Pletilja Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 22 minutes ago, HAMMER said: pizde smo generalno kao narod. dozvoljavamo da nas jebu jer ne jebu direktno nas i nemamo osecaj pripadnosti i empatije. sto neko rece samo kad trebna da se pije i krka onda smo najaci na svetu. secam se albanije pre nekih 30ak godina. par godina gore dole. albanija kojoj smo se svi podsmevali i dozivljavali kao rodovsko drustvo i nesto sto jos nije stupilo u 20i vek je okrenuta naglavacke kad je njihova vlast tamo pokusala ono sto se nama desilo, da pokrade drzavne pare i nacionalnu stednju. albanski natrod je srusio drzavu u roku od par dana. nije tu bilo setnji, protesta, proseravanja, vec su odmah pohvatali i poobesili odgovorne. albanija ljudi. tako da nije samo do hulje i njegovih govnara, mi smo picke. Sve ste u pravu, smatrajte da ste lajkovani mada, zvanicno, ne mogu da vam dam lajk, mnogo je ruznih reci. P.S. Bolje da ne znate kako ja psujem ispred tv, zapanjim se od sebe same jer nemam pojma odakle mi sve te psovke. I to ide na racun rezima jer nas menja, postajemo nesto sto nikad nismo bili, vulgarni, agresivni, bespomocni, kvare nas i zato, moraju da odu sto pre, dok ne izgubimo dushu i ostanemo trajno nesposobni za pristojan zivot. Edited 8 hours ago by Pletilja 2 1
HAMMER Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago prelepo ste objasnili. nije mi pisanje jaca strana i zaista osecam ovo sto ste napisali. bol, nemoc, bes. a zasto mi to treba i zasto to osecam kad vec 15 godina ne zivim u srbiji? ostvaren sam u poslu u kome se bavim, imam divnu porodicu i odlican zivot, na kraju i drzavljanin druge drzave? opet toliko me boli kad vidim i citam sta se desava da to ne mogu da pripisem samo empatiji. mozda i cinjenica da sam kasno postao roditelj pa sam omeksao i postao osetljiv na stvari koje me uopste nisu tangirale dok sam bio mladji. definitivno roditeljstvo menja ljude na bolje jer se solidarisem i poistovecujem sa svom decom sada. sve najgore nakotu na vlasti i njihovim pomagacima. da nemaju mira niti spokoja ni u jednom trenutku kako bi nasi potomci mogli da uzivaju i okrenu se bitnijim stvarima kao i njihovi vrsnjaci u razvijenom svetu. emotivni brejdaun. necu vise. 7 3 1
Pletilja Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago I OVO je radjalo, vaspitavalo i ovo je nakakva majka.... https://www.facebook.com/reel/2280439382473601
nemanjaol Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago @HAMMER Da su ljudi ovde gladni, u totalnoj nemastini i izolovani od ostatka sveta onda bi mogao da poredis situaciju sa Albanijom. Ljudi ne idu da poginu dok jos uvek imaju toliko puno da izgube. A veliki broj ljudi koji protestuju sebe opisuje isto kao i ti, samo sto zive u Srbiji. Ogroman je emotivni naboj i bes, juce su ljudi napali coveka koji je profesor sa Masinca, od samog pocetka uz studente. Zainatio se da prodje kroz Cacilend pri povratku kuci i kad je izasao u Takovsku samo sto ga nisu lincovali. Gledam sta se sve i kako pise na Redditu, samo sto i studente nisu proglasili za Vuciceve samo zato sto ne pozivaju na konacni obracun sa Cacilendom. 6
JPM Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mora se priznati toj deci da su fantastični (studentima), jer ne pasti u neki nekontrolisan bes i poziv na nasilje nakon što odgledaš dva minuta u onom toru, nije lako. Potrebno je puno samokontrole. 6
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Protić je prototip intelektualca bez ikakvog smetajućeg ega. Svestan i vrlina i mana našeg naroda i sve priča bez dlake na jeziku. Takođe nije ni politikansko goveda, pa ne priča da bi lobirao već priča istinu. 3
srlepajce Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago On je istoricar pa samo zna da ode u krajnost ali jako recit
HAMMER Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, nemanjaol said: @HAMMER Da su ljudi ovde gladni, u totalnoj nemastini i izolovani od ostatka sveta onda bi mogao da poredis situaciju sa Albanijom. Ljudi ne idu da poginu dok jos uvek imaju toliko puno da izgube. A veliki broj ljudi koji protestuju sebe opisuje isto kao i ti, samo sto zive u Srbiji. Ogroman je emotivni naboj i bes, juce su ljudi napali coveka koji je profesor sa Masinca, od samog pocetka uz studente. Zainatio se da prodje kroz Cacilend pri povratku kuci i kad je izasao u Takovsku samo sto ga nisu lincovali. Gledam sta se sve i kako pise na Redditu, samo sto i studente nisu proglasili za Vuciceve samo zato sto ne pozivaju na konacni obracun sa Cacilendom. pa imali smo 90ih pa smo opet cekali 10 godina da se nesto desi. mi smo 90ih mnogo vise pali i tresnuli nego sto su albanci ikada dobacili. nama su se zivoti u potpunosti promenili 90ih pa smo opet bili ovce koje su milosevic, seselj i njegov najbolji djak vozali okolo.
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 minutes ago, srlepajce said: On je istoricar pa samo zna da ode u krajnost ali jako recit Ali je jedan od retkih istoričara koji se ne libi da priča pravu istoriju a ne onakvu kakva mu odgovara. Dakle, on je jasno rekao da je srpska vojska pre Mladićevih koljača bila časna vojska, da je srpski vojnik prvi put sad bio krvnik, u ratu u Bosni, i to zaista jeste tačno...pa je pominjao i spomenike koje su nam neprijatelji dizali itd da ne širim priču. Dakle, ne libi se ni da pohvalni ni da kritikuje. To je zaista retkost. A elokventnih ljudi ima koliko ti volja. Ali im je jezik otrovan.
SuperTraktorko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 minutes ago, JPM said: da je srpski vojnik prvi put sad bio krvnik Osim sto to nije tacno, i sto se srpska vojska takodje nije proslavila u prvom balkanskom ratu na slicnu temu. Volim da slusam Protica ali ne treba ga glorifikovati. 2
Perkos2 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 33 minutes ago, JPM said: Protić je prototip intelektualca bez ikakvog smetajućeg ega. Svestan i vrlina i mana našeg naroda i sve priča bez dlake na jeziku. Takođe nije ni politikansko goveda, pa ne priča da bi lobirao već priča istinu. kad je imao priliku da se istakne u poitici nije se proslavio njegovi stavovi o makedoniji su gori od šešeljuginih 1
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 9 minutes ago, Perkos2 said: kad je imao priliku da se istakne u poitici nije se proslavio njegovi stavovi o makedoniji su gori od šešeljuginih Makedonija potencijalno i jeste veći problem za stabilnost ovih prostora od Bosne. E sad Srpski kod tu je vrlo tanak, tu će biti sličnih situacija kao sa Kosovom kroz vreme.
Šiljokapi Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Od ostalih vesti, u pripremi Ćacilend 2.0 https://n1info.rs/vesti/u-tasmajdanskom-parku-clan-sns-kampuje-zbog-ohridskog-sporazuma/
Edinburgh Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 15 hours ago, melankolic said: Iako sam protiv prodaje i jedne jedine kutije šibica mafijaškom klanu druga Krasnova, ne mogu a da ne primetim (iz izjava pojedinaca na N1 i NovaS) da se protivljenje gradnje Kušnerovog hotela zasniva upravo na sećanju na zlikovačko bombardovanje NATO soldateske. Ako je to razlog zašto mu se protive onda bolje od onog Ćacilenda i onih zastava o nedavanju Kosova ispred Skupštine nisu ni zaslužili. Da budemo iskreni, onaj tamo Generalštab jeste ruglo i čudi me da ni reč nisu rekli od ‘99. da se napravi neko arhitektonsko rešenje da se zgrada renovira a sada sikću iz sve snage kao da im je stalo da se ruina kao “kulturno blago” sačuva. A što se tiče pobede nad “nelegalnom agresijom” treba samo premotati poslednji “Utisak nedelje” i šta o “nedavanju Kosova” misle Boban- nema predaje- Stojanović i Rus u duši- Đoka Vlah. Stalno se pitam kada će se taj narod tamo u Srbiji probuditi iz mitomanskih snova i da li to ima samo veze sa Vučićem ili će biti da je ipak najveći problem prekid u moždanim sinapsama - i pozicije i opozicije (i studentske i političke)? Ne shvataju da je jedna Francuska digla ruke od Alžira (jer je Alžircima preqrčilo da budu građani 5. reda u svojoj zemlji) a Srbijica i dalje drži do toga da su aparthejd, hladnjače, albanska većina i veličanstveni poraz SMradove soldateske, nebitni faktori (ne)vraćanja Kosova. Tacno, normalni ljudi se protive prodaji koja bi osigurala Trampovu naklonost ka Vucicu, pored izgledne korupcije. Licno, nikad mi se ta zgrada nije svidjala, mislim da je autor bio delimicno pod uticajem spomenika na Tjentistu, a sama ta soc-realisticka grandioznost je jednostavno ruzna. Da ne pominjemo lokaciju, stavili drugovi glavnu metu svakog potencijalng neprijatelja u centar grada, blizu porodilista i bolnica. Znamo dobro tu njihovu "empatiju" prema drugacijim od sebe, videlo se to slanjem gradske dece na Sremski front. Tako da ako je ta zgrada spomenik njihove "revolucije", bolje da je nema. Da ne bude zabune, ja vucicevce smatram nastavljacima divljacke tradicije koja je ovde nametnuta 45-te i traje do danas.
VladimirB Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, JPM said: Ali je jedan od retkih istoričara koji se ne libi da priča pravu istoriju a ne onakvu kakva mu odgovara. Dakle, on je jasno rekao da je srpska vojska pre Mladićevih koljača bila časna vojska, da je srpski vojnik prvi put sad bio krvnik, u ratu u Bosni, i to zaista jeste tačno...pa je pominjao i spomenike koje su nam neprijatelji dizali itd da ne širim priču. Dakle, ne libi se ni da pohvalni ni da kritikuje. To je zaista retkost. To zaista nije tačno. I Protić jeste od onih istoričara koji prećutkuju mnogo toga iz skorije istorije, ulepšava ostatak i po potrebi izmisli ponešto. Sve to umotano u slatkorečivost. Uostalom, evo teksta o časnim postupanjima vrlog srpskog vojnika. https://sh.wikipedia.org/wiki/Masakri_nad_Albancima_u_balkanskim_ratovima
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, VladimirB said: To zaista nije tačno. I Protić jeste od onih istoričara koji prećutkuju mnogo toga iz skorije istorije, ulepšava ostatak i po potrebi izmisli ponešto. Sve to umotano u slatkorečivost. Uostalom, evo teksta o časnim postupanjima vrlog srpskog vojnika. https://sh.wikipedia.org/wiki/Masakri_nad_Albancima_u_balkanskim_ratovima Uvek je isto, zato ni jedan sukob niti jednu vojsku ne treba idealizovati, meni su zato Obrenovici daleko iznad Karadjordjevica iskreno. Izvinjavam se sto je off.
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kaže mi keva danas gradonačelnik i svi direktori idu iz Paraćina. Kaže mi da baš teško nađu ljude koji žele da idu pa moraju onda oni. Ali mi isto kaže da to ne znači da neće glasati opet za SNS ti što neće sad da idu, kaže da misli da su shvatili da ne mogu toliko da ih maltretiraju baš 1
Recommended Posts