Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Iskreno, ništa herojski nema u sceni gde teško povredjeni igrač sam skakuće na jednoj nozi najmanje 50-ak metara  kroz gužvu na terenu, kroz tunel i hodnike, sve do svlačionice. Isprepadanost i panika kod pomoćnih trenera i fizijatra koji trče za njim upravo to potvrdjuje.

Mogao je u takvom stanju i da izgubi svest ili ravnotežu i da se u padu dodatno povredi.

To već danas, ladne glave, struka je trebala nazvati svojim propustom jer nisu sprečili teško povredjenog igrača koji je u stanju šoka, kojeg kida nalet adrenalina i koji ne može da donese ikakvu racionalnu odluku da sebe dodatno ugrozi ovom egzibicijom.

Kolege da razmisle sa silnim veličanjima takvog poteza da ne bi u ovakvim situacijama u budućnosti taj model ponašanja bio prihvaćen kao neko merilo koliko si "taf gaj".

Lesora su morali na nosilima izneti sa terena.

Slomljenoj fibulu i verovatno pokidanim ligamentima ovo skakutanje sigurno nije donelo ništa dobro a stigao bi u svlačionicu samo par minuta kasnije. 

Spoiler

Moram i ovo da podelim a shvatićete zašto: Skoro sam svojim autom vozio kolegu do hitne koji je pao sa merdevina na jednu nogu i doživeo stravičan prelom zgloba i pete i kidanje ahilove...(to smo kasnije saznali, on je samo rekao da je iskrenuo zglob i da bi trebao da ode da mu pogledaju to). Tokom vožnje ga je pustio adrenalin i upao je u stanje šoka i na par sekundi je izgubio svest od bolova. Kada sam ga uhvatio za ruku, jer sam mislio da ima srčani napad,  puls mu je bio verovatno 250 bpm. 

Na izlasku iz auta, onako izbezumljen nije sačekao dok dovuku invalidska kolica već je sam, dok sam ja bio u hitnoj, izašao...izgubio balans ili svest i u padu glavom razbio onu plastičnu stolicu u čekaonici pa su mu prvo zaustavljali jako krvarenje, pa snimanje glave i ušivanje arkade.

Noga...tri operacije za godinu dana uz dodatne infekcije i komplikacije koje idu uz to.

Strašno kako je loše prošao.

Spoiler

Edited by Wingwalker
  • Like 8
  • Tuzno 1

10 minutes ago, СтелаРоса said:

Partizan ce izgleda uraditi ono sto Zvezda nije umela

Zvezda je imala jos bolji rezultat na poluvremenu, s tim sto mi Partizan deluje cvrsce, fokusiranije i odlucnije. Odlicno su zatvorili Brajanta, mislim da ce u najmanju ruku biti konkurentni do kraja.

1 minute ago, vul3 said:

Ali koliko ocajna odluka za plejmejkera. Tomson na 24 sekunde do kraja, iako ima ceo napad ispaljuje frljoku iz solo prodora na 8 sekundi do kraja, i iz kontre za tih 8 sekundi prima 2+1.

Da je bar ispalio vec ocu kakim necu kakim, Kodijev brat blizanac. 😃

Кредит за Мијатовића, мислио сам да ће бити лагани отказ, он је усадио невероватну дефанзивну филозофију у овакву екипу, а плус мајсторски гађају играча који је "врућ" у одређеним моментима. Сјајна екипа, још се сад вратио Ларкин.

• Like 8

Opet Efes pokidao 4/4. Ništa nisu dobili od centara gdje ih je Tajrik urnisao ali fenomenalni Osmani uz pomoć ovih prekaljenih iskušnjara Larkina i Rodriga odradiše posao. 

Osjetio se umor kod njih jer nije bilo te energije kao u sredu ali na iskustvo i kvalitet su ipak uspjeli da prelome. 

Efis bombona ekipa. Na svakoj poziciji dva dobra igraca, ako ne ide jednog ice drugog. Bas ekipa kako sam uvjek zamisljao da Zvezda uspje sastaviti nesto slicno. Nisam siguran da su skuplji i od Zvezde i Partizana a ako i jesu mislim da nije to neka velika razlika.

• Like 1

2 minutes ago, Borky said:

Efis bombona ekipa. Na svakoj poziciji dva dobra igraca, ako ne ide jednog ice drugog. Bas ekipa kako sam uvjek zamisljao da Zvezda uspje sastaviti nesto slicno. Nisam siguran da su skuplji i od Zvezde i Partizana a ako i jesu mislim da nije to neka velika razlika.

Ne da su skljuplji, nego bih rekao da je 10M razlike. Larkin sam ima 3.75M. Poarije i Thompson 2.3. U top 10 najplaćenijih igrača EL sva trojica. To je preko 8.3M samo njih trojica. Šta misliš koliko plaćaju Oturua, Nworu, Brajanta, Johnsona i recimo Smitsa nakon odlične sezone u Žalgirisu? Buboa možda ima nešto veteranski, mada ne bih se kladio na to, tu je i ovaj Osmani i Willis koji su verovatno najslabije plaćeni igrači u ekipi

• Like 11
  • Thanks 1