Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

450 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      37
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      352
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      78
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      91
    • Niko!
      183

Recommended Posts

Ocajna odbrana. Od ekipe koja je protivnike spustala na 75 poena, dosli smo u situaciju da smo srecni ako na ne ubaci 100 poena samo onaj ko nece. U Areni.

Juce su centri bili ocajni. Nesto licnim ucescem, nesto sudjenjem koje je dozvoljavalo udvajanje sa retko kojim faulom. Sasvim logicno i legitimno igranje preko centara sa nizom postavom Fenera (Melli je krilo/krilni centar, jebiga) dovelo je do toga da se on izvlaci na 3 gde nas je masakrirao sutem. Nasi kao da nikad nisu culi za njega i njegov dobar sut. Elem, bezbroj logicnih ali katastofalno izvedenih pokusaja dodavanja lopte pod kos dovelo je do toga da smo imali izgubljenih lopti mali milion. Bolomboyu nikad nije bio forte Ball handling, ali ipak bih ocekivao malo bolje koriscenje miss matcha protiv glavu i po nizeg Zagarsa.

Za takav nacin preko centra igre je Mitrovic legitiman pokusaj da se to resi, kad vec Bolomboy i Petrusev ne mogu da se sastave. Nizi je i zna bolje da igra takve situacije nego klasicni centri (i Mitrovic je krilo/krilni centar). Ali avaj, Grk se njega setio prekasno. Jesta da je bilo Lukinih bravura u odbrani i nemuštosti u napadu, ali dao je neke poene i prisilio Sarasa da uvede njihovog centra (crnca, a Sanli nije ni ulazio). Jebiga, Grk ima tog Mitrovica na klupi, a ni ne pomislja da ga uvede. Koji moj je to razmisljanje?

Teodosic nije doneo skoro nista u napadu, u odbrani neretko pucala odbrana preko njega. Nacin kako smo odigrali odbranu, gde udvajanja neretko donose ne missmatch pod nasim kosem nego situacije 1:0 za kucanje Fenera je bas zabrinjavajuce. Mnogo trojki koje smo primili doslo je ili iz takvih situacija ili iz udvajanja iz kojih nismo dobili nista. Naprotiv, njihove trojke su velikem delom bile otvorene (pre svega Melli), posle su neke usle i preko ruke tj. kad smo se odlucili da podignemo ruke. Mnogo suteva za tri sa nasom odbranom predaleko od sutera, sa spustenom rukom (Bolomboy, Petrusev, Kalinic, Dobric). Dobric je ispadao na prvom koraku, a Petrusev je ostavljao utisak kao da nema pojma kakvu odbranu igramo ista treba da radi. Suterski trening smo im dozvolili. Bas losa, losa odbrana. I da, Kalinic vec duze vremena igra ispodprosecno i to se oseca.

Neko pita, zasto mi nismo vise sutirali trojke. Nisam siguran da se moglo, jer su ovi igrali odbranu sa iskakanjima i visoko na liniji za tri. Mnoge nase trojke su bile isiljene, cak i nerezonske i iz ocaja. Cuda da je to ulazilo.

Razocarano se mora konstatovati da izgleda da opet ispustamo sansu za break through. Nije Fener macji kasalj, ali je ekipa koja se mogla pobediti. Mi smo mozda previse poleteli sa pobedama u Spaniji i protiv Virtusa gde su protivnici bili u dobrom kanalu i mi to iskoristili (delimicno sticajem srecnih okolnosti). Ne treba zaboraviti da smo tada imali ocajne procente suta, ali se poklopilo da pobedimo. Zato sam protiv Pariza bio pesimista, ali njih smo slomili odbranom i tempom tako da su se oni raspali u 4. cetvrtini. To mi je dalo nadu da ulazimo u seriju pobeda i da ce nas jako tesko biti pobediti. Mada, ta utakmica nas je fizicki izmuzla do kraja i izgleda da nam dolazi glave. Dubai je vratio u realnost one koji su to hteli da vide (uz to, nas je Golemac uvek mucio svojim stilom igre sa bilo kojom ekipom koju je trenirao). Ovo juce je nastavak, a za petak je malo reci da nisam optimista. Cemo da vidimo sta ce da bude. Ali, ovo moze biti pocetak istorijskog raspada.

• Like 3

Razmišljao sam da li da ovo okačim ovde, hoću, neću, ma reko zašto samo meni da bude neprijatno.

Inače lik je jedan od glavnijih likova sa zatvorenog RSB sajta, sajta koji su zatvorile baš te Dileje jer im se nije sviđalo da svako sme da napiše šta misli, pa su jednog dana skupili moderaciju i zapretili im da će im trebati ortopedska pomagala ako ne zatvore sajt. Takođe tom liku u glavi nema ništa drugo sem kaše, on je uglavnom za taj sajt radio kao reporter dole sa atletake staze, a onda je imao tragičan događaj u porodici i skrenuo psihički.

• Like 6

7 hours ago, bergkamp bcd said:

Realno, plasman van TOP6 znaci i PAO ili OLY u cetvrtfinalu, sto znaci i ispadanje u toj fazi takmicenja.

Ako cemo da govorimo o rosteru, samo da podsetim sve na proslogodisnji roster i igrace koji su ih zamenili. Otisao je Topic, dosao CMM, otisao Hanga, dosao Kalinic, otisao Smart, dosao Canaan, otisao Tobey, dosao Petrusev, otisao Gillespie, dosao Brown, otisao Ilic, dosao Daum, otisao Lazarevic, dosao Dobric. Pa samo CMM, Canaan, Kalinic i Petrusev su i kosarkaski i cenovno mnogo iznad Topica, Smarta, Hange i Tobey-ja.

Ne moram ja ovo da pisem, svako ko prati EL i EC barem poslednje dve sezone moze da razume da su CMM, Canaan, Kalinic i Petrusev jedni od najboljih igraca na svojim pozicijama u EL. I onda neko dodje i napise, "uspeh je igrati Play In i ispasti u 1/4 finalu". Pa nije, zar neko misli da je ovoliko novca ulozeno u ekipu da bi imala rezultate kao Bayern/Zalgiris/Paris Basket/Virtus u njihovim boljim sezonama?

Uzmimo Fenerbahce, pa njihova rotacija na 1 i 2 je penzioner - letonski rekovalescent koji je propustio veci deo sezone - Guduric koji je 2/3 - Hall koji je suter - Mays koji nije za EL. To nije neki posebno strasan sastav, imaju 3-4 krila koja su im najbolji deo ekipe, odnosno 90% kvaliteta im je skoncentrisano na 2 pozicije, 3 i 4 (cak i Guduric moze da igra na poziciji 3, a Melli je svakako blizi poziciji 4).

Recimo, jedan Real Madrid nema ni priblizno isto dubinu kao KKCZ. Imamo odlicnu prvu petorku Campazzo - Musa - Hezonja - Deck - Tavares, onda izmene u vidu Feliza, Llulla, Abaldea, Garube i Ibake (dva matora igraca i trojica koji nisu imala dobru proslu sezonu). Od preostalih 6 igraca, cetvorica su klinci, jedan je Ndiaye i jedan sumnjivi americki bek. Niko nije branio KKCZ da ima 4 klinca van 12, a ne Lazica, Teodosica i Davidovca i onda sa tim parama mozda i uzmu jos jednog skupljeg igraca umesto, sta znam, Dauma? Zapravo, zna se i zasto se ovoliko igraca nagomilalo u rosteru, zbog toga sto se po svaku cenu ide na rezultat, pa onda se Brown dovodi samo zato sto postoji mogucnost da se Bolomboy povredi.

Na kraju, ovo je mozda i poslednja sezona u kojoj KKCZ moze da sigurno racuna na napad na F4. Sledece sezone Nedovic i Kalinic ce biti jos stariji, Teo ide u penziju, Lazic u penziju, Dobric, Davidovac i Mitrovic ce biti losiji nego ove sezone. Ako mislite da to moze da se nadoknadi, uzmimo samo Real kao primer - nakon odlaska tri vrhunska "penzionera" (Chacho, Rudy, Causeur), oni jedino sto mogu da rade je da se mole da ce Campazzo i Tavares sto duze da potraju, a kada i ova dvojica odu, Real ceka dosta muka u prelaznom roku.

No, to je sve posledica sto ima sve manje i manje biljojeda (odnosno, klubova koji daju sansu nedokazanim i/ili mladim igracima), ovi mesozderi kao sto su KKCZ i Real vise nemaju koga da prozderu i sve se urusava. Da su u klubu imali mozga iskoristili bi ovaj period da uloze u omladiniski pogon, skauting, privuku neke nove mlade i nedokazene igrace. Umesto toga, sastav je 12 igraca starijih od 30 godina, Daum, Dos Santos i Petrusev koji ni nije igrac KKCZ nego Olympiacosa.

Prvi pasus. Slažem se i ne vidim problem u tome, naravno da ćemo na nekoga od najjačih u PO (ako uđemo), nismo tim koji je kvalitetom, renomeom i finansijama među 6 u EL. Možda iznenadimo, nikad se ne zna, ali realno nije.

Drugi pasus. Slažem se, ovaj roster je mnogo jači, a vrv i skuplji od prošlogodišnjeg, zato i očekujem veliki napredak i skok na tabeli, da budemo 8.-10., a ne 16. kao lani.

Treći pasus. Sa ovim se već ne slažem. Niko od navedenih nije među 10 najboljih na svojoj poziciji u EL, a neki i mnogo daleko od toga. Jedini izuzetak može da bude Kalinić, jer je specifičan 3/4 igrač, kakvih ima samo nekoliko u EL. Ako bismo u obzir uzeli i sve one koji pokrivaju trojku (3, 3/2, 3/4) ili četvorku (4, 4/3, 4/5) ni on nije među 10. Sa ovakvim timom jeste realnost igrati PI, a uspeh igrati PO i ispasti u 1/4. Sve preko toga je podvig. Ovoliki budžet za nas je nonsens i neprimeren za ovakvu državu, ali je na nivou EL to i dalje samo prosek, tek negde na polovini, 9.-10. mesto.

Četvrti pasus. Slažem se, Fener u ovom sastavu je najjači na pozicijama 3-4, ostalo diskutabilno i prosečno. Međutim, na 3-4 je vrv najjači i u Evropi, kad uzmemo u obzir sve igrače koje si naveo, što je baš značajna stvar. Da su im zdravi Boldvin i Vilbekin oni bi bili uz rame Grcima, ovako su granični top6 tim.

Peti pasus. I ovo se slažem, Zvezdina snaga je u dubini rostera, ima dosta solidnih iskusnih igrača koji mogu da doprinesu. Prva petorka je ispod EL proseka (ima bar 10-12 jačih), ali kad u jednačinu ubacimo i klupu Zvezdina snaga raste i zato i jeste u gornjem delu tabele, na pozicijama 4-9.

Šesti pasus. Daleko je ovo od tima koji može realno da napada F4. Nada postoji, jer je tim kvalitetniji i skuplji nego ranije, jer je dosadašnji skor dobar, jer je budući raspored solidan, jer je tim odlično pregurao 2 meseca bez najboljeg igrača (pitanje je kako bi izgledali drugi timovi 2 meseca bez najboljeg) itd. Da li je ovo poslednja sezona u kojoj Zvezda može stidljivo da viri ka F4 - ne znam, ali sam siguran da je prva u zadnjih 50godina.

• Like 5

Еурокуп екипа без крштеног ЕЛ плеја која игру заснива на центаршута на центре тешко ће у доигравање у ЕЛ. ККЦЗ припада овом делу табеле ЕЛ колико и Парис. Сада креће поништавање помало срећно узетих брејкова кроз серију пораза на домаћем терену/Београду и коначно враћање у реалност а то је позиција испод десетог места на табели.

АБА лига ће тешко бити утешна награда ове сезоне јер је Партизан много јача екипе и тешко би било с њима чак и да се има предност домаћег терена.

• Like 1
  • Ha-ha 18
  • Tuzno 1

42 minutes ago, Šarunas said:

Еурокуп екипа без крштеног ЕЛ плеја која игру заснива на центаршута на центре тешко ће у доигравање у ЕЛ. ККЦЗ припада овом делу табеле ЕЛ колико и Парис. Сада креће поништавање помало срећно узетих брејкова кроз серију пораза на домаћем терену/Београду и коначно враћање у реалност а то је позиција испод десетог места на табели.

АБА лига ће тешко бити утешна награда ове сезоне јер је Партизан много јача екипе и тешко би било с њима чак и да се има предност домаћег терена.

Šaras, čestitke na pobedi i odlično pripremljenom meču!

Edited by Čvarkov
  • Thanks 4
  • Ha-ha 3

30 minutes ago, Šarunas said:

e795d3bfaa35b8843bf27b83e65a111d.gif

• Ha-ha 2

Deluje kao da je bilo pre sto godina, ali mi smo sinoc dobili prvu cetvrtinu. Dobili smo i poslednju, sa onakvom petorkom, ali razliku koju su ovi napravili u sada vec istorijskoj drugoj cetvrtini je bila prevelika. 

Pratim po malo ovu EL vec godinama, i ne mogu da se setim kad je poslednji put neko onako podcenio Melijev sut za 3p.

• Like 1

Gudura odigrao najbolju utakmicu protiv Zvezde, a deluje da je mogao jos vise, kao da je imao neku kocnicu 💕

Uzasni smo bili pod kosem, ali sta da se radi, dodje i takvo vece.

Sfero deluje da ne moze bas najbolje da spremi dupla kola, ali prezivecemo i sa tim.

Bolji su bili sinoc, ali mi jesmo pokazali odredjeni karakter na kraju.

Bice tesko sutra, ali mislim da dobijamo.

Napred Zvezda!

• Like 15

28 minutes ago, Filbi said:

Ne znam da li ste pisali o tome nisam redovno čitao sve stranice ovih dana, ali ćoki je spremio novi 3godišnji ugovor za Necu pre nego što zvanično ode iz kluba ali je to srećom stopirano

ni manje ni više nego novi trogodišnji...

Da li je realno ovo? Jesi siguran?

2 hours ago, Taki said:

Nisam ispratio da li je neko od novinara pitao Sferopulosa šta je bio plan sa onom petorkom na početku četvrte četvrtine?

Kada ovako izgubimo od Fenerbahčea koji realno ima Gudurića i Hejs Dejvisa,ostalo prosječni igrači,ne računam povredjene,ne znam stvarno čemu se nadati protiv Monaka.

Ne znam da li ja nešto pogrešno vidim ali meni se naša odbrana ni malo ne svidja,ono što Dobrić radi je nevjerovatno,čovjek stane poted igrača kog čuva,ostavi mu prrostor da lagano prodje i onda kao za njim ide,generalno odbrana jedan na jedan katastrofa a i odbrana pika,jedino neku utakmicu Bolomboj izvuče kada preuzme pa kao izgleda da igramo neku odbranu.

Jedino mi se protiv Barse svidjela odbrana sa visokim igračima,jest da su i tad bila sve preuzimanja,ne znam što to nismo sinoć probali.

Janisu uopste nije lako. Treba mozgati do besvesti kada sme a kada ne sme da igra switch odbranu, da gleda kakvu petorku ima protivnik u datom trenutku na terenu, pa da se tome prilagodjava. A sve to jer nemamo kapacitet da igramo odbranu covek na coveka, pa mora da improvizuje. Odatle proizilazi vecina nasih problema. Mi smo zapravo gubili vecinu utakmica do sada od protivnika koji je znao da eksploatise nas switch, na ovaj ili onaj nacin. Da li tako sto je na parketu imao 5 igraca koji svi mogu da sutnu za 3, da li tako sto su na parketu bile brze petorke gde je mogao da probijanjem i brzim kretnjama kazni svako lose preuzimanje gde uvek neko ostane sam na sutu. Nije me mrzelo da proverim... na utakmicama koje smo dobili, protivnik nam je u proseku davao 6 trojki prosecno uz procenat suta za 3 od 26%. U utakmicama koje smo izgubili, dozvoljavali smo prosecno oko 11 ubacenih trojki prosecno uz % suta za 3 od 39%. Tu vidim obrazac, otuda i visoke oscilacije u broju primljenih poena, u zavisnosti od protivnika i koliko je u stanju da kazni taj nas nedostatak

• Like 4
  • Thanks 1

Ono što upada u oči je to da mi uvek razigramo protivnicke igrače koji do tad vola nisu mogli da ubodu. Meli pre nas imao prosek od 4 poena po meču i šut za tri u 20 kola 11/37 čini mi se, večeras 5/7, 16 poena na kraju. Tako isto Maodo Lo kad je bio u Armaniju ništa, nas zatrpa 32 poena u sred Arene. U Milanu ove sezone matori Kozer nam ubaci 20 poena. Pre nekoliko godina Džefri Tejlor iz Reala 25 poena u sred Beograda i mnogi drugi kojih pre i u nastavku sezone nisu ponavljali ove partije.

• Like 3

11 minutes ago, NikolaTest said:

Da li je realno ovo? Jesi siguran?

Potpuno je realno da mu je ponuđen. Ono što mi nije realno da je bilo ko iz kluba to stopirao.

A tek sa 34 godine ima da bude ušinut svaku drugu tekmu.

Edited by Sector

8 minutes ago, Devla said:

Ono što upada u oči je to da mi uvek razigramo protivnicke igrače koji do tad vola nisu mogli da ubodu. Meli pre nas imao prosek od 4 poena po meču i šut za tri u 20 kola 11/37 čini mi se, večeras 5/7, 16 poena na kraju. Tako isto Maodo Lo kad je bio u Armaniju ništa, nas zatrpa 32 poena u sred Arene. U Milanu ove sezone matori Kozer nam ubaci 20 poena. Pre nekoliko godina Džefri Tejlor iz Reala 25 poena u sred Beograda i mnogi drugi kojih pre i u nastavku sezone nisu ponavljali ove partije.

Radonja je svjesno puštao Dzefrija na toj utakmici da uzima čiste šuteve iz ćoška kako bi se fokusirao na njihove udarne igle i osujetio ih.

To se zove koncepcijski rizik. I lagano smo dobili Reala na tom meču.

• Like 1

Ključ sezone tj. ekipe je u Kaliniću, nažalost on je u očajnoj formi i to traje...

Možda statistički ne deluje očajno ali vizuelno i energetski da, nema ni one prepoznatljive defanzive a za one balon pasove sa basketa (koji prođu jednom u 10 slučajeva) bi mi odmah popio klupu. Imao je slučajeva kada mu lopte bukvalno ispadaju iz ruke, pripisivao sam to umoru ali prelazi u konstantu. Više je razgovoru sa sudijama nego glavom u samoj igri.

Evidentno je da mu Sfero veruje i da ga trpi, ja bih rotirao bi ga rotirao za Rokasa u startnoj petorci dok se Kalina ne podigne mada sam iskreno skeptik da će se to desiti.

• Like 13
  • Thanks 1

Ocajna je bila juce atmosfera u hali, bas se videla drustvena podela.

Narocito u drugoj cetvrtini. Solidno otvaramo utakmicu, imamo kontrolu i igru i onda krece pefrormans Delija koji okrece trajno momentum. Krece sa onim cuvenim 'Ajmo cela hala', svi aplaudiraju ocekujuci neku pesmu o Zvezdi, kad ono krece 'Delije delije ajmo svi u glas, ambasador Kristofer pusi kurac nas.' Klinci neki na stepenistu se gledaju u cudu, ne znaju sta da pevaju, ne cuju lepo, pa pocinju da arlaucu kad su razumeli i oni. Jbg, deca, podvodljivo. Ostali oko mene guglaju, sta je sad koji kurac uradio Kristofer Hil, neko rece bio je na KKP tekmi, eto zbog toga je. Cepanje mozga.  Onda neko rece da je verovatno na utakmici, Delije u medjuvremenu preskacu ogradu i jure ka lozama, ostali navijaci vise gledaju hoce li napasti jebenog ambasadora ili sta, dok ulazi policija u halu i donosi se zastava sa Kosovom da masu ispred loza. Aha, to im je plan, genijalno.  U medjuvremenu ljudi vec pizde oko mene sto se skrece paznja sa utakmice, krecu zvizduci Delijama a onda i prelepo Vucicu Pederu od cele tribine semenkara. Delije to cuju i vicu Srbija, Srbija, kao neka provokacija jebem li ga, na sta im mi semenkari jos glasnije odgovaramo sa Zvezda Zvezda. Na terenu se skroz okrece momentum, bacim pogled na semafor i vidim da gubimo. Utakmica krece drugim tokom.

Ne znam za vas ja ovo smatram kao izdaju kluba, jos jednom. Kapa dole za semenkare.

I da, Gudura je sve ono sto Nedovic misli da jeste. Hladnokrvna majstorcina.

• Like 28
  • Ha-ha 1

1 minute ago, Dzo23 said:

Radonja je svjesno puštao Dzefrija na toj utakmici da uzima čiste šuteve iz ćoška kako bi se fokusirao na njihove udarne igle i osujetio ih.

Msm da je Partizan ove sezone isto radio sa Walkap-om kad su igrali protiv Olimpijakosa pri kraju meca. A on ih lepo ispostovao ciglama.

• Like 1

Just now, NMX said:

Nego, ako treba da mračimo, ovaaaj, imajući u vidu ovo primirje Izraela i Hamasa, da nam se ne smeši gostovanje u Tel Avivu? :classic_unsure:

Nek odigraju sa nama u Pioniru, posle mogu da se vrate

11 minutes ago, Dzo23 said:

Koga ćemo da testiramo iz Monaka, verovatno Blosomgejma😃

• Like 1

29 minutes ago, NMX said:

Nego, ako treba da mračimo, ovaaaj, imajući u vidu ovo primirje Izraela i Hamasa, da nam se ne smeši gostovanje u Tel Avivu? :classic_unsure:

Svojevremeno su one bitange iz Lestera odbile da igraju u Bgd jer se ne osecaju sigurno. Mozemo i mi tako da kazemo, ali ce to proci u crtanom filmu. Mene cudi kako sve vreme nisu igrali.kod kuce, a da ko nece da igra izgubi sluzbenim 20:0