Barkley#34 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Pre svega, da ulože milijardu evra u FK Partizan i da uzmemo LŠ. Mislim, kad već pravimo spisak lepih a uglavnom smešnih želja.
dali_man Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 4 hours ago, HAMMER said: mogu da naprave definitivan otklon od russije i najcvrsce moguce se integrisu u evropu. Onomad je, s krajem 19 veka brat Rus imao namere da napravi veliku Bugarsku, kojoj bi pripojio juznu srbiju. Kez Milan Obrenovic se tada spandjao s Austrougarima, potpisao neke sporazume (izgradnja pruge Beograd-Nis) i izboksovao na Berlinskom kongresu nezavisnost Srbije u, manje-vise, ovim danasnjim granicama. Epilog otklona od majke Rusije su bila tri pokusaja atentata na, tada vec, Kralja Milana i jos bitnije, osnivanje Narodne Radikalne stranke na celu sa Nikolom Pasicem, koja je bas bas dugo vladala Srbijom. Od tada, pa sve do sada, bratski Ruski zagrljaj nije popustao. Definitivan otklon od Rusije bilo koje vlasti je veca utopija od toga da je Zemlja ravna ploca. 4
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Tacno, ali ako bi se to desilo, sada je pravi trenutak. Rusija nikada u svojoj istoriji nije bila nebitnija. Oni su sada na nivou regionalne azijske sile po uticaju, Evropa je polako ali sigurno hirurski odstranjuje iz svih tokova. Kina ce im pojesti Sibir, vec im je pojela uticaj u Africi i Juznoj Americi, Moldavija, Gruzija i Ukrajina se zestoko bore da im se otrgnu, ostacemo im samo mi i brat Lukasenko.
Tex_Willer Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 2 minutes ago, dali_man said: Onomad je, s krajem 19 veka brat Rus imao namere da napravi veliku Bugarsku, kojoj bi pripojio juznu srbiju. Kez Milan Obrenovic se tada spandjao s Austrougarima, potpisao neke sporazume (izgradnja pruge Beograd-Nis) i izboksovao na Berlinskom kongresu nezavisnost Srbije u, manje-vise, ovim danasnjim granicama. Epilog otklona od majke Rusije su bila tri pokusaja atentata na, tada vec, Kralja Milana i jos bitnije, osnivanje Narodne Radikalne stranke na celu sa Nikolom Pasicem, koja je bas bas dugo vladala Srbijom. Od tada, pa sve do sada, bratski Ruski zagrljaj nije popustao. Definitivan otklon od Rusije bilo koje vlasti je veca utopija od toga da je Zemlja ravna ploca. I Mihaila su Rusi ubili uz Britance... Ali sad jeste pravo vreme za odjebavanje, strateški gledano Rusija do 2028g ce totalno biti izolovana od Evrope, mi imamo sreću što nismo na mestu Rumunije, jer da jesmo nikad nebi imali šansu za bilo kakvu promenu( da smo na mestu Moldavije danas bi bili Belorusija)... Takodje dokumentarci se moraju početi konstruisati čim padne zvalavi...
dali_man Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Koliko god da su najnebitniji ikada (sto je diskutabilno, al ajde, recimo da jesu), i dalje su velika sila, sa prilicno velikim instaliranim uticajem u Srbiji od vajkada. Tesko da bi taj pokusaj otklona (za sta dizem obe ruke), prosao bez velikih posledica za Srbiju. Svakako bi voleo da gresim. 1
Tex_Willer Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 minute ago, dali_man said: Koliko god da su najnebitniji ikada (sto je diskutabilno, al ajde, recimo da jesu), i dalje su velika sila, sa prilicno velikim instaliranim uticajem u Srbiji od vajkada. Tesko da bi taj pokusaj otklona (za sta dizem obe ruke), prosao bez velikih posledica za Srbiju. Svakako bi voleo da gresim. Pa ekonomski gledano mi se vise ne možemo vezati za njih, jednostavno protok njihove robe( pre svega gasa), neće ni biti moguc. Naravno van ekonomije su mnogo veći problemi, ali opet ovo je istorijska šansa da se distanciramo i pokažemo da je kraj kgb propagande. 4
HAMMER Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago pomirenje sa regionom i dogovor sa kosovom uz vec presecene veze usled blokade od strane evrope stavlja russe u vrlo nebitan polozaj i mogucnost uticaja ovde. treba traziti kreativna resenja i recimo neki zajednicki ulaz kosova i srbije u evropu bi zadovoljio sve ukuse. 2
SteveFrancis#3 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Sto se tice pomirenja, to ce morati da bude posao za sve zemlje regiona. Nemam nista protiv i mislim da i treba da pocne od nas, mozda cak neka formalna rezolucija/izvinjenje za akte bezumlja u proteklom periodu, bez kondemnacije naroda ili drzave kao takve, nego vrlo konkretnih pojedinaca i pokreta/kolektiva. Svejedno, mislim da to nece imati neki ppseban domasaj i efekat samo po sebi. Ne mozemo mi napraviti nikakav pomak, dok se prosecan Hrvat ili Bosnjak raduje i oblizuje dok gleda nerede i sukobe po Srbiji, sa komentarom 'neka, tako im i treba, o jadu se svom zabavili'. Mislim da neka administrativna, drzavna pomirenja, stavljena na papir recimo, nisu realna. Tesko ce se ijedna zemlja odreci onoga sto bastini kao potvrdu svog postojanja. Bilo kakav kriticki osvrt na Domovinski rat za Hrvatsku je napad na njenu drzavnost kao zrtve velikosrpske agresije and so on... Rekao bih da je put kroz individualno osvescivanje, kroz pojedince, a to ce doci kroz adekvatan obrazovni sistem, kulturnu razmenu i zajednicki rad svih ovde na tome da se manemo stalnog vracanja na to ko je prvi poceo, ko je tu pre koga i zasto. Oblikovati nase nove generacije tako da prihvate i ono dobro i slavno, ali i ono lose, zlo sto je doslo od pripadnika nacije/vere/naroda kome pripadaju i da razumeju da ne postoji etnicka grupacija na ovoj planeti koja nekad, negde nije ucinila neku gadost. To je nazalost deo (ne)ljudskog bica kroz njegovo trajanje. Poenta je da se prestane ostajati u zacaranom krugu i projektovati sa predaka ili srodnika na sve pripadnike kolektiva, ostaviti se tog automatizovanog downloada mrznje i negativnih osecanja prema nekoj grupi, to nasledjenog bremena. Ne mislim cak ni da moramo da se slozimo oko svih detalja u vezi sa poslednjim sukobom 90ih ili ranije tokom svetskih ratova, ali moze da se dodje do nekog basic common grounda da bez obzira ko je inicirao sukob i ko je kriv proterivanje stotina hiljada sugradjana druge nacije i vere nije ok, brisanje citavih sela i gradova u ime neke osvete za xy prethodnih godina nije prihvatljivo, kao ni hladnjace, silovanja... Takodje, da prestanemo da krijemo sopstvene slabosti, nedostatke i necovecno u sebi iza maski vere i religioznosti. Da ta religioznost bude licni cin i ubedjenje, a ne puka pripadnost coporu, dres. Tada mozda, kroz godine, izgradimo bolje drustvo i klimu za pravi, istinski suzivot, zivot sa drugim ljudima, a ne pored njih. 3 1 5
dali_man Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Osnova svakog daljeg osvescivanja je izgradnja pravne drzave i stabilne ekonomije. Ko sto rece Rambo Amadeus, otprilike: "Sa 300e plate razmisljas o nacionalizmu, sa 1300e razmisljas o letovanju".
Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Dijana Hrka je objavila da će pozvati ljude da uđu u ćacilend ako vlast ne isključi muziku. Od starta je bilo jako opasno da jedna očajna osoba praktično predvodi ovo. 4
Volter Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Just now, Smrtokapa said: Dijana Hrka je objavila da će pozvati ljude da uđu u ćacilend ako vlast ne isključi muziku. Od starta je bilo jako opasno da jedna očajna osoba praktično predvodi ovo. Da isključe neće, posle ovog zahteva ima i da pojačaju ton. Do sada je uvek pozivala na mir, čak je i rekla da je oguglala na njihovu muziku.
Volter Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Quote I poručila predsedniku Vučiću i celom državnom vrhu: „Ako ne smanjite muziku u Ćacilendu, a Komunalna milicija vam ne radi posao, pozvaću narod Srbije, ako treba na nasilje – na nasilje. Da uđemo i da se naoružamo, i da sklonimo ovo. Ovo je bezobrazluk. Dan i noć muzika radi. Do kada je kućni red? Zašto se Komunalna policija ne javlja na telefon i zašto niko ne reaguje“. 2
DJ_Vasa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 5 minutes ago, Volter said: Ovo ne valja. Sad mogu da je uhapse na keca.
Tex_Willer Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 minutes ago, DJ_Vasa said: Ovo ne valja. Sad mogu da je uhapse na keca. Uh to msm da bas neće raditi, kako bi to odjeknulo( pre svega msm u Evropi).
Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Rugaju se ženi, izluđuju je, iritiraju. Ona iscrpljena i očajna, ne mogu da zamislim kako to utiče na psihu. Prije svega ta izloženost zverinjaku, kolika je snaga potrebna da se to izdrži. A ovo sa glasnom muzikom tehnika mučenja, fazon Gvantanamo. Ne dopada mi se ovakav poziv ali bumo videli šta će i kako dalje biti. Nadam se deeskalaciji nje radi, iako bih prva voljela da vidim te šatore razbucane i sravnjene sa zemljom. Edited 6 hours ago by Mina D. Harker 4
diego Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 15 minutes ago, Mina D. Harker said: Ne dopada mi se ovakav poziv ali bumo videli šta će i kako dalje biti. Nadam se deeskalaciji nje radi, iako bih prva voljela da vidim te šatore razbucane i sravnjene sa zemljom. Ta zena ce imati bar malo mirniji san kada nestane Cacilenda. 5
Mina D. Harker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago ...Ili u pritvoru, kad smo već kod toga. Pošto ćemo za Ćacilend bojim se pričekati. Nevjerovatno da onaj ludak ovim cirkusom beščašća rukovodi kao kakav lokalni Neron i ne pada mu na pamet da učini jedan jedini razuman korak koji ne zahtjeva nikakav napor, i obustavi ovu ludnicu.
Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nema ništa od sklanjanja ćacilenda. Na Velikim pričama Aleksandar Radić ima odličan tekst na tu temu. 26 minutes ago, Mina D. Harker said: ne pada mu na pamet da učini jedan jedini razuman korak koji ne zahtjeva nikakav napor, i obustavi ovu ludnicu. Radikali celu karijeru profitiraju od pravljenja ludnice od svega, ovo je uobičajeno ponašanje. 7
Mina D. Harker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Igra se vatrom, nije ovo više politika nego čisto zlo. Ne smijemo normalizovati Vučićevu patologiju - iako znam da to niko ovdje ne radi - nego kao normalni ljudi na svakom koraku i u svakom trenutku odbijati da to prihvatamo kao nečije uobičajeno ponašanje. Pa makar to bili i radikali.
nemanjaol Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Dijanin štrajk glađu je katalizator. Ona se sada tu pojavila kao treći akter i ubrzava procese koji se dešavaju. Stavlja pritisak na Vučića, ali i na studente. Trpeli su kritike kao nikad ranije kada nisu dovoljno jako podržali štrajk i kad su ono prvo veče molili ljude da budu oprezni ili da se povuku. Ja isto mislim da nema ništa od zauzimanja Ćacilenda u ovom trenutku i sa trenutnim nivoom mobilizacije, odnosno on se može zauzeti samo ako Vučić to dozvoli. A to bi dozvolio samo ako mu je ideja da žrtvuje nekog od nesrećnika koji tamo obitavaju. 1
Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 4 minutes ago, Mina D. Harker said: Igra se vatrom, nije ovo više politika nego čisto zlo. Ne smijemo normalizovati Vučićevu patologiju - iako znam da to niko ovdje ne radi - nego kao normalni ljudi na svakom koraku i u svakom trenutku odbijati da to prihvatamo kao nečije uobičajeno ponašanje. Pa makar to bili i radikali. Pa i ne normalizujemo, nego se nije sada pretvorilo u zlo i patologiju, odavno je tako. Vremenom se samo prilagođava okolnostima.
Nikola Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mi smo ovo finalno radikalno ludilo zaslužili, krug se posle 30 god polako zatvara. Samo se nadam sto manjoj katastrofi za one koji to nisu zasluzili. A ima ih. I da konacno odu na djubriste istorije kad sve prodje. I da im nikad ne bude zaboravljeno i oprosteno.
HAMMER Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, DJ_Vasa said: Ovo ne valja. Sad mogu da je uhapse na keca. nisu ni oni toliko glupi da naprave od nje mucenicu. inicijalna kapisla za gradjanski rat.
Klotzen Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago ne smeju da je hapse. zamislite da uhapse ženu kojoj su ubili sina i sada kriju dokaze. ako smo nešto naučili to je da država radi samo ono što je u huljinom ličnom interesu. 1
Recommended Posts