Milos 3.14 Posted Sunday at 05:07 PM Posted Sunday at 05:07 PM Dobar posao Orkanda i Memfisa , svi su dobili, Orlando je dao možda malo više pikova, ali oni imaju isti "problem" kao OKC, višak pikova u odnosu na broj mesta u rosteru, ovako su oslobodili ta mesta i dali jedan pik, a dobili ono što im treba. Memfis sa druge strane dobio dva dobra role igrača koji mogu da se trejduju i pikove za budući rebild
MrTripleDouble Posted Sunday at 07:34 PM Posted Sunday at 07:34 PM Opet Magicu fali plej, valjda ce dovesti barem neku iskusnjaru da poveze redove. Nisam neki fan Baneta, ali cenim pokusaj da se izadje iz mediokritetstva. 1
Ječmendo Posted yesterday at 03:52 PM Posted yesterday at 03:52 PM On 6/14/2025 at 1:26 PM, Chaos Is Me said: Koje su to rotacije Carlislea bile katastrofalne? Rijetko svraćam na forum, tek sad vidim ovo pitanje. Iskreno, mrzi me da pišem traktat o nečemu što je samo zabava. Na kraju krajeva, ko sam ja da kao laik nešto zamjeram dokazanom i vrlo uspješnom treneru poput Carlisle-a? On ima svoj sistem igre koji mu u ovom plej ofu donosi uspjeh daleko iznad očekivanog. Koristi mnogo igrača, rotira često što ekipu čini svježom u neizvjesnim završnicama i taj se ''recept'' pokazao kao dobar. Ali, prethodna utakmica je po mnogo čemu bila odlučujuća za Pacerse i pobjeda je bila biti ili ne biti. Veći dio utakmice su igrali odlično, imali potpunu kontrolu, u par navrata pravili dvocifrenu prednost koju su onda prosipali čudnim, a ja bih rekao i nepotrebnim rotacijama. Imalo bi mnogo šta da se napiše, ali ću skrenuti pažnju na samo dva detalja. Myles Turner je u praktično obje domaćinske utakmice ofanzivno bio neupotrebljiv (trojke 1-10), u ovom zadnjem porazu 0-6. Pri tome Thomas Bryant nije dobio ni minuta iako u ovom plej ofu šutira trojke iznad 50% i uz to nije defanzivna rupa. Ali, ključni propust po meni je igranje Bena Shepparda. Dečko nema kvalitet ne za NBA ligu, već upitno za ABA ligu. On je solidan spot up šuter za tri i tu se završava sav njegov košarkaški potencijal i talenat. Fizički inferioran, kao takav nemoćan da odigra kvalitetnu odbranu, ciljano su ga napadali J-Dub, a onda i SGA i bukvalno ga ''izbušili''. Pri tome ni faul nije bio u stanju da napravi, osim za and one. Takođe, očajan je s loptom i kad zamijeni Nembharda, Hali ostaje bez sekundarnog pleja i OKC ga ciljano trap-uje i prisiljava na turnover-e (njih 5 u prethodnom meču). Ben igra 14 minuta prosječno u ovom plej ofu, za PER od mizernih 6.5 (prosječan NBA igrač ima 15.0) i negativan BPM od -2.5! Još da napomenem da svi starteri, kao i tri najvažnija igrača s klupe (Toppin, TJ i Mathurin) imaju pozitivan BPM. Pri tome, Nembhard i Nesmith su bukvalno terijeri koji ne pokazuju znake umora i mogu bez problema da igraju 48 minuta, dok na klupi sjedi ruki Jarace Walker, neuporedivo bolji atleta i igrač od Shepparda, tu je, na kraju krajeva, i Mathurin. Ja samo postavljam pitanje - zašto Ben uopšte igra? Potpuno sam ubijeđen, da nije ulazio u igru u prethodnom meču, Indijana bi pobijedila i bila na jedan korak do titule. Ovako, ostaje im da traže novu šansu u Oklahomi, neke šanse i dalje imaju, ali ne bih rekao da su velike... 2
Chaos Is Me Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago OKC je i fizički moćnija i talentovanija ekipa od Pacersa. U seriji do 4 pobede to mora doći do izražaja.
Ječmendo Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Opet je veliki trener ispao smiješan. Zašto da mi igra TJ koji je donio preokret, kad imam neupotrebljivog i beskorisnog Halija? Alal vjera, majstore!
nonick Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Indijani ne ide bas danas, ako stignu da se vrate za sedmu sansa je 50/50. Edit, Ok, 60/40 za OKC Edited 13 hours ago by nonick
Carl Johnson Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 minute ago, Ječmendo said: Opet je veliki trener ispao smiješan. Zašto da mi igra TJ koji je donio preokret, kad imam neupotrebljivog i beskorisnog Halija? Alal vjera, majstore! Meni ovo nije jasno. Nemhart ih je unakazio
Chaos Is Me Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Nembhard jedno 5 minuta iz košmara, ubio je momentum Pacersima totalno.
Darko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Dobra utakmica danas. Uspela Indijana nekako da se vrati ali igrači OKC-a zategli odbranu i to je bilo to. Williams porobio ali se i dalje OKC dosta oslanja na izolaciju, iako su danas bilo nešto bolji što se tiče timske igre - tako su i stekli početnu prednost. Mislim da ovo ide u sedam utakmica, sem ako je Hali povređen. 1
doragan Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Halibut je po DangerousAI postao madjionicar-postao je Ben Simons po ucinku!
Manu Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mislim da je krajnje vreme da Siakam postane primarni defanzivac na JDub-u, po cenu zamaranja za napad. Daleko je on od toliko dobrog igrača kolko mu odgovara matchup protiv Nesmitha.
Chaos Is Me Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Čudna utakmica. Sve vreme sam imao utisak da je OKC znatno bolja i agresivnija ekipa, pri tome ih je itekako služio šut za 3, dobili su partiju karijere J Duba, standardan učinak SGA i sjajne role sa klupe Wigginsa i Wallacea, opet su generisali 20+ izgubljenih lopti protivnika, imali Haliburtona na bednom učinku, bez nekog x faktora kod Pacersa osim sjajnog ali limitiranog McConnella, pa opet je trebalo samoubistvo Pacersa u vidu neverovatnih brainfartova Nembharda da bi se na kraju prelomilo + neki user šutevi (Dort o tablu i slično). Navijam naravno da ovo ode u sedmu, ali moraće Hali da odigra barem kao all star + da se role playeri pojave na domaćem parketu. Tuner mora igrati više od ovih bednih 25 minuta, ne znam šta Carlisle fantazira sa Bradleyem i sličnim olupinama. 1
Recommended Posts