Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

16 minutes ago, СтелаРоса said:

Sta znaci ovo nije ustuknuo pred rivalom? Znaci necemo reci ovaj se ponasa kao ljakse nego ovaj nije ustuknuo pred rivalom? Borba protiv sistema i protiv svih i te fore? Isto kao ono da je igrac koji redom lomi i udara protivnike zapravo motivisan, a ne prljav. I kojom magijom si uspeo da ubacis Djokovicevog sina, dete od 7-8 godina, u pricu vezanu za "treba im je*ati mater"? 

U stvari nista mi nije jasno. Kakav Srdjan Djokovic, Kleo i Mitrovic?

Polako, kućeš sa 13 pitanja i šta ćemo sa. 

Boldovao sam šta je kolegao projektovao, i objasnio mu kontekst interne grobarske, vulgarne zajebancije, pošto je krenuo da izmešta reči i koristi za neku poentu. 

Ali ajde za malog Đokovića da ti odgovorim, kad je slavio u Monaku Punterov koš, tada je i on dobio "treba im jebati mater" edit. 

Lepo sam objasnio u prethodnom postu odakle i kome je dodeljivano u prošlosti. Uglavnom neki srčani ili fajterski nastrojeni igrači, a posle je krenula zajebancija sa Đokovićima, nekim reporterima i slično, kada potkače komšiluk ili daju neku jaču izjavu. 

Lesora uopšte nisam komentarisao, nije korektno da zaključuješ da ja kažem da je ovo ili ono. Pisao sam X puta u prošlosti, besmislena je diskusija, sklona subjektivnosti, u kojoj ne želim da učestvujem. 

Ja ga obožavam iz mnogo razloga i voleo bih više nego ijednog drugog igrača ponovo da ga vidim kod nas. 

• Like 1

Hm, nisi me bas ubedio da to znaci bilo sta drugo od onoga sto pise, ali ajde dobro. Svakako ne prilici sportistima da to promovisu. Mozemo reci i da su ovde konkretno stranci u pitanju, koji mozda i ne razumeju sta pise na toj majici, ali shvatas da taj izolovani slucaj ne bi bio toliko problematican da pored toga nije bilo jos ko zna koliko ispada i incidenata od strane iste osobe.

36 minutes ago, Урош19 said:

Treba im jebati mater je krajnje aprijatan trend

Čuveni SDE, Krtola rodonačelnik

Spoiler

Small Dick Energy (SDE) is a term used to describe insecure behaviour stemming from perceived inadequacy. However, it's crucial to recognize that this concept is inherently heteronormative and gendered. It can adversely affect individuals who do not conform to traditional gender norms. Some traits like lack of confidence, assertiveness, and power are often linked to specific genders. This leads to men or people considered less masculine being called out for having "Small Dick Energy." Recognizing the potential harm caused by such gendered language and striving for inclusivity and understanding in language use is essential

Edited by Molina23

3 hours ago, prolup said:

Kad neki forumaš ode sa porodicom na utakmicu gdje svi budu obučeni u "treba vam jebati grobarske majke" majice onda možda bude ok poređenje. Nije to ponašanje na utakmici i u žaru borbe.

One kurve sa štajge ili neke druge?

..........................

Inače, je l' se sećate šta su brojni navijači Zvezde ovde pisali (a takođe i na brojnim drugim mestima) na Lesorov račun nakon promašaja u PG? Kako to da se mnogi sada osećaju povređeno zbog njegovog revanš stava?

Ništa (osim ako ima nešto što ne znamo) ne opravdava njegov loš stav i glupe poteze prema kolegama igračima CZ, ali ne znam otkud toliko prenemaganja kod navijača?

15 hours ago, Barkley#34 said:

Inače, je l' se sećate šta su brojni navijači Zvezde ovde pisali (a takođe i na brojnim drugim mestima) na Lesorov račun nakon promašaja u PG? Kako to da se mnogi sada osećaju povređeno zbog njegovog revanš stava?

Ovo i Covicev pokusaj da mu usere karijeru (pricao je nekoliko puta o tome) je kljuc njegovog izivljavanja nad Zvezdom i njenim navijacima. Honorable mention - grudva u glavu iapred Pionira (kako je to samo to tad smesno bilo).

• Like 3
  • Ha-ha 2

Svi znamo koliko su navijači i sa jedne i sa druge strane vezani za pojedine igrače, pogotovo one koji su ostavili neki trag. Onda su i spremni da zažmure na neke ludosti ili da pojure neka opravdanja kako bi prikrili neke njihove budalaštine. Kada igrač ponavlja neke stvari koje se ne vezuju za normalnog čoveka, onda se normalan čovek pita da li je sa takvim igračem sve u redu. Ne zanima me koliko je doprineo uspesima mog kluba, imao si niz situacija u kojima si delom pokazao i o kakvom se čoveku radi, ispao si kreten i nema ljutnje kad mi to kaže i neko od protivničkih navijača. Na kraju krajeva dela tih igrača najbolje govore o njima.

• Like 3

Mislim da bi relevantniji pokazatelj ko je kakav bio kada bismo pitali ljude koji su s njima u kontaktu(bilo kao saigraci ili kao suparnici na terenu)?

A mozda bi bilo zanimljivo pitati prosecnog navijaca tipa Valensije, Efesa ili Zalgirisa (hej pa imamo jednog!) za misljenje o Lesoru/Petrusevu?

Ili je ipak lakse reci da je Lesor nepozeljan u srpskom sportu?!

#smanjitestrasti

Edited by wrach

Ovo će biti malo duži post ali potrebno je hronološki spomenuti sve činjenice. Kao navijač #kkcz mislim da imam malo drugačiji stav od većine navijača #kkcz ali sam ubeđen da po tom pitanju imam dosta objektivniji stav od te većine. Navijače Partizana neću ni da spominjem, njima je dovoljno što je on sa nama sada na krv i nož pa da ga obožavaju kao boga.

Matias Lesor je doveden u onoj čudnoj sezoni sa Alimpijem, u tim koji je imao puno neprijatelja, dosta osporavan i koji je na kraju završio tragično. Kao juče se sećam da sam negde čitao ili čuo da je Lesor projektovan za jednog od najperspektivnijih centara sa predikcijom da jednog dana bude i jedan od najboljih u Evropi. Za to vreme Zvezda je igrala utakmice i tokom svake utakmice se komentarisalo čuveno Lesorovo iskakanje koje nas je uništavalo, jedni su pričali da je glup jer to radi, a drugi da je glup ali da to radi jer Alimpijević traži od njega. Uglavnom konsenzus je bio da je glup kao noć (lično nisam delio taj stav). Ja sam bio od onih koji su primećivali da on ima problem sa očima, te mu se dešavalo da mu lopta prođe kroz ruke. Kako bilo, ne sećam se da je bio nedisciplinovan kod nas, bio je više nestašan dečkić, šaljivdžija. Ni traga od besnila danas. Promašio je ono zakucavanje, mnogi su mu to smrtno zamerili, ja sam lično u tom timu više bio razočaran drugim igračima, pre svega sa ljudske strane. Lesor je u tom timu bio ono što je Yago danas u ovom. Laka meta. Svako ko želi neku diskusiju, da se pravi pametan kako on poznaje košarku, na prvu će da spomene Lesorovo iskakanje u odbrani. Ono što je bitno, da ne grešimo dušu, on je u Zvezdi svoje pošteno odrađivao, bio omalovažavan i vređan, a to ide na dušu naših navijača. Izjavio je da u Partizan ne bi ni za pet miliona, a mrvicu poštovanja navijača Zvezde je povratio nakon intervjua kada je nu Podgorici za vreme davanja izjave nekome pretio i rekao mu na srpskom da je majmun. Tada ni u naznakama nije bila prisutna mržnja sa obe strane. Pogotovo ne sa njegove. Nedavno je tvrdio da je sa naše strane imao nepovoljne preporuke kod drugih klubova što mu je otežavalo bolje angažmane. U tu priču mogu da poverujem. Bio je pominjan kao moguće naše pojačanje u nekoj doselekciji ali su svi skakali kako je gluperda, kako je drvo i slično.

Naši navijači su prokleti i karma ume često da se posere po nama. To se doslovno desilo u ovom slučaju. Potpisao je za Partizan, zamrzeo nas kao niko (što ga i razumem), uzeo EuroCup, ABA ligu, posle i Evroligu, postao omiljena figura u komšiluku, podivljao, imao nekoliko fizičkih incidenata ovde i u Grčkoj, pogodili ga naši grudvom u glavu, majmunisao se sa transparentima i pesmama. Pre potpisivanja za Partizan, nama je sve moglo da ide na čast. Nakon Partizana sve ide njemu. Jedan jedan smo što bi se reklo ili ti kvit. Razumem ga jer niti smo mi prema njemu ispali fer, niti je on prema nama kasnije. Više mi je bila nestvarna Panterova epoha u Partizanu nakon što smo ga izvukli iz govana.

Eto, to bi bila najkonciznija retrospektiva Lesora i nas. Nadam se da nisam udavio.

Edited by Sinnerman
  • Like 8

On je bio pred povratkom u Zvezdu i potpis se nije desio jer je procena bila da ne vredi novac koji je trazio. Sa te strane je karma uradila svoje. Ali kako je uopste doslo do toga da je blizu povratka ako je klub imao lose misljenje o njemu, a on poteskoce u karijeri koju mu je navodno Zvezda zelela unistiti? Pre ce biti da je pokusao sebe da opere nakon sto je napravio 10+ incidenata. Mislim, lik je mrtav hladan izjavio kako mu je Petrusev izbio vazduh iako i dan danas imamo snimak na jutjubu i mozemo da se uverimo da nije bilo tako i da laze, pa ne znam zasto bi mu onda verovali u vezi neke druge price. Sto nije pricao ranije o tome? Sto se toga setio tek u 2024. godini? 

Edited by СтелаРоса
  • Like 1

Niko ga nije pitao? S obzirom da jako dobro poznajem Čovića, verujem u tu njegovu priču. A to šta je on izmišljao u vezi sa incidentom sa Petruševim, totalno je irelevantno. Šta, kao jednom je lagao i sad svaka njegova priča nije istina. Ti nikad nisi slagao u životu? Postoji li osoba na svetu koja nije slagala?

Vidi, stvarno nemam više šta da napišem, detaljno sam opisao svoje viđenje njega iz vremena kada je bio kod nas do danas. Lesor je poludeo tek nakon potpisa za Partizan i besnilo ga drži do danas. Do tada je imao incidente koji se mogu nabrojati na prste jedne stolareve ruke.

• Like 1

Prošlo je 14 kola, evo nekih mojih razmišljanja:

PARIZ - hit sezone, a verovatno i hit decenije u EL. Kad dobiješ 10 za redom i kad igraš isto i kod kuće i na strani onda tu nema govora o nekoj sreći. Ekstremno su zavisni od TJ Shortsa koji je za sada imho nesumnjivi MVP takmičenja i najuticajniji igrač u ligi. Opet, malo koga bih odavde birao u jače klubove osim možda Hayesa i Warda, time je njihov uspeh fascinantniji. Moraće u jednom momentu da padnu ali ne vidim nikakav scenario u kome ostaju makar bez play ina.

FENER - taljigaju nekako na rutinu iako mi je utisak da su pod košem dosta slabi, a i pitanje je koliko Žagars/Mays mogu da upadnu u veće uloge. NHD ponovo igra kao MVP kandidat i dok je tako oni su na dobrom kursu. Imaju veliki prostor za napredak u liku Baldwina jer on za sada igra krajnje prosečno.

OLIMPIJAKOS - za mene ostaju glavni favorit za titulu. Poremetile su ih neke povrede, a rekao bih i da Barcokas pati od iste bolesti kao Sferopulos (na još višem nivou) - da ima višak dobrih igrača pa će biti tu nezadovoljstva. Prvi za tako nešto mi deluje Dorsey koji ima vrlo malu minutažu a u dosta EL ekipa bi bio nosilac igre. Milutinov je uhvatio formu i to je najvažnije za njih. Igrač koji može da im donese EL ali i da ih totalno ukanali je Fournier koji igra toplo-hladno ali troši baš mnogo lopti.

MONAKO - igraju mnogo bolje i fluidnije od kada ih je uzeo Spanoulis. James više nije tako moćan individualno ali ima dobar govor tela i dosta igra kao PG. Još ih nismo videli sa Calathesom koji je po meni skroz nepotreban na ovaj roster i ne znam kome će da uzme minute jer Okobo je odličan, Strazel se profiliše u dobrog defanzivnog specijalca, a Loyd je luksuz kao treći skorer. Još nepotrebniji je Korkmaz. Ne verujem njihovim centrima i mislim da će ih oni koštati kad se bude lomilo.

BAJERN - ekipa koja će imho sigurno da padne u formi iako imam respekt za način na koji ih vodi Herbert i izvlači maksimum iz ovog rostera. Imaju 7-0 kod kuće, to je neodrživo. Oni su šuterska ekipa, a čitav frontcourt im počiva na jednom igraču - Bookeru, koji igra baš ozbiljnu sezonu. Ne verujem ni da Edwards može ovako da rešeta cele sezone.

PAO - često na terenu izgledaju prepotentno, kao da su uzeli 10 evroliga za redom. Za jednu tako jaku ekipu, suviše su zavisni od Nunna i mnogo se muče kad je on zatvoren. Čak i za Lessorta imaju neku alternativu (Yurtseven je odličan centar kome bi verovatno prijala i veća minutaža - Poirier sindrom). Lorenzo mi se ne sviđa na ovaj tim i njegova snaga kao da počinje da kopni. Imaju veliku rezervu u Osmanu jer on za sad ne igra ništa, a dobar je igrač i fajter tako da očekujem da se digne i da im tu dodatnu dimenziju koja im treba da bi uradili repeat. Trebalo bi ipak rutinski da odu na F4.

ARMANI - igraju u talasima i njihove amplitude su velike. Mirotić i Leday cepaju junački i u punom gasu. Mannion im je preokrenuo sezonu. Dosta zavise od toga kako će uklopiti Neba koji samo treba da šljaka i oni su na konju. Očekujem bolju formu Shieldsa ali i blagi pad udarnog tandema koji ih za sada vuče. Causeur je sjajan veteran, sedmi ili osmi igrač na rosteru koji može da napravi razliku. Vidim ih u play inu.

BARSELONA - mršav utisak. Previše zavise od Puntera i Parkera, a nešto ne verujem da oni mogu da ih nose do trofeja. Willy je propao i razotkriven je kao anahron tip centra. Treba im neki treći igrač da malo potegne, Vesely je ok, a Satoransky premalo donosi iako bi na papiru trebalo da on bude taj. Ne vidim ih u prvih 6 na kraju.

ŽALGIRIS - stavili su sezonu u ruke Lonnie Walkera jer su (ispravno) procenili da im je plafon limitiran. Žrtvovali su malo sadašnjosti i sinergije za potencijalno bolju budućnost na proleće. Moraju da rade na simbiozi Walkera i Francisca koji je potpuno pao nakon sjajnog početka sezone. Dobro bi im došao jedan kvalitetniji centar od Smajlija i Birutisa, Dunston je još uvek dobar kao back up. Mislim da će ostati u play inu do kraja.

ZVEZDA - uz Efes najmanje predvidiva ekipa koja igra od sjaja do očaja. Treba im u jednom trenutku serija pobeda a nisam siguran da li su sposobni za nekoliko dobrih utakmica u kontinuitetu. Bolomboy i njegova forma nakon povrede su ključno pitanje. Ne vidim ih u 6 nikako ali mislim da će biti u igri za play in do samog kraja.

EFES - čudna ekipa kojoj treba povratak Larkina a možda i malo tvrđi trener. Sva pojačanja im igraju toplo hladno, a neka i samo hladno (Šmits, Johnson). Ima ovde sastojaka za baš nezgodnu ekipu ali nikako to da vidimo u nekom kontinuitetu. Thompson i Bryant igraju odlično. Imaju mnogo rezerve ali nekako su malodušni i mlaki.

PARTIZAN - čvrsta ekipa pravljena za hustle košarku. Sjajnim nizom su preokrenuli sezonu i ušli u samopouzdanje i biće ih jako teško dobiti u Beogradu. Za ulazak u play in ili nešto više potrebne su i neke pobede na strani. Carlik Jones je apsolutni gazda tima i moj utisak je da je on značajan koliko i Campazzo u Realu ili Shorts u Parizu, bez njega je to gomila radnika bez kormilara. 

REAL - kriminalna sezona za sada, posebno u gostima. Kao da je došlo do nekog zasićenja kod njih. Musa je u slaboj formi, Rathan Mayes nije neko rešenje, a Feliz definitivno nije igrač za klub ovakvog renomea. A tu je i peta kolona u liku zaslužnog građanina Llulla. U Realu gledaju samo u Campazza a mislim da jedan Real nije smeo da spadne na tu priču. Ipak, imaju mnogo kvaliteta i možda im samo treba promena na klupi za paljenje mašine. I dalje mislim da će napraviti neki niz i smestiti se u prvih 6 na kraju.

BASKONIJA - uptempo ekipa koja ima pretanku rotaciju. Udarnici su ok, čak je Forrest bolji nego što sam mislio, međutim njima treba Howard u naponu forme da bi imali šansu, a on je daleko od takve forme. Back up opcije iza Monekea i Halla nisu ni evrokup nivo. Ne vidim ih u 10 ovog puta.

ASVEL - podsećaju me na Radonjine Zvezde, žilavi su i fizikalni ali nema tu previše talenta sve ukupno. Maledon je hit i mislim da će na leto u neki jak klub. Trebao im je neki šuter na 3 umesto večnih Lightya i Kahudija. Sposobni su da igraju beton odbranu ali treba nešto ubaciti i u napadu. Ipak, nije ih lako dobiti a još manje razbiti, i to je neki napredak.

MAKABI - još i guraju nekako s obzirom da više liče na autobusku stanicu nego na EL klub trenutno. Jasno je da od borbe za play in nema ništa ali igraju solidnu košarku. Šteta što nisu uspeli da zadrže Loyda ili barem Leea, jer im tačno fali neki alfa, to ne mogu da budu Blatt i Jokubaitis. Hoarda uzima neko bogat na leto, a možda i Randolpha i Gabriela.

ALBA - ove 3 pobede su im puna kapa. Nisu imali ni sreće sa povredama pa da makar na neku uigranost iznenade. Nedostatak kvaliteta je ipak previše očigledan, aj da su bar tvrdi, nego su najmekša ekipa u ligi.

VIRTUS - grupa veterana kojoj pre svega fali šuta. Za 3 su mislim najgori u ligi, a to ne može da se nadoknadi 1 na 1 guranjem Toka i Clyburna. Očekujem da malo živnu pod Duškom ali već su u ozbiljnoj rupi iz koje će se baš teško izvući.

• Like 20
  • Thanks 1