СтелаРоса Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago Bayern i Zalgiris krenuli ocekivano da padaju, ali se zato Paris i dalje neverovatno drzi. Oni su sa ovolikom zalihom pobeda poprilicno siguran ucesnik makar plej-ina. U preostala 21 meca treba da uzmu 7 pobeda i to bi trebalo da bude dovoljno za plej-in. Partizan se digao, to se moralo desiti kad tad, nije bilo realno da ova ekipa bude u drustvu Albe i Virtusa. Mislim da je Partizan u poslednjih mesec dana samo jednom izasao iz Beograda i to na gostovanju protiv Mornara. Dva uzastopna dupla kola igra kuci, posle toga Alba u gostima, pa Asvel kuci. To je lepa prilika da se malo popravi bilans pobeda i poraza u EL, sto se upravo i desava. Verovatno ce kasnije doci i mnogo tezi raspored, ali o tome ce se razmisljati tada. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 2 minutes ago, elmulinho said: Tatisanje? Bukvalno si napisao: Quote Lakat Smailagica protiv Zvezde i ovo danas protiv Partizana nemaju veze sa vezom. Jedno je protiv Zvezde, drugo je protiv Partizana E sad reci da to oko suđenja nisi mogao prikladnije da sročiš. Pogotovo jer se ovde X puta komentarisalo na temu da ni KKCZ ni KKP nemaju nekakvo privilegovano suđenje u EL. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmulinho Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Bukvalno si napisao: E sad reci da to oko suđenja nisi mogao prikladnije da sročiš. Pogotovo jer se ovde X puta komentarisalo na temu da ni KKCZ ni KKP nemaju nekakvo privilegovano suđenje u EL. Nemam sta prikladnije da srocim to, to je moje iskreno misljenje. Ovo je Evroliga tema, gde se komentarisu utakmice evrolige. Gde se milion puta pisalo kako Real i Barsa imaju jako privilegovano sudjenje bez ikakvih prikladnijih nacina da se nesto sroci. Ne znam zasto bi se ista moralo prikladnije srociti kada igra neki od dva blizanca? 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aman Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 39 minutes ago, Урош19 said: Ne pratim nižerazredne klubove, kakvo je suđenje Najjadniji post odavno. U velikoj konkurenciji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago Zato što KKP nije ni Barsa ni Real (lol, pogotovo od serije sa tim istim Realom) po pitanju protekcije u suđenju. I ti to vrlo dobro znaš. @elmulinho 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmulinho Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Zato što KKP nije ni Barsa ni Real (lol, pogotovo od serije sa tim istim Realom) po pitanju protekcije u suđenju. I ti to vrlo dobro znaš. @elmulinho Nije, u vecini slucajeva. Jeste, kada sudi Radovic. I ti to vrlo dobro znas. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago Kakav si folirant zatrovani. Kakav jebeni Radović. Živeli Partizan i Zvezda, a ovakve kreature kao ti neka se zatvore u sobe i ne truju okolinu. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Zaustavite se sa sudjenjem i tatisanjem vec vidim da teske reci padaju. Da nas ne primorate na kaznjavanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dropkick Murphys Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 2 minutes ago, Don Dusko said: Zaustavite se sa sudjenjem i tatisanjem vec vidim da teske reci padaju. Da nas ne primorate na kaznjavanje. Pa mislim da ste već primorani. Inače, uzimam i ja stetoskop i beli mantil i pišem dijagnoze i recepte. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Just now, Dropkick Murphys said: Pa mislim da ste već primorani. Inače, uzimam i ja stetoskop i beli mantil i pišem dijagnoze i recepte. Jesmo nazalost ali da ne eskalira dalje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Dot Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Jedno pitanje za upućene, ako KKP pobedi Pao da li bi u tom slučaju bili ispred nas na tabeli zbog pobede u derbiju, jer bi u tom slučaju i jedni i drugi imali 6-8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 17 minutes ago, Aman said: Najjadniji post odavno. U velikoj konkurenciji. Sprdam se brt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Just now, K.Dot said: Jedno pitanje za upućene, ako KKP pobedi Pao da li bi u tom slučaju bili ispred nas na tabeli zbog pobede u derbiju, jer bi u tom slučaju i jedni i drugi imali 6-8? Sacekaj brate da se odigraju utakmice pa sudi. He he sudi pristrasno po obicaju. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 1 minute ago, K.Dot said: Jedno pitanje za upućene, ako KKP pobedi Pao da li bi u tom slučaju bili ispred nas na tabeli zbog pobede u derbiju, jer bi u tom slučaju i jedni i drugi imali 6-8? Ne jer će odemo na 8-6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čvarkov Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 4 minutes ago, K.Dot said: Jedno pitanje za upućene, ako KKP pobedi Pao da li bi u tom slučaju bili ispred nas na tabeli zbog pobede u derbiju, jer bi u tom slučaju i jedni i drugi imali 6-8? Ne, jer smo ih pogurali do tog skora. 1 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 46 minutes ago, JPM said: Lonnie Walker je, moze se reci, pokvario Zalgiris. Oni s njim samo jednu pobedu imaju. Ja pre mislim da je razlog tome što se nije još uvek uigrao u poptunosti sa ekipom, pali bi oni i bez njega a ovako mislim da im je plafon dosta viši. Npr naša Kampaco sezona u kojoj smo jedno vreme delovali dosta lošije kad je on počeo da igra, a nakon što se pokontao sa ekipom to je dosta bolje izgledalo. Jedino je bilo kasno za TOP8. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dropkick Murphys Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago EL promenila pravilo, baš zbog Atamana, da se ne prekida kontra zbog tehničke treneru, već da se završi napad, pa tek onda, da protivnički tim ne bude oštećen tim skoro sigurnim poenima. I nakon te promene, čovek počeo da utrčava na parket, da bi prekinuo kontru. Već sam gledao na jednoj utakmici (možda čak i u Pioniru) i isto su zaustavili igru. Bukvalno smejurija i cirkus od suđenja. Na kraju bilo baš taj jedan razlike za Pao. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Koliko iritatan tip 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago On 12/1/2024 at 9:57 AM, DameTime said: @bergkamp bcd Meni je sasvim ok da ti navijaš protiv sns projekata (isto tako pustiš ostale da navijaju za KKCZ i KKP, bez da im učitavaš podržavanje sns režima) i raduješ se ako izgube. Međutim, ovo što ti sada pišeš zvuči kao da dolazi iz tastature nekog ko prvi put u životu prati sport, što verujem nije slučaj. Utopističke (pun intended) ideje koje iznosiš prosto nemaju mnogo smisla. Prvi pasus - Logično je da je navijačima kluba koji pobedi/izgubi prvi fokus igra kluba za koji navijaju. Upisi koje navodiš postoje, ali to su ekstremni primeri. Svakako ima dovoljno forumaša koji su u stanju da pogledaju istini u oči i analiziraju igru protivnika. Logicno je da u toku meca to bude slucaj, a ne da se konstatno ponavlja i da se pisu jadikovke kada "nas" tim izgubi 15+ razlike, a da se cuti kada neki jak tim izgubi u BG lagano pre poslednja dva minuta meca. On 12/1/2024 at 9:57 AM, DameTime said: Što se tiče Žalgirisa i trenutnih zajebancija na temu, do iste je došlo jer je postalo beskrajno simpatično, da ne kažem zabavno, kako navijaš protiv srpskih državnih projekata, dok istovremeno podržavaš litvanski projekat. Koji nije nikakva suprotnost KKCZ i KKP, već im je mnogo sličniji nego što se čini na prvi pogled - a Motejunasova veza u Žalgirisu i EL je kao kad bi Ostoyah ili Čović vodili BG blizance iz senke, dok ujedno sede na čelu EL. To bi bilo kao kada bi meni neki naprednjak napisao - postalo je beskrajno simpaticno kako pljujes po Vucicu, a istovremeno podrzavas jednog Djilasa, ej jednog tajkuna koji je pokrao toliko i toliko i blablablabla... Znas li koji su jos klubovi bili ocigledni primer drzavnih projekata? KKP kada im je trener bio Vujosevic i KKCZ kada im je trener bio Radonjic. I jedne i druge sam podrzavao kada su igrali EL i radovao se kada su se plasirali u TOP8. Zasto? Zato sto tada politika nije bila "idemo na F4, da vidimo koliko ce nam skupih igraca trebati da dodjemo do tog cilja" nego "imamo te i te igrace, da vidimo sta mozemo da uradimo sa njima da bismo dosli do F4". Zalgiris cak i sada na poziciji 5 ima jedno drvo, jednog penzionera i jednog nesnadjenog lika koji ne zna da li je 4 ili 5. Imaju samo jednu pravu cetvorku, pa nema kukanja kao u KKCZ i prizivanja jos jednog igraca pod kosem jer je malo Plavsic (sta je on gori od Birutisa?), Mitrovic, Petrusev, Daum i Davidovac + Bolomboy (koji je zver za Dunstona). To ne znaci da mi ne bi bilo drago da neki drugi tim iz Litvanije moze da igra EL umesto Zalgirisa, ali ne mogu da biram tu mogucnost. Zato ce mi uvek biti drazi klubovi koji imaju ogranicenja u budzetu nego nezajazljivi licemeri koji se upinju vec godinama ne bi li kako kupili uspeh (i to predstavili kao "kosarkasku pricu"). On 12/1/2024 at 9:57 AM, DameTime said: Kad su u pitanju neizvesne završnice, sorry not sorry, ali ovo što si napisao je totalna besmislica. EL ima 30+ kola, većina klubova pored toga igra i domaća takmičenja + kupove. Potpuno je (i ponovo ću podvući reč) logično da timovi koji su u vrhu tabele, sa dovoljnom zalihom pobeda, ne grizu za neki meč podjednako kao ekipa koja je u drugoj polovini tabele, a neočekivano je dobila šansu da pobedi ekipu objektivno bolju od sebe. Sve to ne znači da su unapred "skinuli gaće" ili "ušli nemotivisani u meč". Nego pripremiš utakmicu, ali je pripremi i protivnik, pa ako protivnik bolje sprovede gameplan nego ti svoj, nećeš razmišljati na isti način kada imaš 12:1 i 3:10. U NBA treneri najboljih ekipa vade startere kad nanjuše blowout od objektivno lošijih ekipa (kojima se desi da šutiraju 60% za 3 pts ili štagod), zato što znaju da imaju još 70 utakmica u regularnom delu sezone. No čak ni tada ne razmišljaju baš sve ekipe na taj način, poenta je samo da je to sasvim legitiman način razmišljanja. U pitanju je klasična cost-benefit analiza - da li ima smisla da se ovde iscimamo i jurimo 20 razlike, ako znam da sutra igramo domaće takmičenje, ili da igramo duplo kolo u EL? Jer ovo nije turnirski sistem takmičenja sa 6 utakmica koje su pod moranje da se dobiju, nego sezona koja traje 9 meseci. Oly ti je baš loš primer jer oni protiv Partizana uopšte nisu odustali ni u jednom trenutku, već su se sve vreme trudili da stignu zaostatak i vrate utakmicu. Reveal hidden contents Jbt pisala sam post skoro 30 minuta, šta ja radim Zato ni ne gledam NBA, sta ce mi to? Necu da gledam meceve u kojima nekome nije bitno da li ce da pobedi ili izgubi ili ce neki trener da kalkulise umesto da se da poslednji atom snage da bi se pobedio mec. Samo, naravno da je posebno odvratno kada KKP i KKCZ pobedjuju u tim mecevima, jer onda slede hvalospevi na racun tih ekipa + kada ce to KKP i KKCZ da puste neki mec niz vodu protiv losijih ekipa? Jednostavno, tako se hrane mitovi i legende, umesto da se logicno razmislja i kaze "e, ovi tamo imaju 8-4, nece se cimati mnogo protiv nas u gostima, hajde da se iskoristi to". Ne, nego hrabri KKP i hrabra KKCZ dobijaju najjace rivale, KKCZ dobila Fenerbahce 2 puta, ura, kako ih je Sfero utegao, KKP dobio Olympiacos, pali se masina, ZOC je pronasao zicu timu i tako dalje. On 12/1/2024 at 10:47 AM, Eddard said: Ti znaš da sam ja #teamgoldberg... Ali, ako za trenutak zanemarimo pozadinu blizanaca i sve ono sa čim se slažem sa tobom, i gledamo stvari čisto košarkaški, znači dva tima igraju košarku - ima li neka utakmica na kojoj su KKP i KKCZ dobili, a da je to isključivo zato što su bili bolji i nadigrali protivnika? Ili je svaki put to zato što protivnik nije iz ovog ili onog razloga hteo da se cima? Meni je ova utakmica protiv Oly upravo primer onog prvog. Jedini faktor koji se nije ticao same košarke na utakmici je činjenica da je Oly došao oslabljen i time je KKP dobio šansu da pobedi. Pa evo, recimo ova pobeda protiv Zalgirisa je sasvim OK jer je rezultat ocekivan - Zalgiris spada u losije napade EL, drzali su se sutem sa distance i izgubili koliko su izgubili. Ono sto nije realno je da Olympiacos izgubi vecom razlikom od Zalgirisa. 2 hours ago, СтелаРоса said: Bayern i Zalgiris krenuli ocekivano da padaju, ali se zato Paris i dalje neverovatno drzi. Oni su sa ovolikom zalihom pobeda poprilicno siguran ucesnik makar plej-ina. U preostala 21 meca treba da uzmu 7 pobeda i to bi trebalo da bude dovoljno za plej-in. Partizan se digao, to se moralo desiti kad tad, nije bilo realno da ova ekipa bude u drustvu Albe i Virtusa. Mislim da je Partizan u poslednjih mesec dana samo jednom izasao iz Beograda i to na gostovanju protiv Mornara. Dva uzastopna dupla kola igra kuci, posle toga Alba u gostima, pa Asvel kuci. To je lepa prilika da se malo popravi bilans pobeda i poraza u EL, sto se upravo i desava. Verovatno ce kasnije doci i mnogo tezi raspored, ali o tome ce se razmisljati tada. Nisu oni nista pali, izgubili su meceve za koje je i bilo ocekivano da izgube. Jedini kiks je poraz Zalgirisa protiv Baskonie kod kuce. Ono sto je bitno je da i KKCZ i KKP izgube sutra i prekosutra, upravo zbog tog nabijanja samopouzdanja. KKP ce sa porazima od Efesa i PAO kod kuce biti na jako dobrih 7-10 (u smislu smanjivanja sansi za ulazak u TOP10), a KKCZ bi sa porazima od Armanija i Efesa imala sigurnih 8 poraza sto je takodje dobar scenario. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago Goldi, gledanje sporta i davanje ocena o tome šta je "realno" rade samo kladioničari koji ne razumeju sport i eventualno neki delulu likovi koji verovatno, takođe, ne razumeju sport. Nemoj biti ova druga grupa, zaigrao si se u teranju nekih svojih pogleda, ali gubiš polako kredibilitet jer je jednostavno teško shvatiti te ozbiljno kada tako sudiš i gledaš Evroligu. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago Zaboravio si i kladionice koje bi trebalo da znaju sta je realno, to im je posao (ako si mislio na kladionicare kao ljude koji se klade). Ne moram ja nista da pricam o tome sta je realno, a sta nije - dovoljno je da zamislimo da je KKP izgubio 28:13 od Baskonie poslednju cetvrtinu i svi bi pisali o tome kako je ZOC izgubio konce i kako je KKP odigrao katastrofalnu cetvrtinu. Ljudi su ovde pljuvali po igracima i treneru kada je dozivljen onaj potop protiv Fenerbahcea, malo ko je pisao - pa dobro, duplo kolo, oni su odigrali fenomenalan mec (a jesu, po statistici). Dakle, hajde da ne tumacimo sve kroz prizmu subjektivnosti i da se vodimo tezom da je normalno da KKP i KKCZ dobiju svaki moguci mec (a onda, kada to nije slucaj, da pricamo kako i nije realno da ocekujemo plasman u TOP10). Svi ovde znaju da mi je Zalgiris mnogo drazi od Partizana, pa nisam pisao da su lose odigrali, prosto se KKP nesto pitao, imaju bolji napad i dobili su taj mec nekom ocekivanom razlikom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Primetih jednu čudnu stvar sinoć. Žalgiris je imao Partizan u šaci sredinom treće četvrtine kada je odjednom prestao da igra timsku košarku i sve se svelo na silovanje Franciska i Vokera za 3 poena. I naravno, izgubili su. Trinki je pogubio konce utakmice ili oni generalno igraju tako, ne znam, ali jedno vreme im je protok lopte bio poezija čista, a onda horor. 7 hours ago, K.Dot said: Jedno pitanje za upućene, ako KKP pobedi Pao da li bi u tom slučaju bili ispred nas na tabeli zbog pobede u derbiju, jer bi u tom slučaju i jedni i drugi imali 6-8? Mislim da se gleda tokom regularnog dela koš razlika. Tek na kraju kada se sve utakmice odigraju, međusobni skor. Tako da, odgovor je ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Nadam se da će dvoglava aždaja Đilasšolak do kraja psihopatinog zlodela prenositi Evroligu. Kakav li je osećaj da ulupaš 20 miliona evra u nešto i onda slušaš ono, milina. Naravno, skandiranje je klasičan primer logičke greške tačnog zaključka izvedenog iz pogrešne premise, ali šta da se radi, ništa nije idealno. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 1 hour ago, JPM said: Primetih jednu čudnu stvar sinoć. Žalgiris je imao Partizan u šaci sredinom treće četvrtine kada je odjednom prestao da igra timsku košarku i sve se svelo na silovanje Franciska i Vokera za 3 poena. I naravno, izgubili su. Trinki je pogubio konce utakmice ili oni generalno igraju tako, ne znam, ali jedno vreme im je protok lopte bio poezija čista, a onda horor. Mislim da je mnogo uticalo na igru Žalgiisa i treća lična Giedraitisa. Momak je bio odličan u trećoj četvrtini u oba pravca. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago @bergkamp bcd I kako da te sad čovek shvati ozbiljno? 😄 Čuj, tim za koji navijam dobije objektivno jaču ekipu 15 razlike (jer tu utakmicu odigra bolje) i ja treba da razmišljam: jao, kako smo ovo dobili, mi ovo ne zaslužujemo, oni su bolji, da li poslati ligi dopis da njima upišu pobedu... Zvučiš kao neki AI program koji je napravio procenu, zeznuo se i sad je u fazonu - a ne može to tako, ovo nije realno. Svaki sport se zasniva na nadi i mogućnosti da slabiji tim dobije onaj kvalitetniji, a da li će biti 1 ili 15 razlike zavisi od stotinu faktora. Svakako, videli smo da dve-tri pobede protiv najjačih ekipa ne vrede mnogo kad nemaš kontinuitet igre, ali navijači održavaju tu nadu. Kao što sam ti već jednom napisala, sa tvojim sistemom ne bi bilo potrebe da se igra košarka, jer imamo neki zamišljen power ranking ekipa. Što se tiče Žalgirisa, pored Birutisa, Butkevičijusa i sličnih litvanskih "kamenjara", timu se priključio igrač koji je sinoć imao statistiku 26 pts, 5 reb i 2 ass, u jednom trenutku je šutirao 6/8 za 3. Ne videh da si gadljiv na takvog igrača. 😂 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts