Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

13 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Zanimljivo je da su najboljim, najkvalitetnijim, najskupljim ekipama u EL nešto odbojni igrači u najboljim igračkim godinama, pa se sve vrti i sav star power ide na igrače 27+.

Šta je netačno rekao čovek? Napravili ste ekipu sa puno atletski potentnih igrača koji nisu opterećeni godinama i nemaju hronične povrede. U najboljim godinama, biološki.

Zašto mora odmah cinizam i sarkazam. Čovek vas pohvalio, i s pravom, igrate odlično.

Treba reci takodje da se dosta igrača raspuca u Partizanu. 

Znamo svi kakve su procente imali Naneli, Panter, Ledej, pa i Exum koji je kamenac kroz cijelu karijeru. Madar nije promasivai poludistancu, Dozier takodje. 

Jasno je da se kod Obradovicevih ekipa trazi extra pas, lopta odlicno ide, i to generalno karakterise njegove ekipe, i onda to prouzrokuje dosta otvorenih suteva. 

Druga stvar... Imam utisak da kod njega igraci treniraju sut 7h dnevno.  Brate ovde je Nilikina postao pouzdan suter koji ne promasuje kad je sam. 

• Like 4

3 minutes ago, Dzo23 said:

Druga stvar... Imam utisak da kod njega igraci treniraju sut 7h dnevno.  Brate ovde je Nilikina postao pouzdan suter koji ne promasuje kad je sam. 

Žoc insistira na protoku lopte, na nesebičnim igračima. Nikad na soliranju. Zato oni uzimaju dobro izrađene šuteve koji su često u visokim procentima.

Nije reč o besomučnim šutevima za tri na treningu, reč je o izrađenim akcijama a onda bi skoro svaki profesionalni bek pogađao. Dakle priprema napada.

Drugo, insistira se na atletski dobrim igračima koji su fizički dominantni sa uglavnom velikim rasponom ruku. Ako pogledaš kada se postave igrači za pozicionu odbranu, to izgleda kao da igla ne može da prođe a kamo li lopta.

TV kamera ne daje jasnu sliku.

Iz takve odbrane obično izađe brz napad gde takođe svako zna gde stoji, a onda se iskreira dobar šut ili sa 45 stepeni ili iz ćoška.

Košarka je najlepša kada je jednostavna.

• Like 2

3 minutes ago, JPM said:

Šta je netačno rekao čovek? Napravili ste ekipu sa puno atletski potentnih igrača koji nisu opterećeni godinama i nemaju hronične povrede. U najboljim godinama, biološki.

Zašto mora odmah cinizam i sarkazam. Čovek vas pohvalio, i s pravom, igrate odlično.

Biće da si malo permutovao najbolje biološke i, ono što je zapravo napisano, najbolje igračke godine. 

A činjenice govore da većina lige, a pogotovo najkvalitetnije i najbogatije ekipe, kvalitet koncentrišu u nekim drugim igračkim godinama. 

Inače, kolega nas nije pohvalio što igramo odlično, nego što smo doveli izuzetno kvalitetne igrače, u najboljim igračkim godinama i gladne trofeja. 

Sector i Chaos su lepo objasnili, selekcija je urađena sa jasnom idejom i ova ekipa ima sinergiju napretka, atletike i gladi. 

• Like 3

Just now, Charles De Ketelaere said:

nego što smo doveli izuzetno kvalitetne igrače, u najboljim igračkim godinama i gladne trofeja. 

Pa to je sve tačno. Zašto odmah to shavati kao tatisanje.

Ajde jednom da odbacimo tu dogmu da svako od nas udara samo i isključivo na budžet i da pričamo o tome čemu ovaj forum služi.

Napravili ste odličnu ekipu, meni lično se mnogo više sviđa kako je sastavljen vaš tim. Samo sa još Ledejom bili biste F4 kandidat. Šta ima tu loše?

Bez greske igra Braun, kao neki Naneli na steroidima, izuzetan egzekutor koji usput pegla i ozbiljnu odbranu. Mislim da je njega Guru isticao kao veoma zanimljivog igraca jos dok je u Albi pruzao mediokritetske partije... 

Doduse, da stvar bude cudna, ako sam se za nekoga naslusao kritika od drugara Partizanovaca, to je Sterling. Te bezmozgas, te muva bez glave, trkopis, kad spusti loptu u dribling pisi propalo, IQ u minusu, gubi se u timskoj odbrani...

Pa i kad sam par puta zavirio na tegigardu, uglavnom su on i Dejvis bili na udaru kao dve rage kojima se treba zahvaliti na kraju sezone.

Imao je onaj jedan slabiji period pa se tad valjda to zapatilo, ali ja sam poprilicno siguran da je on mozda i poslednji igrac u rosteru kojeg bi se Zelimir odrekao... 

23 minutes ago, JPM said:

Žoc insistira na protoku lopte, na nesebičnim igračima. Nikad na soliranju.

I onda za go to čoveka za trogodišnji ciklustm  uzme Kevina Puntera. KKP je u onoj zamalo sezoni imao najmanje asistencija u EL.

Nije to baš tako. Menja se Partizanov koncept i ne možemo tu naći neke pravilnosti osim da se selektuju fizički moćni igrači sve vreme od kada je Željko došao. Na svemu ostalom može da se radi ali fizika i atletika su ono što je "dar od boga".

• Like 2
  • Thanks 1

Pričam na osnovu onoga što čujem na tajmautima i za ovu sezonu. Ima i ove sezone slobode u gradnji sopstvenog šuta, najviše slobode imaju Džouns i Braun, ali opet se insistira na nalaženju otvorenog šuta.

Jebiga, nekad i odbrana odgovori pa moraš da improvizuješ.

U pravu si za Pantera ali sad pričamo o drugom konceptu ekipe. Na kraju krajeva bukvalno su svi novi.

5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nije to baš tako. Menja se Partizanov koncept i ne možemo tu naći neke pravilnosti osim da se selektuju fizički moćni igrači sve vreme od kada je Željko došao. Na svemu ostalom može da se radi ali fizika i atletika su ono što je "dar od boga".

Tu jedino Frank the Prank iskače iz kalupa, od važnijih igrača.

Inače, zanimljivo je gledati ove sezone nedelioca i Zakarija, pa još i Freddy G-a u Milanu, po svim pričama prošlo leto uz nedelioca, ugovoreni su bili Gillespie na 5 i Calathes na 1. 

Bald Eagle, Punter, Nunnally, nedelioc i Zakarije... zanimljivo.

• Like 2

50 minutes ago, Dzo23 said:

Treba reci takodje da se dosta igrača raspuca u Partizanu. 

Znamo svi kakve su procente imali Naneli, Panter, Ledej, pa i Exum koji je kamenac kroz cijelu karijeru. Madar nije promasivai poludistancu, Dozier takodje. 

Naneli, Panter i Ledej su i pre Partizana imali slicne brojke u klubovima u kojima su igrali, mozda cak i bolje ako se ogranicimo na sezonu pre dolaska u KKP. Dozier nisam siguran da je bio nesto previse raspucan, 9 poena u proseku i ispod 30% za 3p to demantuje. 

31 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Inače, zanimljivo je gledati ove sezone nedelioca i Zakarija, pa još i Freddy G-a u Milanu, po svim pričama prošlo leto uz nedelioca, ugovoreni su bili Gillespie na 5 i Calathes na 1. 

Platio bih da gledam Zeljka i Gilespija u istoj ekipi 😄

Zadabio bi ga Zeljko na prvom treningu, da debituje ne bi stigo.

Edited by NikolaTest
  • Ha-ha 6

Gilespija je jedino Teodosić uspeo da napravi na korisnog košarkaša i to samo na jednoj utakmici. Tako da je za mene misterija da on igra u Evroligi.

Kontam da je tržište sušno nakon početka sezone i da on uvek hvata na tu foru, nekom se povredi neki igrač i to...

• Like 2

2 hours ago, Chaos Is Me said:

I onda za go to čoveka za trogodišnji ciklustm  uzme Kevina Puntera. KKP je u onoj zamalo sezoni imao najmanje asistencija u EL.

Panter je specifican igrac, kome procenti drasticno padaju iz spot-up-a.
On i kada je sam gleda da napravi dribling.
Broj asistencija u ekipi gde je on glavni igrac nisu pokazatelj timske igre, tu iskljucivo moze da se gleda „na oko“.

Hteo sam da ispratim Barsu ove godine vise i bas me zanimalo kako ce da se snadju ali bas bas ne stizem.

5 hours ago, Chaos Is Me said:

Gledam sad statistiku Sterlinga Browna iz Albe jer zaista sam mislio da je ništa specijalno igrač - 45% za 2 i 35% za 3, kao što sam i mislio. Ovih trenutnih 61% za 2 i 46,5% za 3 na preko 100 šutnutih trojki su bolesne cifre. Od Žalgirisa na ovamo (poslednjih 10 utakmica u EL) ima trojku 30/58 i to šutira iz svih varijanti ne samo statični spot up. Na sve to, ne promašuje bacanja i veoma je dobar u odbrani uglavnom. 

Da ga vratiš sad u Albu možda bi ponovo vio na sličnim brojkama kao ranije. Verovatno ima nešto i do toga da sada igra u boljem timu, njegova rapsodija se poklopila sa pobedničkim nizom, osećaj borbe za neki rezultat,  samopouzdanje, bolje pozicije za poentiranje, rasuta pažnja odbrane na više pretnji i još svašta nešto.

• Like 5

4 hours ago, fradler said:

Bez greske igra Braun, kao neki Naneli na steroidima, izuzetan egzekutor koji usput pegla i ozbiljnu odbranu. Mislim da je njega Guru isticao kao veoma zanimljivog igraca jos dok je u Albi pruzao mediokritetske partije... 

Tako je, može se reći da sam verovao u Sterlinga kada je bilo najteže. :classic_sleep: Tada su me ubeđivali da je promaja u glavi i da ne bi bio adekvatno pojačanje za Zvezdu, jer mora tu neko jače ime tm.

Al' fakat u poslednje vreme igra bolje i od mojih najoptimističnijih projekcija, pre svega jer je pomalo neočekivano namestio šut na automatic (rekao bih prvi put još od koledža). Sledećeg čekam Vašingtona da se dodatno prilagodi i otključa ofanzivni potencijal, mada kada bolje razmislim neka, ne mora baš i on...

• Like 5

14 minutes ago, Barkley#34 said:

Da ga vratiš sad u Albu možda bi ponovo vio na sličnim brojkama kao ranije. Verovatno ima nešto i do toga da sada igra u boljem timu, njegova rapsodija se poklopila sa pobedničkim nizom, osećaj borbe za neki rezultat,  samopouzdanje, bolje pozicije za poentiranje, rasuta pažnja odbrane na više pretnji i još svašta nešto.

I ja mislim tako.

Sterlinga se secam kako je przio u Milvokiju zajedno sa Janisom, Brogdonom, Lopezom, Middsom i ostalima, i sigurno da po meni ima najvecu reputaciju i da je individualno najbolji igrac u Partizanu.