Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

454 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      113
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      39
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      355
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      79
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      184

Recommended Posts

Dok je god Obradovic na klupi Partizana,Zvezda ce imati sansu,bez obzira na razliku u atletizmu,mladosti,koncepciji,pa i kvalitetu igraca.Da nije Zelimira,ovaj nas nakaradni koncept pravljenja tima,i odnosa prema najvaznijem takmicenju,bi vec doziveo potpuni krah.Mozda bi bilo bolje da se to i desilo,mozda bi se tad stvorila sansa za neko zdravorazumsko trosenje novca...kako god,nije nerealno da u petak Zoc "izdominira" kao prosle sezone,i udahne vestacko disanje ovom Zvezdinom "projektu"..

• Like 6
  • Love 1
  • Ha-ha 6

58 minutes ago, СтелаРоса said:

Bilo je vidljivo od pocetka utakmice da to nece biti vece ni Kodija ni Bolomboja

Upravo ovo je problem - ne može se na osnovu prvog stinta na parketu tvrditi da neće biti nečije veče, posebno jer su to starteri i nosioci i kao takvi zaslužuju poverenje, a ne duge boravke na klupi dok trener izvlači džokere s kraja iste već u drugoj četvrtini i pri aktivnom rezultatu. Onda kada se u prvih 14 minuta utakmice izređa svih 12 igrača uglavnom ne bude ničije veče, jer u tim konstantnim rotacijama skoro niko i ne može da uhvati ritam.

1 hour ago, СтелаРоса said:

Petrusev je uprkos poenima u napadu bio mnogo busan defanzivno. U toj situaciji ima smisla probati igrace koji su na kraju klupe i koji cekaju svoju sansu (Mitrovic inace protiv Monaka nije ni ulazio, protiv Fenera 6 minuta, protiv Pariza nije ulazio...).

Ako je Petrušev bušan defanzivno onda vratiš u igru Bolomboja - čoveka koji nam maltene svojeručno drži odbranu, a koji je iz igre izašao na 4:38 do kraja prve četvrtine. Dakle, uz pauzu između četvrtina je imao sasvim dovoljno vremena da se odmori i uđe na 7:48 do kraja druge.

Uvođenje trećeg centra usled defanzivnih problema bi imalo smisla ako je taj treći centar npr. Kuzmić od pre par godina... Uvođenje Mitrovića koji je užasan defanzivac i fizički i atletski inferioran igrač nema nikakvog smisla.

1 hour ago, СтелаРоса said:

Pogotovo je imalo smisla probati Tea s obzirom da nismo imali raspolozene igrace u napadu.

Nije imalo smisla probati igrača koji je defanzivni krater, pa još u kombinaciji sa Lukom Mitrovićem, Jagom i Petruševim (koji je kako i sam kažeš bio mnogo bušan defanzivno). Na taj način se utakmica i definitivno uvodi u Makabijev ritam i igra se poen za poen, umesto da probaš da se nametneš odbranom i čvrstinom i tako ih slomiš.

U ovom rosteru ima vrlo malo zaista kvalitetnih defanzivaca i fizikalaca, ako se još i njima skrati minutaža da bi se probali džokeri poput Teodosića i Mitrovića, onda to postaje ekstremno mekana ekipa koja nema jednu komparativnu prednost čak ni u odnosu na prilično skromnu EL ekipu poput Makabija.

• Like 21
  • Thanks 1

Generalno se slazem sa tobom, s tim da recimo u slucaju Mitrovica pricamo o njegova 4 minuta. Ne treba zaboraviti i da preko Luke cesto znamo da profitiramo u napadu, sto nam je bilo neophodno na ovoj utakmici. Probao ga je, video da ne ide, i vise ga nije vracao. Teo je dobio vecu minutazu jer je ispogadjao suteve i napad nam je sa njim prodisao, s tim da je naravno ostao krater u odbrani. 

Najvise se slazem sa ovim delom:

3 minutes ago, Guru said:

Upravo ovo je problem - ne može se na osnovu prvog stinta na parketu tvrditi da neće biti nečije veče, posebno jer su to starteri i nosioci i kao takvi zaslužuju poverenje, a ne duge boravke na klupi dok trener izvlači džokere s kraja iste već u drugoj četvrtini i pri aktivnom rezultatu

Pogotovo kada je CMM u pitanju. I ranije u toku sezone sam pisao da je nama odsustvo Teodosica plus jer je prilika za celu ekipu da nauci da igra bez njega, a sa Kodijem kao prvim plejom. A deluje da se ekipa jos uvek nije u potpunosti navikla na Kodija, i obrnuto. Mora se vise verovati igracima koje smo birali da budu prve opcije, a ne da se svaki put kad nesto ne ide po planu okrecemo "proverenim" opcijama.

5 hours ago, JPM said:

Drugo, niko ne tera trenera, svi su zadovoljni što klub pokazuje želju ka kontinuitetu rada sa jednim sasvim dobrim trenerom za nivo kluba kakav je KKCZ. Ali kako ponekad zaslužuje pohvale tako sad zaslužuje kritike.

A samo par postova ispod jedan zadovoljni kolega:

3 hours ago, forumko topic said:

Pa ko odlučuje o minutaži igrača? A, da, potpisali smo ga na još dve godine. 

Sto se tice Petruseva, ja mislim da on ne moze da guli ogromnu minutazu. Ko je redovan u hali mogao je da primeti da ako veze dva poseda protivnika gde igra dobru odbranu (pogotovu kad preuzme beka i mora nogama da isprati) on posle toga jedva stoji na nogama, bukvalno se sledeci napad hvata za kolena i vidis mu da jedva dise.

Takodje, sto se tice atletike, rekao bih da nam to nije uopste glavni problem kako se ovde predstavlja. Mnogo veci problem nam je sto sem Petruseva i Nedovica (propustio mnogo utakmica) nemamo igraca koji je ofanzivno pretnja na vise nacina. Nemamo igraca koji je stabilan suter -> Rokas, Dobric, Kenan, svi su oni navodno suteri ali vrlo lako ulaze u krizu i cesto im se desavaju serije promasaja, takodje oni nisu igraci koji mogu sebi da izgrade sut, vec im je potreban donar protok u napadu i kreiranje viska. Odakle dolazimo do sledeceg, jos veceg problema -> nemamo igraca koji moze da napadne kos prodorom, Kodi je mogao da bude taj ali on ocigledno ne sme, ne moze ili sta god. Uzimajuci ovo u obzir meni je skroz logicno sto ekipa ima ovolike oscilacije, jer ukoliko se desi da ovi nestabilni suteri udju nervozno u mec, a prodor svakako ne postoji ostaje ti samo guranje lopte dole Petrusevu i Bolomboju a tako tesko mozes da dobijas u kontinuitetu.

• Like 3

4 minutes ago, Creed Bratton said:

A samo par postova ispod jedan zadovoljni kolega

Prvo, ne mogu da odgovaram za upise koji slede posle mog, nemam tu moć, još uvek 😛

Drugo, ja to ne smatram kao teranje već kao konstataciju sa kojom možemo i ne moramo da se složimo. Pre svega jer ne znamo celu sliku.

Teodosic je protiv Makabija bio medju retkima (uz Brauna mozda i jedini) koji zasluzuju pohvale, ali je sustinski potvrdio ono sto se moglo naslutiti - cak ni njegova najbolja napadacka predstava ne potire defanzivno rasulo u koje upadamo sa njim u petorci.

Covek je za svoje godine i trenutne mogucnosti odigrao savrsenu ofanzivnu utakmicu. Ispogadjao skoro sve suteve, podelio lep broj asistencija i nije gubio lopte. I pored takvog performansa, sa njim na parketu smo bili tek u egalu jer su ga na drugoj strani besomucno targetirali i sa nepodnosljivom lakocom poentirali. Daleko od toga da se on ne trudi u odbrani, prosto ne moze da je igra. U prajmu je bio uzasan defanzivac, ali se nekako mogao sakriti, sada je crna rupa koju bi i sestre Dabovic eksploatisale.

Dakle, potrebno je da napadacki odigra vanserijski (sto nece biti slucaj u 9 od 10 utakmica) da bismo samo preziveli njegove minute. Prednost vise ne moze da pravi, a najcesce ce praviti stetu, posebno kad igra u duzim stintovima za koje vise nema snage.

Ovih 19 minuta u cetvrtak su potpuno ludilo, ako je cilj da se dobijaju utakmice, a ne da se zabavi publika. Mislim, kul su te povremene majstorije za neutralne i nostalgicne posmatrace, ali na kraju dana mi nismo ni prismrdeli Makabiju.

I Mitrovicevi minuti su cist nonsens u evroligaskom kontekstu, najgora verzija Dzoela je produktivnija od najbolje verzije Luke. Nema on sta da trazi na parketu ako su svi visoki zdravi, osim u nekoj ekstremnoj situaciji kad je recimo Petrusev iskljucen, a Bolomboj u problemu s faulovima.

• Like 9
  • Ha-ha 1

13 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Teo krivac za sraman poraz od Makabija🤣🤣🤣🤣

Janis, Canaan, CMM, Kalinic, Bolomboy. Tim redom krenite pa onda mozete govnima po Teodosicu i ostalima.

Sramno pripremljena utakmica trenera gdje glavna napadacka opcija daje jedinepoene sa bacanja, glavni plej nista ne umije organizovati, Kalina koji se raspadao, Bolomboy koji je igrao uzasno kako u napadu tako i u odbrani.

Opet cu napisati, trener je taj koji je odlucio da ne rizikuje sa Nedovicem iako jemogao da igra. I ona minutaza Nede od sinoc i uopste samo prisustvo na parketu bi donijelo drugaciju pricu ali dobro.

Teoljub》Nedoljub 😊

Teo krivac za sraman poraz od Makabija🤣🤣🤣🤣

Janis, Canaan, CMM, Kalinic, Bolomboy. Tim redom krenite pa onda mozete govnima po Teodosicu i ostalima.

Sramno pripremljena utakmica trenera gdje glavna napadacka opcija daje jedinepoene sa bacanja, glavni plej nista ne umije organizovati, Kalina koji se raspadao, Bolomboy koji je igrao uzasno kako u napadu tako i u odbrani.

Opet cu napisati, trener je taj koji je odlucio da ne rizikuje sa Nedovicem iako jemogao da igra. I ona minutaza Nede od sinoc i uopste samo prisustvo na parketu bi donijelo drugaciju pricu ali dobro.

4 minutes ago, liv7 said:

Teoljub》Nedoljub 😊

Pa za razliku od nekih koji su slijepi kod ociju pa cute na predstave najbitnijih igraca i udaraju po 9,10,11,12 igracu rotacije. Ti igraci su krivci sto imamo Dzoni Ivanovica iz Bugarske i naseg toplo-hladno sutera koji ide od 20+ do 2 poena od meca do meca.

• Like 1

35 minutes ago, JPM said:

Miki, sve si u pravu ali jednostavno tvoj hejt je uvek prema strancima. Ljudi to vide.

Inace da je Kodi slab jasno je svima.

Razumijem ali ti stranci su nosioci igre za razliku od nekih domacih koji su 9-12 u rotaciji. 

Sad da pljujem Tea sa kojim smo imali +1 a ne covjeka koji nam je glavni poenter spolka koji daje jedine poene sa bacanja protiv Makabija? Plej koji ne umije nista da organizuje. Covjek koji krene u "kontru" i ide dribling iza ledja ala Dzoni. 

Kalinica obozavam ali ono sto je igrao par meceva do Splita je k.....

Nit odbrane nit napada a o onim ulaznim dodavanjima sta da kazem?

I da, nek mi neko kaze da misli da je Janis spremio utakmice protiv Dubaija, Makabija? Bukvalno lik izasao sa stavom ej pa imamo jaci tim ( imena ) i to je to, dovoljno je.

46 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Razumijem ali ti stranci su nosioci igre za razliku od nekih domacih koji su 9-12 u rotaciji. 

Sad da pljujem Tea sa kojim smo imali +1 a ne covjeka koji nam je glavni poenter spolka koji daje jedine poene sa bacanja protiv Makabija? Plej koji ne umije nista da organizuje. Covjek koji krene u "kontru" i ide dribling iza ledja ala Dzoni. 

Kalinica obozavam ali ono sto je igrao par meceva do Splita je k.....

Nit odbrane nit napada a o onim ulaznim dodavanjima sta da kazem?

I da, nek mi neko kaze da misli da je Janis spremio utakmice protiv Dubaija, Makabija? Bukvalno lik izasao sa stavom ej pa imamo jaci tim ( imena ) i to je to, dovoljno je.

Mekintajer i Dzoni Ivanovic su plejmekeri,i to je jedina slicnost izmedju njih.Mogao si uporediti Mekintajera i sa Rebicem i Dangubicem,podjednako bi imalo (be)smisla.Da li je Teodosic 1 ili 12 u rotaciji mi uopste nije vazno.Sa njim smo losiji nego bez njega,i to mi je dovoljno da ga kritikujem.Igrace cenim onoliko koliko ove sezone doprinose klubu,idolopoklonstvo mi je strano.

Edited by liv7

49 minutes ago, liv7 said:

Mekintajer i Dzoni Ivanovic su plejmekeri,i to je jedina slicnost izmedju njih.Mogao si uporediti Mekintajera i sa Rebicem i Dangubicem,podjednako bi imalo (be)smisla.Da li je Teodosic 1 ili 12 u rotaciji mi uopste nije vazno.Sa njim smo losiji nego bez njega,i to mi je dovoljno da ga kritikujem.Igrace cenim onoliko koliko ove sezone doprinose klubu,idolopoklonstvo mi je strano.

Mozes da pises sta hoces ali kad pogledas ceo roster Teo je za njih Ipce Ahmedovaki licno i personalno.Kad bi neka AI mogla da izmeri kosarkasku velicinu i nacrta grafikon u areni ostatak tima zajedno sa  Nesom Ilicem GTA izasao pognute glave i sa trenerom na celu kolone.

1 hour ago, liv7 said:

Ima tu jos mnogo slicnosti, m..a malena u CZ. 

Ona promena iza ledja i kretnja unazad kad imamo visak u napadu ala Dzoni Ivanovic.

Edited by Miki28 Teoljub
typo

2 hours ago, Placebo Lone star said:

Mozes da pises sta hoces ali kad pogledas ceo roster Teo je za njih Ipce Ahmedovaki licno i personalno.Kad bi neka AI mogla da izmeri kosarkasku velicinu i nacrta grafikon u areni ostatak tima zajedno sa  Nesom Ilicem GTA izasao pognute glave i sa trenerom na celu kolone.

Kad je(jos) mogao da cini kosarkaska cuda,izabrao je Virtus umesto Zvezde.Od ovih "cuda" koja sad cini,nema koristi za ekipu.

2 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Ima tu jos mnogo slicnosti, m..a malena u CZ. 

Ona promena iza ledja i kretnja unazad kad imamo visak u napadu ala Dzoni Ivanovic.

Ok,Mekintajer treba da za 25 miin ima 15 p i 10 asist. Da bi preko Teo mogli da primimo brdo poena za onih 13 min gde ima efekat cunja u odbrani.Sram da bude Kodija.

Prekršavam svoju reč da se neću oglasiti do četvrtka na ovom Topiću ali moram ispiričati svoj san.

Sanjo sam da je Dobrić imao 2 trojke za pobedu u derbiju, izgubili smo 91-90, posle došla Kira Najtli da mi kaže da dezodorans nivea košta 38 centi

• Love 1
  • Ha-ha 12

3 minutes ago, Урош19 said:

Prekršavam svoju reč da se neću oglasiti do četvrtka na ovom Topiću ali moram ispiričati svoj san.

Sanjo sam da je Dobrić imao 2 trojke za pobedu u derbiju, izgubili smo 91-90, posle došla Kira Najtli da mi kaže da dezodorans nivea košta 38 centi

To si sanjao danas na komandi? 😂

• Ha-ha 2

6 hours ago, Урош19 said:

Doneli studenti domacu klekovacu?

:classic_biggrin:

11 hours ago, Placebo Lone star said:

Teo bi tesko ista odigrao protiv Duska Ivanovica i Nese Ilica u prajmu.

:default_coffee:

• Like 1

18 hours ago, Placebo Lone star said:

Ljudi mi ne zasluzujemo ove momke koji trenutno igraju.Samo navijaci Partizana pokazuju malodusnost slicnu nasoj ali smo mi sampioni.

Slazem se, ima par domacih igraca koji ne zasluzuju nas pa se nadam da ce od leta biti bivsi igraci

• Like 2

10 hours ago, liv7 said:

Kad je(jos) mogao da cini kosarkaska cuda,izabrao je Virtus umesto Zvezde.Od ovih "cuda" koja sad cini,nema koristi za ekipu.

Ok,Mekintajer treba da za 25 miin ima 15 p i 10 asist. Da bi preko Teo mogli da primimo brdo poena za onih 13 min gde ima efekat cunja u odbrani.Sram da bude Kodija.

Trebao bi Kodi pokazati bilo šta,ali bukvalno bilo šta,osim sto ima tijelo da se može kod preuzimanja gurati sa višim igračem,šta je još njegov kvalitet?Nemojte samo o nekoj igri u tranziciji Baskonijini slično jer toga ovdje nema.I da,dodao bi da je siguran u prenosu lopte.

Da li u piku pokušava napraviti neki višak da li je agresivan ili u pik ulazi u širokom luku,koliko čistih asistencija napravi,nećemo računati ona uvaljivanja vrućeg krompira pa mu se uračuna asistencija,da li je pouzdan šuter za tri ili sa poludistance,koliko puta sa onakvim tijelom ode na polaganje?Da li je stabilan igrač koji kada uzme loptu u završnici ne strijepimo šta će se desiti?

Kada pored takvog prvog pleja na 2-3 osim nedovića nemamo ni jednog igrača dobrog u kreaciji ulazimo u ozbiljan problem.Tako da Kodi može nešto možda u petorci sa Nedovićem a u ostalim kombinacijama teška priča.

Teo jest loš ove sezone ali svaljivati nešto na njega nema smisla,jer da ovi planirani nosioci igraju kako treba Teo ne bi ni ulazio kao sto nije na nekim utakmicama.

• Thanks 1