Utopista Posted Wednesday at 09:57 PM Posted Wednesday at 09:57 PM Ali opet se polazi od repa. Klubovi se moraju privatizovati pre svega. Pa ako navijači žele da im klub bude bogat i samim tim potencijalno uspešan, onda će da kupuju sezonske karte od soma evra, dresove od 300, da doniraju... Neka budu akcionarska društva. Ako navijača Zvezde ima milon neka daju za člansku kartu po 30 evra i eto odličnog budžeta. Jedino to je čista i ispravna igra. Država treba da ulaže u klince, da eventualno obezbedi infrastrukturu, pomogne tu i tamo ako baš zaškripi, ali to da joj bude na stotom mestu prioriteta... A ne klubovi nakrcaju po 20 milki duguva i onda im država to izbriše. Pa kako to izbriše majke ti? Kako to može da se izbriše? Tako što neko na drugoj strani to plati. To nije pošteno. Ako hoćemo pravedno društvo sve se to mora promeniti, a ne samo da ode Vučić. Njegov odlazak može biti samo prvi korak... Ali iskreno uopšte nisam optimista - ali ni malo... 7 1 1
MarioKempes Posted Wednesday at 10:09 PM Posted Wednesday at 10:09 PM 12 minutes ago, goldberg bcd said: U redu je da Zve i Par imaju najvece budzete, ono sto nije u redu je da dobijaju toliko novca da nemaju konkurenciju ni u regionu. Evo recimo, KKCZ je 2017. osvojila ABA ligu sa timom koji je rasprodat nakon toga, onda su izgubili 2018. od KKB, onda su 2019. osvojili ABA ligu sa manjim budzetom od KKB. Zašto bi se ravnali prema SFRJ republikama, koje se ovde još nazivaju i region? Zašto ne npr. Dunavska liga, region koji čine Austrija, Mađarka, Srbija, Rumunija, Bugarska... pa da se u tom regionu smenjuju šampioni? Ili Moravsko-Vardarska liga, Srbija, Makedonija, Bugarska, Grčka? Da i Levski proslavi regionalnu titulu nekad. Na kraju, zašto ne samo srpska liga, gde će Zve i Par imati malo više od Borca, Radničkog, Vojvodine, Spartaka? Taman toliko da nekad titula dođe u Čačak, nekad u Suboticu, ne često, ali makar nekad? Zašto ne? A u Evropi igramo FIBA LŠ, kojoj po ekonomskom statusu zemlje i pripadamo. Zašto ne to?
DameTime Posted Wednesday at 10:10 PM Posted Wednesday at 10:10 PM 10 minutes ago, Utopista said: Ali opet se polazi od repa. Klubovi se moraju privatizovati pre svega. Pa ako navijači žele da im klub bude bogat i samim tim potencijalno uspešan, onda će da kupuju sezonske karte od soma evra, dresove od 300, da doniraju... Neka budu akcionarska društva. Ako navijača Zvezde ima milon neka daju za člansku kartu po 30 evra i eto odličnog budžeta. Jedino to je čista i ispravna igra. Što većina grobara prisutnih na ovom 4umu rekla bih i smatra (dobro, ne baš ove cene koje naduvava Ostoyah, a bez ikakve transparentnosti). Samofinansiranje kluba je ideja koju i Željko zagovara otkako se vratio. Tako da mi nije najjasnije kome se obraćaš kad prozivaš ljude ovde, čak ni na Zvezdinoj strani.
Utopista Posted Wednesday at 10:15 PM Posted Wednesday at 10:15 PM (edited) 6 minutes ago, DameTime said: Što većina grobara prisutnih na ovom 4umu rekla bih i smatra (dobro, ne baš ove cene koje naduvava Ostoyah, a bez ikakve transparentnosti). Samofinansiranje kluba je ideja koju i Željko zagovara otkako se vratio. Tako da mi nije najjasnije kome se obraćaš kad prozivaš ljude ovde, čak ni na Zvezdinoj strani. A što ti misliš da ja nekoga prizivam? Jednostavno pišem svoje mišljenje, a ako se neko prepozna u tome šta kritikujem možemo da raspravljamo o tome, a ni ne moramo. Ill ne trebam ništa da kritikujem? Mislim jesam li bilo koga spomenuo? Jednostavno pišem o nečemu što smatram sistemskom greškom u našem narodu koju trebamo popraviti ako hoćemo normalno živeti pa možda i opstati. E sada što ovaj forum nije na Veneri ili na Marsu pa se možda neke stvari poklope sa pojedinim razmišljanjima i ovde na forumu to nije problem ni moj ni foruma nego celog društva... Ako je tebi za utehu, mada meni nije - poklapa se i sa nekim po meni pogrešnim razmišljanjima i mojih najboljih prijatelja, familije... Edited Wednesday at 10:18 PM by Utopista 1
DameTime Posted Wednesday at 10:18 PM Posted Wednesday at 10:18 PM 46 minutes ago, Utopista said: Ali ću da kažem da vidim da se na obe strane mašta o skupim pojačanjima na već skupe timove, pa se pitam da li se stvarno želi pad Vučića i mafije ili ne? I da li je samo u Vučiću problem ili je možda sistemski? Možda zbog ovoga? Nije problem ni prozvati, ali to se onda radi direktno, ne ovo fake tough u rukavicama. Nisi ti prošli put bio banovan jer si kritikovao, nego zato što si faktički svim navijačima KKCZ i KKP (ili makar većini) prišio da su zapravo za treću osobu jer navijaju za klub. 3
Utopista Posted Wednesday at 10:34 PM Posted Wednesday at 10:34 PM (edited) 19 minutes ago, DameTime said: Možda zbog ovoga? Nije problem ni prozvati, ali to se onda radi direktno, ne ovo fake tough u rukavicama. Nisi ti prošli put bio banovan jer si kritikovao, nego zato što si faktički svim navijačima KKCZ i KKP (ili makar većini) prišio da su zapravo za treću osobu jer navijaju za klub. 19 minutes ago, DameTime said: Možda zbog ovoga? Nije problem ni prozvati, ali to se onda radi direktno, ne ovo fake tough u rukavicama. Nisi ti prošli put bio banovan jer si kritikovao, nego zato što si faktički svim navijačima KKCZ i KKP (ili makar većini) prišio da su zapravo za treću osobu jer navijaju za klub. Pa čekaj jesam li nešto slagao? Ti si mlada osoba valjda trebaš težiti istini, buntu a ne guranju stvari pod tepih? Još si i negde bezobrazna pa nabacuješ da šatro na kvarno nekoga prozivam samo jer pišem istinu što se može utvrditi za minut tako što udješ na te teme i vidiš da li je tako ili nije. To što tebe iz nekog razloga boli istina, imaš potrebu za poricanjem, ne smeš familiji da kažeš da su loši jer glasaju za mafiju...ili ti ja iz nekog razloga smetam stvarno nije moj problem - to vidi sama sa sobom. Ja šta pišem ovde to pričam i u oči ljudima - tako da si sasvim mašnula čoveka za kojeg kažeš da na kvarno proziva. Ko ne veruje neka traži fejsbuk link mojeg profila pa će videti. Jednostavno ni ne znam ovde ljude, em sam prilično nov medju vama, em vrlo malo pišem i ulazim u diskusije i nisam ni nahvatao koji nik šta piše osim nekolicine... A da ne pričam da me ne zanima da prozivam nikove - to je tek besmisleno. Jednostavno pišem generalno svoje mišljenje o našem narodu i našoj državi. Osećam da je ovo jedno od retkih pristojnih mesta gde ima ljudi koji slično misle i zato sam izabrao da za ne znam godinu dve napišem čitavih stotinak postova... A i ako sam eventualno nešto loše napisao ima ko je zadužen da reaguje. Jesi ti jedna od retkih žena ovde pa si malo zaštićena. i tako i treba da bude nemam ništa protiv čak i podržavam iskreno. I zato sam i nežan, za sada. 😁 Ali da te pustim da mi odredjuješ šta ću da pišem mi ne pada na pamet. Nema ljutiš. Edited Wednesday at 10:38 PM by Utopista
DameTime Posted Wednesday at 10:40 PM Posted Wednesday at 10:40 PM 22 minutes ago, Utopista said: A što ti misliš da ja nekoga prizivam? 3 minutes ago, Utopista said: Pa čekaj jesam li nešto slagao? Ti si mlada osoba valjda trebaš težiti istini, buntu a ne guranju stvari pod tepih? Znači prozivaš. 3 minutes ago, Utopista said: To što tebe iz nekog razloga boli istina, imaš potrebu za poricanjem, ne smeš familiji da kažeš da su loši jer glasaju za mafiju... Izvini, propustila sam deo gde ti poznaješ moju familiju, pa imaš informaciju da "glasaju za mafiju". Kakve su ovo projekcije? 3 minutes ago, Utopista said: Jesi ti jedna od retkih žena ovde pa si malo zaštićena. Ne treba mene niko da "štiti", imam jezik i umem da ga koristim.
Utopista Posted Wednesday at 10:48 PM Posted Wednesday at 10:48 PM (edited) Pa dovoljno sam dugo ovde a pamtim kao slon takve stvari, jer sam i sam imao problem da napičim drage ljude dok nije probilo, da sam video da nekolicina vas ima probleme sa članovima porodice, taštama, bakama...koji glasaju za mafiju. Tako da nije projekcija. Skoro svako ima jezik, samo ga razni ljudi različito koriste,neko da priča istinu, neko da palaca, neko na neki treći način- nije to neki uspeh hvale vredan niti govori nešto automatski pohvalno o vlasniku istog. Ok. Mislim da smo se raspravili. Makar ja stvarno nemam ni želje, ni potrebe, ni razloga da se svadjam. Ako sam nešto pogrešio neka me banuju i to je to. Ako još recimo 10 ljudi ovde napiše da sam u krivu sam ću se banovati. Pa ako ti toliko smetam upotrebi žensku moć i jezik pa lobiraj. 😉 Aj ćao. Edited Wednesday at 10:55 PM by Utopista
goldberg bcd Posted Wednesday at 10:54 PM Posted Wednesday at 10:54 PM 31 minutes ago, MarioKempes said: Zašto bi se ravnali prema SFRJ republikama, koje se ovde još nazivaju i region? Zašto ne npr. Dunavska liga, region koji čine Austrija, Mađarka, Srbija, Rumunija, Bugarska... pa da se u tom regionu smenjuju šampioni? Ili Moravsko-Vardarska liga, Srbija, Makedonija, Bugarska, Grčka? Da i Levski proslavi regionalnu titulu nekad. Na kraju, zašto ne samo srpska liga, gde će Zve i Par imati malo više od Borca, Radničkog, Vojvodine, Spartaka? Taman toliko da nekad titula dođe u Čačak, nekad u Suboticu, ne često, ali makar nekad? Zašto ne? A u Evropi igramo FIBA LŠ, kojoj po ekonomskom statusu zemlje i pripadamo. Zašto ne to? U redu, ti si naveo dve alternative ABA ligi u ovom obliku - domaca liga i neke druge regionalne lige. Sto se tice domace lige - da bi uopste postojala domaca liga, mora da postoji i kult tih klubova, tradicija, medijska prisutnost. Pa cak i u fudbalu u kojem postoje klubovi sa tradicijom i navijacima imamo ligu koja je ili izivljavanje dva kluba ili izivljvanje jednog od njih nad svima ostalima. Pa, kao, napravice se, pa nece. Morao bi da izmislis novog Dinkica koji bi ulagao u neki Radnicki KG, a toga vise nema. Sto se tice regionalne lige sa Austrijom, Madjarskom, Bugarskom, Rumunijom, opet, mislim da se masi poenta sporta, a ona je u mogucnosti da se izgubi, da se bude neuspesan, da se bude Hajduk iz Splita u HNL koji dve decenije ne moze da osvoji titulu. Pa njima ce titula koja bude osvojena biti mnogo veci dogadjaj nego da je kao kod nas, 20 sezona, 12 Dinamo, 8 Hajduk. I tako treba da bude. Svaki klub treba da tezi da igra takmicenje u kojem trofej i igranje finala nije nesto sto je zagarantovano. OK, neko ce reci, igra se EL, to je to takmicenje, ali jasno je da je u pitanju nesto sto je anomalija i nesto cemu ne treba teziti. 29 minutes ago, DameTime said: Što većina grobara prisutnih na ovom 4umu rekla bih i smatra (dobro, ne baš ove cene koje naduvava Ostoyah, a bez ikakve transparentnosti). Samofinansiranje kluba je ideja koju i Željko zagovara otkako se vratio. Tako da mi nije najjasnije kome se obraćaš kad prozivaš ljude ovde, čak ni na Zvezdinoj strani. Samofinansiranje je samo sifra za prihvatanje miliona od SNS vlasti bez prihvatanja odgovornosti za to sto je klub deo populistickog divljanja SNS vlasti. Isto kao kada bi Bokan u CG rekao kako je on svoj biznis sam napravio bez DPS vlasti. Naravno, jasno je da je najbolje ovako - imati tim koji moze da dobije svakoga u Evropi na suv kvalitet, a istovremeno misliti da je klub zapravo simbol otpora protiv ove vlasti. Samo cinjenice su surove - kako to da KKP nakon 2010., nakon onakvih sezona u Evropi nije mogao da uradi nista drugo osim da opet rasproda tim i dovodi igrace koji su posle masovno tuzili klub jer nisu placani kada je bilo vreme? Koji to klub u Evropi osim KKP moze ovako da se "samofinansira"? I ako je odgovor nijedan, na sta te taj odgovor podseca? Mene na ono "Srbi narod najstariji". 2
Utopista Posted Wednesday at 11:09 PM Posted Wednesday at 11:09 PM (edited) 16 minutes ago, goldberg bcd said: U redu, ti si naveo dve alternative ABA ligi u ovom obliku - domaca liga i neke druge regionalne lige. Sto se tice domace lige - da bi uopste postojala domaca liga, mora da postoji i kult tih klubova, tradicija, medijska prisutnost. Pa cak i u fudbalu u kojem postoje klubovi sa tradicijom i navijacima imamo ligu koja je ili izivljavanje dva kluba ili izivljvanje jednog od njih nad svima ostalima. Pa, kao, napravice se, pa nece. Morao bi da izmislis novog Dinkica koji bi ulagao u neki Radnicki KG, a toga vise nema. Sto se tice regionalne lige sa Austrijom, Madjarskom, Bugarskom, Rumunijom, opet, mislim da se masi poenta sporta, a ona je u mogucnosti da se izgubi, da se bude neuspesan, da se bude Hajduk iz Splita u HNL koji dve decenije ne moze da osvoji titulu. Pa njima ce titula koja bude osvojena biti mnogo veci dogadjaj nego da je kao kod nas, 20 sezona, 12 Dinamo, 8 Hajduk. I tako treba da bude. Svaki klub treba da tezi da igra takmicenje u kojem trofej i igranje finala nije nesto sto je zagarantovano. OK, neko ce reci, igra se EL, to je to takmicenje, ali jasno je da je u pitanju nesto sto je anomalija i nesto cemu ne treba teziti. Samofinansiranje je samo sifra za prihvatanje miliona od SNS vlasti bez prihvatanja odgovornosti za to sto je klub deo populistickog divljanja SNS vlasti. Isto kao kada bi Bokan u CG rekao kako je on svoj biznis sam napravio bez DPS vlasti. Naravno, jasno je da je najbolje ovako - imati tim koji moze da dobije svakoga u Evropi na suv kvalitet, a istovremeno misliti da je klub zapravo simbol otpora protiv ove vlasti. Samo cinjenice su surove - kako to da KKP nakon 2010., nakon onakvih sezona u Evropi nije mogao da uradi nista drugo osim da opet rasproda tim i dovodi igrace koji su posle masovno tuzili klub jer nisu placani kada je bilo vreme? Koji to klub u Evropi osim KKP moze ovako da se "samofinansira"? I ako je odgovor nijedan, na sta te taj odgovor podseca? Mene na ono "Srbi narod najstariji". Možda bi bilo zanimljivo uleteti u neku regionalno familijarnu ligu sa Grcima i Turcima. 😁. Ali nešto mi govori da ne bi bili previše srećni plasmanima... Mada se tako najzdravije raste,a ne tako što razvališ Spartak 50 razlike ili pobedjuješ FMP 1389 puta za redom... Edited Wednesday at 11:11 PM by Utopista 1
goldberg bcd Posted Wednesday at 11:36 PM Posted Wednesday at 11:36 PM 12 minutes ago, Utopista said: Možda bi bilo zanimljivo uleteti u neku regionalno familijarnu ligu sa Grcima i Turcima. 😁. Ali nešto mi govori da ne bi bili previše srećni plasmanima... Mada se tako najzdravije raste,a ne tako što razvališ Spartak 50 razlike ili pobedjuješ FMP 1389 puta za redom... Ma ovde niko nije srecan cim postoji mogucnost, makar i mala da se ne igra finale ABA lige, odmah istupaj, ako EL nece da postuje nase gigante ima ko hoce i slicne umotvorine. Na to se lozi dobar deo populacije koji prati kosarku kod nas, a to lozenje podgrevaju svi SNS mediji, pa i oni koji nisu SNS (Sportklub). To je deo jedne vece patologije kod nas, postoji ta potreba da se bezi u neku izmastanu realnost u kojoj ne mozemo da izgubimo i u kojoj nismo izgubili nego su nas pokrali, nisu igrali posteno, ako su nas i pobedili, to je onda nebitno i tako dalje. Klub zavrsi ko zna koju sezonu bez uspeha u EL - slavi se istorijski plasman u Play In, a precutkuje da je ranije 10. na tabeli uvek zavrsavao sezonu. U EL nas kradu sudije, u KLS i ABA nas mrze i zele da nam vide ledja, ako se osvoji ABA to je fenomenalan uspeh trenera kojem ZOC ne moze nista, ako se ispadne, hahaha, eto im, neka se raduju, EL zeli NAS, a ne NJIH! Da sad neko napise "nas i Ruse mrze zato sto smo pravoslavni, ali Bog je na nasoj strani i mi smo dva velika naroda i bicemo pobednici" reakcije bi bile "vidi budale". A zasto, zato sto je malo kome stalo do te price, a ako se malo bolje cita izmedju redova moze da se uoci da je u pitanju ista retorika i ista ocajnicka potreba da se bude deo neceg veceg, pravednijeg, uspesnijeg. Realno, kosarkaski klubovi (kao i fudbalski i svi ostali) su isto sto i omiljene boje - ako nema smisla da odrasla osoba ubedjuje druge ljude kako vecina vise voli crvenu boju nego ljubicastu, kakvog smisla ima poruka "random grad crno-beli grad". Sta to znaci uopste, da je navijati za Partizan tamo gde se govori srpski nesto sto je pravi izbor, da tako treba da bude, da je to vrednosno ispravnije od navijanja za lokalni klub ili bilo koji drugi klub? To je ono sto treba da se promeni kod nas, da sa drzavnog nivoa prestane da se namecu neki klubovi kao "prirodan izbor ako ste srpske nacionalnosti", OK, ja ako zivim u Beogradu naravno da cu 99% navijati za Crvenu zvezdu, a ne Radnicki iz Nisa, ali nisam ja nista bolji ili uspesniji od nekog iz Nisa ko navija za Radnicki. 2
Dzo23 Posted yesterday at 08:11 AM Posted yesterday at 08:11 AM Dubai potpisao dabl dabl mašinu, sjajnog Mfiondua Kabengelea. Mislio sam da ćemo mi konačno uzeti neku zvjer u reketu nakon sijaset mlakonja, al ništa. 🤷♂️ 1
Kooineeperk Posted yesterday at 09:01 AM Author Posted yesterday at 09:01 AM 35 minutes ago, Dzo23 said: Dubai potpisao dabl dabl mašinu, sjajnog Mfiondua Kabengelea. Mislio sam da ćemo mi konačno uzeti neku zvjer u reketu nakon sijaset mlakonja, al ništa. 🤷♂️ Ma kome je sada do toga... nemoj da prekidas ovaj izvanredan niz. 1
goofy Posted yesterday at 12:10 PM Posted yesterday at 12:10 PM Quote Košarkaški klub Crvena zvezda na dan druge utakmice polufinala ABA lige protiv Budućnosti, izdao je i drugo saopštenje, četrvto u 24 časa. 5 1
Utopista Posted yesterday at 12:39 PM Posted yesterday at 12:39 PM Jel' se šiju zastave "Hvala Vučiću"? 1
Don Dusko Posted yesterday at 01:03 PM Posted yesterday at 01:03 PM 1 hour ago, goofy said: KK Saopstenje. Covic zivi zivot. Niko ga ne kritikuje a on pise iz senke. 1 1
Chaos Is Me Posted yesterday at 04:49 PM Posted yesterday at 04:49 PM Carlik Jones je najbolji igrač ove lige i to ubedljivo. 3
Thor Posted yesterday at 04:59 PM Posted yesterday at 04:59 PM 34 minutes ago, Chaos Is Me said: Carlik Jones je najbolji igrač ove lige i to ubedljivo. Nije da ima neku konkurenciju u ovoj ligi. Prejak je KKP za sve u ABA. Trenutno igraju 4,5, i 6.bek, rezervna cetvorka i petica i prave razliku 1
Chaos Is Me Posted yesterday at 05:05 PM Posted yesterday at 05:05 PM Ma kakvi, bez njega su oni vrlo osrednja družina, ništa specijalno. Lik im je bukvalno pola ekipe cele sezone. 1
Thor Posted yesterday at 05:13 PM Posted yesterday at 05:13 PM Nije se baš proslavio u završnici...ohladio ga Zoc dobro.
Thor Posted yesterday at 05:26 PM Posted yesterday at 05:26 PM (edited) Kao drogirani odigrali ovu završnicu. Par puta napadaju Abasa u 1:1, a propustaju takve defanzivne specijalce kao sto su Prepelič i popularni Đuša sa bronzanim tenom. Jos Đuša pali publiku, da se beduini podignu na noge🤣 Edited yesterday at 05:31 PM by Thor
СтелаРоса Posted yesterday at 06:36 PM Posted yesterday at 06:36 PM Ocekivao sam vise od Dubaija do sada, bez obzira na pobedu. Drzali su se u igri nekim ludackim sutevima za tri, da ih nije sluzilo to oruzje rutinski bi Partizan pobedio. Ocekivao sam od njih malo smisleniju igru od ispucavanja trojki. Pogotovo je neozbiljno kada Andjusic uzme loptu u ruke pet napada zaredom i resava. Osim ako Dubai ne udje u sutersko ludilo u majstorici bice to lagana pobeda Partizana. A Prepelic je igracina.
goldberg bcd Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Tim Partizana je jos jednom pokazao da ne ume da igra neizvesne zavrsnice. Realno, jedan nista posebno tim na evroligaskom nivou, bez ijednog klac igraca, igraju u serijama pa ako neko odustane super, ako ne, ne znaju kako da privedu mec kraju. Jos jednom se pokazalo da je ABA liga liga domaceg terena. Mada, nije ni bitno, dok god vecina navijaca bude u fazonu "ne interesuje nas da li cemo pobediti ili izgubiti utakmicu, predsednik nam je kupio ucesce u EL, idemo avioni, kamioni", tu nema ni s od sporta nego samo propaganda jednog nacionalizma koji je svuda porazen osim u, zamislite, kosarci.
TB Told Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 21 minutes ago, goldberg bcd said: Mada, nije ni bitno, dok god vecina navijaca bude u fazonu "ne interesuje nas da li cemo pobediti ili izgubiti utakmicu, predsednik nam je kupio ucesce u EL, idemo avioni, kamioni", tu nema ni s od sporta nego samo propaganda jednog nacionalizma koji je svuda porazen osim u, zamislite, kosarci. Pre nego što počnemo da lijemo krokodilske suze nad sudbinom sporta i Budućnosti, da se setimo možda je da Budućnost prva potpisala trogodišnji ugovor sa EL koji joj je garantovao učešće bez obzira na plasman. Isto bio neki predsednik koji je to kupio ako se dobro sećam... Takođe, ako se dobro sećam taj predsednik je koristio Budućnost za promociju svoje politike... Edited 23 hours ago by TB Told 2
Recommended Posts