Jump to content

(Ne)sportski komentatori


zoe Bg

Recommended Posts

a pazi pitanje o zanimanju roditelja! :twak:  sta je ocekivao, da otac radi kao sezonski radnik na plantazama povrca po Britaniji, a majka u centrima za masazu ili sta je vec slika o "imigrantima" iz Rumunije i Kine (o Poljacima je da su vodoinstalateri). Da vidimo hoce li Evans njoj da meri da li ima pravi engleski akcent ili ne. :ranting:

Link to comment
Share on other sites

slusam tennis podcast.

naravno, na pocetku ide prica o Emi, no na svu srecu nisu se predugo zadrzali niti spekulisali.

Onda sledi tirada oko OOP, ali...

ne zbog Medvedeva, vec zbog meca Tomljanovic-Raducanu jer je stavljen iza dva muska meca!!!! Pa ce pobednica u QF biti u losijem polozaju od Barti (koja je zavrsila mec ranije) i imace nekoliko sati manje za odmor. Ne secam se da su ikada ranije i jednom pomenuli nesto slicno, kada je npr. Novak bio u takvoj nekakvoj poziciji (najsveziji primer Rim ove godine).

A ne daj boze da su pomenuli kako je Medvedev/Hurkacz u mnogo losijoj situaciji od narednog protivnika Federera.

 

Ovoga puta su pomenuli i malcice analizirali Novakov mec (ranije je bio izgovor da je Novak bio suvise savrsen te nema sta da se kaze).  A rekli su sledece (David Law):

1. set je bio komforan,

2. set iritirajuci, Garin je imao svoje momente, dosao do 3:3, Novak je spasavao 2 BP (uuu, tragedije!), publika je baaaas bila na strani Garina (underdoga), Novak je bio pissed off jer nije igrao perfektno i pravio je greske, ostro gledao u Ivanisevica kao da mu je on kriv. Postao je angry...

:twak:

kako divni opisi za #1! (to je manje-vise bilo sve sto su o njemu rekli, osim da igra kao metronom, da outlasts protivnike, da ih natera da se raspadnu, cini ih smesnim... - sve sam "fascinirajuci" kompliment do komplimenta!!! )

 

a onda imaju komentar o mecu Sonego-Fed, gde se podsmevaju Sonegu koji je posle  par poena, koje je osvojio, pozvao publiku da mu aplaudiraju...

 

na kraju su imali jos jednu malu jadikovku oko OOP: jer nisu mogli dagledaju Barti jer je isla paralelno s nekim drugim mecom koji su gledali. i dalje ni rec o problemu u kom su Medvedev i Hurkacz.

 

:puke::thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

kakvo manipulativno pitanje Ajli Tomljanovic:

Quote

Q. After the match John McEnroe was on BBC, made some quite bizarre comments which he inferred that Emma couldn't handle the pressure, it was anxiety that was causing her issues, and you would be happy for this result and the way it turned out. What would you like to say to his remarks?

samo da bi posle moglo da se pise o njenom odgovoru i da se dobije sto vise klikova.

 

Quote

AJLA TOMLJANOVIC: I wasn't a hundred percent sure what was wrong with Emma. I did hear the reasoning. I'll start with saying that I can't imagine being in her shoes at 18 playing a fourth round in your home country. It's something I can't even imagine.

For him to say that, it's definitely harsh. I have experienced something similar but not to that extent. I know that it's a real thing. I've spoken to athletes that have gone through that. It's not easy.

When I heard the reasoning, I almost felt worse about it because I know how bad that can feel. But then again, it didn't happen to me. I can't imagine how she must be feeling having to pull out. Being down 6-4, 3-Love, you can come back from that quickly, especially on grass.

It's really sad that she had to do that. I do feel sorry.

 

nema ga video njene KZS, tako da nemam pojma ko je ovo pitao (sigurno neko od UK "novinara" ili Ben)

 

Quote

Q. Would you like the tournament organizers to have had this match on second given you're now playing a quarterfinal in less than 24 hours, such a short turnaround, given Ash has had six to eight hours more recovery than you? It's a pretty tough ask.

AJLA TOMLJANOVIC: Not really. I was just happy to get a big court. I would have taken a later slot just to play on Court 1 or Centre. It's so special out there. So I don't mind the quick turnaround.

 

Link to comment
Share on other sites

https://www.espn.com/tennis/story/_/id/31768484/john-mcenroe-criticized-harsh-reaction-emma-raducanu-mid-match-retirement-wimbledon

 

Quote

Said the BBC in a statement Tuesday: "John McEnroe offered his personal view on the pressures that tennis players face, based on both his own experience and those of current players. He was sympathetic to Emma's situation."

Quote

In a statement Tuesday, ESPN said, "We are exploring the details surrounding what was said on BBC and will be following up with John."

 

Tačno još i otkaz da mu daju ne bi me čudilo.

Link to comment
Share on other sites

Ozbiljno mi dodje da napisem svasta tom Viskovicu na fejsu, cisto da mi bude lakse :mad:

On je iz ovoga zakljucio da on planira da se penzionise :classic_rolleyes:

 

Q. Was that the last time you'll play at Wimbledon, do you think, on Centre Court?

 

ROGER FEDERER: I don't know. I really don't know. I got to regroup. My goal was always for the last year and more to always try to play another Wimbledon. The initial goal, like you know, was to play last year. That was anyway never going to happen. Plus the pandemic hit.

I'm actually very happy I made it as far as I did here and I actually was able to play Wimbledon at the level that I did after everything I went through. Of course I would like to play it again, but at my age you're just never sure what's around the corner.

 

Q. Just to clarify one of your earlier answers there where you're saying you're going to assess what you do next, are you able to confirm, is retirement an active possibility for the immediate future?

ROGER FEDERER: No, it's just about having perspective. You know you need a goal when you're going through rehab with what I did. You can't think of the entire mountain to climb as once. You got to go in steps. Wimbledon was the initial first super step, if you like.

I knew it was going to be really hard, to be honest. Now I just got to talk to the team, take my time, not feel rushed by you guys or anybody else, for that matter. I got to take my time, take the right decision, the one decision I want to take and where I feel most comfortable.
That's where it leaves me. But, no, I hope not that that's going to happen. The goal is to play, of course (smiling).

Link to comment
Share on other sites

Pa ne ide mi baš multitasking uz čitanje foruma pa nisam čula početak ali uhvatila sam deo u stilu zar ne bi bilo poštenije da se Federer penzioniše, nešto kao ovo što čitamo večeras na forumu, ali jedno je šta se piše po forumima a drugo pričati tako u specijalizovanoj emisiji :ajme: 

Govedarica je tu uskočio s nekom pričom da on još može da se vrati, da se nikad ne zna i slično, nisam njega baš ispratila šta je tačno rekao.

Link to comment
Share on other sites

Govedarica ni sam sebe ne moze da isprati sta hoce da kaze, tako da me to ne cudi :classic_biggrin:

 

a Marija je bas curka, to smo vec utvrdili, pre par dana je izjavila da je bodovanje koje je uvedeno zbog korone, zaista uvedeno zbog Federera :ajme:

Link to comment
Share on other sites

Zasto se prica o Federerovoj penziji dozivljava kao prica o ne daj boze nekoj neizlecivoj bolesti? 

Pa zar to nije normalan sled dogadjaja? 

Evo je Atp lista, igraci sortirani po godinama starosti. 

d9zkYX0.jpg

Mogu da se kladim da je u Haleu posle meca sa Felixom razmisljao o penzionisanju (citacemo jednog dana o tome) ali su ga odgovorili ovi njegovi. To se vidi iz aviona da on vise ne uziva na terenu. Ona blokada u trecem setu sa Felixom i danas treci sa Hurkacem veze nemaju sa fizickom spremom. Njemu su se danas noge oduzele (prestao je da se krece u trecem) zbog gubitka samopouzdanja, pa jos kad doda na svu svoju muku, zelju idolopoklonicke publike za povratak u mec, a on nije kadar da ga izvede e onda je to bas veliki problem. 

Link to comment
Share on other sites

Pa normalno da ne uživa na terenu kad igra loše, u prethodnim kolima je sigurno više uživao :classic_biggrin: ima pravo na nadu da će još moći da podigne igru dovoljno da bude koliko-toliko konkurentan, baš zato što je dosta stariji ne može se očekivati od njega da izađe i ponovi 2017. Ako neće u penziju Endi kome je očigledan fizički napor da igra ovakve mečeve ne znam zašto Federera svi šalju kad mu makar njegov stil daje nadu da može da igra još neko vreme.

Link to comment
Share on other sites

Evo su ga pre konferencije već poslali u penziju Viško i ESPN i sigurno nisu jedini. Posle Halea isto.

 

Nevezano za tenis, malopre SK vesti nešto o košarci na OI i ladno napisali "reprezentacija Amerike". Zbunili me solidno, dok sam ukapirala da je košarka prvo pomislila nešto vezano za Kopa Ameriku :smiley5:

Link to comment
Share on other sites

Ne mogu da se setim je li već neko ovo stavljao.

 

Mnogo slatko devojče, i skromno. Mislim da je trebalo da ih sve pošalje dovraga umesto ovog intervjua ali verovatno je neko odlučio da ne bi valjalo za buduću karijeru :classic_rolleyes:

Ali stvarno gnjave s ovom pričom da je trebalo paziti da ne mora da čeka ceo dan poslednji meč, što je i @wwwwpisala gore. Tu je više problem što pobednica meča ima manje vremena za odmor a igra sutradan. Inače ako joj budu smetala duga čekanja u svlačionici ne bi trebalo da se bavi tenisom, bolje da počne da se navikava. Najviše me nervira što niko ne bi imao takvih obzira da nije u pitanju domaća zvezda u usponu. Nikog ne bi bilo briga za neku tamo Ruskinju ili Kineskinju kako se oseća i što mora da čeka, bez obzira na godine.

 

 

Edit: in other news, Beker na tapetu zbog seksizma jer je komentarisao Fučovičevu verenicu :lol_2:

 

https://www.indy100.com/sport/john-inverdale-boris-becker-wimbledon-commentary-b1879891

 

Edited by alcesta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...