Jump to content

Recommended Posts

Posted
29 minutes ago, badenac said:

Spoljnopoliticka redakcija Informera:

Branko Milanovic

Boris Dezulovic

Mihael Martens

Goran Vojkovic

Bice ih verovatno jos.

Za ovaj Martensov tekst sam mislio da je klasican ceri piking oa sam ga procitao bas studiozno. I studiozno sam zakljucio da se gdin Martens napusi kurca.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
2 hours ago, badenac said:

Spoljnopoliticka redakcija Informera:

Branko Milanovic

Boris Dezulovic

Mihael Martens

Goran Vojkovic

Ova ljiga se slikala sa Faraonom i on se sad nasao da prica o "velikosrpskom narativu"? 

156158_va1_fmob.jpg

To je taj narativ, dozvoljeno je i da se kradu izbori i da svi mediji budu pod kontrolom jednog coveka, ako ce taj covek da garantuje "mir i stabilnost". Nesto se takvi odnose prema nama kao prema Kongu, dobar je Mobutu, a tim divljacima demokratija ionako ne treba, nisu oni za to. 

• Like 3
Posted
On 7/4/2025 at 5:25 PM, uncletima said:

@ Frankfurter

Kad istrebite, Alternative for Germany, slobodno svratite i nama pamet da solite.

A neee, da je u Nemackoj kao ovde u Srbiji, samo bi CDU preuzela istovremeno i tu antiimigranstku retoriku AfD dok bi se Merz, Merkel ili Laschet slikali sa nekim organizacijama Turaka ili Sirijaca u Nemackoj, dok bi na sve to taj AfD podrzavao CDU sa svojih 2% i vikali "CDU mora to malo ostrije, oni izdajnici iz SPD, zelenih i levice zele da uniste Nemacku, zemlju koja je samo za Nemce!". Onda bi taj Merz organizovao mitinge na kojima bi vikao kako smrdljivi lopovski SPD ima zelju da Nemaca vise ne bude, a pored njega bi mu aplaudirali predsednik udruzenja Turaka u Nemackoj i predsednik udruzenja Sirijaca u Nemackoj. 

Pa oni se zapravo do imbecilnosti dive Vucicu koji je lagano resio problem svoje nesmenjivosti tako sto je preuzeo medije i onda moze istovremeno da uz sebe ima i centar i ekstremne desnicare i levicu i kvazilevicu i umerene desnicare i liberale. Jedan Seselj opusteno sedi u istoj koaliciji sa Rasimom Ljajicem i onim pokojnim muftijom, onaj Sormaz je donedavno bio u istoj stranci u kojoj je i Nenad Popovic, Martinovic koji se bori protiv gej propagande i Ana Brnabic, prva premijerka iz LGBT zajednice zajednicki pljuju lopove i izdajnike iz opozicije. 

Ko je imalo pratio izbore po Evropi ovih godina shvatio je koliko je tesko strankama koje dele biracko telo sa dve medjusobno suprostavljene stranke. U slucaju desnice u Evropi, to su liberali ili levi centar sa jedne i ekstremniji desnicari sa druge strane. Evo kako to izgleda u najvecim evropskim zemljama:

UK: Konzervativci su fakticki razapeti izmedju Reform UK Nigela Farage-a i liberalnih demokrata. Problem je, ako odu u desno, niko nece glasati za njih jer vec ima reformiste, a ako odu ka centru, pa nece glasaci Lib Demsa odjednom poceti da glasaju za njih.

Pomenuta Nemacka: CDU ako pocne da se cvrsce zalaze za kontrolu granica i sve to, nece vratiti glasace AfD, ali ce izgubiti glasace centra. A ako nista ne urade po tom pitanju, nece vratiti glasace centra, a AfD ide na 28%. 

Zapravo, stvari su jednostavne - opozicija nakon svakih izbora raste, partije na vlasti gube svoju popularnost. Za ekstremnije desnicare to znaci da ce im popularnost zestoko pasti cim se domognu vlasti, sto mnogima od njih i nije problem. FPO u Austriji je pao na 16% sa 26% nakon sto su vrsili vlast, eto ih sad na 30% kad su bili u opoziciji. 

San svakog wannabe diktatora u Evropi je Vuciceva Srbija. Tu nema razlike izmedju ideologija, samo je pitanje da li se negde krije ludak kojem je zivotna misija da dozivotno bude na vlasti. 

• Like 2
Posted
5 hours ago, Clash said:

Štoseonokaze

Jako sam zalosna

Liberalno nacionalisticke. Fasisticko komunisticke ima vise smisla, bar im je jedna osa zajednicka.

• Like 2
Posted

"Sad i mi blokiramo nečiju imovinu": Napad na aktiviste u Vranju, predsednik - ima razumevanja

https://n1info.rs/vesti/sad-i-mi-blokiramo-neciju-imovinu-napad-na-aktiviste-u-vranju-predsednik-ima-razumevanja/

"Verovatno su ljuti bili jer su im blokirali grad neko vreme, pa ti blokaderi kad su ušli u kafanu onda su im ovi ljudi rekli: e sad mi blokiramo vas, čak ih i fizički napali, te blokadere. Molim ljude da to ne rade. A ja vidim bes koji kulja i kipti u Srbiji svakog dana sve više protiv blokadera i molim ljude da se uzdrže", kaže Vučić.

Naravno da ovakve izjave ne iznenađuju. Ovo je njegova nova ideja, slati batinaše i predstaviti ih kao običan narod. Ludilo mu raste, pogotovo posle Vidovdana, nije očekivao 200 hiljada ljudi pa sada uz pomoć sile i brutalnosti policije pokušava da ovo zaustavi.

• Ruke su vam krvave! 3