Nek grmi jako Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) Petog oktobra video sam svojim očima jedne pored drugih i građansku elitu, i nacionalne perjanice, a oni su zajedno stajali uz navijače i otkinute delove Službe... Znači da može, a može zato što je Đinđić sabirao, a nije oduzimao one koji mašu zastavom EU i one koji su poneli ikonu tog Petog oktobra. Pa ako želimo preokret, onda nema gadljivosti na onog do sebe. Jer taj do mene mi najbolje pokazuje da u svemu tome - nisam sam. Zato od prvog dana na forumu, i ovom i onom starom, tvrdim da svaka podela nesvesno, a nekad čak i svesno koristi samo i jedino Aleksandru Vučiću, kome nije gadno da se danas boji u jedan kolor, sutra u drugi a prekosutra u treći, odbacujući ideologiju kao opušak od cigarete. I kad sam već pomenuo navijače, ko ne veruje šta nam podele donose, može uvek da se podseti onog navijačkog slogana - pogledajte semafor. Edited 22 hours ago by Nek grmi jako 2
Klotzen Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Imajte na umu da neke zastave nose provokatori koji žele da naprave incident pa da se to vrti na režimskim medijima. Ja koliko se sećam bila je jedino zastava nekog ruskog isusa koju je koristio između ostalih i Wagner plaćenička grupa. U NS sam video neke motoraše koji imaju prišivene ruske zastave i to je sve što sam ja video a da sam siguran da nije provokator neki. 2 1
berti Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Još malo, pa ce smetati i što se nose zastave Srbije 2 1
Volter Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) Fino su trčkarali kerovi, pojedini sa viškom kilograma se zadihali, al dobro im ovo dođe, da malo smršaju. Lepo je videti kako za kratko vreme uz pomoć društvenih mreža se okupi lepa brojka ljudi. Lepo je videti zajedništvo studenata, pa tako dođu i studenti iz Novog Pazara. No, bez obzira na broj ljudi, ne treba im dati mira do izbora. Dobri skupovi u Valjevu, Kragujevcu, Novom Sadu...Poljoprivrednici i dalje blokiraju, najavili i radikalizaciju pa ćemo videti. Za 21. najavljen i "Marš za pravosuđe". A studenti najavili da se vidimo i narednih dana. Edited 21 hours ago by Volter
Volter Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Čuj krimosa u uniformi na kraju klipa - Siso jedna, dođi. Haha, joj teški su ovo debili.
Issey Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 3 hours ago, Tex_Willer said: Za sitnice se hvatamo, dok nam omladinu biju krvoloci koji ni majci nisu dragi... Svi ti smarači koji nalaze dlaku u jajetu, u principu nemaju ništa protiv da vučić ostane doživotno na vlasti. Ista priča na forumu već godinama, deo 136...
Perkos2 Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago (edited) 2 hours ago, berti said: Još malo, pa ce smetati i što se nose zastave Srbije Srbija je nažalost svoju državnost i zastavu unela u jednu veštačku tvorevinu i još nije zatražila da povrati to što je njeno, i dalje se ovde u Srbiji sanja šugoslavija. Istina nisu svima motivi isti,ima tu raznih protuva ali je svima zajedničkp a ti je da vole da je Srbija što manja i slabija. Edited 20 hours ago by Perkos2
RatzenStadt Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 23 hours ago, Volter said: Junačina Gorski Matović baca devojku koja udara glavom u zid. Znam ovog lika, jos od kad smo imali 13g. Klosar. Bese fudbalski top talenat i clan zlatne generacije FKNS 88/89 koja je dala nekoliko mladih reprezentativaca Jugoslavije. Pak, vrlo rano se odao drogama, alkoholu i zivotnom pozivu da bude zestoki momak. Uvek sam ga gledao kao alfa muzjaka, jak ko bik, high testo, uvek okruzen razlicitim devojkama koje orbitiraju oko njega. Reifikacija Chad mima. Nekoliko puta je pravio zaokrete za 180 stepeni, lecio se od alkohola, u jednom trenutku i u crkvi nasao spas, ali svaki put ga savlada realnost brze nego sto napravi korak napred, odma slede dva koraka unazad i vrati se starim navikama - zivot na gasu, droga, dilovanje, promiskuitet... Neveruem da ima vise od god dana radnog staza za svojih 37g. Prilicno opasan lik. Neuracunljiv, agresivan, beskrupulozan. Uvek je bio u problemu sa zakonom, ali eto, izgl da je uspeo da nadje zajednicki jezik sa policijom napokon 🙄 Dugo ga nisam video. Ne bih ga ni prepoznao na snimku. Sto kaze Pera, honorar za brisanje krivicnih prijava i novcanu naknadu. 1
Tex_Willer Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 7 hours ago, Issey said: Svi ti smarači koji nalaze dlaku u jajetu, u principu nemaju ništa protiv da vučić ostane doživotno na vlasti. Ista priča na forumu već godinama, deo 136... Neću da budem bezobrazan, ali kao da ih to hrani i da im on daje neki zamajac.
tomas.hokenberi Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 21 hours ago, Volter said: Koliko sam ja razumeo Tomasa, nije njemu problem da glasa za bilo koga samo da bi se smenio ovaj zlikovački režim, samo bi voleo da ne bude kasnije zajeb poput Koštunice. Sa Koštunicom jesmo se zajebali, samo bez obzira na to, nikad se nisam pokajao što sam glasao za njega kako bi se smenio onaj zlikovac. Upravo tako. Ni ja se nisam pokajao pošto nije bilo druge opcije. Nažalost pošto je to bila jedina opcija i odnos snaga je bio takav da prave promene nisu bile moguće, imali smo 12 godina privida demokratije koji je, uz mnogo pogrešnih odluka i pogreŝnih kadrovskih izbora DS, morao da dovede do vlasti SNS. Da je 6.10.2000. napravljen "clean cut" svih stubova bivseg rezima danas bi AV ili robijao ili bi se "bavio poltikom" ispred lokalne prodavnice uz flaŝu piva. Za "clean cut" je bilo potrebno rasformirati SVE bezbednosne sluzbe i vojne i civilne, i formirati nove bez kadrova iz starih. Penzionosati kompletan vojni i policijski vrh i zameniti ga novim kasrovima. Uhapsiti sve osumnjicene za ratne zlocine u ratovima 1991-1999. Trebalo je zabraniti rad SPS, SRS,JUL i satelitskih stranaka i zabraniti učešće u politič̣kom životu SVIM njihovim članovima. I naravno trebalo je ispitati poreklo kapitala svih SPS, JUL itd. tajkuna. To se nije moglo desiti sa "legijalistom" Koštunicom. 4
Petkovic Miroslav97 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 10 hours ago, Volter said: Čuj krimosa u uniformi na kraju klipa - Siso jedna, dođi. Haha, joj teški su ovo debili. Je l vidis sa kakvom se spremnošću ide na proteste 😁💪 Poštovanje za studenta, sanjaće ga polićaci 3
Perkos2 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) 1 hour ago, tomas.hokenberi said: Upravo tako. Ni ja se nisam pokajao pošto nije bilo druge opcije. Nažalost pošto je to bila jedina opcija i odnos snaga je bio takav da prave promene nisu bile moguće, imali smo 12 godina privida demokratije koji je, uz mnogo pogrešnih odluka i pogreŝnih kadrovskih izbora DS, morao da dovede do vlasti SNS. Da je 6.10.2000. napravljen "clean cut" svih stubova bivseg rezima danas bi AV ili robijao ili bi se "bavio poltikom" ispred lokalne prodavnice uz flaŝu piva. Za "clean cut" je bilo potrebno rasformirati SVE bezbednosne sluzbe i vojne i civilne, i formirati nove bez kadrova iz starih. Penzionosati kompletan vojni i policijski vrh i zameniti ga novim kasrovima. Uhapsiti sve osumnjicene za ratne zlocine u ratovima 1991-1999. Trebalo je zabraniti rad SPS, SRS,JUL i satelitskih stranaka i zabraniti učešće u politič̣kom životu SVIM njihovim članovima. I naravno trebalo je ispitati poreklo kapitala svih SPS, JUL itd. tajkuna. To se nije moglo desiti sa "legijalistom" Koštunicom. zar stvarno verujete da je jedan Koštunica mogao da stopirao ceo DOS koji je imao nameru da iz korena promeni Srbiju? Stvarnost je puno drugačija samo se zbog ideologije gura glava u pesak, taj isti DOS bio je sastavljen od raznih špijuna i pripadnika službe, ko nije u to vreme verovao barem danas može da sa ove distance vidi ko je i gde završio. Ko da menja iz korena Srbiju? Čanak, Čeda, Isakov, Čović, Zoran Živković, Perišić, Veselinov, onaj oficir Obradović,stari udbaš Mihajlović, kako da ne evo sve i danas plaču što nisu uspeli. Sem pokonog Đinđića i Žarka Koraća tamo nije bilo ljudi spremnih da uđu u borbu za promene i zato je sve propalo. Sve što si nabrojao trebalo je neko da i fizički na terenu odradi a nije imao ko, setite se pitanja koje postavlja Đinđić kad beretke "štrajkuju" "imamo li jedinicu koja može da im se suprostavi" i kakav je odgovor dobio od Mihajlovića i Vojske. Lako je pričati o promenama ali na terenu to ide puno teže i mora se dobro pripremiti na svim nivoima. Ne možeš sam da ušetaš u službu i policiju i kažeš im" marš napolje" a da nemaš adekvatnu zamenu već spremnu da sve pruzme. Edited 9 hours ago by Perkos2 3
Volter Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Nije naravno samo Koštunica kriv. Ima krivice čak i Đinđića zbog nekih ljudi iz njegovog okruženja, on je želeo i da ih promeni, ali nažalost ubijen je. Pominje Tomas i DS i njegov deo odgovornosti. Golemo je polje odgovora što se tiče tog perioda, a nemam nešto volje da se vraćam na taj period, mnogo puta sam i van foruma pričao sa ljudima o ovoj temi. 1
Perkos2 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 8 minutes ago, Volter said: Nije naravno samo Koštunica kriv. Ima krivice čak i Đinđića zbog nekih ljudi iz njegovog okruženja, on je želeo i da ih promeni, ali nažalost ubijen je. Pominje Tomas i DS i njegov deo odgovornosti. Golemo je polje odgovora što se tiče tog perioda, a nemam nešto volje da se vraćam na taj period, mnogo puta sam i van foruma pričao sa ljudima o ovoj temi. Hoću samo da upozorim da je služba kod nas extremno jaka i da neće tek tako prepustiti svoju moć, da bi se razmontirala treba prvo oformiti posebna nekorumpirana odeljenja policije i tužilaštva, ne može na juriš da ne bi imali slučajeve kao danas u CG gde se hapsi biša ministarka zato što je oterala sa posla Milove direktore, sud presudio da nije smela da ih smenjuje i sad je ona oštetila državu CG. Imamo posla sa državnom mafijom koja ima i svoje policajce i tužioce i sudije, to se ne smenjuje preko noći , tj može i na juriš ali to je onda revolucija koja znamo prvo pojede svoju decu. 3
Chaos Is Me Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Svako od nas ima svoje preferencije. Pošto stara radikalčina Vučić nije gadljiv ni na kvazi-evropejce, pripadnike lgbt zajednice, rome, intelektualce prodane guzice, niti generalno postoji bilo kakva ideološka selekcija (a prirodno je da će u to jato prvi pohrliti nacionalistički trogloditi), da bismo ga pobedili moramo i mi prihvatiti najheterogeniju grupu saveznika. Desperate times require desperate measures. Po meni nije loš pomak zameniti nacionaliste ogrezle do krvi u kriminalu za nacionaliste koji bi makar proklamativno da se drže propisa i kojima nije ok da im deci padaju betonske ploče na glavu i da jedan čovek uzurpira sve institucije. Obaška što je 99% stanovništva koje baštini EU vrednosti, koliko god da je takvih u ovom društvu a nije više od 20%, mahom protiv žvale pa neće biti jednostavno ni tim novim desnim babarogama da uspostave toliku hegemoniju kao što imamo trenutno. Ne znam kako može biti jednostavnije: prvo ide obaranje mafije, a nakon toga borba protiv raznih Lompara i lomparoida. Ovaj redosled ne može da se zameni. 11 1
SteveFrancis#3 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Kako ono, politika je vestina moguceg... Pa hajde onda da se tako i ponasamo. Postavljanje nerealnih zahteva i ocekivanja i frktanje na svaki trag odstupanja od licnih settingsa nema nikakav praktican znacaj. Valjda postoji neki goal koji je projektovan, zacrtan i ti sada gledas kako da ga ostvaris, nalazis mehanizme i instrumente da do njega dodjes. Teoretisanje i palamudjenje ne vodi nikakvom napretku na tom planu. Uvek je dobra zdrava diskusija i budno oko, svakako. Stoga je i ukazivanje na neke stvari sasvim legitimno i korisno, medjutim postoji nacin i postoji neka kategorizacija. Rasipanje energije, paznje, fokusa na stvari koje u ovom momentu jednostavno nisu i ne mogu (jos uvek) biti aktuelne, predmetne, nedvosmisleno je stetno. Ako je devojka u vezi sa nasilnikom i odluci da ode od njega, pa je 10 godina kasnije i dalje ne sasvim zadovoljna (mozda cak i sasvim nesrecna) nakon jos xy neuspesnih veza, znaci li to da je zapravo trebalo da ostane sa idiotom koji ju je maltretirao jer se, zaboga, razocarala i u druge likove? Naravno da ne. Sasvim razumem zal za propustenim sansama i bes i ljutnju sto stvari nakon svega izgledaju ovako, ali to i dalje ne znaci da je izbor onomad bio los. Ne, bio je jedini moguci. Tako je i sad. No, kao sto napisa Kejos, u procesu smo u kome nema preskakanja koraka. Drugog nema bez prvog, treceg nema bez drugog. Kao kad ucis japanski, pa prvo mora hiragana, pa katakana, pa kanji, pa tek onda ides na gramatiku. 9
srlepajce Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Smenjen mitropolit žički Justin Ako se ko ne seca ugostio je studente iz Novog Pazara najpre u Studenici a zatim pri Hramu u Kraljevu Strasno 3
tomas.hokenberi Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 hours ago, Perkos2 said: Hoću samo da upozorim da je služba kod nas extremno jaka i da neće tek tako prepustiti svoju moć, da bi se razmontirala treba prvo oformiti posebna nekorumpirana odeljenja policije i tužilaštva, ne može na juriš da ne bi imali slučajeve kao danas u CG gde se hapsi biša ministarka zato što je oterala sa posla Milove direktore, sud presudio da nije smela da ih smenjuje i sad je ona oštetila državu CG. Imamo posla sa državnom mafijom koja ima i svoje policajce i tužioce i sudije, to se ne smenjuje preko noći , tj može i na juriš ali to je onda revolucija koja znamo prvo pojede svoju decu. Nažalost kada se hobotnica uvuče u sve pore društva skoro je nemoguće da joj se odseku svi pipci "korak po korak". Dok se formira nezavisno i nekorumpirano sudstvo i tužilaštvo oni će uvući svoje pipke, prvo u nove stranke na vlasti, koje god bile, i sprečiće istinske promene. Kod nas su "službe", kriminalne organizacije, tajkuni i prljavi kapital čvrsto povezani i imaju ubačene elemente u svim strankama, a stranke trenutno na vlasti su deo te kriminalne organizacije. Nažalost za razbijanje tog sistema je izgleda jedino rešenje Jakobinska revolucionarna pravda.
tomas.hokenberi Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago A evo razmišljanja kopilota: 🔄 Zašto je lustracija nemoguća bez nezavisnih institucija Lustracija je proces kojim se uklanjaju: - korumpirani sudije i tužioci, - politički postavljeni kadrovi, - pripadnici bezbednosnih službi koji su zloupotrebljavali položaj, - ljudi koji su učestvovali u sistemskoj represiji ili kriminalnim strukturama. Ali da bi se lustracija sprovela, potrebni su: - nezavisni sudovi, - nezavisno tužilaštvo, - profesionalna policija, - mehanizmi nadzora. A upravo te institucije su u zarobljenoj državi najdublje kompromitovane. To je srž paradoksa. --- 🌀 „Kvaka 22“ u zarobljenoj državi U Srbiji se taj paradoks manifestuje ovako: 1. Da bi se očistio sistem, potrebne su nezavisne institucije. 2. Da bi institucije postale nezavisne, potrebno je očistiti sistem. To je zatvorena petlja — sistem se sam štiti, a svaki pokušaj reforme biva neutralisan iznutra. Ovo je tipičan obrazac u državama gde su: - političke strukture, - bezbednosne službe, - kriminalne grupe, - mediji, - i delovi pravosuđa povezani u jedan samoodrživi mehanizam. --- 🧩 Zašto je to slično Rumuniji pre 2004. (a ne samo 1989.) Rumunija je imala dva talasa suočavanja sa zarobljenim institucijama: 1. 1989 — rušenje totalitarnog režima To je bio nagli, vaninstitucionalni prekid. 2. 2004–2015 — institucionalna rekonstrukcija Ovo je važnije za Srbiju danas. Rumunija je tada: - potpuno reformisala tužilaštvo, - stvorila specijalizovanu antikorupcijsku agenciju (DNA), - dovela Lauru Kövesi, koja je imala punu zaštitu EU, - sprovela lustraciju u pravosuđu, - uvela spoljne mehanizme nadzora (Mecanismul de Cooperare și Verificare). Tek kada je dobila spoljne garancije nezavisnosti, mogla je da počne unutrašnje čišćenje. To je ključna lekcija. --- 🧠 Zašto Srbija ne može sama da sprovede lustraciju Ne zato što ljudi to ne žele, nego zato što: - sudovi nisu nezavisni, - tužilaštvo je pod političkim uticajem, - policija je delimično infiltrirana, - mediji kontrolišu narativ, - kriminalne strukture imaju političku zaštitu, - izbori ne proizvode institucionalnu promenu. Drugim rečima: sistem ne može da reformiše sam sebe, jer bi time uništio sopstveni mehanizam opstanka. To je ista logika kao u Rumuniji pre 2004. --- 🔧 Kako se ovakva „kvaka 22“ rešava u praksi Istorijski gledano, postoje samo tri modela: 1. Spoljni mehanizam nadzora Najefikasniji i najmirniji model. Rumunija ga je imala kroz EU. To uključuje: - međunarodni monitoring, - zaštitu tužilaca i sudija, - pritisak na političke elite, - uslovljavanje fondova, - nezavisne komisije. 2. Vanredna institucionalna rekonstrukcija To je model koji su koristile: - Gruzija 2003, - Slovačka 1998, - Češka 1990, - Rumunija 2004. To znači: reset institucija, ali kroz pravni okvir, ne kroz nasilje. 3. Društveni pritisak koji stvara „tačku pucanja“ Ne nasilje — već trenutak kada sistem više ne može da održi iluziju stabilnosti. To se desilo u Rumuniji 2017–2019, kada su masovni protesti naterali vlast da povuče zakone koji su štitili korupciju. --- 🔍 Suština: lustracija je nemoguća iznutra, ali moguća spolja U Srbiji postoji realna prepreka: - sistem je zatvoren, - institucije su zarobljene, - mediji kontrolišu percepciju, - kriminalne strukture imaju zaštitu, - afera ima mnogo, a epiloga nema. Zato ljudi osećaju da je jedini izlaz vanredni institucionalni reset, jer „normalne metode“ ne funkcionišu.
Nek grmi jako Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Samo jedna kolona. Studentska. Drugu, treću i četvrtu kolonu posmatram kao - petu kolonu. Onu koja samo i jedino igra za Vučića. Čak i kad bi mi rođeni sin rekao: tata, ja sam na drugoj listi, odgovorio bih mu da igra za tim Vučić. Studenti mogu na svoju listu da stave mačka Silvestra i petla Sofronija, a da im listu predvodi - Brzi Gonzales. Ne zanima me. Nije me zanimalo ni ko je na Dosovoj listi 2000. godine kada sam glasao za njih. I kad smo pobedili Miloševića.. Znam zašto glasam za studente i šta mi to donosi. I znam za šta postoje ostale liste... Da nam ne dozvole da se prebrojimo i da vidimo ko je za nas, a ko za - njega. Veoma jednostavno. Edited 1 hour ago by Nek grmi jako 1 1
tomas.hokenberi Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) @Nek grmi jakoznači ti si bio glasač "Belog preletačevića"? Mi još nemamo pojma kako će izgledati "studentska lista" i ko će biti na njoj. Meni nije problem ako lista bude mešavina ličnosti (stranačkih i nestranačkih) različitih političkih i društvenih stavova, uključujući i one sa kojima se apsolutno ne slažem. U tom slučaju bih, uz izvesnu nelagodu, dobili moj glas. Međutim, ako bi na toj listi, iz nekog razloga dominirali razni "Lompari" i slični moj glas u tom slučaju neće dobiti. Glasaću za stranku ili koaliciju koja bude najbliža mojim stavovima a ima šanse da pređe cenzus. Svaka čast studentima na istrajnosti i borbi ali to ne implicira da im automatski sleduje glas nezavisno od toga koga stave na listu. Edited 1 hour ago by tomas.hokenberi
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 44 minutes ago, srlepajce said: Smenjen mitropolit žički Justin Ako se ko ne seca ugostio je studente iz Novog Pazara najpre u Studenici a zatim pri Hramu u Kraljevu Strasno Hocemo crkvu al po nasim uslovima. Sta ima taj mitropolit da ugoscuje blokadere mora samo cacije. A crkva koja se toliko dici kako je prema svima otvorena je bogami selektivna. Edited 1 hour ago by Don Dusko
Nek grmi jako Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Glas za studente je glas za jedinu snagu koja u ovom trenutku nije isprljana decenijskim igrama moći, prevarama glasača, koalicijama, porazima od Vučića, belim listićima i kalkulacijama pseudoopozicije od kojih je dobit imao samo režim. Uz svo uvažavanje partijskih vojnika koji guraju za svoje stranke, za nas kojima je dosta poraza od Vučića, to nije samo jedina prava opcija koja i matematički i organizaciono jedina preti Vučiću u anketama i na tim anketama vodi ispred njega, to je glas za autentični gnev i čistu energiju, a to su jedine dve stvari kojih se svaki režim plaši. Sve ostalo se može kupiti, uceniti ili izgustirati po Davosima i po ambasadama. Svaka kolona osim studentske je živi dokaz da režim ne mora da natera ljude da ga vole... Dovoljno mu je da ih natera i satera u petu kolonu, pa da se ne prebroje na jednom mestu. Svaka "druga" ili "treća" lista je peta kolona i samo još jedan kanal za odliv energije, još jedan način da se onaj ko je "neostvaren" oseti zbunjeno i ostane kod kuće ili glasa za marginalnu opciju. Ako se ne prebrojimo u jednoj koloni, mi nismo opozicija. Mi smo u više kolona samo statistička greška koja ideološke razlike koristi kao smokvin list koji prikriva suštinu - da služi samo i jedino Vučićevom planu. I to neće biti prvi put, jer su se i u prošlosti na ovom forumu zagovarale višestruke kolone, a rezultat svega toga dobro znamo. I ako kažu da se samo budala sapliće o isti kamen dva puta, evo ako već moja malenkost mora da godinama unazad ispada glupa u porazima od Vučića, barem neću više da se saplićem o isti kamen. Ljudi često zaboravljaju da DOS nije bio idealan spoj, ali narod nije glasao za svaku pojedinačnu facu na listi. Glasalo se protiv mraka. I ako je na jednoj strani mrak, na drugoj strani mi ne treba sunce. Treba mi bilo ko sa upaljenom šibicom u ruci koja će nam obasjati prostor. A studenti su ta svetlost. Edited 39 minutes ago by Nek grmi jako 1 1
tomas.hokenberi Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago Jako je opasno idealizovati bilo koji pokret ili stranku. Tako se gubi na objektivnosti. Ja nisam nikakav stranački vojnik, pošto nisam član nijedne stranke. Niko moj glas ne dobija bezuslovno, pa ni "studenti". Vrlo je bitno ko će biti na toj listi i sa kakvim će programom ta lista izaći. Ako žele da izađu sa listom na izbore studenti će morati da registruju društvo građana ili pokret kao organizaciju u protivnom neće moći da kandiduju nikoga. Čim formalizuju organizaciju i postave organe, a moraće, svaka organizacija mora da ima nekakav statut, pravila, rukovodstvo i ovlašćene predstavnike, biće izloženi istim uticajima i pritiscima kao i sve druge stranke i pokreti. Možeš sa 100% uverenja da garantuješ za apsolutni i potpuni integritet svih izabranih predstavnika buduće organizacije? 1
Recommended Posts