Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Petog oktobra video sam svojim očima jedne pored drugih i građansku elitu, i nacionalne perjanice, a oni su zajedno stajali uz navijače i otkinute delove Službe...

Znači da može, a može zato što je Đinđić sabirao, a nije oduzimao one koji mašu zastavom EU i one koji su poneli ikonu tog Petog oktobra. Pa ako želimo preokret, onda nema gadljivosti na onog do sebe.

Jer taj do mene mi najbolje pokazuje da u svemu tome - nisam sam.

Zato od prvog dana na forumu, i ovom i onom starom, tvrdim da svaka podela nesvesno, a nekad čak i svesno koristi samo i jedino Aleksandru Vučiću, kome nije gadno da se danas boji u jedan kolor, sutra u drugi a prekosutra u treći, odbacujući ideologiju kao opušak od cigarete.

I kad sam već pomenuo navijače, ko ne veruje šta nam podele donose, može uvek da se podseti onog navijačkog slogana - pogledajte semafor.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Posted

Imajte na umu da neke zastave nose provokatori koji žele da naprave incident pa da se to vrti na režimskim medijima.

Ja koliko se sećam bila je jedino zastava nekog ruskog isusa koju je koristio između ostalih i Wagner plaćenička grupa. U NS sam video neke motoraše koji imaju prišivene ruske zastave i to je sve što sam ja video a da sam siguran da nije provokator neki.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)

Fino su trčkarali kerovi, pojedini sa viškom kilograma se zadihali, al dobro im ovo dođe, da malo smršaju. Lepo je videti kako za kratko vreme uz pomoć društvenih mreža se okupi lepa brojka ljudi. Lepo je videti zajedništvo studenata, pa tako dođu i studenti iz Novog Pazara. No, bez obzira na broj ljudi, ne treba im dati mira do izbora. Dobri skupovi u Valjevu, Kragujevcu, Novom Sadu...Poljoprivrednici i dalje blokiraju, najavili i radikalizaciju pa ćemo videti. Za 21. najavljen i "Marš za pravosuđe". A studenti najavili da se vidimo i narednih dana.

Edited by Volter
Posted
3 hours ago, Tex_Willer said:

Za sitnice se hvatamo, dok nam omladinu biju krvoloci koji ni majci nisu dragi...

Svi ti smarači koji nalaze dlaku u jajetu, u principu nemaju ništa protiv da vučić ostane doživotno na vlasti. Ista priča na forumu već godinama, deo 136...

Posted (edited)
2 hours ago, berti said:

Još malo, pa ce smetati i što se nose zastave Srbije

Srbija je nažalost svoju državnost i zastavu unela u jednu veštačku tvorevinu i još nije zatražila da povrati to što je njeno, i dalje se ovde u Srbiji sanja šugoslavija. Istina nisu svima motivi isti,ima tu raznih protuva ali je svima zajedničkp a ti je da vole da je Srbija što manja i slabija.

Edited by Perkos2
Posted
23 hours ago, Volter said:

Junačina Gorski Matović baca devojku koja udara glavom u zid.

Znam ovog lika, jos od kad smo imali 13g. Klosar.

Bese fudbalski top talenat i clan zlatne generacije FKNS 88/89 koja je dala nekoliko mladih reprezentativaca Jugoslavije. Pak, vrlo rano se odao drogama, alkoholu i zivotnom pozivu da bude zestoki momak. Uvek sam ga gledao kao alfa muzjaka, jak ko bik, high testo, uvek okruzen razlicitim devojkama koje orbitiraju oko njega. Reifikacija Chad mima. Nekoliko puta je pravio  zaokrete za 180 stepeni, lecio se od alkohola, u jednom trenutku i u crkvi nasao spas, ali svaki put ga savlada realnost brze nego sto napravi korak napred, odma slede dva koraka unazad i vrati se starim navikama - zivot na gasu, droga, dilovanje, promiskuitet...

Neveruem da ima vise od god dana radnog staza za svojih 37g.

Prilicno opasan lik. Neuracunljiv, agresivan, beskrupulozan. Uvek je bio u problemu sa zakonom, ali eto, izgl da je uspeo da nadje zajednicki jezik sa policijom napokon 🙄

Dugo ga nisam video. Ne bih ga ni prepoznao na snimku. Sto kaze Pera, honorar za brisanje krivicnih prijava i novcanu naknadu.

• Like 1
Posted
7 hours ago, Issey said:

Svi ti smarači koji nalaze dlaku u jajetu, u principu nemaju ništa protiv da vučić ostane doživotno na vlasti. Ista priča na forumu već godinama, deo 136...

Neću da budem bezobrazan, ali kao da ih to hrani i da im on daje neki zamajac.

Posted
21 hours ago, Volter said:

Koliko sam ja razumeo Tomasa, nije njemu problem da glasa za bilo koga samo da bi se smenio ovaj zlikovački režim, samo bi voleo da ne bude kasnije zajeb poput Koštunice. Sa Koštunicom jesmo se zajebali, samo bez obzira na to, nikad se nisam pokajao što sam glasao za njega kako bi se smenio onaj zlikovac.

Upravo tako. Ni ja se nisam pokajao pošto nije bilo druge opcije. Nažalost pošto je to bila jedina opcija i odnos snaga je bio takav da prave promene nisu bile moguće, imali smo 12 godina privida demokratije koji je, uz mnogo pogrešnih odluka i pogreŝnih kadrovskih izbora DS, morao da dovede do vlasti SNS. Da je 6.10.2000. napravljen "clean cut" svih stubova bivseg rezima danas bi AV ili robijao ili bi se "bavio poltikom" ispred lokalne prodavnice uz flaŝu piva. 

Za "clean cut" je bilo potrebno rasformirati SVE bezbednosne sluzbe i vojne i civilne, i formirati nove bez kadrova iz starih. Penzionosati kompletan vojni i policijski vrh i zameniti ga novim kasrovima. Uhapsiti sve osumnjicene za ratne zlocine u ratovima 1991-1999. Trebalo je zabraniti rad SPS, SRS,JUL i satelitskih stranaka i zabraniti učešće  u politič̣kom životu SVIM njihovim članovima. I naravno trebalo je ispitati poreklo kapitala svih SPS, JUL itd. tajkuna. To se nije moglo desiti sa "legijalistom" Koštunicom.

• Like 3
Posted
10 hours ago, Volter said:

Čuj krimosa u uniformi na kraju klipa - Siso jedna, dođi. Haha, joj teški su ovo debili. 

Je l vidis sa kakvom se spremnošću ide na proteste 😁💪

Poštovanje za studenta, sanjaće ga polićaci

• Like 3
Posted (edited)
1 hour ago, tomas.hokenberi said:

Upravo tako. Ni ja se nisam pokajao pošto nije bilo druge opcije. Nažalost pošto je to bila jedina opcija i odnos snaga je bio takav da prave promene nisu bile moguće, imali smo 12 godina privida demokratije koji je, uz mnogo pogrešnih odluka i pogreŝnih kadrovskih izbora DS, morao da dovede do vlasti SNS. Da je 6.10.2000. napravljen "clean cut" svih stubova bivseg rezima danas bi AV ili robijao ili bi se "bavio poltikom" ispred lokalne prodavnice uz flaŝu piva. 

Za "clean cut" je bilo potrebno rasformirati SVE bezbednosne sluzbe i vojne i civilne, i formirati nove bez kadrova iz starih. Penzionosati kompletan vojni i policijski vrh i zameniti ga novim kasrovima. Uhapsiti sve osumnjicene za ratne zlocine u ratovima 1991-1999. Trebalo je zabraniti rad SPS, SRS,JUL i satelitskih stranaka i zabraniti učešće  u politič̣kom životu SVIM njihovim članovima. I naravno trebalo je ispitati poreklo kapitala svih SPS, JUL itd. tajkuna. To se nije moglo desiti sa "legijalistom" Koštunicom.

zar stvarno verujete da je jedan Koštunica mogao da stopirao ceo DOS koji je imao nameru da iz korena promeni Srbiju?

Stvarnost je puno drugačija samo se zbog ideologije gura glava u pesak, taj isti DOS bio je sastavljen od raznih špijuna i pripadnika službe, ko nije u to vreme verovao barem danas može da sa ove distance vidi ko je i gde završio.

Ko da menja iz korena Srbiju?  Čanak, Čeda, Isakov, Čović, Zoran Živković, Perišić, Veselinov, onaj oficir Obradović,stari udbaš Mihajlović, kako da ne evo sve i danas plaču što nisu uspeli.

Sem pokonog Đinđića i Žarka Koraća tamo nije bilo ljudi spremnih da uđu u borbu za promene i zato je sve propalo. Sve što si nabrojao trebalo je neko da i fizički na terenu odradi a nije imao ko, setite se pitanja koje postavlja Đinđić kad beretke "štrajkuju"  "imamo li jedinicu koja može da im se suprostavi" i kakav je odgovor dobio od Mihajlovića i Vojske. Lako je pričati o promenama ali na terenu to ide puno teže i mora se dobro pripremiti na svim nivoima. Ne možeš sam da ušetaš u službu i policiju i kažeš im" marš napolje" a da nemaš adekvatnu zamenu već spremnu da sve pruzme.     

Edited by Perkos2
  • Like 2
Posted

Nije naravno samo Koštunica kriv. Ima krivice čak i Đinđića zbog nekih ljudi iz njegovog okruženja, on je želeo i da ih promeni, ali nažalost ubijen je. Pominje Tomas i DS i njegov deo odgovornosti. Golemo je polje odgovora što se tiče tog perioda, a nemam nešto volje da se vraćam na taj period, mnogo puta sam i van foruma pričao sa ljudima o ovoj temi.

Posted
8 minutes ago, Volter said:

Nije naravno samo Koštunica kriv. Ima krivice čak i Đinđića zbog nekih ljudi iz njegovog okruženja, on je želeo i da ih promeni, ali nažalost ubijen je. Pominje Tomas i DS i njegov deo odgovornosti. Golemo je polje odgovora što se tiče tog perioda, a nemam nešto volje da se vraćam na taj period, mnogo puta sam i van foruma pričao sa ljudima o ovoj temi.

Hoću samo da upozorim da je služba kod nas extremno jaka i da neće tek tako prepustiti svoju moć, da bi se razmontirala treba prvo oformiti posebna nekorumpirana odeljenja policije i tužilaštva, ne može na juriš da ne bi imali slučajeve kao danas u CG gde se hapsi biša ministarka zato što je oterala sa posla Milove direktore, sud presudio da nije smela da ih smenjuje i sad je ona oštetila državu CG. Imamo posla sa državnom mafijom koja ima i svoje policajce i tužioce i sudije, to se ne smenjuje preko noći , tj može i na juriš ali to je onda revolucija koja znamo prvo pojede svoju decu. 

• Like 3
Posted

Svako od nas ima svoje preferencije. Pošto stara radikalčina Vučić nije gadljiv ni na kvazi-evropejce, pripadnike lgbt zajednice, rome, intelektualce prodane guzice, niti generalno postoji bilo kakva ideološka selekcija (a prirodno je da će u to jato prvi pohrliti nacionalistički trogloditi), da bismo ga pobedili moramo i mi prihvatiti najheterogeniju grupu saveznika. Desperate times require desperate measures. Po meni nije loš pomak zameniti nacionaliste ogrezle do krvi u kriminalu za nacionaliste koji bi makar proklamativno da se drže propisa i kojima nije ok da im deci padaju betonske ploče na glavu i da jedan čovek uzurpira sve institucije. Obaška što je 99% stanovništva koje baštini EU vrednosti, koliko god da je takvih u ovom društvu a nije više od 20%, mahom protiv žvale pa neće biti jednostavno ni tim novim desnim babarogama da uspostave toliku hegemoniju kao što imamo trenutno. 

Ne znam kako može biti jednostavnije: prvo ide obaranje mafije, a nakon toga borba protiv raznih Lompara i lomparoida. Ovaj redosled ne može da se zameni.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Kako ono, politika je vestina moguceg... Pa hajde onda da se tako i ponasamo. Postavljanje nerealnih zahteva i ocekivanja i frktanje na svaki trag odstupanja od licnih settingsa nema nikakav praktican znacaj. Valjda postoji neki goal koji je projektovan, zacrtan i ti sada gledas kako da ga ostvaris, nalazis mehanizme i instrumente da do njega dodjes. Teoretisanje i palamudjenje ne vodi nikakvom napretku na tom planu. Uvek je dobra zdrava diskusija i budno oko, svakako. Stoga je i ukazivanje na neke stvari sasvim legitimno i korisno, medjutim postoji nacin i postoji neka kategorizacija. Rasipanje energije, paznje, fokusa na stvari koje u ovom momentu jednostavno nisu i ne mogu (jos uvek) biti aktuelne, predmetne, nedvosmisleno je stetno. 

Ako je devojka u vezi sa nasilnikom i odluci da ode od njega, pa je 10 godina kasnije i dalje ne sasvim zadovoljna (mozda cak i sasvim nesrecna) nakon jos xy neuspesnih veza, znaci li to da je zapravo trebalo da ostane sa idiotom koji ju je maltretirao jer se, zaboga, razocarala i u druge likove? Naravno da ne. Sasvim razumem zal za propustenim sansama i bes i ljutnju sto stvari nakon svega izgledaju ovako, ali to i dalje ne znaci da je izbor onomad bio los. Ne, bio je jedini moguci. Tako je i sad. No, kao sto napisa Kejos, u procesu smo u kome nema preskakanja koraka. Drugog nema bez prvog, treceg nema bez drugog. Kao kad ucis japanski, pa prvo mora hiragana, pa katakana, pa kanji, pa tek onda ides na gramatiku.

• Like 4