Son_of_a_gun Posted Saturday at 08:49 PM Posted Saturday at 08:49 PM Umro je čovjek koji je bio pregažen u prvim danima protesta. RTS ga potom još jednom ubio. 6 6
JohnnyDragon Posted Saturday at 09:30 PM Posted Saturday at 09:30 PM Strašno. Divni cika Dule... Mam.. im jb...😓 Bliži im se kraj.
uncletima Posted Sunday at 04:17 AM Posted Sunday at 04:17 AM Ima srece, sto ga nije do'vatila neka zena... Spoiler
Drug Crni Posted Sunday at 09:05 PM Posted Sunday at 09:05 PM Vratih se sa protesta iz Sombora. Divna atmosfera, energija je još uvek tu. Ljudi dosta manje nego pre 3-4 meseca..jer u januaru je na istom prostoru (ispred Županije, tj.opštine) sve bilo puno..ne samo popločani deo (vrlo prostran) već i travnata površina. Sad je to samo ovaj popločani deo i to ne skroz pun. Međutim, zaista verujem da ovo više nije najbitnije..sad su mnogo bitnije poruke koje se šalju sa skupova. Kritična masa svakako je ostvarena. Ne dolaze više svi na proteste i svakako ne na svaki. Priča o brojevima je ostvarena još na Slaviji, pa 15.03... Poruke su bile baš prave. Svaki grad je danas imao svoj motiv ili moto protesta. U Somboru je to bio "Tranasparentnost i otvorena uprava". Međutim, govornici su ciljali po meni odlične teme: vladavina prava, demokratija, institucije, odgovorni građanin,itd. Baš konkretne teme koje se tiče onoga što je srž jednog društva i suština države. Jasno su govornici nekoliko puta istakli da je cilj, ne samo smena režima, već promena sistema, zasnovana na ovim vrednostima. Nije bilo nikakvih patriotskih govorancija, pominjanja Lazara i Obilića, časti, inata, istorije i sl. Baš sam bio zadovoljan. Ubedljivo najbolje reakcije su bile na pominjanje izbora. Svaki put. Kulminacija ovoga je bilo pri samom kraju skupa kada je studentkinja na govornici uzela jedan ogroman transparent i podigla ga iznad glave: PARLAMENTARNI IZBORI! Burno smo reagovali, opšte oduševljenje je nastalo, erupcija prava..to je meni jasan znak da su ljudi motivisani, da su željni fajta i da energija polako, ali sigurno prelazi na stranu izbora. Što je odlično. Studenti su mi malko otkrili kako planiraju da ga nateraju da ih raspiše..ima tu svega, ali uopšte ne želim ništa da pišem javno jer ovo nije još nije zvanično. Samo ću reći da je tu nekoliko scenarija u opticaju, ali izvanredno je da razmatraju svaki i za svaki imaju već pripremljene korake Sad, da li je to neka varka, mamac..who knows? Dobio sam poziv da sledeće subote ja održim jedan govor, što sam rado i prihvatio. Doduše, biće to manji skup u jednom mestu nadomak grada, ne u samom Somboru, ali za mene je to ipak neka privilegija. 19 1 1
Volter Posted Sunday at 09:55 PM Posted Sunday at 09:55 PM Ko bi reko da će mi kafa u ovim satima tako prijati. Uz kafu još uvek gledam današnja dešavanja. Pohvale za Novi Sad, Kragujevac, Kraljevo ponovo sjajno pumpalo, čak i u Vlasotincu odlična brojka. Kukavica gleda i pizdi. A ja nastavljam dalje, ostalo mi još deset gradova. Moraću još jednu kafu da popijem. 2 2
fancy Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Malo akademskih vesti. Na ETF-u je održan studentski referendum, glasalo se u kutiju tokom celog dana juče. Glasalo je oko 1900 studenata (koliko ETF ima studenata? Nije baš lako da se prebroji, zavisno dal računaš i razne "mrtve duše" koje zapravo više ne studiraju, ali su u bazama, ali onako ugrubo, ima oko 4000 studenata koji su nešto upisali prošle godine). Dakle glasalo je približno pola, nešto manje. 16% je za povratak na nastavu, 84% za nastavak blokade 8 5
Recommended Posts