Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Mina D. Harker said:

Nama sa ijekavicom je znalo da bude neprijatno u BG tamo početkom '00 kad se SCG raskantavala...O novom talasu neprijatnosti onih koji nisu nit' luk jeli nit' luk mirisali; a za šta je kriv Vučić i kolaboratori iz regiona, govorio je nedavno i Božo Prelević. Ipak, ne osjećam ni najmanju empatiju prema alfa ćaciju i svemu što će ga snaći, iako razumijem da takvi svojim sunarodnicima nanose veliku štetu.

Zasto neprijatno? Cesto sam tada boravio u Bg iako sam zivio u NS, nikakve neprijatnosti nisam dozivio zbog ijekavice.

• Like 4
Posted

Problem je što smo iz faze protesta nekako neprimetno skliznuli u fazu sukoba, da ne upotrebim težu keyword. Srbija je sada u jednom sukobu niskog intenziteta, a to nije bilo skoro nikad, ni 90tih...

• Like 8
Posted
50 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Zasto neprijatno? Cesto sam tada boravio u Bg iako sam zivio u NS, nikakve neprijatnosti nisam dozivio zbog ijekavice.

Ne bih rekla da si iz CG, jel tako? 

Ne bih da objašnjavam komplikovane odnose imeđu CG i Srb u to doba pred otcjepljenje, i odijum koji se osjećao na obje strane. 

Svako ima svoja iskustva.

• Love 1
Posted
17 minutes ago, Mina D. Harker said:

Ne bih da objašnjavam komplikovane odnose imeđu CG i Srb u to doba pred otcjepljenje, i odijum koji se osjećao na obje strane. 

Da, iz Cg sam i kao sto rekoh nijedno neprijatno iskustvo nisam dozivio tokom SCG pa onda i prije, tokom i posle otcepljenja

• Like 1
Posted
1 hour ago, Mina D. Harker said:

Da, ali kod kretena. Ovde su najviše kukali oni koji misle da je Srbija do Tokija i da Crna Gora treba da bude produžetak njihovog sparušenog polnog organa u borbi protiv CIA, Vatikana, Hrvata, Š*ptara, Turaka, svemiraca i tako to.

Posted

@DJ_Vasa Nesumnjivo je tako. I druga strana sa Milom na čelu je imala putera na glavi i histerisala, tako da ni njih ne aboliram. Štaviše, imam razloga da ih ne volim kao onda Slobu ili danas Vučića. Sve je to bila jedna ružna nacional-šovinistička orgija.

Ali mi smeta kad neko negira moje iskustvo - koje naravno nije drastično poput bejzbolkom polomljene vilice - jer ti isti kreteni o kojima pišeš u formi ćacija danas tuku i napadaju žene i djevojke po Srbiji, a bogami se čuvaju da poprijeko pogledaju nekog grmalja, osim ako nisu bezbjedni u čoporu.

• Thanks 1
Posted
12 minutes ago, Mina D. Harker said:

@DJ_Vasa Nesumnjivo je tako. I druga strana sa Milom na čelu je imala putera na glavi i histerisala, tako da ni njih ne aboliram. Štaviše, imam razloga da ih ne volim kao onda Slobu ili danas Vučića. Sve je to bila jedna ružna nacional-šovinistička orgija.

Ali mi smeta kad neko negira moje iskustvo - koje naravno nije drastično poput bejzbolkom polomljene vilice - jer ti isti kreteni o kojima pišeš u formi ćacija danas tuku i napadaju žene i djevojke po Srbiji, a bogami se čuvaju da poprijeko pogledaju nekog grmalja, osim ako nisu bezbjedni u čoporu.

Nisam imao nameru da ga negiram jer ono zavisi od neposrednog okruženja, bilo da je to radno mesto, kafić, fakultet, autobus ili nešto deseto.

• Like 1
Posted
28 minutes ago, Mina D. Harker said:

Grešiš, pišemo lična iskustva i ne negiramo tuđa

Posted
3 hours ago, tomas.hokenberi said:

Ma jok treba jedini uslov za državljanstvo da je neko Srbin, a svima ostalima, rođenim u Srbiji i koji  generacijama žive oduzeti isto ako nisu Srbi, jel to hoćeš da kažeš?

Jedini automatski kriterijum za državljanstvo treba da bude da su ti roditelji državljani Srbije u trenutku rođenja.

Šta se dokazuje time što je neko rođen na teritoriji jedne države? Da ima veća prava da pljačka,

otima,prebija i ubija samo zato što se rodio u narodnog fronta nego bilo ko drugi. Rođen je i sadašnji diktator u narodnog fronta pa bih ja prvo njega proterao iz Srbije koliko god imao dobar akcenat i znao razne šibicarske fore sa vrelog asfalta. Da ne pominjem da je u vreme zajedničke države kriterijum gde će se dete roditi bilo najviše da bude dobra medicinska ekipa. Desetine hiljada dece čiji su roditelji bili sa Kosova rođeno je u Skoplju u Makedoniji a da nije nikad tamo ni dan života provelo nakon izlaska iz bolnice. Danas svi imaju pravo na makedonsko državljanstvo a niti tamo žive niti plaćaju porez.

Posted

Šta se desilo u Beču 1931. što ima veze sa ćacijem ? Nije mi jasno ni šta je bilo 1938. u Minhenu ali kontam pošto je Hitler već bio na vlasti da mogu da iskopaju neki događaj.

Posted
3 hours ago, freethrow said:

Problem je što smo iz faze protesta nekako neprimetno skliznuli u fazu sukoba, da ne upotrebim težu keyword. Srbija je sada u jednom sukobu niskog intenziteta, a to nije bilo skoro nikad, ni 90tih...

Ovo nije problem, ovo je odlicno, jer ljudi vise ne trpe sranja.

• Thanks 2
Posted
6 hours ago, tomas.hokenberi said:

A u kom trenutku bi bilo bitno?

Ja sam po tom pitanju ekstreman i smatram da drzava Srbija treba da ukine pravo na automatsko državljanstvo samo po etničkom principu.

Stečena prava je teško ukinuti ali bi svejedno trebalo revidovati i već izdata državljanstva i tamo gde je to moguće ukinuti ih.

Suviše je meni ovo tranpovsko -imigranti su krivi za sve i ne želim da prihvatim to za ćacija kao argument.

Ne treba zaboraviti ko ovo radi, ko organizuje ćacilende, čiji su batinaši, čiji su mediji.

Dakle, nikad.

Opet ću povući paralelu sa tranpom i Amerikom-niti su imigranti krivi za stanje u državi a najveće zlo pravi on i old fašn nativni Amerikanci.

• Love 1
Posted
6 minutes ago, Geronimo said:

Mene je sramota... Jer nisam apsen. Mora da ponovimo!

Prijavi se. 

Doduse, nije to to ako ih nisi vijao po ulicama, ali bas bi bila fora da se sada prijavi 10.000 ljudi i da kazu kako su vijali vrhovnog Cacija, da kazu da ce to uraditi opet...

Razmisljam cak sta bi bilo da se 10.000 ljudi sinhronizovano prijavi i da kazu da nisu sigurni u svoje postupke i da se plase da ce u nekom nervnom rastrojstvu nauditi cak i predsedniku. 😄 

• Like 1
Posted
1 hour ago, Klotzen said:

Šta se desilo u Beču 1931. što ima veze sa ćacijem ? Nije mi jasno ni šta je bilo 1938. u Minhenu ali kontam pošto je Hitler već bio na vlasti da mogu da iskopaju neki događaj.

Misle na progone neistomišljenika, "unutrašnjih" neprijatelja, Nemaca koji nisu bili "dovoljni patrioti", studenata, profesora, kulturnih radnika..svih koji su se suprotstavljali nazi-režimu. A najviše misle na progone Jevreja.

Klasična radikalsko-nacistička zamena teza u kojoj oni, pazi sad, sebe vide kao žrtve.

Zamena teza je bila samo jedna od retoričkih i ideoloških tehnika iz nacističke Nemačke tridesetih godina prošlog veka: dok su rušili demokratiju i kršili ljudska prava nacisti su tvrdili da brane "nacionalno jedinstvo"; dok su sami bili agresori, nacisti su tvrdili da je Nemačka "žrtva svetske zavere"; dok su sami bili uzročnici ekonomske krize, krivicu za ekonomske probleme i društvene nemire prebacivali su na unutrašnje i spoljašnje neprijatelje.

Uopšte se ne bih začudio da Jevrejska zajednica u Srbiji reaguje na ovu bestidnu reltivizaciju nacizma, u kontekstu poređenja napada na ćacija sa holokaustom. Upravo obrnuto - očekujem njihovu reakciju.

• Like 5
Posted (edited)

Ova hapšenja su rukavica u lice, proba dokle mogu da idu. Trebamo biti pametni i složni.  Naravno podržati studente. 

I samo da primetim da je ovo već drugi put u kratkom roku da nas likovi iz Bosne koji se postavljaju kao Srbi nazivaju fašistima. Prvo Dodik a sada ovaj.  To ne bi smelo tek tako da prodje. Prevelike su to uvrede.  I ne zanima me da li Vučić namerno pravi te podele, a pravi. Očekujem da se od tih izjava javno ograde opozicione stranke, razna udruženja i pojedinci iz tog entiteta. 

Edited by Utopista
  • Love 1