Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

463 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

22 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ja i pored 16-10 u EL, što je stvarno sjajan skor, nikad nisam stekao poverenje u ovu ekipu da može da igra dobro u kontinuitetu a to "na korak od F4" mi trenutno deluje kao ozbiljna navijačka konfabulacija. Kao što ćemo mi olupati Budućnost ili Dubai u plejofu tako će i nas da otrese neki EL teškaš bez problema kad bude bilo bitno. To ne znači da ne treba davati podršku ovoj ekipi, ali ja ovo ne pišem pod utiskom poraza večeras već pod utiskom prethodnih nekoliko pobeda u EL gde je krajnji rezultat zamaskirao ozbiljnu napadačku jalovost koju smo pokazali. Mi smo bolju košarku igrali u novembru.

Ne mora da znaci, pogotovo ako nam padne neki Pariz, Bajern ili Monako, sa kojima imamo 5-0 za sada u sezoni a koji se motaju oko nas, a i sa drugima smo pokazali da moze da se igra. 

Ova ekipa se pokazala kao nagazna mina ili kratko cebe, pogotovo ako se ima vremena za pripremu i odmor, a motivacija za riljanje je na max. 

Ne bih nas tu otpisivao unapred.

• Like 4
  • Ha-ha 1

13 minutes ago, Guru said:

Što se tiče Nedovića, on je vazda bio mekan igrač, ali je bio mnogo brži, eksplozivniji, prodorniji i nije bio baš ovoliko alergičan na kontakt. Ove sezone se bukvalno sveo na streaky jump shooter-a, 1 na 1 ne može da reši ni centre koji nisu neke switch aždaje, a čak i kada mu se potpuno otvori put ka košu ne ide jako i do samog kraja nego baca neke preplašene floutere/frljoke. Ja sam uvek cenio njegov ofanzivni talenat i taj microwave scoring (uz izuzetan estetski ugođaj kada je u ritmu i krene da pleše :classic_sleep:), al' u ovoj fazi karijere očigledno više nije u stanju to da izvuče i u napadu sve više igra kao neki Anđušić, dok ga u odbrani svi targetiraju i uvlače u pik. 

Nije moguće da se jednog jutra probudio i izgubio svu eksplozivnost.

Pre će biti da vrlo svesno radi na produžavanju karijere.

• Like 1
  • Thanks 1

4 minutes ago, Cavani said:

Nije nam Nedovic doneo pobedu, imao je 3 poena pre tih bacanja.

Drugi igraci su izginuli i izriljali celu utakmicu da bi on mogao da ubaci ta zadnja bacanja, pre toga je imao jedan kos iz igre i standardno lelemudanje u odbrani i na prenosu lopte, kad je Janis ispizdeo iz izveo ga do pred kraj. 

Da je dao recimo 10ak poena ne bi ni bila neizvesna zavrsnica.

Tom logikom nijedan igrač koji npr. pogodi šut za pobedu, a do tada je igrao lošu utakmicu, nije zapravo doneo tu pobedu. Nigde nisam ni napisao da je Nedović uopšte odigrao dobru utakmicu, naravno da je overall bilo bar jedno 5 zaslužnijih igrača, ali je njegov potez u poslednjem napadu odlučio pobednika. Niko mu nije ta bacanja poklonio, već ih je on izmislio tako što je ozbiljno nadmudrio Brauna koji je skočio da pokrije šut, što je verujem i 99,9% gledalaca očekivalo u tom trenutku. Ali jbg ko sam ja da stajem na put dobroj staroj pljuvačini, samo udrite.

• Like 3
  • Ha-ha 1

3 minutes ago, Manu said:

Nije moguće da se jednog jutra probudio i izgubio svu eksplozivnost.

Pre će biti da vrlo svesno radi na produžavanju karijere.

Teško, on sa takvim načinom igre neće biti ni nivo Anđušića.

2 minutes ago, Born Ready said:

Tom logikom nijedan igrač koji npr. pogodi šut za pobedu, a do tada je igrao lošu utakmicu, nije zapravo doneo tu pobedu. Nigde nisam ni napisao da je Nedović uopšte odigrao dobru utakmicu, naravno da je overall bilo bar jedno 5 zaslužnijih igrača, ali je njegov potez u poslednjem napadu odlučio pobednika. Niko mu nije ta bacanja poklonio, već ih je on izmislio tako što je ozbiljno nadmudrio Brauna koji je skočio da pokrije šut, što je verujem i 99,9% gledalaca očekivalo u tom trenutku. Ali jbg ko sam ja da stajem na put dobroj staroj pljuvačini, samo udrite.

Pohvale za iznudjena bacanja, al opet nam nije Nedovic doneo pobedu. 

To je neposteno reci prema drugim igracima koji su izginuli za tu pobedu i koji su bili mnogo zasluzniji za nju.

Nedovic je odigrao lose taj mec.

Slicna situacija je bila i u Berlinu kada je dao zadnje poene sa bacanja, a pre toga opet imao 3 poena.  

• Like 1

Sto se tice Nedovica, nije 100% zdrav, nista ozb ali usled toga u glavi ne zeli da rizikuje pogorsanje povrede sa ulazima i onda uzima suteve za 3 kao laksi izlaz. 

Sad mu je sut u k...., vratice se. 

Vidim da su krenuli i da pi.... po Kalini. Alo majstori, pocetak februara je. Samo polako

• Like 4
  • Ha-ha 1

Matori smo, meki, pogotovo spolja, to sve više dolazi do izražaja. Znam da su se granice do kada igrači generalno mogu da igraju na vrhunskom nivou pomerile, ali ova grupa igrača jednostavno ne može da iznese ovakvu sezonu bez ozbiljnih padova. Čak smo, s obzirom na sve okolnosti, u nerealno dobroj poziciji pred završetak EL, ni u ludilu ne bih očekivao da ćemo do sada imati ovoliko pobeda. Za ABA iskreno ne mogu da se žalim nešto preterano, jer sam uvek za dobar rezultat u EL pre ABA lige. Znam da se trofeji računaju  na kraju, ali toliko sezona bez ikakvog rezultata u EL da bi na kraju eto titula u ABA "izvadila sezonu" - hvala, ali ne hvala. Što je mnogo, mnogo je.

Sferova izjava od pre par nedelja da ne treba da budemo ekipa koja će da bljesne jednu sezonu u EL a onda da nas nema nigde, koliko god bila tačna i lepo zvučala, malo mi je čudna s obzirom kakvu je ekipu sastavio/dobio (da se ne vraćam sad na temu da li su mu nametali igrače). Da li on stvarno misli da ova ekipa može da bude ta - da ne bljesne samo jednu sezonu već da traje malo duže? Ovoj ekipi treba sveže krvi, pogotovo spolja, jer ako toga ne bude i budemo igrali opet EL, ovih 16 pobeda biće SF scenario next season.

Od 27. februara do 4. aprila igramo 7 utakmica u EL. Pored Oly i Reala igramo 5 utakmica (Žalgiris, Bajern, Milano, Virtus, Efes) protiv ekipa gde realno nema izgovora da se ne ostvare bar 3 pobede i dođe se do minimum 19 pobeda, pogotovo što je samo Bajern u gostima. Dovoljno je vremena da se ekipa oporavi, podigne i pokaže da li je za nešto više od popunjavanja broja u EL, jer za toliko uloženog novca red je da se napravi bar taj jedan iskorak. Nemam neke iluzije što se tiče učinka u eventualnom EL doigravanju - rutiniraće nas na prvom koraku, ali posle ovoliko godina igranja EL po sistemu "važno je učestvovati"  - jbg, daj šta daš.

Što se tiče ABA lige, ako tim koji je za naše uslove papreno plaćen ne može da dođe bar do finala, pa taman i bez prednosti domaćeg terena protiv Budućnosti (uz svo dužno poštovanje njima), onda i ne treba da žalimo za eventualnim neigranjem EL sledeće sezone.

Dve nedelje imaju do Žalgirisa i odlučujuće serije utakmica, izgovora nema za eventualni neuspeh.

• Like 3

35 minutes ago, Born Ready said:

A isti taj Nedović koji se sada pljuje na sva usta nam je pre deset dana doneo pobedu u najbitnijem EL derbiju do sada. Nisam video ni jedan jedini upis ovde koji je pohvalio razmišljanje u bukvalno deliću sekunde u toj situaciji, gde bi 99,9% igrača samo ispalilo bilo kakav šut preko ruke po prijemu lopte. Iz upisa ovde bi se zaključilo da mu je neko poklonio ta bacanja kojim je rešio tekmu. Ali jbg ne uklapa se u luzer Neda narativ pa nije bilo popularno prokomentarisati, evo sada prilike da se najstrašnije namaže govnima posle poraza od jebene Future.

Čisto da se razumemo, ja prvi mislim da bi za narednu sezonu morao da bude sveden na neku ulogu petog niskog u timu pre svega jer je previše staklen da bi se oslanjao na njega kao standardnog člana rotacije. Takođe se i slažem sa dosta stavova o njemu i svakako nisam najveći fan, ali je neverovatna količina hejt komentara večeras u odnosu na količinu pohvala (ponavljam, nula) nakon presudnog poteza u 5x važnijoj utakmici.

Nije me mrzleo posle dužeg vremena da se ulogujem kad sam pročitao komentar tvoj... Samo da bi napisao....

Hahahahahhahahahahahahahahahahaha "doneo pobedu u derbiju"

Edited by StiviKivi
  • Ha-ha 2

Opet poraz u pravo vreme, da nas spusti na zemlju, previše smo poleteli. Dok smo igrali ružno i pobedjivali sve je bilo dobro, čim jednu izgubimo, odmah pljuvanje po svim igračima i treneru naravno. Treba prvo nas da bude sramota, atmosfera na utakmicama nikad lošija posebno protiv Asvela, večeras nismo mogli Pionir da ispunimo a derbi Aba lige, igraju druga i treća ekipa. Sve u svemu podrška treneru i igračima, nemoguće da su prošle nedelje valjali a danas su krš. 

Sa ove tačke gledišta na kup moraju ići Kodi, Jago, Kenan i Bolomboj. Što se tiče Brauna više mi se sviđa Daum. Nije nam ništa doneo, dobar je momak ali igrački jednostavno isuviše tanko. Ali opet kažem kad se bacio protiv Asvela svi smo goreli a sada ne valja. 

• Like 1
  • Thanks 1

1 minute ago, Commodore 64 said:

Što se tiče ABA lige, ako tim koji je za naše uslove papreno plaćen ne može da dođe bar do finala, pa taman i bez prednosti domaćeg terena protiv Budućnosti (uz svo dužno poštovanje njima), onda i ne treba da žalimo za eventualnim neigranjem EL sledeće sezone.

Ko kaže da će se igrati polufinale Budućnost - Zvezda?

• Like 5

Danak se negdje mora platiti posle ovog

ubitacnog ritma.

Umor, dekoncentracija, jalovost… Sve bi se to veceras anuliralo sa pogodjenim bacanjima.

Jbg, Kodi nije bio taj…

EL je apsolutni prioritet. Ovaj rezultat se ove godine mora naplatiti.

Prevashodni cilj u nastavku sezone je podici formu kod nekih igraca, Kalina pod broj jedan. Samim tim ce i balans izmedju odbrane i napada biti mnogo bolji. Ako to uspijemo, bicemo nagazna mina za svakog protivnika.

Vjerujem u Sfera i momke.

Idemo jako, do samog kraja!

• Like 3

6 minutes ago, bergkamp bcd said:

Nedovic je doneo pobedu u PG onom ludackim sutem za tri poena, to se zaboravlja.

Ta utakmica je bila u oktobru, sad je sredina februara. 

Ne zaboravlja se nego su bile i neke utakmice izmedju.

• Like 3

7 minutes ago, Cavani said:

Pohvale za iznudjena bacanja, al opet nam nije Nedovic doneo pobedu. 

To je neposteno reci prema drugim igracima koji su izginuli za tu pobedu i koji su bili mnogo zasluzniji za nju.

Nedovic je odigrao lose taj mec.

Slicna situacija je bila i u Berlinu kada je dao zadnje poene sa bacanja, a pre toga opet imao 3 poena.  

Jbg, za mene su "bio najbolji na utakmici" i "napravio potez koji je doneo pobedu" različite stvari. 

U Berlinu je bacanjima dobijenim nakon namernog faula protivnika na +4 i desetak sekundi do kraja, zapečatio suštinski već dobijenu utakmicu u penal završnici. Situacije uporedive koliko i Bolomboj i Luka Mitrović.

Just now, Cavani said:

Ta utakmica je bila u oktobru, sad je sredina februara. 

Ne zaboravlja se nego su bile i neke utakmice izmedju.

U ABA ligi su bitni samo mecevi protiv KKP, KKB, Dubaija i COL. Dakle, u PG je imao odlican ucinak, ovde uzasan, znaci nije sasvim u minusu ove sezone.

U EL je imao dobre partije protiv Paris Basketa i Olympiacosa.

• Like 1

12 minutes ago, StiviKivi said:

Nije me mrzleo posle dužeg vremena da se ulogujem kad sam pročitao komentar tvoj... Samo da bi napisao....

Hahahahahhahahahahahahahahahahaha "doneo pobedu u derbiju"

Svakako očigledno umeš doprineti kvalitetnoj diskusiji, piši češće

4 minutes ago, bergkamp bcd said:

U ABA ligi su bitni samo mecevi protiv KKP, KKB, Dubaija i COL. Dakle, u PG je imao odlican ucinak, ovde uzasan, znaci nije sasvim u minusu ove sezone.

U EL je imao dobre partije protiv Paris Basketa i Olympiacosa.

Pariz i Buducnost su bile utakmice na otvaranju sezone. Od oktobra do sada su prosla cetiri meseca, za to vreme je imao jednu dobru utakmicu protiv Olija.

Jbg premalo.

Just now, Cavani said:

Pariz i Buducnost su bile utakmice na otvaranju sezone. Od oktobra do sada su prosla cetiri meseca, za to vreme je imao jednu dobru utakmicu protiv Olija.

Jbg premalo.

Mislio sam na mec u BG protiv Paris Basketa.

BTW, koga ce da skrate sa spiska za kup, zna li neko?

Neko je napisao za Brauna da ima sampouzdanje i da diže suteve kao Novicki. Slažem se apsolutno sam tim komentarom, zaista mi nije jasno kako čovek može da uzima takve suteve, a da se vidi da i u kadu ne bi ubacio isti. Nekako imam utisak da bi Trej Tompkins bio bolji i korisniji od Brauna. Sa kakvom mekoćom je igrao i pogadjao to je neverovatno  

Edited by Lukica