Pletilja Posted May 6 Posted May 6 1 hour ago, Klotzen said: Pukovnik il pokojnik potez no po meni dobra odluka. Juče je Vukadinović spominjao da su ovo trebali da odluče 15.03. ili koji dan posle, imalo bi više odjeka. Unazad dve nedelje je znatno manje ljudi na zborovima i ovim dnevnim skupovima. Neki kažu to je zbog praznika, otputovali ljudi ali ja nisam siguran u tu teoriju. Ovi izbori će dati novi impuls protestima tako da je to dobra odluka. Toga je svestan i nepomenik i zato će maksimalno da odugovlači i da proba da zakaže izbore u kasnu jesen a do tada će se sva energija istopiti a on može da popravi rejting. Ne moze da popravlja rejting, nema vise helikopter mani jer ima glasova da se plate drzavnog sektora i penzije isplacuju iz kredita MMF, to otpada. Drugo, nismo mi vinske musice pa da pamtimo 5 minuta. Trece, u pitanju su nasa deca koja zrtvuju sve sto imaju, najmanje godinu studiranja i srednjoskolskog opbrazovanja, stipendije, kredite, porodicne penzije...to izneveriti je autogenocid, greh do neba. I meni vazno: nisam idiot pa da mi bolesni umovi uredjuju zivot na njihov krimilan nacin. Ko god drzi do sebe, svog dostojastva i ljudskosti treba to i da pokaze i dokaze. Ne boli. A i ako boli, procice jer mora da prodje, bolje sad nego nikad. 1
NMX Posted May 6 Posted May 6 Quote Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da smatra da nema razloga za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, navodeći da je Srbiji potrebna politička stabilnost i nastavak ekonomskog razvoja. „Vlada ima stabilnu parlamentarnu većinu. Ja nisam pristalica bilo kakvih vanrednih događaja, već redovnih izbora i to nisam nikad krio“, rekao je Dačić za TV Pink. On je naveo da se ne plaši rezultata izbora i dodao da „oni (koji traže izbore) ne razumeju da to može da bude kraj njihovog sna da mogu nešto da urade na tim izborima“. Kako cvile...muzika za moje uši. btw, ne slažem se da je ovo pukovnik/pokojnik situacija. Ovde jedini pokojnik može da bude ova vlast. Ona pukovnik ne može posle svega nikako biti. Da li će naši biti pukovnici sada, za 6 meseci ili godinu dana - nebitno je. Vlast je već izgubila. Stoji na ivici provalije. Gurnimo je. 16
fancy Posted May 6 Posted May 6 Za početak, od opozicije, DS je jasno i glasno rekao: Milivojević: Ako studenti odluče da su izbori rešenje, bićemo uz njih Quote Milivojević je sinoć rekao da će DS studentima dati na raspolaganje "sve kapacitete, znanje i infrastrukturu". - Ako studenti procene da je izlazak na izbore način da se borimo protiv nasilja, represije i uništavanja institucija - DS će biti uz njih - poručio je Milivojević gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji Nova S, a prenela je ta stranka u saopštenju. Nisam gledao Utisak, pa mi je ovo relativno novo DS trenutno, što neko reče, najpročišćenija opo stranka. 11
Pletilja Posted May 6 Posted May 6 8 minutes ago, fancy said: Za početak, od opozicije, DS je jasno i glasno rekao: Milivojević: Ako studenti odluče da su izbori rešenje, bićemo uz njih Nisam gledao Utisak, pa mi je ovo relativno novo DS trenutno, što neko reče, najpročišćenija opo stranka. Gledala...DS nudi sve svoje resurse, lokalne odbore, nece se kandidivati svojom listom. Posteno. Da su "procisceni", nisu, bar kod mene na lokalu, Iste face vec 30 godina, presipanje iz shupljeg u prazno u lokalnoj skupstini, eventualno malo brljanja u javnosti kad treba da ih posaljemo dalje gde nabijaju svoj listing za penziju jednog dana. Nista im ne verujem i necu da imam posla sa njima. 1
MilošVB Posted May 6 Posted May 6 (edited) @Drug Crni Jesu li ti rekli kako zamišljaju da obezbedi bolje uslove, a kažu da neće biti fer izbora(kao što i neće, ali su jedino rešenje)? Oni koji zagovaraju da je rano za izbore jer treba obezbediti bolje uslove - upadaju u paradoks. Edited May 6 by MilošVB
Nikola Posted May 6 Posted May 6 Ma pokrašće on izbore lagano ili će napraviti neki cirkus ako mu bude prpa. Ali drugačije ne vredi vide to i ova deca. A Dačić bi još malo da otima snove deci. Nije mu dosta 30 godina. Nek mu je alal. 4
MilošVB Posted May 6 Posted May 6 (edited) Ne bi trebalo da se potcenjuje Vučić, ali daj ni da ga ne precenjujemo. Edited May 6 by MilošVB 4
Drug Crni Posted May 6 Posted May 6 1 hour ago, MilošVB said: @Drug Crni Jesu li ti rekli kako zamišljaju da obezbedi bolje uslove, a kažu da neće biti fer izbora(kao što i neće, ali su jedino rešenje)? Oni koji zagovaraju da je rano za izbore jer treba obezbediti bolje uslove - upadaju u paradoks. Pa, ne. Mislim, ne konkretno..nego "nastaviti sa pritiscima".. Ja zaista imam i razumevanje za opoziciju iako u njoj ima ima i spavača i prodanih, ali i netalentovanih za politiku. Jer, trpe mnogo svih godina..a Hohštapler je upregao sve resurse da opoziciju potpuno satre ovde..ali bukvalno satre, poništi i obesmisli. I u velikoj meri je uspeo. Zbog toga samo studenti trenutno imaju legitimitet. I zato svako iz opozicije treba da im pomogne. Videćemo i hoće li. Samo da naglasim: i ja bih najviše voleo da imamo izborne uslove kao u Hrvatskoj makar..ali nemamo i Hohštapler ih neće dati. Moraćemo da trčimo, driblamo i zabijamo sa jednom nogom. Jbg. 4
SteveFrancis#3 Posted May 6 Posted May 6 Sto se tice DS, pisao sam vec, oni su se od starta odlucili za ovu strategiju potpunog naslanjanja na proteste i predstavljanja kao svojevrsnog studentskog servisa. Ne znam je li to bila samo dobra dedukcija i procena da je ovaj korak bio nuzan i neizbezan ili su imali insajdere medju studentima, no kako god, reagovali su opet prvi i ostali na toj liniji koju drze vec mesecima. Pominjao sam i ranije, ocekivao sam na samom startu ovih protesta da vlast odigra starog asa, prevremene parlamentarne i mislim da je na pocetku to bio relativno elegantan izlaz, medjutim, u medjuvremenu se dosta toga promenilo i danas zaziru od te opcije jer trenutno ne mogu biti sigurni da ce imati apsolutnu kontrolu gistro izbornog procesa. Sad je pitanje kako tacno, kojim mehanizmima naterati da se izbori zaista i raspisu posto je sasvim jasno da ce to biti jedna velika nepoznanica za tzv. pokret za narod i drzavu ili kako ono vec idiotski-pateticno se zove. 1
Clash Posted May 6 Posted May 6 Informer, Alo, Telegraf, Kurir... Vest da studenti hoće izbore je otprilike u tretmanu vesti o pijačnom barometru u Surdulici. Već šest meseci skaču kao opareni na svaki studentski post na društvenim mrežama, da ne govorim za bilo šta ozbiljnije, sad kuliranje na max. Verovatno se čeka Vodja da dodje sa bolovanja pa da da smernice. 8
Don Dusko Posted May 6 Posted May 6 40 minutes ago, Clash said: Informer, Alo, Telegraf, Kurir... Vest da studenti hoće izbore je otprilike u tretmanu vesti o pijačnom barometru u Surdulici. Već šest meseci skaču kao opareni na svaki studentski post na društvenim mrežama, da ne govorim za bilo šta ozbiljnije, sad kuliranje na max. Verovatno se čeka Vodja da dodje sa bolovanja pa da da smernice. Bitnije im je: Spoiler 1
fancy Posted May 6 Posted May 6 3 hours ago, Pletilja said: Da su "procisceni", nisu, bar kod mene na lokalu, Iste face vec 30 godina, Doslovno si drugim delom rečenice pobila prvi
Red Posted May 6 Posted May 6 6 hours ago, MeanMachine said: Ako je prava opozicija pametna ne bi izasli na izbore ali bi podrzali studentsku listu uz dogovor da ce ista formirati prelaznu vladu koja ce da sredi izborni sistem i medije i onda da posle npr dve godine imamo fer izbore. Naravno ta vlada ce se baviti i korupcijom sns i njihovih prikolica. Ма, опозиција, ако је права опозиција, стаће уз студенте максимално и дати на располагање сву своју инфраструктуру, људство и све друге ресурсе. Све друго ће их заувек угасити. Ако се нађу професионални опозиционари, којима се баш не дају скупштински мандати и посланичка плата, па изађу са причом како је битно изаћи у више фронтова, да они тако помажу студентској листи, омогућавају шири фронт итд. сами ће себе тиме покопати и заувек избрисати са политичке мапе. 4
Smrtokapa Posted May 6 Posted May 6 Tako je. Ja razumem da neko ne želi da izgubi "relevantnost", ali podrškom studentima pod studentskim uslovima se na srednji rok ta relevantnost zapravo koliko-toliko održava, dok bi u suprotnom sami sebi iskopali raku. Ako to ne uvide, onda žali bože koliko nemaju mozga. 2
McLeod Posted May 6 Posted May 6 Za sad se bar na recima stavili na raspolaganje studentima ZLF, Ekoloski ustanak, DS, NPS (Aleksic), SDS i NLS (Parandilovic). DSS kaze da zali zbog napustanja koncepta prelazne vlade (lol) i da su izbori besmisleni pre poboljsavanja uslova. SSP cuti. POKS isto. Mislim da je sve jasno, ono sto je trebalo biti jasno odavno. 6
dali_man Posted May 6 Posted May 6 On 5/5/2025 at 3:01 PM, Drug Crni said: U boldovanom delu se i krije jedna od pogrešnih procena i zahteva studenata jer institucije ovde de facto ne postoje. Stoga je dosta logično da nijedan zahtev nije ispunjen, niti je ijedna "institucija" u ičemu popustila ili ustuknula itd. Zar je iko ocekivao da ce bilo kakvi zahtevi studenata bilo ko da ispuni? Poenta nije bila u tome vec u pritisku i skretanju paznje da postoje jos neke institucije, sem precednicke, koje ne rade svoj posao, a morali bi. Kao sto rekoh, Vucic nije najmocnija figura u Srbiji vec njegov bata, zajedno sa raznim Radojicicima i Veselinovicima. Vucic je "samo" politicki predstavnik ove mafijaske organizacije i njihov PR. I njegovim padom se ova mafija nece skloniti ukoliko ne proradi sudska vlast, inace smo dzabe krecili. Ja sam ubedjen da postoje posteni i sposobni tuzioci i i sudije koji mogu da izadju na kraj sa ovom mafijom. Samo prvo treba protresti granu na kojoj su Zagorka, Stefanovic i njihovi lojalisti.
MilošVB Posted May 6 Posted May 6 42 minutes ago, McLeod said: Za sad se bar na recima stavili na raspolaganje studentima ZLF, Ekoloski ustanak, DS, NPS (Aleksic), SDS i NLS (Parandilovic). DSS kaze da zali zbog napustanja koncepta prelazne vlade (lol) i da su izbori besmisleni pre poboljsavanja uslova. SSP cuti. POKS isto. Mislim da je sve jasno, ono sto je trebalo biti jasno odavno. Nešto mi deluje da ni Proglasu ovo nije skroz po volji? Nisu stranka, ali bitni su pa pitam...
Pletilja Posted May 6 Posted May 6 1 hour ago, fancy said: Doslovno si drugim delom rečenice pobila prvi Ne razumem...da su se "procistili", ne bi tamo bili isti ljudi kao pre 30 godina a jesu i sve ih je manje, prirodno... 1
DJ_Vasa Posted May 6 Posted May 6 6 minutes ago, MilošVB said: Nešto mi deluje da ni Proglasu ovo nije skroz po volji? Nisu stranka, ali bitni su pa pitam... Upravo su se oglasili: https://n1info.rs/vesti/popovic-izlazak-studenata-sa-politickom-artikulacijom-ozbiljan-korak-bicemo-suoceni-sa-vrlo-vrelim-letom/ Trebalo bi sačekati još dan-dva da bismo videli šta će ostali da kažu, minus Francuz. 1 1
MilošVB Posted May 6 Posted May 6 6 minutes ago, Pletilja said: Ne razumem...da su se "procistili", ne bi tamo bili isti ljudi kao pre 30 godina a jesu i sve ih je manje, prirodno... A zapravo je opoziciona scena prilično prošarana.
McLeod Posted May 6 Posted May 6 13 minutes ago, MilošVB said: Nešto mi deluje da ni Proglasu ovo nije skroz po volji? Nisu stranka, ali bitni su pa pitam... O Proglas su se najvise ogresili, pogotovo bivsu rektorku, koja je mnogo cistija od sadasnjeg rektora kojeg dizu u nebesa. 6 1
MilošVB Posted May 6 Posted May 6 2 minutes ago, McLeod said: O Proglas su se najvise ogresili, pogotovo bivsu rektorku, koja je mnogo cistija od sadasnjeg rektora kojeg dizu u nebesa. Šta je sa sadašnjim?
Zvezdarac Posted May 6 Posted May 6 21 minutes ago, DJ_Vasa said: Upravo su se oglasili: https://n1info.rs/vesti/popovic-izlazak-studenata-sa-politickom-artikulacijom-ozbiljan-korak-bicemo-suoceni-sa-vrlo-vrelim-letom/ Trebalo bi sačekati još dan-dva da bismo videli šta će ostali da kažu, minus Francuz. Osim DS i milsim Cute se niko nije ni oglasio da ce podrzati listu koju studenti predloze i da ce dati samo logistiku. I oni koji su podrzali zahtev za prevremene izbore nisu potvrdili da oni nece izaci vec samo podrzati listu i mislim da to nece do raspisivanja ni reci. Citam saopstenje ZLF u fazonu hocemo izbore,svi zajedno da pobedimo ali izborni uslovi pa opet svi zajedno i solidarno... Mada lista izlazi za neke 2 nedelje i tada ce mozda preciznije da se odrede. A neki nece ni tada vrvt. Da da i Aleksic pominje Kosjeric kao fenomenalnu varijatu,gde su studenti dali logistiku a opozicija i GG sastavili listu. 2
DJ_Vasa Posted May 6 Posted May 6 15 minutes ago, Zvezdarac said: Osim DS i milsim Cute se niko nije ni oglasio da ce podrzati listu koju studenti predloze i da ce dati samo logistiku. I oni koji su podrzali zahtev za prevremene izbore nisu potvrdili da oni nece izaci vec samo podrzati listu i mislim da to nece do raspisivanja ni reci. Citam saopstenje ZLF u fazonu hocemo izbore,svi zajedno da pobedimo ali izborni uslovi pa opet svi zajedno i solidarno... Mada lista izlazi za neke 2 nedelje i tada ce mozda preciznije da se odrede. A neki nece ni tada vrvt. Da da i Aleksic pominje Kosjeric kao fenomenalnu varijatu,gde su studenti dali logistiku a opozicija i GG sastavili listu. Nisam ispratio saopštenja svih partija, ali vidim da je Mek to sažeto napisao: Quote Za sad se bar na recima stavili na raspolaganje studentima ZLF, Ekoloski ustanak, DS, NPS (Aleksic), SDS i NLS (Parandilovic). DSS kaze da zali zbog napustanja koncepta prelazne vlade (lol) i da su izbori besmisleni pre poboljsavanja uslova. SSP cuti. POKS isto. Zato sam i napisao da treba malo sačekati. Pretpostavljam da niko od njih nema gotov model za republičke izbore, koji su ovde i najbitniji, dok Zaječar i Kosjerić moraju da se rešavaju u hodu.
Recommended Posts