokalne izbore. Mesecima se znalo za njih i poslednji trenutak se čekao za dogovore, negde su se dogovorili, negde nisu. Na terenu se sada ozbiljno radi i to je dobro. Samo iz Novog Sada dolazi 420 posmatrača u Kulu. Kreni-Promeni šalje 500. Naravno, sve stoji što si rekao. Samo sam mišljenja da dan kada nepomenik raspiše izbore, energija među svima će da skoči za 300%, i mislim da će im tad doći u glavu da je to-to, i da svi moraju da stanu zajedno jedni za druge. Meni je skroz OK da dosadašnja opozicija i studenti idu u dve kolone. Ta opozicija ima neku grupaciju od 5-6% ljudi koji će ih podržati sigurno. Zajedno sa studentima, to može biti dobitna kombinacija. Biće izuzetaka kao Francuz koji će možda hteti izaći sam na izbore, ali on sam nema šta da traži, bukvalno pitanje da li će skupiti i 0.5% što je nekih 20ak hiljada glasova. Iskreno i to mi je mnogo za njega u ovoj situaciji. Ali da, mišljenja sam da će se na kraju dogovoriti zajedno svi, jer odvojeno nemaju šta da traže i tog su svi svesni među opozicijom. 1
Amigdala Posted yesterday at 06:31 PM Posted yesterday at 06:31 PM 3 hours ago, DJ_Vasa said: Pretpostavljam da oni koji su sprovodili anketu znaju kako se radi taj posao, a logično mi je da onaj ko ne želi da se izjasni naprosto ne učestvuje u anketi. Ne mora bas uvek da znaci. Naravno, zavisi i od teme i cilja istrazivanja. Prosle godine sam ucestvovao u jednoj telefonskoj anketi , bese neko zvucno ime agencije i ja pristanem. Odgovaram 10 minuta na pitanja i potpitanja da bi me tek na kraju anketar pitao kljucne stvari i da bi se ispostavilo da ja po zadarim kriterijumima, uopste nisam ciljna grupa istrazivaca. E ,sad, da li im je fora ili su postupili amateraki, pitanje je. A ja ne mogu da znam da li su i moji odgovori (koje sam vec dao) sluzili kao ingredient za konacan rezultat. Istrazivanje je bilo na temu o standardu zivota ili tako nesto. Zamisli tek ozbiljnija pitanja na ozbiljne teme. 1
fancy Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Posmatrači Saveta Evrope dolaze na lokalne izbore u Srbiju: Pet opština će biti pod lupom Quote ... U ovlašćenju stranim posmatračima za praćenje rada organa za sprovođenje izbora u pet opština, navodi se da su posmatrači ovlašćeni da prate rad i da posmatraju sve izborne radnje organa za sprovođenje izbora na teritorijama ovih opština. Posmatrači ne smeju da ometaju, niti da se na bilo koji način mešaju u rad organa za sprovođenje izbora. Pašić: SE prihvatio zahteve srpske opizicije Poslanica Stranke slobode i pravde, Tatjana Pašić ističe da je ovakva odluka pokazatelj da su u Savetu Evrope shvatili ozbiljno zahtev koji im je opozicija ranije iznela. ... Baby steps... Al bolje da se i sporo kreće nego da stoji...
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago U vezi istraživanja o kom smo juče pričali, 12% je reklo da ne prati politiku, što je veoma moguće, bar za većinu od njih, a 22% je neopredeljeno. Verujem da je većina od ocih poslednjih ili neopredeljena u odnosu studenti/opozicija ili ne žele da kažu za koga su.
MeanMachine Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 23 hours ago, Tex_Willer said: Sad gledam za referendum za pristupanju Eu bi izašlo čak 85% gradjana, a nema sile da je to prosečnoj osobi bitnije od izbora. Pogotovo što samo 6% osoba smatra da ćemo ući u Eu do 2030g... Znam neke kojima je bitnije. Ne glasaju ali su protiv eu pa na referendum bi izašli. Znam i obrnute. Prvi su da kažemo bliski dverima Vučića ne vole ali opozicija i studenti to je obojena revolucija. Drugi pak pa čekaju povratak Zorana a i onda bi mu našli mane ko nekad ds kažemo neka ldp pescanik ekipa. Njima se opozicija ne sviđa sve rus do rusa. Obe ekipe zive fino iako kažu ds nije tako. Edited 6 hours ago by MeanMachine
Tex_Willer Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 27 minutes ago, MeanMachine said: Znam neke kojima je bitnije. Ne glasaju ali su protiv eu pa na referendum bi izašli. Znam i obrnute. Prvi su da kažemo bliski dverima Vučića ne vole ali opozicija i studenti to je obojena revolucija. Drugi pak pa čekaju povratak Zorana a i onda bi mu našli mane ko nekad ds kažemo neka ldp pescanik ekipa. Njima se opozicija ne sviđa sve rus do rusa. Obe ekipe zive fino iako kažu ds nije tako. Ima svakakvih osoba, ali primat nam nije ulazak u EU ni kroz 5g i to svi znaju. Npr ovih 22% što je neopredeljeno su ključ, smatram da će 70-80% tih osoba izaći na izbore, u Madjarskoj je slična situacija i vecinski su to 18-40 osobe, verujem da je i kod nas slična situacija, čovek što je stariji on je sigurniji glasac i njegov izlazak na izbore je siguran( ukoliko je politizovan), takodje vrlo teško menja svoje odluke( tu pre svega mislim na 60+ osobe koje su mu ostale verne).
dali_man Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Sto se toliko cimate oko istrazivanja, kad izbori svakako nece biti posteni, kakvo god formalno brojanje glasova bilo, jer se "pobednik" zna unapred. Pitanje svih pitanja, da li cemo vece nakon objavljivanja rezultata masovno izaci na ulice, i tamo ostati sve dok rezim ne padne. Po svaku cenu. Ako AV konstituise skupstinu i vlast, ugasili smo ga na duzi vremenaki period. Bas duzi. 9
Tex_Willer Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 29 minutes ago, dali_man said: Sto se toliko cimate oko istrazivanja, kad izbori svakako nece biti posteni, kakvo god formalno brojanje glasova bilo, jer se "pobednik" zna unapred. Pitanje svih pitanja, da li cemo vece nakon objavljivanja rezultata masovno izaci na ulice, i tamo ostati sve dok rezim ne padne. Po svaku cenu. Ako AV konstituise skupstinu i vlast, ugasili smo ga na duzi vremenaki period. Bas duzi. Da je to bas tako odavno bi izbora bilo, već je on maltene maksimalno krao, naravno to ce povećati ali ne drastično. Zato sam i ubedjen da parlamentarnih izbora nece biti od kraja 2027g.
dali_man Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 13 minutes ago, Tex_Willer said: Da je to bas tako odavno bi izbora bilo, već je on maltene maksimalno krao, naravno to ce povećati ali ne drastično. Zato sam i ubedjen da parlamentarnih izbora nece biti od kraja 2027g. Kad je AV resio da niski aerodrom prebaci sa gradskih ingerencija na drzavu, niska skupstina je imala rok od nekih recimo 30 dana da verifikuje tu odluku. Postojao je neki deadline. Imali komotnu vecinu, bez problema su u svakom trenutku mogli da sazovu skupstinu i rese stvar. Znas kada su verifikovali tu odluku? Zadnjeg dana. Zbog cistog Vucucevog manijakalnog izdrkavanja nad nislijama koji su protestvovali. 1
Drug Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kako god - da li je nekolicina potpisa falsikovana, sramno je da ovoliki % lekara u tako maloj opštini podržava okg. Ali je istovremeno i svedočanstvo života u neslobodnom društvu. 2
Kalinic10 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Tex_Willer said: Da je to bas tako odavno bi izbora bilo, već je on maltene maksimalno krao, naravno to ce povećati ali ne drastično. Zato sam i ubedjen da parlamentarnih izbora nece biti od kraja 2027g. Biće parlamentarni izbori sigurno do kraja godine, najkasnije mart sledeće. Razlog za to je što nepomeniku ističe predsednički mandat u maju, izbori moraju biti održani najkasnije 30 dana pre toga, a raspisani nekih 2-3 meseca pre isteka mandata. Razlozi zašto će parlamentarni biti zajedno sa predsedničkim: 1. Ako budu samo predsednički, stvoriće se klasična referendumska atmosfera, a nepomenik želi da izbegne takav scenario sa ubacivanjem parlamentarnih i milion malih fantomskih lista. 2. Ako održi samo predsedničke, on ostaje bez mandata predsednika a i bez premijerske funkcije, tako da bi na nekoliko meseci bio bez funkcije, što on sebi trenutno ne može da dozvoli iz raznih razloga
Volter Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago 1 hour ago, Drug Crni said: Kako god - da li je nekolicina potpisa falsikovana, sramno je da ovoliki % lekara u tako maloj opštini podržava okg. Ali je istovremeno i svedočanstvo života u neslobodnom društvu. Da, sramno, a mnogi su ne samo u Lučanima nego i u drugim mestima stavljeni na spisak bez pitanja. Ne smeju to da kažu javno kao ovo dvoje lekara zbog posledica.
Molina23 Posted 15 minutes ago Posted 15 minutes ago 3 hours ago, dali_man said: Pitanje svih pitanja, da li cemo vece nakon objavljivanja rezultata masovno izaci na ulice, i tamo ostati sve dok rezim ne padne. Po svaku cenu. Ako AV konstituise skupstinu i vlast, ugasili smo ga na duzi vremenaki period. Bas duzi. Taj izborni dan i atmosfera na ulici će biti dan D za ovaj narod i opstanak bilo kakvog obrisa države, bez preterivanja. Ili će izaći besna masa sa krvavim očima rešena i odlučna da razjebe ceo sistem i kriminalnu bagru za sva vremena ili ćemo da pičimo selfije & bliceve sa sitnom decom i kučićima zadovoljni sobom i slikom koju smo poslali teta Ursuli i Kaji Kalas. Sve je do nas ponovo. Podsetnika radi bolesnik i dalje vuče ozbiljne traume od 15. marta gde je kao prava pizda čučao oko Surčina a masa koja je bila u razmeri 150:1 nije smela ili htela da grune na Ćacilend jer eto mi smo bolji od njih. Moraju se obuku čizme i zaroni u govna, takav je teren. 1 1
Recommended Posts