Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

474 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      110
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      112
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Dve trojke Dobric sam kao duh.. Jedna ne mogla da odvede mec na drugu stranu. Velika steta, ali svaka cast igracima obe ekipe, uzivao sam ceo mec. 

• Like 14
  • Thanks 2
Posted

Bio je odličan meč. Šut nam je zakazao u drugom poluvremenu, sve do pred kraj. Generalno imamo problem nakon Kupa sa igrom bekova. Pravo je čudo kako smo uveli meč u produžetak. Nema se šta zameriti našem timu za borbenost. 

Što se tiče ocene sezone-igrali smo sa oscilacijama kao uostalom i gotivi svi timovi. Mislim da je rezultat pristojan, mada ne neki ogroman uspeh. Svakako nastaviti sa Sferopulosom. Koliko god se mogu i njemu neke stvari zameriti, ne rastu ni takvi treneri baš na grani.

• Like 6
Posted

Oduvek te uce da postujes svacije misljenje, ali moram reci da je jaaako tesko postovati misljenje ljudi koje porede naseg trenera sa Vucicem, koji pisu da je sramota sto je nas tim SAMO u play-in, koji konstantno pljuju na sve moguce nacine nase igrace…

Zasto? Da li je moguce da jedan promasen sut i za jedan manje poen na semaforu od protivnika, brisu svako zalaganje, borbu i zelju koju su nasi igraci pokazali i koja ih je dovela do nestvarnih 18 pobeda u 33 kola? 

Ja sam juce uzivao u sjajnoj kosarkaskoj predstavi, pikao basket s momcima ispred hale, unutra se upoznao sa navijacima koji pikaju fantazi i kalkulisu da li mozemo da tempiramo 7. mesto i Fener u plej-ofu, najglasnije navijao na -12 i dobio neverovatan hustle svih pojedinaca i utakmicu za pamcenje. Zaista nemam na sta da se pozalim, osim na taj poslednji sut, mogao je uci…

Moglo je vise, ali imam utisak da pojedinci (kojih nije malo) zaista nemaju realnu sliku svih okolnosti koje su nas snasle u citavoj sezoni. Ako neko treba da se sramoti, to sigurno nisu trener i nasi igraci…

• Like 30
  • Thanks 2
Posted

Imali smo 0/13 za 3 u 3/4 i deo 4/4. Kada smo konacno krenuli trojke da pogadjamo vratili smo se u mec i izborili produzetke. A siguran sam da su vecina suteva bili otvoreni ili smisleni.

Kodi je jako cudan, ne znam sta mu se desava u glavi ali bas je steta sto ne moze da aktivira beast mode. Otvori odlicno utakmicu i onda prosto nestane do te mere da Yago u odnosu na njega izgleda kao prime Teo. Nije bilo skoro nikakvog njegovog doprinosa od polovine 2/4 do polovine 4/4, previse je to za nekoga ko bi trebao biti lider tima. Pa se pred kraj utakmice ponovo pojavi, krene da pogadja u zavrsnici i kad pomislis to je to evo ga on ne sme da napadne Larkina u kontri za pobedu sto mu je najjace oruzje u napadu. Zaista neverovatno. 

• Like 13
  • Thanks 1
Posted
9 minutes ago, СтелаРоса said:

Imali smo 0/13 za 3 u 3/4 i deo 4/4. Kada smo konacno krenuli trojke da pogadjamo vratili smo se u mec i izborili produzetke. A siguran sam da su vecina suteva bili otvoreni ili smisleni.

Kodi je jako cudan, ne znam sta mu se desava u glavi ali bas je steta sto ne moze da aktivira beast mode. Otvori odlicno utakmicu i onda prosto nestane do te mere da Yago u odnosu na njega izgleda kao prime Teo. Nije bilo skoro nikakvog njegovog doprinosa od polovine 2/4 do polovine 4/4, previse je to za nekoga ko bi trebao biti lider tima. Pa se pred kraj utakmice ponovo pojavi, krene da pogadja u zavrsnici i kad pomislis to je to evo ga on ne sme da napadne Larkina u kontri za pobedu sto mu je najjace oruzje u napadu. Zaista neverovatno. 

Nije da je bas isao 1 na 1 sa Larkinom, Smitc je vec pomagao i bio blizu, kao i Poarije iza njega... Tako da je krenuo i popio blokadu ili se zabio u 2 igraca bilo bi gde si posao itd...

Jedina zamerka sto nije odigrao pas Yagu koji je bio sam nekoliko sekundi.

Ali odlicna nasa utakmica i odlican pristup igraca.

• Like 6
Posted

Mnogi su se uljuljkali i očekivali visok plasman ( top 5-6 ekipa) jel smi mi konstantno stajali visoko na tabeli ,pa otuda I neko nezadovoljstvo.

Činjenica je da smo gubili neke utakmice koje " nismo " smeli kao npr Makabi, Zalgiris, Armani ovde, ali isto tako smo i dobijali neke utakmice koje niko nije očekivao pogotovo na strani ( Oli,Fener,Barsa,)...kad se sve sabere nepisano je pravilo da tabela ne laže.

Treba shvatiti da smo mi uspeli kolo pre kraja da udjemo u 10. Drugo imamo još jedan meč koji nas može pogurati na poziciju 7-8....treća stvar i kroz taj plej in može se proci, što da ne, sve je ovo igra, pogotovo što igramo odlično na gostovanju i kada smo otpisani videti pod gore navedenim timovima gde niko nista nije očekivao. Tako da samo polako i strpljivo. Uloženo jeste dosta,  ali smo se i pomerili na gore. Ukupno 18 pobeda kolo pre kraja, 9 pobeda na gostovanju,  konstantno u vrhu tabele kroz čitavu ligu itd....

Opet kažem s obzirom da smo bilo u vrhu tabele skoro konstantno,  ovo dodje kao pad, ali je ovo svakako pomak u odnosu na ranije. Ne treba nas otpisati ni u poslednjem kolu i tu može da se dobije i popravi plasman. Crtu treba podvuci na kraju a ne meriti posle svakog poraza/pobede.

• Like 7
Posted

Jos jednom, veliko bravo za Duska i igrace Virtusa sto su odigrali posteno svoju utakmicu.

A to sto su uspeli jos i da pobede, na tome svaka cast i hvala 😁

• Like 7
  • Love 3
  • Ha-ha 1
Posted

Odgledao sam sekvencu Nedovica opet na miru , jer sam hteo da se  uverim u ono sto sam video i u samoj Areni .

U napadu je dvaput probio i asistirao za 3 poena Kaline i Gedraitisa , i tu naravno zamerke nema .

Sto se tice odbrane , dvaput ostaje na visokim efesa ispod samog kosa i ne pravi faul , iako nismo u bonusu ( kaze Karovic plasio se 2 + 1 , how yes no .. )

I ajde sve to , ali ono sto se slobodno moze nazvati bezobrazlukom i nepostovanjem ekipe je kako je pustio Doziera u kontri da da poene iako i tada je najlogicnije bilo da napravi faul jer nismo bili u bonusu ni tada . Covek se bukvalno sklonio i napravi Dozieru 1 na 0 situaciju negde od linije za slobodna bacanja pa do kosa .

Znaci imao si 3 situacije gde si mogao da napravis faul i sprecis lake poene a nisi nijednom to uradio , a ono sto najvise bode oci i zasto je toliko u fokusu je to sto se sve izdesavalo u 4 minuta igre .

E sada jako bitna napomena sa kojom se vracam na ono iznad oko nepostovanja ekipe , cim je usao odmah mu je sviran faul u odbrani prilikom krljanja kroz blokove na Smits ( cini mi se ) .

Ja potpisujem da nije pravio faulove da ne bi zaradio brzo drugi faul i skratio sebi boravak na terenu . 

Na kraju mu se to obilo i glavu jer em je navukao gnev navijaca , em nije video terena do kraja utakmice . 

Svaka cast Grku na odluci ! 

Atmosfera u Areni i protiv Reala a i sinoc je za mene bila 10/10 , sve vreme smo im bili vetar u ledja , i u trenucima kada nije islo . Da je Codi pogodio sut , Arena bi se srusila , verujem da bi ljudi ostali jos sat vremena u Areni da slave , takva je bila energija .

Dvaput smo bili klinicki mrtvi i momci su se vratili i hvala im na tome , iako sam protivnik toga da se " slave " porazi , ipak mi je bilo puno srce posle utakmice .

Ostalo je jos jedno kolo ,  i dalje imamo sanse da budemo bar 8mi , a u plan inu ako budemo igrali protiv Pariza i Bajerna , sa oporavljenom unutrasnjom linijom , itekako imamo sanse .

Ja verujem ! 

• Like 13
  • Love 1
Posted

Jesam ja lud ili je Larkinu stvarno trebalo jedno 7 sekundi da izvede loptu na 8,3 sekunde do kraja kad je Brajant dobio bacanja. 

Takođe na kraju prudužetka je bila situacija gde je možda bilo i 8 sekundi (deluje da jeste). 

• Like 7
Posted

Pohvale za Sferopulosa kako je vodio utakmicu. Pogotovo kad je klupirao Nedovića nakon bezobraznih par sekvenci. Mi smo bez Teodosića i Nedovića drugačija ekipa.

Teo zna da poveže redove u kratkim intervalima ali prosto defanzivno igrač manje i to se na EL ne prašta. Nedović je u svakom pogledu minus igrač. 

Prosto pod košem smo žestoko desetkovani i protiv elitinih visokih ne možemo ništa (Tavareš, Garuba, Smits, Poarje, Osmani...).

Trenutno nam je unutrašnja linija negdje abaligaški nivo i to sredina. Herojski smo odigrali, iako to nije pretočeno u bodove. 

Živim za dan kad ćemo imati moćnu unutrašnju liniju. Svake sezone je to mršavo da mršavije ne može biti. Ok, sad i spletom okolnosti, ali nije normalno da su ti tri visoka aut na duži period. 

Skauting (igrački, ljudski kvaliteti, da li je igrač u usponu ili padu, koliko godina ima,  istorija povreda...) + vrhunski kondicioni trener + lijekarski tim (Radonja je davno skretao pažnu da se to mora mjenjati pa smo dobili od sujetnog Čovića "šta hoće ovaj...".

Očigledno da se nešto ne radi kako treba i da se kaska...Moramo se dići na svim nivoima.

• Like 6
Posted

Napisah sinoć da je Kodi ispao mudonja, jer je imao hrabrosti da uputi poslednji šut. Pogledao sam ponovo snimak, imao je samog Jaga. I ne samo njega. Mogao je i Jago da promaši, ali je bolji šuter svakako od CMM-a. A Kodi je mogao posle utakmice da izjavi “pa dod’o sam ti”. Svakako šteta, lako je moglo da bude drugačije, dali smo maksimum maksimuma. Dobijamo Pao i idemo na deveto mesto. 

• Like 1
Posted
27 minutes ago, Tunji Awojobi said:

Jesam ja lud ili je Larkinu stvarno trebalo jedno 7 sekundi da izvede loptu na 8,3 sekunde do kraja kad je Brajant dobio bacanja. 

Takođe na kraju prudužetka je bila situacija gde je možda bilo i 8 sekundi (deluje da jeste). 

Nije mozda vec je sigurno bilo 8 sekundi. Kalina je mahao kao lud...

Bila je 15 sekunda igrac Efesa jos nije uvatio loptu u nasem polju.

• Like 1
Posted

Sinoc je bio jedan od najboljih meceva na kojima sam ikad bio. Kad smo izborili produzetak i kada je krenula pesma Zvezda Olimpijakos potpuna ekstaza. Jeste gorak ukus u ustima i lopta je izasla za pobedu ali svaka cast momcima na borbi i 150% i danas i protiv Reala, gde su pokazali da su ovde sa razlogom. U bilo kom trenutku ove sezone da si me pitao da budem u 10 rekao bih potpisi. Dobijamo Pao, Bajern ili Barsa gube svoj mec i osmi smo.

• Like 13
  • Love 1
Posted

Meni je ovo bila najlepse sezona do sada,nesto sto nismo bili favoriti smo dobili i obrnuto. 

Da se malo razmisli na leto(u sta sumnjam) ko treba da ostane a ko ne.

Ako ti trener da 4 minuta u odlucujucoj utakmici sezone onda znaci da ti ne veruje i da nije zadovoljan sa tobom.

Dobricu ne zameram nista,covek nema samopouzdanja jer nije bio planiran da dodje vec je dodatno doveden(bespotrebno)

Da se mi resimo ako smo napredovali kao klub(od toga nema nista) i da zamenimo domace penzose mladim igracima i igracima koji vreme pa da se ganjamo sledece sezone.

• Like 4
Posted (edited)
2 hours ago, Igor_ said:

Dve trojke Dobric sam kao duh.. Jedna ne mogla da odvede mec na drugu stranu. Velika steta, ali svaka cast igracima obe ekipe, uzivao sam ceo mec. 

Njemu i Gidri za promasene otvorene suteve ne moze biti kriv Sferopulos, kao sto ne bi bili Fil Dzekson ili Klipa. Dobric je trenutno najgori igrac CZ posle Lazica.  Ono sto treba zameriti Sferu je manjak poverenja u njega i Gidru ( mada vise zameram za drugog jer prvog nije hteo ) jer je veterana Kalinica bespotrebno forsirao i na nekim mecevima gde nije bilo potrebe ( ako neko ne bira utakmice, to je Dobric ), u ABA npr. Ovako je obojici otislo samopouzdanje , iako je Gidra uspeo malo da se iscupa iz kanala sa uvecanom minutazom u posl vreme . S druge strane, zbog ogromne potrosnje u toku sezone, ubedjen sam da je Kalinic bio dodatno nervozan i jedno vreme nije mogao da se opasulji sa formom

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 3
Posted
1 hour ago, Stefi88 said:

Nije da je bas isao 1 na 1 sa Larkinom, Smitc je vec pomagao i bio blizu, kao i Poarije iza njega... Tako da je krenuo i popio blokadu ili se zabio u 2 igraca bilo bi gde si posao itd...

Jedina zamerka sto nije odigrao pas Yagu koji je bio sam nekoliko sekundi.

Ali odlicna nasa utakmica i odlican pristup igraca.

Nije 1 na 1, ali on se neretko zaleti 1 na 2 ili 1 na 3 i niko mu nista ne moze. A sada je oklevao na Larkina i Smitsa, pritom mu je pored bio Kalina, a vrlo blizu i Yago i Petrusev. Ne znam sta mu je bilo u glavi tada, voleo bih da znam, ali mi i dalje kao najracionalnije resenje deluje da je trebao da se osloni na svoje najjace oruzje i da probije do kraja odmah.

• Like 1
Posted

Ono kako je Kalinator izašao na teren i poveo momke, izgulio 37 minuta na maks obrtajima, koncetraciji, procentima, da zaplačeš od sreće. Vratio je one 14/15 dane kad je mogao sve i doslovno postao EL Skoti Pipen. I to sve protiv preozbiljnih i nakrcanih bekovskih i krilnih pozicija Efesa. 

Sa nožem u zubima, zajedno do sna.

Vodi zverino ❤️

spacer.png

• Like 41
  • Love 7
  • Thanks 1
Posted (edited)

Baš mi je žao što se Ogi Dobrić ovako raspao. Da se razumemo, nikad on nije bio legit EL igrač, nego granični, što je dokazao i u jedinom izletu van Srbije, kad je uspeo da bude prilično beskoristan uprkos šutu za tri od preko 40%.

Sada je izgubio i to jedino oružje koje je imao, šut za tri iz mesta, pa ove god gađa jadnih 29% (uglavnom iz otvorenih pozicija). Vrv se samopouzdanje srozalo, a za to nije kriv niko drugi do on sam i gazda bivši, jer je došao u već formiran tim, mimo volje trenera.

Otužno je što će vrv biti deo ekipe i sledeće sezone jer ima ozbiljan ugovor (spram doprinosa), iako bi i nama i njemu sa sportske strane bilo lepše da pika opušten basket u nekom Spartaku, pošto na regionalnom nivou i dalje ima šta da pruži. A u suprotnom smeru bih rado video npr. Stefana Momirova.

Žao mi da se takav Ciganin kao Dobri, dobar momak i tip kog gotivim, vuče na poziciji 13.-14. igrača, čeka da se neko povredi kako bi popunio broj i isporučio otprilike ništa. A za više od toga (više) nije.

Edited by MarioKempes
  • Like 14
Posted (edited)

Da smo kojim slučajem bili cele sezone ispod crte i da smo se sa 2-3 pobede u nizu na kraju plus nameštanje ostalih rezultata ušunjali na 10. mesto iznad komšija, ovde bi billi hvalospevi. Jebiga, ima ta neka psihološka razlika kada, uprkos porazima na kraju, budeš 10. a ne kada "izboriš direktno" pobedama. Problem je što smo vrhunac imali posle nove godine i onda se ljudi prepalili da smo F4 ekipa...

Ovo je realnost, čestitke ekipi na borbi sinoć, bio odličan meč stvarno. Efes kvalitetnija ekipa i mi smo se uprkos našim manama i greškama držali u životu i naterali ih da igraju produžetke i strepe do poslednje sekunde, solidna poruka svima za nastavak takmičenja.

Sad idemo dalje, stagod uradimo u plej-inu i ko god da bude protivnik samo isti pristup pa šta bude.

Edited by djenkoslav
  • Like 2
Posted
3 hours ago, Sokmeniki said:

Sta pricas ti nisi mi jasan? Ja te pitam kako je moguce da je to uradio kad: 

- Giedraitisa kojem je u karijeri u EL prosjek 10 poena sveo na ulogu Stefana Lazarevica i 3-4 ppg

- Dobrica (koji je barem u Zvezdi uvijek imao 7-10ppg) sveo na ulogu Branka Lazica

- Canaan ima i manje poena i losiji procenat suta nego u Olimpijakosu

- Nedovic ima najgoru sezonu otkako je dosao u Zvezdu i drugu najlosiju otkako igra Evroligu

- Mitrovic igra najgoru sezonu u karijeri, Lazic takodje, Davidovac isto

- Yago (na kojem je on insistirao da ostane i umjesto da uzmemo 300k obestecenje mi smo mu jos 3x povecali platu) ima takodje goru sezonu nego proslu

- CMM igra gore nego prosle sezone (iako ima vise poena razlika u asistencijama i organizaciji igre je drasticna)

- Teo igra najgoru sezonu u profesionalnoj karijeri

Trebam li vise da nabrajam ili je ovo dovoljno?

Ali zato Zvezda ima bolju Evroligasku sezonu nego ikad. Možda još ode dalje ali već je uspjeh. Navijas za tim kojem imaš precetanog trenera na profilnu sliku. Ne možeš da se radujes uspjehu svoga tima(ako je tvoj) jer je tvoj ego veći od toga. Bitnije ti je da si ti upravu nego da je Zvezda u plej in. Ne radujes se,mučis se da bi pokazao da si upravu. 

4 trofeja od 4 moguća domaca.

Demoliranje partizana i najboljeg trenera evrope ikada.

Plej in(prvi put i za sad,možda ode i dalje)

I ti učiš nekog,i ti objašnjavas ljudima nešto.

• Like 8
Posted
3 hours ago, Igor_ said:

I 2 trojke Gidre samo kao duh

Posted (edited)
14 minutes ago, Урош19 said:

Meni ova fotka sinonim za vrhunski sport/sportistu i emocije koje sa tim idu ruku pod ruku. Sjajna fotografija!

Edited by blade runner
  • Like 7
Posted

Bukvalno celu spoljnu liniju treba zameniti. Dovesti po jednog pleja, potentnog strelca i jednog elitnog defanzivca spolja.

Kako smo mi dosli dovde sam bog zna

• Like 3