Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

447 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      36
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      350
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      90
    • Niko!
      181

Recommended Posts

@Uros2107 @velja52 Aj se dogovorite medju sobom da makar jedan od vas koji iskacete kao pecurke kada treba da se brane narko dileri sa sipke, napise barem par stotina upisa ovde i bude makar malo aktivan kada tema nije branjenje vatre.

Onda makar nece biti toliko ocigledno da pisete sa odredjenom agendom.

• Like 3
  • Tuzno 1

6 minutes ago, velja52 said:

Ово реално нема везе са везом. Север се одувек бавио кореографијама и то тако треба да буде и то је нормално, навијачки. 

Субјективан је осећај да ми некако уз кореографије губимо утакмице, губимо "енергију" за навијањем. Не, него профил људи који данас долазе у Арену и који су долазили пре десет година није исти. Да не говорим о томе да је коп премештен иза коша. Цене карата су скупље, и данас више него икад имаш блејача и семенкара у хали. Сем копа и дела ниво 400 изнад, нико у хали ни не навија сем на моменте.

Ове године је најбоља навијачка представа била на Олију, и то док је ишла "Звезда шампион-Олимпијакос" при крају првог полувремена. То је неки рецепт за даље, треба успоставити ту конекцију копа и хале и биће добро. А вечерас добијамо 10+ разлике

Ja sam na nivou 200 i svaku utakmicu izadjem umorniji od igraca iz hale od navijanja.

Kop je sad smanjio svoju politicku agendu ( oni kazu da su totalno izvan politike) ali sa mnom tesko mogu da ostvare konekciju ako imamo Srb-Rus braca zavek, ne u EU, skandiranje Dunjicu i ostalim Dunjicima, skandiranje Oliju tokom utakmice itd.

• Like 3
  • Thanks 1

1 minute ago, Clash said:

Ja sam na nivou 200 i svaku utakmicu izadjem umorniji od igraca iz hale od navijanja.

Kop je sad smanjio svoju politicku agendu ( oni kazu da su totalno izvan politike) ali sa mnom tesko mogu da ostvare konekciju ako imamo Srb-Rus braca zavek, ne u EU, skandiranje Dunjicu i ostalim Dunjicima, skandiranje Oliju tokom utakmice itd.

Kosovski ciklus da ne zaboravimo

• Like 3
  • Ha-ha 1

Ja ne znam da li postoji neka zemlja osim ove naše blentave, i možda ove blentave Balkanske u našem okruženju, da se čovek koji ode na utakmicu da bi gledao sportsku priredbu i navijao za svoj tim civilizovano sa ostatkom svoje porodice, naziva semenkarom u najgrđem i najnegativnijem kontekstu.

• Like 15

Ali karte su skuplje pa sad dolaze blejaci i losija je atomosfera..

Pa valjda je obrnuto, blejaci su valjda oni koji nemaju soma ili dva za kartu ali zato valjda bolje arlaucu i skinu se goli do pola.

• Like 2
  • Thanks 1

29 minutes ago, berti said:

Da li su se nekada tribine tresle i sever grmeo dok su igraci isli kroz onaj tunel. Mi stariji se toga odlicno secamo, o toj tutnjavi dok su islu kroz tunel su govorili mnogi strani igraci. Danas toga nema, sever se umiri i ucuti cekajuci da se digne koreografija u momentu kada igraci izlaze na teren.

Pa ne bih se složio da je nekad bila ta strašna atmosfera pogotovo negde do pred kraj 80-tih

uostalom ima utakmica iz tog doba pa se možemo podsetiti, žestoka atmosfera bila je na utakmicama protiv Kelna, Drezdena, Bajerna, mžda Briž i Galatasaraj sredinom 80-tih,

u leto 1986 Grci su nas navijački pregazili na sred Marakane

pojava organizovanih grupa i ujedinjenje u Delije je poboljšalo mnogo toga ali nikad marakana nije bila posebno vruć teren, pogotovo za evropske utakmice

Koreografije su značajan deo navijačkog života i izuzetno se cen među grupama 

Edited by Perkos2
  • Like 2

Istina je da nema zara u ljudima. Ok, jeste da smo se navikli na EL, ili u fudbalu LS/LE, ali mislim da dosta ljudi dolazi na utakmice sa strahom da nesto nece biti dobro. Ja ne znam kada se poslednji put desilo da gubimo ili izgubimo utakmicu a da cela hala, ili vecina, ostane da otpeva pesmu i podrzi tim. Svi su nesto unapred uplaseni, nezadovoljni, mrtvi, bez energije. Moze i kop bolje da vodi sve to, ali ostatak hale je bas mrtav. Dobro, prate se desavanja na terenu, vecini je prioritet da odgleda utakmicu, pa tek onda navija, ali mislim da mozemo svi zajedno bolje. Utisak mi je i da se ispucamo na pocetku sa naglasavanjem himne (koje ni nema vise), i onda posle toga svi prekrste ruke i krenu da gledaju utakmicu. Mozda ce sada kada su krenuli bolji rezultati ljudi malo da se opuste, u ovom momentu nije toliko strasno ni izgubiti, kao sto je bilo nekih ranijih sezona u januaru mesecu. 

• Like 4

Ja se bojim samo nas. Uprkos velikim pobedama nad Barselonom i Baskonijom imamo dosta prostora za napredak, narocito spolja gde Mekintajer nije na pola forme koju je imao u Baskoniji, Kenan igra na nekih 80 posto u odnosu na prethodne sezone. Nedović može i mora mnogo bolje, Gidra se tek budi, Deda takodje ako upali njegov plej-of mod, Kobra sa njegovim flouterima i sutem za tri.Jedino Jago spolja isporučuje ono što se od njega očekuje, Kalina je okej, ali i on moze još bolje. I Teo ovakav kakav je moze da se podigne i da ne forsira šut za tri, vec da bude tu neki minut i ako treba da udje i podeli par onih njegovih asistencija da bi digao ekipu. Meni deluje da mi nismo još na 80 posto. Kad bi spoljna linija proradila, za unutrašnju ne brinem mi bi bili veoma opasna ekipa.

3 minutes ago, Perkos2 said:

Pa ne bih se složio da je nekad bila ta strašna atmosfera pogotovo negde do pred kraj 80-tih

uostalom ima utakmica iz tog doba pa se možemo podsetiti, žestoka atmosfera bila je na utakmicama protiv Kelna, Drezdena, Bajerna, mžda Briž i Galatasaraj sredinom 80-tih,

u leto 1986 Grci su nas navijački pregazili na sred Marakane

pojava organizovanih grupa i ujedinjenje u Delije je poboljšalo mnogo toga ali nikad marakana nije bila posebno vruć teren, pogotovo za evropske utakmice

Koreografije su značajan deo navijačkog života i izuzetno se cen među grupama 

Meni je prva utakmica bila ona protiv Reala kada smo ih dobili 4:2. Bogme, bilo je i tu odlicna atmosfera.

Prosle godine je Tima bio u Nisu da promovise svoju knjigu. Pitao sam ga izmedju ostalog i da uporedi sever nekad i sad. Kaze da je to neuporedivo, da se sada najsitniji detalj pazljivo planira, kako na Marakani, tako i na gostovanjima.

Inace, koliko sam cuo od pojedinih navodno na severu ne zele da prave one 3D koreografije. To nije komplikovano da se napravi, ali nece iz nekih njima znanih razloga. 

32 minutes ago, JPM said:

Ja ne znam da li postoji neka zemlja osim ove naše blentave, i možda ove blentave Balkanske u našem okruženju, da se čovek koji ode na utakmicu da bi gledao sportsku priredbu i navijao za svoj tim civilizovano sa ostatkom svoje porodice, naziva semenkarom u najgrđem i najnegativnijem kontekstu.

Само сам дао дијагнозу зашто је навијање куд и камо слабије него нпр. у првом мандату Радоњића. Не знам зашто те је толико узнемирила та чињеница.

Мислиш да тада нису на утакмице долазили породични људи са децом? Ја овде говорим о младима који утакмицу прегледају на Sofascore док чекају нешто на клаџи, о ликовима који доводе цуре на утакмицу па се лактају за место, о људима који на свако промашено бацање се хватају за главу и псују мајку Недовићу јер је промашио тројку, тога све имаш и у копу само много много мање долази до изражаја јер одатле се покреће навијање. И наравно да је тога било и тада, пре 10год али не у овом обиму.

Профил људи се променио, звездаши су навикли на успехе и велика такмичења и то је све сигурно утицало. Али кад год лоше крене екипи осећај у ваздуху је да пола хале дигне руке од меча. Убедљиво најгори су они који раније излазе, а живе у БГ, и ако овде има таквих разумем зашто су увређени, и треба тако да се осећају.

Edited by velja52
  • Like 1

@velja52 Ne radi se samo o tvom upisu, on me je samo podsetio na činjenicu da se koristi ta odvratna terminologija za ljde koji ne odlaze na utakmicu da se biju, da nekome jebu mater niti da bilo koga prozivaju na nacionalnoj osnovi. 

Odvratan mi je taj narativ da je onaj ko se normalno ponaša nije pravi Zvezdaš.

• Love 1

17 minutes ago, berti said:

Meni je prva utakmica bila ona protiv Reala kada smo ih dobili 4:2. Bogme, bilo je i tu odlicna atmosfera.

Prosle godine je Tima bio u Nisu da promovise svoju knjigu. Pitao sam ga izmedju ostalog i da uporedi sever nekad i sad. Kaze da je to neuporedivo, da se sada najsitniji detalj pazljivo planira, kako na Marakani, tako i na gostovanjima.

Inace, koliko sam cuo od pojedinih navodno na severu ne zele da prave one 3D koreografije. To nije komplikovano da se napravi, ali nece iz nekih njima znanih razloga. 

tad je još bio stari kapacitet i sama gužva od prko 80000 ljudi stvara neku posebnu atmosferu ali neko jako navijanje,neki pritisak poseban na goste nije bio baš posebno izražen, pevale su se neke limunada pesmice i skandiralo pojedinim igračima što danas skoro da ne psotoji na fudbalu dok na košarci "simpatizeri" znaju da pozdrave igrača koji dobro igra pa onda i kop ima pesme o Teu i Dobriću

4 minutes ago, Perkos2 said:

tad je još bio stari kapacitet i sama gužva od prko 80000 ljudi stvara neku posebnu atmosferu ali neko jako navijanje,neki pritisak poseban na goste nije bio baš posebno izražen, pevale su se neke limunada pesmice i skandiralo pojedinim igračima što danas skoro da ne psotoji na fudbalu dok na košarci "simpatizeri" znaju da pozdrave igrača koji dobro igra pa onda i kop ima pesme o Teu i Dobriću

Ne znam, meni je ta buka delovala paklenije od danasnjih vrlo cestih tuzbalica. Nekada spontanost napravi bolju atmosferu. Danas cesto izgleda da sever ima svoju set listu pesama, kao bend na turneji. I to mora da se otpeva, nezavisno od razvoja situacije ne terenu.

• Like 1
  • Thanks 1

1 hour ago, СтелаРоса said:

Istina je da nema zara u ljudima. Ok, jeste da smo se navikli na EL, ili u fudbalu LS/LE, ali mislim da dosta ljudi dolazi na utakmice sa strahom da nesto nece biti dobro. Ja ne znam kada se poslednji put desilo da gubimo ili izgubimo utakmicu a da cela hala, ili vecina, ostane da otpeva pesmu i podrzi tim. Svi su nesto unapred uplaseni, nezadovoljni, mrtvi, bez energije. Moze i kop bolje da vodi sve to, ali ostatak hale je bas mrtav. Dobro, prate se desavanja na terenu, vecini je prioritet da odgleda utakmicu, pa tek onda navija, ali mislim da mozemo svi zajedno bolje. Utisak mi je i da se ispucamo na pocetku sa naglasavanjem himne (koje ni nema vise), i onda posle toga svi prekrste ruke i krenu da gledaju utakmicu. Mozda ce sada kada su krenuli bolji rezultati ljudi malo da se opuste, u ovom momentu nije toliko strasno ni izgubiti, kao sto je bilo nekih ranijih sezona u januaru mesecu. 

Apsolutno se slazem sa tobom, samo bih rekao da su ove boldovane stvari usko povezane time sto nam je budzet sad dosta veci, pa samim tim i ocekivanje tako da svaki poraz dosta vise boli. Prvih godina u EL uvek smo imali ako ne najmanji onda u top 3 najmanja budzeta pa je nekako osecaj bio da je dovoljno samo sto smo u tom drustvu, a svaka pobeda bila je ogroman uspeh. Dok ove sezone gledam recimo utakmice sa najslabijim timovima kao neke malo jace Aba utakmice koje treba odraditi. 

Nije slucajno sto sad ima ovoliko postova gde ljudi apeluju da se navija ceo mec kakva god da je situacija na terenu, posto svi znamo da mozemo mnogo bolje od ovoga i kako je sve izgledalo kad smo poslednji put imali ovakve rezultate. Jeste kop iza kosa i iza klupa  ogromna razlika, ali ovi ljudi iza klupa mogu da se udostoje da bar ustanu kad ulaze igraci. Cini mi se i da je taj strah navucen najvise iz prethodne sve sezone gde smo imali ogroman broj ispustenih prednosti u poslednjim cetvrtinama, ali ovaj tim ne deluje tako i to su dokazali vise puta. Na nama je da im sad pruzimo potpunu podrsku i da im ne nabijamo dodarni pritisak, a oni ce se pobrinuti za ostalo.

• Like 1
  • Thanks 2