Jump to content

Recommended Posts

Posted

nego da se vratimo na temu - sta mislite koga bi charlotte trebao da bira sa drafta ako ne dobiju prvi pik. ko bi tu bio najbolji igrac za njih

Posted

Ako pricamo o svemu sto se desavalo posle MJ-a i Bullsa, Shaq-ov prime je nesto najmocnije, najdominatnije i najplodonosnije. Jbg, nije dugo trajalo.
Znaci > Lebron prime, Curry prime, Jokic prime, Kobe prime...

Just name it. Ti Lejkersi su bili mordor. Ne mozes da zamislis da ih pobedis u Plejofu. Mozda vise frustrirajuce nego prime Barcelona.
I to je bilo zbog Shaq-a. Koji je takodje na svoj nacin promenio igru, jer si morao da imas gomilu visokih balvana, koji ce da sluze samo da naprave faul, a da usput ne budu oduvani kao karton.

Posted
5 minutes ago, BattleBender said:

Reko si svasta (nesto se slazem, nesto ne) u ovom postu, i drugima, da se ne hvatamo u nekakve loop-ove diskusija. Ali iz quote-a je mozda nesto sto se slazemo najvise od kada postoji ovaj i b92 forum. Ova konkretno recenija je mozda nas najveic intersection.

ALI, ako pricamo za fudbal i ako bih morao da odaberem da je neko goat/boat, onda bi to bio Messi.
Mada ja zaista mislim da za fudbal je nemoguce to pricati, i da ce tako uvek ostati.
Zasto? Mozda Messi jeste bolji od Modrica, ali ako startujem tim od nule, ja bih pre uzeo Modrica. Call me crazy.
Jednostavno fudbal nije sport gde se svaki napad prevede lopta preko pola, rutinski, i ekipe naizmenicno imaju priliku da ispolji kroz potez, 2 sta mogu i skoro uvek da imaju pokusaj da poentiraju.
Svakako, prica oko goata boata u fudbalu je meni bas postala glupa. Skoro sam gledao Maradonu... kako mozemo da poredimo Messi-a i Maradonu, kad ne mozemo ni da pojmimo kako bi Maradona izgledao sa ovim pravilima koja te stite da ti ne skacu kramponima direktno na casicu kolena. Gde se igra po ravnim terenima i normalnoj travi. To je toliko bitan faktor, da ja vise zaista ne zelim da upadam u zamku goat debate za fudbal.

❤️

Ako bih morao da kazem ko je najbolji fudbaler kojeg sam ikada gledao sa najvecim uticajem na fudbal po mom poimanju fudbala, to je Ronaldo Zuba. Za mene je on najbolji igrac ikada, ali je isuvise kratko trajao i objektivno dostignuca mu nisu u ravni nekih drugih, tako da ne mogu da kazem da je GOAT. Ali da je najbolji kojeg sam ikad gledao - jeste.

Maradona mi je drugi.

Mesi i Ronaldo su obojica bolji od njih dvojice po individualnim i klupskim dostignucima, ali to radi dvojako - vise utakmica, vise sanse za nabijanje statsa, ali opet je longevity obojice i mogucnost da budu toliko spremni i ogromna prednost u odnosu na proslost.

Ti si pomenuo Modrica, ja bih Zidana, nikad ga nisam preterano voleo, ali on je verovatno najkompletniji i najsavrseniji vezni igrac ikada. Mogao je da igra svaku poziciju u veznom redu, besprekorna tehnika i range kretanja. Inijesta mi je drugi.

Ali kad se sve sabere, mislim da je nemoguce reci ko je GOAT, osim da Mesi to objektivno ne moze da bude iz navedenih razloga. Igrao je cele relevantne karijere u mozda najboljem timu u istoriji fudbala gde je on bio cherry on top, iako je izgledao kao main guy, sto se videlo kada su Cavi i Inijesta zavrsili, PSZ epizodu da ne pominjem. Igrao je i za konstantno top 3 reprezentaciju na svetu citave karijere i uspeo je da osvoji tek kad je postao mator i kad se nije sve vrtelo oko njega, svetsku i kontinentalnu titulu. Za sve njihove titule je najzasluzniji zapravo Emi Martinez, sto je tragikomicno za njegov legacy.

Posted
5 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Onda uzmi i to kako se igralo u vremenu tih igraca.

Ljudi izgledaju zaboravljaju koliko je Shaq bio dominantan. Nazakost dopustio je sebi da se zapusti fizicki, da ne dostigne 100% sebe a onda da bude i cirkusant po NBA timovima.

Pa za mene je Šek bolji od Karija, samo kažem da su obojica top 10, a Karija je tu smestilo to neko njegovo ludilo koje je nadomestilo sve to što mu fali. Šek ima dva i po metra i neverovatnu snagu i bio je i pokretan i atletičan, ali Kari je sa tim, pre svega, ludačkim šutem, neviđenim u istoriji, sa svojih metar i žilet i 50 kila, stavio sebe među to top 10 društvo.

Ima to nešto što je bolje od GOAT-ova i što ga stavlja rame uz rame sa njima u top 10, iako je u mnogim drugim stvarima gori.

Posted (edited)
13 minutes ago, BattleBender said:

Ako pricamo o svemu sto se desavalo posle MJ-a i Bullsa, Shaq-ov prime je nesto najmocnije, najdominatnije i najplodonosnije. Jbg, nije dugo trajalo.
Znaci > Lebron prime, Curry prime, Jokic prime, Kobe prime...

Just name it. Ti Lejkersi su bili mordor. Ne mozes da zamislis da ih pobedis u Plejofu. Mozda vise frustrirajuce nego prime Barcelona.
I to je bilo zbog Shaq-a. Koji je takodje na svoj nacin promenio igru, jer si morao da imas gomilu visokih balvana, koji ce da sluze samo da naprave faul, a da usput ne budu oduvani kao karton.

Prvi i osnovni problem u odnosu Kobe-Shaq jeste upravo to sto je drugi bio Bogom dan da bude jos veci i bolji nego sto je na kraju bio dok je prvi prop.... krv da nadogradi svoju igru i bude to sto jeste i zato uvijek Kobe>Shaq.

Shaq nije mogao sam, trebao mu je Kobe da sazre a kad se to desilo onda threepeat.

Nek se zahvali liga sto su ta 2 bila 2 od 3 najveca egomanijaka ikada u ligi jer da su uspjeli da se povezu, 5,6,7 titula zajedno lagano.

8 minutes ago, Poenter said:

Pa za mene je Šek bolji od Karija, samo kažem da su obojica top 10, a Karija je tu smestilo to neko njegovo ludilo koje je nadomestilo sve to što mu fali. Šek ima dva i po metra i neverovatnu snagu i bio je i pokretan i atletičan, ali Kari je sa tim, pre svega, ludačkim šutem, neviđenim u istoriji, sa svojih metar i žilet i 50 kila, stavio sebe među to top 10 društvo.

Ima to nešto što je bolje od GOAT-ova i što ga stavlja rame uz rame sa njima u top 10, iako je u mnogim drugim stvarima gori.

Steph nije top 10 jos, tu je i kuca na vrata a sa jednom titulom bi i definitivno usao.

Ono sto je zalosno, igracki KD je trebao i morao biti top 10 ali usled svega nece tu zavrsiti ali opet top 20 nije lose. KD je bio unikat i taj koji je trebao i morao bitibez premca najbolji '10

Edited by Miki28 Lakers in 5
edit
Posted
22 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Steph nije top 10 jos, tu je i kuca na vrata a sa jednom titulom bi i definitivno usao.

Sa jos jednom titulom on je definitivno bolji od LeBrona, tako da ako nije u top 10 nije ni LeBron.

• Ha-ha 1
Posted

Ako Kari nije top 10, kojih to 10 igrača su ispred njega?

Ne može biti Durent na primer kada Kari ima dve titule bez njega, a i te dve sa njim, to je realno Karijev tim.

Revolucionisao košarku plus ima rezultate iza sebe.

Kojih 10 ima argumente ispred Karija? Možda, eventualno, može biti 11. ili 12., ali to mu dođe na isto.

Posted

Kari je od svih igraca koji igraju u ovoj eri najvise top 10. Ako je LeBron tu, i on je tu. Ne vidim kako tu ima rasprave, u istoj eri igraju. Imaju isti broj titula kao glavni igraci, s tim sto se to za Karija moze nedvosmisleno tvrditi, a za LeBrona i ne za sve cetiri titule.

Ako ih neki prethodnih izgura, izgurace ih obojicu.

• Thanks 1
Posted
7 minutes ago, Poenter said:

Ako Kari nije top 10, kojih to 10 igrača su ispred njega?

Ne može biti Durent na primer kada Kari ima dve titule bez njega, a i te dve sa njim, to je realno Karijev tim.

Revolucionisao košarku plus ima rezultate iza sebe.

Kojih 10 ima argumente ispred Karija? Možda, eventualno, može biti 11. ili 12., ali to mu dođe na isto.

KD nije top 10, u top 20 jeste.

MJ, Kobe, Magic, Kareem, Shaq, Lebron, Duncan, Wilt, Bird, Hakeem.

Steph sa jos 1 titulom ali i Jokic isto ulaze umesto Birda i/ili Hakeema

Posted

top 10 jalena u ligi

brunson

williams

suggs

johnson

duren

green

wilson

smith

mcdaniels

pickett

honorable mention:

hood-schifino

• Love 1
  • Ha-ha 3
Posted (edited)

Kobe je bas ultra debelo manje top 10 od Karija, ali ok. Bird isto zbog lora, ja ga ne bih stavljao u top 10, objektivno on je tu kao visoki suter i trestoker. Osvojio je tri titule.

Po svim parametrima je iza Karija. Hakim je uzeo dve, mada ga mnogo gotivim kao igraca, kao i Vilta, obojica su iza Karija. Ne moze LeBron da vam bude broj jedan ili dva, a Kari da vam bude van 10, to ne biva.

Za Karija je jedino pitanje da li je vec sad top 5. Ako osvoji jos jednu titulu, za mene definitivno jeste.

Edited by McLeod
Posted

Daj molim vas da stavimo Stepha na trece, ili barem top5 mesto, samo da zadrzimo Lebrona na 2nd 😁

Epic shit. 15 godina ga konstantno drzi veci hejt sa Lebrona nego moj, ka istom, u prajm momentu 

Posted
15 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Ne razumem stvarno što Kariju fali titula da bi prestigao Hakima.

Posted
9 minutes ago, McLeod said:

Kobe je bas ultra debelo manje top 10 od Karija, ali ok. Bird isto zbog lora, ja ga ne bih stavljao u top 10, objektivno on je tu kao visoki suter i trestoker. Osvojio je tri titule.

Po svim parametrima je iza Karija. Hakim je uzeo dve, mada ga mnogo gotivim kao igraca, kao i Vilta, obojica su iza Karija. Ne moze LeBron da vam bude broj jedan ili dva, a Kari da vam bude van 10, to ne biva.

Za Karija je jedino pitanje da li je vec sad top 5. Ako osvoji jos jednu titulu, za mene definitivno jeste.

33,643 points 
18x All-Star
15x All-NBA (11x First Team) 
12x All-NBA Defender (9x First Team)
5x Champion 
4x All-Star MVP
2x Scoring Champ 
2x Finals MVP
2x Gold Medalist 
MVP

16-0 in the Olympics
10-0 in the FIBA Americas 
10-0 in Exhibitions

Kad se SAD blamirao sa nekim igracima kao sto si Duncan, Wade, Lebron, AI itd itd ko je vratio obraz SAD kosarci na medjunarodnoj sceni?

9 minutes ago, Poenter said:

Ne razumem stvarno što Kariju fali titula da bi prestigao Hakima.

Jesi gledao Hakeema?

Posted

Nista, treba Karla Melouna bar na sesto mesto, jes da ima nula prstenova, al sta ima veze.

Kobe toliko poena sa najgorim procentom suta u istoriji od svih superstarova.

Ja sam generalno uvek postovao takve sportiste poput Kobija, ali da se ne zajebavamo.

Posted
13 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Neozbiljno

Neozbiljno je samo stavljanje Kobija i ispred Seka, koji ga je nosio do titula.

Posted
49 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Koji ti je kriterijum za ovo?

Inace licno smatram da samo Kobi moze da se poredi sa Jordanom. Nije bolji naravno ali je igrac slicnih fizikalija, talenta i mentaliteta. Enormno vredan radnik, prakticno fanatik. Strasno atletski obdaren, iz sportske porodice. Mentalno jak. Kobi je strasan gubitak za kosarku.

Lebron je meni mnogo vise fizika od talenta. Covek dominira snagom i spremom. Za svako postovanje ali nije my cup of tea. Isto kao i kad poredis Ronalda i Mesija. Mesi je maestro. Ronaldo je robot.

Posted
22 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

33,643 points 
18x All-Star
15x All-NBA (11x First Team) 
12x All-NBA Defender (9x First Team)
5x Champion 
4x All-Star MVP
2x Scoring Champ 
2x Finals MVP
2x Gold Medalist 
MVP

- 44.7% FG
- Usage Rate uglavnom od 30-36
- odnos assist/turnover na 100 poseda 6.7/4.3 (jako skromno)
- oRtg nikad visi od 115, defanzivni retko kad ispod 105, razlika izmedju oRT i dRT samo 5
- steals 2.1 na 100 poseda ((ok ali nista mnogo spec, for the reference Steph 2.2, Kawhi 2.7, MJ 3.2)

_____

Ne postoji nacin da Kobe bude u top9, ili top10.
Ma koliko da se to zeli...