Mina D. Harker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago The thing that never happens, happened again. Nisam čitala o ovom slučaju, ali - vjerovati da su svi trans ljudi dobri i nepogrešivi pa na osnovu tog vjerovanja donositi zakone je jedno. Vjerovati da kriminalci i predatori neće zloupotrebljavati te lax zakone (ili uopšte ne razmišljati o zloupotrebama) je nešto drugo i pokazuje ili naivnost, kratkovidost, ili nešto treće i manje benevolentno kod zakonodavaca i ostalih karika u sistemu. Kad ne postoji safeguarding mehanizam, pate najslabij. 3
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 14 minutes ago, Darko said: Da bude još gore, kaznu će izdržavati u ženskom zatvoru. Nek me nazovu transfobom, boli me kurac. Opet će žene da stradaju zbog ovakvih nebuloza. 1
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I, ne manje važno, ovo će biti upisano kao ženski zločin. Ali to su samo ciS žene, kako to lijepo i ekonomično kažu komšije - one su drugotne. 1
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 45 minutes ago, DameTime said: Nek me nazovu transfobom, boli me kurac. 52 minutes ago, Mina D. Harker said: pokazuje ili naivnost, kratkovidost, ili nešto treće i manje benevolentno kod zakonodavaca i ostalih karika u sistemu. To ide ovako - pritisak zainteresovanih da se nešto promeni u propisima je jak i u tom lobiranju se ukazuje samo na pozitivne strane predloga. Svaki pokušaj da se naprave zaštitni mehanizmi i da se odgovori na mnogo pitanja koja se pojave usput naiđe na protivljenje jer je danas svaki javni posao postao rijaliti u kome pobeđuje najglasniji a političari su verovatno želeli da izbegnu preterano mrcvarenje te teme jer im je rizična nego da je stave ad akta što pre i onda dobiješ nekompletan propis zbog koga opet najebu negi drugi, ni krivi ni dužni. 2
Darko Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago (edited) 1 hour ago, Barkley#34 said: To ide ovako - pritisak zainteresovanih da se nešto promeni u propisima je jak i u tom lobiranju se ukazuje samo na pozitivne strane predloga. Svaki pokušaj da se naprave zaštitni mehanizmi i da se odgovori na mnogo pitanja koja se pojave usput naiđe na protivljenje jer je danas svaki javni posao postao rijaliti u kome pobeđuje najglasniji a političari su verovatno želeli da izbegnu preterano mrcvarenje te teme jer im je rizična nego da je stave ad akta što pre i onda dobiješ nekompletan propis zbog koga opet najebu negi drugi, ni krivi ni dužni. The law of unintended consequences Na žalost, u dosta slučajeva nije baš bio unintended, nego suprotno. Političari su itekako znali za loše posledice po svoje građane, ali pošto im je donosilo glasove i pare od sponzora svakojaki predlogi su usvojeni i upakovani glasačima kao da je za njihov benefit. Al to je neka druga tema, nije vezano (samo) za trans. Edited 35 minutes ago by Darko
Recommended Posts