Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
19 hours ago, Chaos Is Me said:

Porter je i bolji skakač od Johnsona i to značajno. Sve što sam hteo da kažem je da je vrednost tog trejda za Denver u tome šta će ponuditi igrači koje potpišu za razliku u plati između Portera i Johnsona, a ne klasična rokada glava za glavu jer su u tom slučaju imho dobili nešto slabijeg igrača.

Bolji je skakač, istina. Cam je bolji šuter (FG, 3P i FT) i asistent. Gledam važne utakmice, naravno, kad je bitan svaki posjed. Ne RS blowoutove protiv nekog Charlottea, Wizardsa i ostalih Pelicansa.

Edited by Bugl Khan
  • Like 1
Posted
52 minutes ago, Bugl Khan said:

B1: Ono što su izgubili od Wolvesa je umjetnost, ali ja mislim da ne bi prošli Mavse (ako kojim slučajem bi, vjerujem da bi išli b2b). Gordon je pričao da su bili toliko fizički iscijeđeni da nisu mislili ni da mogu proći Lakerse. Onda su vidjeli da su ovi usrani ko grlice i rutinirali ih.

B2: Kako neće. S 31 godinom je u prajmu još.

Pričam za ovu godinu, mada može i za prošlu.

Mnogi pričaju priču kako su bili na korak da izbace OKC koji je posle uzeo... da se Gordon nije povredio, da se MPJ nije povredio...

Da je baba bila muško. Postoji razlog zašto su se povređivali. Tek bi se dodatno da su prošli OKC. Nema šanse da bi prošli u finale, u sedmu utakmicu protiv Oklahome su ušli crpeći poslednje atome snage.

Ali eto, postoje tripovanja da je Denver mogao, igrao je G7 sa šampionom itd.

Posted
51 minutes ago, Ludi za Poli said:

Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce BB uopce izgledati u drugom stintu obzirom da je zadnje dvije sezone u Pacersima/Raptorsima/Pelikanima bio blagi uzas. Nije ni cudno sto je na kraju bio dostupan za minimalac.

Sto se Jonasa tice, on ce biti izbacen iz PO serije za cetvrtinu otprilike. Kamenonogi teskas nesposoban odvojit se od parketa ciji je glavni i jedini kvalitet smetlarenje u sredini. Prototip igraca koji u PO nema sta traziti na parketu. Za RS je svakako dobar potpis, tu su takvi igraci cesto korisni. 

Stvarno misliš da ne može da izdrži par minuta? 

Trejdovan je za Šarića koji nije ni igrao i čijih 5 miliona je bilo trošenje para kao sa terase da su ih bacili.

Ulazio je Džordan kao zamena za Jokića, posle nije ni on, samo je Gordon prelazio na 5.

Igrali su sa 6 igrača fazon.

Valančunas je dosadašnji svaki plejof igrao kao starter sa velikom minutažom, ovo je sad druga priča. Manja su očekivanja, manja uloga, na kraju, on će i uglavnom igrati protiv protivničkih bekap centara, a ne protiv raznih zveri koje su starteri.

• Like 1
Posted
56 minutes ago, Chaos Is Me said:

Kao da moraju da imaju striktno po pozicijama igrače. Sheppard će dobiti veću ulogu, Amen će da hapsi po perimetru, a KD će da trpa sa svih pozicija.

Verovatno će Eason u startnih 5. Bio je odličan dok je bio zdrav. Jabari Smith Jr. prva izmena. Zaboravio sam Vitmora. Imaće i on minute u trećoj sezoni. Stvarno su prepuni krilima + 2 jaka bekap centra. Trebalo bi da oduvaju regularnih 82, a za plej of ćemo videti.

Posted
2 minutes ago, Poenter said:

Trejdovan je za Šarića koji nije ni igrao i čijih 5 miliona je bilo trošenje para kao sa terase da su ih bacili.

Ulazio je Džordan kao zamena za Jokića, posle nije ni on, samo je Gordon prelazio na 5.

Valančunas je dosadašnji svaki plejof igrao kao starter sa velikom minutažom, ovo je sad druga priča. Manja su očekivanja, manja uloga, na kraju, on će i uglavnom igrati protiv protivničkih bekap centara, a ne protiv raznih zveri koje su starteri.

To sto je bolji igrac od penzionera Sarica il DeAndrea ne znaci da je koristan za PO kosarku. Kao sto rekoh, Valanciunas je prototip centra koji biva otjeran s parketa PO serije kroz par minuta. Nema noge, nema skocnost, nema spacing. Forte mu je trpanje u sredini, a nije ni blizu toliko dobar trpac da igras neke specijale za njega. Vrlo je izgledno da ce u PO opet Gordon odradjivati minute na 5 protiv ozbiljnih ekipa kad Jokic bude na klupi. 

Razumijem logiku rjesavanja Saricevog ugovora ali isto tako mislim da se za vet min mogao potpisati neki Jaxon Hayes koji ti, iako drugaciji profil visokog od Valanciunasa, za minimalac moze dati slican uticaj na parketu plus eventualno odigrati koji minut u paru s Jokicem jer skace do vrha dvorane za minimalac gdje bi onda ovaj TPE sacuvao za nekog igraca kojeg ces zapravo moci koristiti u PO. 

Posted
8 minutes ago, Poenter said:

Ma da. Nema puno boljih bekap centara, posebno ne dostupnih. Veći je plus u napadu, nego što je minus u odbrani. Odličan of skakač.

• Like 2
Posted
35 minutes ago, Poenter said:

Pričam za ovu godinu, mada može i za prošlu.

Mnogi pričaju priču kako su bili na korak da izbace OKC koji je posle uzeo... da se Gordon nije povredio, da se MPJ nije povredio...

Da je baba bila muško. Postoji razlog zašto su se povređivali. Tek bi se dodatno da su prošli OKC. Nema šanse da bi prošli u finale, u sedmu utakmicu protiv Oklahome su ušli crpeći poslednje atome snage.

Ali eto, postoje tripovanja da je Denver mogao, igrao je G7 sa šampionom itd.

Aha, ma ne. Ove godine ne. Previše utakmica u kratko vrijeme. Ali ja sam bio u uvjerenju da trebaju probat još jednom kad su svi zdravi jer nisam ovo očekivao. I jer Jokić nije imao vanserijski playoff ove godine.

Posted
23 minutes ago, Ludi za Poli said:

To sto je bolji igrac od penzionera Sarica il DeAndrea ne znaci da je koristan za PO kosarku. Kao sto rekoh, Valanciunas je prototip centra koji biva otjeran s parketa PO serije kroz par minuta. Nema noge, nema skocnost, nema spacing. Forte mu je trpanje u sredini, a nije ni blizu toliko dobar trpac da igras neke specijale za njega. Vrlo je izgledno da ce u PO opet Gordon odradjivati minute na 5 protiv ozbiljnih ekipa kad Jokic bude na klupi. 

Razumijem logiku rjesavanja Saricevog ugovora ali isto tako mislim da se za vet min mogao potpisati neki Jaxon Hayes koji ti, iako drugaciji profil visokog od Valanciunasa, za minimalac moze dati slican uticaj na parketu plus eventualno odigrati koji minut u paru s Jokicem jer skace do vrha dvorane za minimalac gdje bi onda ovaj TPE sacuvao za nekog igraca kojeg ces zapravo moci koristiti u PO. 

Ne slažem se ni u čemu, mislim da je odličan bekap centar, ali i da se slažem u svemu sa tobom, opet bih ga doveo kad bi video da postoji mogućnost za trejd za Šarića.

Mogu ga sad dalje trejdovati za nešto što im treba, Šarić bukvalno nikakvu vrednost nije imao.

Fanovi Kingsa su u fazonu - škk.

Ok, Dario ima manju platu od Jonasa, ali tom logikom su mogli i da trejduju za nekog rukija ili veterana. Dario bukvalno više ni nije NBA igrač.

Vrhunski posao Denvera koji se ne propušta.

Posted
1 hour ago, Ludi za Poli said:

Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce BB uopce izgledati u drugom stintu obzirom da je zadnje dvije sezone u Pacersima/Raptorsima/Pelikanima bio blagi uzas. Nije ni cudno sto je na kraju bio dostupan za minimalac.

Sto se Jonasa tice, on ce biti izbacen iz PO serije za cetvrtinu otprilike. Kamenonogi teskas nesposoban odvojit se od parketa ciji je glavni i jedini kvalitet smetlarenje u sredini. Prototip igraca koji u PO nema sta traziti na parketu. Za RS je svakako dobar potpis, tu su takvi igraci cesto korisni. 

U PO ni nema potrebe da igra više od 1/4, Jokić bi mogao bez problema da igra 40ak min usled dosta manje potrošnje u RS.

Posted

Moja poenta je da bi za Denver bilo bolje da je pojurio nekog igrača koji može da pokriva i 5 i 4, što Jonas svakako ne može. Takođe mi je besmisleno da najbolji igrač sa klupe bude rezervni centar i to direktna rezerva najboljem igraču na svetu. Povadili su se doduše sa potpisom Hardawaya, nije neki član mense ali ima poene u rukama sa klupe. Od Browna ne očekujem bog zna šta, od kada je otišao iz Denvera a tome ima već pune 2 godine nema ga ni na mapi. 

• Like 3
Posted
14 minutes ago, Chaos Is Me said:

Moja poenta je da bi za Denver bilo bolje da je pojurio nekog igrača koji može da pokriva i 5 i 4, što Jonas svakako ne može. Takođe mi je besmisleno da najbolji igrač sa klupe bude rezervni centar i to direktna rezerva najboljem igraču na svetu. Povadili su se doduše sa potpisom Hardawaya, nije neki član mense ali ima poene u rukama sa klupe. Od Browna ne očekujem bog zna šta, od kada je otišao iz Denvera a tome ima već pune 2 godine nema ga ni na mapi. 

Imaju onog rukija koji može na 4 i 5, pretpostavljam da zato nisu vijali još jednog takvog igrača

Posted (edited)
19 minutes ago, Chaos Is Me said:

Browna nema zato sto je nakon osvojene titule pokusao da bude nesto sto on nije, starter sa poenima u rukama. On je tip igraca koji da dodje u Zvezdu i da se od njega ocekuje 20 ppg bilo bi problema i ne bi mogao to da iznese. Ali ima 28 godina i u svojim starim carapama bekapa koji pegla odbranu i malo nesto organizuje, pogodi nesto kad je sam je pun pogodak, pogotovo na vet minu.

Jonas svakako nije najbolja opcija kao sto ste zakljucili, ali se otvorila prilika i nije los posao, dovoljno je da Jokic ne umire celu sezonu 38.5 mpg, pa da su u dobitku u odnosu na mrtvo telo Sarica.

Timi je isto super, trebaim suta sto on ume i imace prostora.

Generalno je super sto su nasli 2 lika na vet min koji nisu matorci i koji zele da dobrom sezonom naplate sebe visegodisnjim ugovorom negde drugo, sto znaci da ce biti ultra motivisani.

Vreme je da Denver dobije nesto malo vise i od svojih momaka Watsona i Juliana. 

Ne bi bilo lose da dodje Kris Pol da uzme titulu, i da popuni neki zuti minut Mareja. 

Svakako ekipa contender, nema opravdanja za Jokica ako budu zdravi, nema potrebe da @Ludi za Poli i ekipa dokazuju kako potezi i nisu bas neki jer ce kasnije time da uvelicaju uspeh Jokica, a oni imaju upravo suprotan cilj.

Edited by bosMan_jr
  • Like 5
Posted

izgleda da sam jedini kome se poslovi houstona nisu svideli ;D

imo nepotreban potpis finney-smitha. ako nesto imaju to su krila defanzivci, cak i nakon odlaska brooksa. dati capeli trogodisnji ugovor od po sedam po sezoni je isto malo cudno. razumem da je jedan od razloga ovolikog ugovora sto ce se taj ugovor moci koristiti u buducem trejdu za nekog opasnijeg igraca ali opet sta ce im jos jedan skupi treci centar. odlaskom greena nemaju nikakvog poentera na beku i ako roster ostane u playoffu manje vise isti kao sada opet ce imati isti problem sto nece imati skorera u ekipi osim jednog-dva igraca.

pretpostvaljam da ce thompson krenuti sa dvojke i da ce biti i back-up plej kada je fredi na klupi. osim njih ostali bekovi u rosteru su sheppard i holiday. whitmore koji nije bek ali bar moze da da kos je sada navodno na blocku i zele ga trejdovati. problem je sto ima mali ugovor pa ne znam tacno sta im je cilj za trejd. nemaju neku ozbiljnu opciju na beku ako se van vleet kojim slucajem opet povredi na neki period. green nije neki bogzna kakav igrac ali je za rs idealan da izvuce par pobeda. gledajuci ostatak fa liste, nema tu igraca koji bi to mogao da izvede, mozda neki delic toga, sto ne znam da li ce biti dovoljno.

ugovor jabari smitha je jos jedna wtf stvar za mene. vidim svi su odusevljeni, navijaci houstona slave a meni nikako ne ide u glavu odakle njemu ovoliko para nakon sto su odradili trejd za duranta. 

nakon povrede je izgubio startno mesto i kretao je sa klupe. u playoffu je igrao svega 20 minuta po utakmici i to neke minute na trojci jer je na kraju sezone udoka furao i petorke sa sengunom na cetvorci i adamsom na petici. smith imao sedam poena po utakmici u playoffu gde je vecinu odradio tako sto je samo stajao na trojci. dakle vec tada je bilo guzve na frontkortu a oni su odlicili da dovedu pored duranta jos i finney-smitha i capelu. pre svega toga je i adams dobio ugovor a sveukupno najbolji igrac im je centar.

cela poenta ovog nepotrebno dugackog posta je da su preplatitili tridesetdvogodisnjeg finney-smitha na cetiri sezone, jabari smith dobio preveliki ugovor u odnosu na ono sto je pruzio u prosloj sezoni i sto ce najverovatnije pruziti u sledecoj, capela kao treci centar da dobije trogodisnji ugovor iako se raspada prethodnih sezona i sve to dok nemaju krstenog back-up beka.

sve ovo moze da bude nevazno ako odrade neki trejd tokom sezone ili budu bas toliko dobri da nije ni bitno ko sta igra i koliko ali eto morao sam napisati kako mi se licno nije svidelo kako su odradili posao.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, bosMan_jr said:

Svakako ekipa contender, nema opravdanja za Jokica ako budu zdravi, nema potrebe da @Ludi za Poli i ekipa dokazuju kako potezi i nisu bas neki jer ce kasnije time da uvelicaju uspeh Jokica, a oni imaju upravo suprotan cilj.

Ovakvo nesto moze zakljuciti samo funkcionalno nepismena osoba. 

Posted
1 minute ago, Ludi za Poli said:

Ovakvo nesto moze zakljuciti samo funkcionalno nepismena osoba. 

Nisam siguran da je ovakvo vredjanje po pravilima foruma, mozda se nesto promenilo pa gresim.

Kako bilo, hiperpodukcija slankastih postova od juce u kojima se izmedju redova sumnja u poteze Denvera jasno pokazuje navedeno.

Razumem da se ubija vreme do novih poteza koji ce kao i svakog leta Lejkerse naciniti kontenderima bas ove sezone, tako da ne zameram.

• Like 1
Posted

@Chaos Is Me Ruki Holms je taj 4-5 igrač. Ako uspeju od njega da dobiju neke minute u po i nešto od Vala u zavisnosti od meč apa na konju su. 

Holms jeste ruki, ali koliko sam shvatio tendencija će biti da klinci dobiju šansu kroz regularni deo da se vidi na koga se može računati i koliko u PO.

Denver realno za PO rotaciju ima 7 igrača koji provereno mogu da igraju taj nivo košarke , a to su mimo startnih 5 još BB i Hardavej, ostali treba da zasluže neke minute i pokažu da mogu da ih igraju.

Valančijunas je igrač za regularni deo i za neke kratkotrajne specijale u PO.

Navijači Denvera su malo previše ishajpovali ovaj trenutni sastav, ali razumljivo uzevši u obzir da se očekivala još jedno veliko ništa. Sad ima prostora i za interni rast i za dodatna unapređenja, lagano, a ekipa je dovoljno duboka i dobra da se i uz eksperimente dovuče do PO

• Like 3
Posted
18 minutes ago, bosMan_jr said:

Nisam siguran da je ovakvo vredjanje po pravilima foruma, mozda se nesto promenilo pa gresim.

Kako bilo, hiperpodukcija slankastih postova od juce u kojima se izmedju redova sumnja u poteze Denvera jasno pokazuje navedeno.

Razumem da se ubija vreme do novih poteza koji ce kao i svakog leta Lejkerse naciniti kontenderima bas ove sezone, tako da ne zameram.

To ti je sto ti je kad u maniru gosn Vucica palamudis o nekim hejterima jer je Valanciunas dokazano minus igrac u PO kosarci i onda jos neizostavna opterecenost Lakersima. Tako se i prosle sezone mitomanisalo o Russu zrtvi Lakersa kad ga je Denver potpisao i ovaj odigrao 3 dobra meca. Niko ne spori da je Denver kontender i da je ovo sve ozbiljan upgrade u odnosu na nepostojecu klupu prosle sezone. 

• Thanks 1
Posted (edited)
11 minutes ago, Ludi za Poli said:

To ti je sto ti je kad u maniru gosn Vucica palamudis o nekim hejterima jer je Valanciunas dokazano minus igrac u PO kosarci i onda jos neizostavna opterecenost Lakersima. Tako se i prosle sezone mitomanisalo o Russu zrtvi Lakersa kad ga je Denver potpisao i ovaj odigrao 3 dobra meca. Niko ne spori da je Denver kontender i da je ovo sve ozbiljan upgrade u odnosu na nepostojecu klupu prosle sezone. 

Kad se nema drugi argument pa se posegne za univerzalnim Vucicem, jasno je da treba zatvoriti diskusiju jer osoba sa druge strane ne moze da isprati 😆

Edited by bosMan_jr
Posted

Ma kakav Holmes. Da su mogli da uzmu Horforda, verovatno bi propustili Jonasa. Jasno je da on neće imati veliku ulogu u plej ofu, ali biće dovoljno da imaju nekoga kroz koga će moći da ide napad kad je Jokić na klupi i gde Jokić neće morati da igra 70-ak utakmica po 38 minuta. To nisu imali nikad. Mogu 

češće odmarati Jokića protiv slabijih timova.

Ako bude ikakve šanse, trejd sa Finiksom za Dillon Brooksa na mestu KCP-a bi bio prava stvar. 

• Like 1