Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, Utopista said:

Već sada je neuporedivo gore nego pre 30 godina.  Imam dovoljno godina da se sećam da je gomila zastava na tribinama bila na engleskom, a sada strogo ćirilica. Išao sam na Zvezdine, Partizanove i Radove utakmice sa kačketom sa Britanskom zastavom a sada bi me u roku od minut izlomili.  

haha e samo bi nam sada na severu falile zastave sa smajlijem na kojima piše acid house ili one sa natpisom erotic chaos kao 1989.... znaš kad bi vratili KOCOBO, nikad

• Ha-ha 1
Posted
7 minutes ago, rodriguez said:

haha e samo bi nam sada na severu falile zastave sa smajlijem na kojima piše acid house ili one sa natpisom erotic chaos kao 1989.... znaš kad bi vratili KOCOBO, nikad

Sećaš se one šarene Nekrofils na jugu?  Sada bi ih spalili na lomači, i ako ju je napravio jedan od najvećih grobara koje sam ikada upoznao, Brana koji je na žalost poginuo devetog marta na demonstracijama.  Inače veliki kreativac i odličan košarkaš , veliki talenat je bio dok nije ispao iz voza i ostao bez dela lobanje...

• Ha-ha 1
Posted

Uz sve negativnosti koje vladaju na tribinama i ogroman uticaj/vođstvo službe, ne mora da se dosoljava. I dalje su na tribinama prisutne zastave i još neki rekviziti na engleskom a kod cigana i na italijanskom (brigate). I koreografije se prave na engleskom ponekad. Dalje, ćirilica jeste preuzela primat ali u crno-belom delu sveta ima i dalje veliki broj navijačkih artikala na latinici.

Zatim, na poslednjem protestu sam video da je tzv. loknastog Isusa nosio lik od cirka 40 leta, student sigurno, a viđene su i zastave Grendlanda i Danske i nisam primetio nikakav problem u vezi njih. 

Na kraju, vlastima nije cilj Belorusija nego Turska ili Mađarska.

Posted (edited)
4 minutes ago, Barkley#34 said:

Uz sve negativnosti koje vladaju na tribinama i ogroman uticaj/vođstvo službe, ne mora da se dosoljava. I dalje su na tribinama prisutne zastave i još neki rekviziti na engleskom a kod cigana i na italijanskom (brigate). I koreografije se prave na engleskom ponekad. Dalje, ćirilica jeste preuzela primat ali u crno-belom delu sveta ima i dalje veliki broj navijačkih artikala na latinici.

Zatim, na poslednjem protestu sam video da je tzv. loknastog Isusa nosio lik od cirka 40 leta, student sigurno, a viđene su i zastave Grendlanda i Danske i nisam primetio nikakav problem u vezi njih. 

Na kraju, vlastima nije cilj Belorusija nego Turska ili Mađarska.

Ok u pravu si - nismo se promenili za 180 stepeni nego za 140. Meni lično nije neka uteha...

A voleo bi on a i mnogi drugi da budemo Belorusija, ali jbg geografija ih zajebava a nas koliko toliko čuva od te sudbine...pa im je možda zaista i realnija Turska i Madjarska.

Edited by Utopista
Posted
25 minutes ago, 40Wins said:

Imamo primer Miketica, koji spada u levi, proevropski, gradjanski kako god front stranaka, pa je navatan kako skija dok se kurva. 

Sta sad, opet bih glasao za listu na kojoj je on, ako to znaci da ce Vucic plakati. Sa Miketicem Lompar na listi? Opet cu glasati. Neke komunjare na listi? I za njih cu glasati. 

Spustacu kriterijum  sve do grupacija koje su dokazano udbaske kreacije tipa Nestorovic. (Posto je Mica Dj. S. vec ministarka, zablesnike vise ne racunam ni u fejk opoziciju). Ostaje sumLJiv Milos Francuz, deluje mi da bi na kraju prodao zarad ''nacionalnih interesa''. 

Hajde da budemo realni - nema za koga da se glasa! Postoji samo nada (koja umire poslednja ali neki bi iz očaja terali do poslednjeg udbaša srpske političke scene) ali stvarnost je nemilosrdna i kada (i ako) dođe taj Dan posle, kreće ufur raznih koštunjavih nakaza (kod DOS-a se bar znalo ko je na čijoj strani, ovi studenti i oni što “odstranjuju” pro-Evropljane su se jasno opredelili- kolce, crkveni kalendar i sabornost na principima XIX veka).

Zato ne razumem da se neki ljute na EU jer ne podržava studente. Kako da ih podrže kada vide da se umlate oni koji nose zastave EU, kada nema jasnog distanciranja od Rusije, šibicarski se kalkuliše sa izbornom matematikom i da se “sivi” glasači slučajno ne uvrede i sl.

Sa režimom oni znaju kako će - prosto, nema napretka u poglavljima i nema napretka u pregovorima iako je sada pravi trenutak za ulazak “preko veze” (slučaj CG i Albanije) u EU.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Utopista said:

Ok u pravu si - nismo se promenili za 180 stepeni nego za 140. Meni lično nije neka uteha...

A voleo bi on a i mnogi drugi da budemo Belorusija, ali jbg geografija ih zajebava a nas koliko toliko čuva od te sudbine...pa im je možda zaista i realnija Turska i Madjarska.

Ma da, tada ti udbaški klubovi nisu smetali, sve je bilo bajno.

2 minutes ago, melankolic said:

Hajde da budemo realni - nema za koga da se glasa!

Ima!

Police in Norway have opened a corruption investigation into the country's former Prime Minister Thorbjørn Jagland over his alleged links to the late convicted sex offender Jeffrey Epstein.

Posted
1 minute ago, melankolic said:

Hajde da budemo realni - nema za koga da se glasa!

Hajde da realnost prepustiš nama koji živimo ovde i svakodnevno se susrećemo s našom realnošću.

Ti, s druge strane, možeš, kao i do sad, da smatraš.

Ima i biće za koga da se glasa na budućim izborima.

• Like 3
Posted
1 hour ago, fancy said:

Pošto ovo kme-kme vidim bar drugi put u tvojim postovima glede post izbornih rezultata, da ti kažem - ako do toga dođe, uživaj i ne daj da ti bilo šta pokvari taj dan. Evo, priznajem, jesi najpmateniji i najjači, popij jedno piće za sve kme-kmekavce.

Ja ću verovatno malo kme-kme a onda opet u istu borbu, idemo dalje, ne predajem se niti sam postao cinik ni posle 35 godina. 👋

A zbog čega se osećaš prozvanim kada nisam rekao da ti kmečiš?

Čitao sam posle svakih izbora da su krivi oni što nisu izašli, da su krivi oni što žive u inostranstvu i mrzi ih da pređu 'samo' 1000 km da bi dali glas, ranije su to bili beli listići, pa čak i mladi koji neže da glasaju. Ne može se za neuspeh opcije koju podržavaš kriviti neko drugi jer taj drugi nije dužan da ispunjava nečije želje. Da bismo izbegli nesporazum, ovde nisam mislio na tebe lično kada sam rekao 'podržavaš', već sam drugo lice koristio u generičkom smislu. Ovaj stav sam video i čuo na više mesta, van foruma, pa o tome i govorim.

Fun fact: ovaj stav sam pre izvesnog vremena čuo od lika koji je pukao sa uvozom nekih skupih sapuna za ruke, a koji je istovremeno kmečao zbog male izlaznosti na izborima i zbog toga što će „primitivci pre da potroše pare u kafani, a primitivke na krpice”, na šta mu je hirurg koji se nalazio u društvu odgovorio otprilike ovako: „Ako možeš da mi dokažeš da taj sapun koji košta kao da je od zlata bolji od onoga što je meni potrebno za posao, odmah javljam klinici da naruči bar deset kila”. Naravno, dokaza da sapun koji je od masti belog alpskog muflona, algi koje cvetaju jednom u deset godina samo na obalama Kiribatija i ekstrakta poljskog cveća iz Melanezije nije ni bilo.

Posted
1 minute ago, Barkley#34 said:

Ma da, tada ti udbaški klubovi nisu smetali, sve je bilo bajno.

Ima!

Bio sam klinac.  Glupi, naivni, naloženi klinac... 

Kao što su sada klinci studenti.  Jbg tada smo ispali iz jednog sistema i malo ko je znao šta i kako i šta nas čeka.  Nije imao ko da mi kaže da sam budala ili naivan.  Ali sada su mnoge stvari ipak mnogo vidljivije i jasnije.  Ako ništa drugo uzmeš pa radiš ono što rade uspešnije komšije i 27 država iz neposrednog okruženja kojem geografski pripadaš, a ne teraš kontru i tripuješ da su svi oni budale a ti jedini pametan...

Posted
2 minutes ago, melankolic said:

Svetlosne godine su u pitanju. Da ne kažem da se meri u tonama marihuane i količinom tamjana.

Jbg, neko troši tamjan neko decu, ukusi su različiti.

2 minutes ago, Utopista said:

Bio sam klinac.  Glupi, naivni, naloženi klinac... 

Kao što su sada klinci studenti.  Jbg tada smo ispali iz jednog sistema i malo ko je znao šta i kako i šta nas čeka.  Nije imao ko da mi kaže da sam budala ili naivan.  Ali sada su mnoge stvari ipak mnogo vidljivije i jasnije.  Ako ništa drugo uzmeš pa radiš ono što rade uspešnije komšije i 27 država iz neposrednog okruženja kojem geografski pripadaš, a ne teraš kontru i tripuješ da su svi oni budale a ti jedini pametan...

Šta da ti kažem, potpuno podržavam poslednju rečenicu ali o tome ćemo da pričamo kada neko drugi bude u prilici da radi kao komšije. 

Posted
2 minutes ago, Barkley#34 said:

Jbg, neko troši tamjan neko decu, ukusi su različiti.

Koristili su tamjandžije decu pa im se opet ljube ruke. Ovaj je bar ex-ministar ali se otvara slučaj kao i sa kraljevskom kućom (Mette Marit i slučaj Marius Borg Høybi). Sve se ovde ispituje i sve će se rešiti.

Posted (edited)

Previše se priča o Lomparu. Mogu da razumem tu priču da se on stalno pojavljuje na protestima kao govornik, da je u prvim redovima šetnji, ali ne, on se više pojavljuje na N1 I Novu, daje izjave za njihove portale, tako da kritikujte te televizije što ga forsiraju. Pre dva ili tri dana smo i pisali da je on čovek izjavio da se neće baviti politikom, da ga ne zanima biti na listi, al ako studenti insistiraju i ako misle da će to doprineti rušenju Nepomenika, onda može ali da bude 250 na listi.

Na šetnjama studenata su zastave fakulteta i Srbije, tako je bilo i prilikom poslednje šetnje do Novog Sada. Valjda se samo studentima iz Novog Pazara izašlo u susret u vezi zastave Palestine.

Imate pravo na svoj stav, sumnju u vezi studenata, pa i to da im ne verujete ili da pojedinci misle da će biti ista govna kao ovi na vlasti ili monstruozniji. Tu vam je prozapadna opozicija, a mislim da nju možete više kritikovati nego studente. Mesecima nikako da se dogovore oko zajedničkog nastupa na izbore, jedan od njih pre desetak dana priča da je još rano o tome govoriti. Jasno ja da od zajedničke liste sa studentima nema ništa, zašto gube vreme? Šta je problem da se dogovore?

Edited by Volter
Posted

Ljudi kako ne shvatate da je ideologija totalno nebitna, pa sekta preti da će lomiti noge čoveku koji je podržao studente i namenski ga stavljaju u pasivno poljoprivredno stanje, takodje prete mu porodici, mi smo dotle došli zato promena mora doci, samo da se taj korov na početku iscupa.

Nece se moći ovde živeti od represije ako uzmu izbore, pa to će postati zivi pakao.

A mlad čovek nažalost jeste desno orijentisan.

Posted (edited)
26 minutes ago, fancy said:

Hajde da realnost prepustiš nama koji živimo ovde i svakodnevno se susrećemo s našom realnošću.

Ti, s druge strane, možeš, kao i do sad, da smatraš.

Ima i biće za koga da se glasa na budućim izborima.

Kad čitam ovakva deljenja lekcija, pomislim da sam sam više zainteresovan da Srbija bude uređeno demokratsko društvo nego veliki borci za pobedu studenata i promene. 
Em sam i dalje državljanin Srbije, em pratim kao i svi vi (možda neko od vas ima neke tajne izvore iz kojih se napaja znanjem ali čisto sumnjam) sve šta se dešava, nisam na protestima ali šta ću tamo kada bih dobio batine od onih koji trgnu penu na EU, više sam od bg- studenata zainteresovan za povratak profesorke Kleut na Filozofski, a i dao bih svoj glas onome ko bi me ubedio da neće opet biti nekog muljanja sa mitomanijom i tamjanom (što obavezno prati korupcija, masovno bogaćenje i pretnje neistomišljenicima).

Zato, da, smatram kao što i ti smatraš jer za ovih godinu i nešto si promenio situaciju u Srbiji koliko i ja iz Norveške.

Edited by melankolic
  • Like 2
Posted
24 minutes ago, DJ_Vasa said:

A zbog čega se osećaš prozvanim kada nisam rekao da ti kmečiš?

A zbog čega ti insistiraš na izmišljanju nebitnih detalja - ne verujem da nisi to mogao da razumeš..?

Nisi me prozvao, ni u jednom trenutku nisam ni implicirao da jesi.

Kažem samo da ću ja radije dati sve od sebe pred izbore i ako padnemo pridružiti kme-kmeu nego da sabiram svoje "esamvamreko" poene. Kraj priče.

Svako po svojoj savesti.

Posted
6 minutes ago, Tex_Willer said:

Ljudi kako ne shvatate da je ideologija totalno nebitna, pa sekta preti da će lomiti noge čoveku koji je podržao studente i namenski ga stavljaju u pasivno poljoprivredno stanje, takodje prete mu porodici, mi smo dotle došli zato promena mora doci, samo da se taj korov na početku iscupa.

Nece se moći ovde živeti od represije ako uzmu izbore, pa to će postati zivi pakao.

A mlad čovek nažalost jeste desno orijentisan.

Po meni to nije pitanje ideologije. Nego da li ćemo opet dozvoliti da nas nasankaju kozmetičkim promenama - posle Miloševića Koštunica, a posle Vućića Lompar(oidi) a zapravo sve skoro pa isto samo njega nema...ili ćemo zaista krenuti u bukvalno jedinom mogućem normalnom pravcu koji se sve manje sme i spomenuti...

Meni lično je dosta te lažne priče o 4 stuba, nezavisnosti - za mene su to sve izgovori da se ne krene odlučno ka EU, i čekanje da Rusija ili Kina ojačaju dovoljno pa da ne moramo glumiti tu nesvrstanost nego lepo otvoreno vezati svoj mali crveno crni brod za njihovu veliku barku...

Posted (edited)
15 minutes ago, melankolic said:

ali šta ću tamo kada bih dobio batine od onih koji trgnu penu na EU,

Ne brigaj, nema od toga ništa. Evo ovi studenti što su se sastali sa evroparlamentarcima niko ih ne dira, kao ni ove što su išli trčeći do Brisela, biciklom, bili prisutni u njihovom parlamentu, razgovarali sa Martom Kos. E moj Melankolic, ne treba ni očekivati da nam neko drugi pomogne, moramo se i samo izboriti za svoju slobodu. :smiley53:

Edited by Volter
Posted
5 hours ago, Smrtokapa said:

Samo što, za razliku od Robespjera koji je svoju potkrepljenu tezu već izneo, cenim da tu nije ključan komunizam kao komunizam. On se spletom istorijskih okolnosti tu zadesio kada je tehnološki bilo moguće toliko intenzivno negovanje kulta ličnosti.

Cela diskusija je počela tako što je cenjeni forumaš izjavio da ako na izborima dođe do referendumske atmosfere, dakle jedna opcija bude SNS, a druga opozicione partije zajedno sa studentima, on zbog Lompara na listi neće izaći na izbore.

Po svoj logici političkog delovanja onaj koji svojim delovanjem održava status kvo podržava aktuelnu vlast. 

Dakle, pitanje na koje sam ja pokušao da odgovorim je to kako je nekome ko je odrastao u SFRJ i živi u Srbiji od ideološkog neprijatelja poželjnija partija koja se u potpunosti odmetnula od države i ukinula sve institucije, i kako to da takvo odsustvo pluralizma podjednako važi za oba politička pola, iz čega je jasno da to nema veze sa kultom ličnosti, političkoj tehnici koja se primenjivala još u starom Egiptu i starom Sumeru. Recimo, skoro sam u razgovoru sa jednim desničarom bio obavešten da on neće glasati za studente zato što  će Lompar biti jedini nacionalista na studentskoj listi. Da li treba da objašnjavam gde je izvor ovakvog načina razmišljanja?  🙂 🙂 🙂

Ko želi da se informiše dodatno, to može uraditi na ovom linku u trećem delu knjige.

https://archive.org/details/hannah-arendt-izvori-totalitarizma/page/n5/mode/2up

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
12 minutes ago, melankolic said:

Kad čitam ovakva deljenja lekcija

Lekcije? Deliš ih samo ti iz fotelje odakle god...

O nekoj "realnosti" u Srbiji ne možeš da pričaš relevantno, naročito ne sa stavom "nema za kog da se glasa".

Možda nemaš ti odande, ali mi ovde naravno da imamo.

Posted
1 hour ago, rodriguez said:

evo da nastavim sa činjenicama

Тренутно најорганизованије и најбитније групе Звездиног Севера су:

Београд:

Без Страха

Хијене

Мангупи

Riff Raff

Brigate

Ultra Boys

Belgrade Boys

Heroes

New Wave

moguće je da su sve zastave ovih grupa na ćirilici😏

Posted
1 minute ago, fancy said:

Lekcije? Deliš ih samo ti iz fotelje odakle god...

O nekoj "realnosti" u Srbiji ne možeš da pričaš relevantno, naročito ne sa stavom "nema za kog da se glasa".

Možda nemaš ti odande, ali mi ovde naravno da imamo.

Delim lekcije iz fotelje? Ne znam koliko si ti ‘90-ih meseci i godina protestovao ali sigurno je da nisam sedeo i iz fotelje “smatrao”. Onda sam jednog dana shvatio da se većina navikla na nepotizam i korpuciju, da im je bitniji dočeka sportista od ličnih prava i sloboda, da su mladi zatrovani mitomanijom i verom, a onda i oni koji nisu da samo gunđaju ali su se (za razliku od mene) snašli i uglavnom zarađuju ako ne fino a ono dovoljno za život, letovanja i zimovanja.

E zato nema nade jer nema solidarnosti u društvu. Ne samo između građana i studenata (to što se okupe za Sv. Savicu i od toga naprave spektakl ne bih se preterano oduševljavao) nego ni kada se dese neke pojedinačne tragedije ili čistke. O političkim opcijama da ne govorim. Pa znaš ti šta je jedan Vuk Drašković (koji znamo kakav je lik) iz ‘90-ih za ove studente? Bukvalno, Leh Valensa vs. Patrijarh Pavle.

• Like 1
Posted
5 hours ago, Utopista said:

Po meni to nije pitanje ideologije. Nego da li ćemo opet dozvoliti da nas nasankaju kozmetičkim promenama - posle Miloševića Koštunica, a posle Vućića Lompar(oidi) a zapravo sve skoro pa isto samo njega nema...ili ćemo zaista krenuti u bukvalno jedinom mogućem normalnom pravcu koji se sve manje sme i spomenuti...

Meni lično je dosta te lažne priče o 4 stuba, nezavisnosti - za mene su to sve izgovori da se ne krene odlučno ka EU, i čekanje da Rusija ili Kina ojačaju dovoljno pa da ne moramo glumiti tu nesvrstanost nego lepo otvoreno vezati svoj mali crveno crni brod za njihovu veliku barku...

Pa sta ti mislis ko ce da jednog dana zameni Vucica? Lompar ili novo izdanje Kostunice, nece sigurno Vaclav Havel ili neko iole normalan. Jbg. 90% delija  Vucicu zamera sto je izdao srBstvo, sve ostalo bi mu nekako i oprostili.

• Like 1
Posted
4 hours ago, melankolic said:

Ne znam koliko si ti ‘90-ih meseci i godina protestovao

Nađi svakoga ko je 90ih bio na mreži Sezam / SezamPro i pitaj šta je fancy radio na protestima...ili još bolje, nađi pdf ili e-book Sezamove Sveske koji je napisao / sakupio José-Miguel Palacios, tada član Sezama a inače 90ih radio u Španskom lonzulatu. Tamo ima dosta i mojih postova a i priča o protestima...kao i aktivnostima na njima.

Sad kad smo razmenili CV-jeve da ti kažem da mi je žao što si odustao kad si shvatio osnove ljudske prirode, što se Vuka D. tiče, znao sam ga lično i isto mislim o njemu 90ih. Što sam i ovde više puta pisao.

I da, još nešto, ima i sad za koga da se glasa.

Oslobodi se načina razmišljanja iz 90ih.

Posted
11 minutes ago, fancy said:

Nađi svakoga ko je 90ih bio na mreži Sezam / SezamPro i pitaj šta je fancy radio na protestima...ili još bolje, nađi pdf ili e-book Sezamove Sveske koji je napisao / sakupio José-Miguel Palacios, tada član Sezama a inače 90ih radio u Španskom lonzulatu. Tamo ima dosta i mojih postova a i priča o protestima...kao i aktivnostima na njima.

Sad kad smo razmenili CV-jeve da ti kažem da mi je žao što si odustao kad si shvatio osnove ljudske prirode, što se Vuka D. tiče, znao sam ga lično i isto mislim o njemu 90ih. Što sam i ovde više puta pisao.

I da, još nešto, ima i sad za koga da se glasa.

Oslobodi se načina razmišljanja iz 90ih.

Ja sam nekadašnji SezamPro član (username Kelt) i potvrđujem svaku Fensijevu reč (mogao bih i ime da mu navedem, ali neću bez njegove saglasnosti).

• Thanks 1