Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

440 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      343
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Morao sam momentalno reprizu da overim, kakva lepotica od tekme. Najdraza pobeda ove sezone, a verovatno i top 3 overall.

Bas se nisam nadao ovome, bio sam ubedjen da glatko gubimo, posebno nakon onih 10-0 na startu. Tad sam izgoreo zbog startne petorke i krenuo da bockam Sferovu vudu lutku, na kraju se ispostavilo da je coach maestralno spremio utakmicu :Hail:

Tek sam gledajuci snimak skontao koliko nas je Panter pogurao ka pobedi. Aj sto ga je Bolomboj pojeo u samoj zavrsnici, nego je i pre toga isilovao i promasio par suteva, fulao i jedno lagano polaganje. Nijedan kos nije dao u drugom poluvremenu, a kao slag na tortu, pomagao sa Dede kod trojke.

Hvala Kej-Pi, legendo!

• Like 1

Dobismo Barsu, još da vratimo ona lepa Radonjina vremena kad su nam Španci bili redovne mušterije, a Baskonja naročito..

Kontam da je sada svima jasno da ovako kompletni nismo tim za doigravanje nego za prvih 6 mesta. Ma kako igrali, uvek neko iskoči taman dovoljno da dobijemo. Ozbiljna smo mašina u gostima. 

Pala je ljigava Barsa i to onda kad ih najviše boli, što se mene tiče još da izravnamo račun sa komšijama i da dobijemo one zelene šumare i završili smo misiju što se tiče pojedinačnih mečeva. 

Radujem me što se Filipu ostvarila želja da dođe, da ima veću minutažu, da pokaže šta zna.. da nam bude jedan od vođa na terenu i da mu ispunimo san da sa Zvezdom ode na F4. Ja verujem da nam (ako nas povrede zaobiđu) je to realnost.

PS: Nadam se da niko neće pisati loše o Dedi bar 2 nedelje posle ovih par partiija.ž

• Like 7

Mnogo bitan početak četvrte kad ulaze osokoljeni trojkom sa pola onog iritantnog momka, prvi napad u četvrtini daju koš preko Vilija, dižu na 5 razlike što je u ovakvoj tekmi puno, naš napad Nedović zaglavinja gubi loptu u polukontri sviraju nameran faul Jagu koji sudija ispravlja na običan, maše napad mi polukontra kad Nedović traži čelendž koji ne prolazi pa iz nastavka igre se lopta vraća na našu stranu gde se bune za preko pola nakon toga Petrušev koš uz faul preko onog Jabarija.

Njihov napad Nedović faul na Viliju koji iz nastavka napada maši zicer a Kalina u kontri na Jagov asist poravnava na 61-61.

A onda kreće dramaturgija

• Like 5

Jedna od najvecih pobeda u novijoj istoriji kluba, i pokazatelj da nam je sastav jak kao zemlja. Stvarno verujem u ove momke, spremni su i imaju kvalitet da naprave iskorak.

Nikola Kalinic je u trecem mandatu, kao i u prva dva srce i dusa Crvene Zvezde. Ne treba previse trositi reci, beskompromisan borac i mudonja, sa njim na terenu su nam uvek mnogo vece sanse za pobedu. Bokiboj kao da nije bio povredjen, sto je fascinatno, a jos je fascinantniji skor koji smo mi izvukli sa Plavsicem i Lukom na centru, alal vera. Nadam se da ce Daum kako odmice sezona nastaviti da pogadja otvorene suteve, veceras nam je bio izuzetno bitan, ubacivao je, plus sto deckonja ima dobar frejm i duge ruke, prisutan je na skoku, pismen kosarkas i ako bude igrao najbolje sto ume moci ce mnogo da nam pomogne. Filip igra dosta dobro od kada se vratio, ima kvalitete i pravi prednost i na 4 i na 5, bice tu mnogo kombinacija, pogotovo kad Braun bude u rotaciji. Onaj pas za Dedinu trojku je bio izvrstan, a na niskom postu je zverina, jos kad je na pf, sjajno.

Ono sto je negativno… CMM nije fit na ovu ekipu, nama sa njim na terenu pati i spejsing i protok lopte. Govor tela mu je uzasan, pravi izuzetno glupe turnovere, cak i u tranziciji zastaje i koci, neverovatno. Baskonija je prosle sezone eksploatisala sve njegove vrline, a mane sakrivala, dok mi se cini da mi radimo skroz suprotno. On ima skilla da igra dosta bolje, ali mi nazalost deluje da ce na ovom nivou biti do kraja sezone. Ajzea Kenan istrci iz bloka, ne napravi prednost, baci pas “unazad” prvom igracu do sebe i to je otprilike to sto se tice njegovog doprinosa, sto je meni najveci skandal od svega sto ne radimo dobro. Nekad mi deluje da nece da kvari statistiku pa uvaljuje koske na kraju napada, da li je njemu zabranjeno da krene na prodor, pa tako napravi visak, eventualno opali neki midrange? On covek ne dribla loptu, a videlo se protiv Virtusa da je sasvsim sposoban da to uradi. Svaku drugu utakmicu zavrsi sa 0 poena na solidnom broju minuta, sto je najgore ne moze da pogleda ka kosu. Izlazna kretnja-pas prvom do sebe, i tako u nedogled.

Poenta price je da mozemo jos jace, imamo kvalitet i samo da nastavimo ovako. Bice ovo dobra sezona na kraju. Mozda i odlicna.

• Like 9
  • Thanks 2

Juče slavio petogodišnjicu sa najboljom i najvoljenijom ženom na svetu a na kraju proslavio i najdražu pobedu naše Zvezde. Šta da vam kažem, najbolji dan u godini. Naša Zvezda je krenula ovu kalendarsku godinu u stilu i isto tako završila. Puno srce, pune oči. Dobro jutro ciganijo moja!!! ❤️

• Like 28
  • Love 11

Da nije ćelave štetočine sa sedmicom na leđima sad bismo lepo imali dve pobede manje i lagano se baškarili u svojoj zoni komfora, pozicije 12-15, napisali ovde još 600 uobičajenih stranica i opljunuli redom od Sfera do mačke Ljubice.

Ovako moramo da se cimamo nekom pozitivom i loženjem na top6/top10.

Teraj ga u tri lepe...

• Like 16
  • Ha-ha 5

Uz  kafu jutros:

-Sanjao si dedu nocas. Cele noci si ga pominjao. Zapali mu svecu danas u crkvi.

- Da, da. Zapalicu mu za zdravlje

- Vo imja oca i sina, šta pričas bre, kakvo  zdravlje.

-Ne znam šta mi bi da lupim tako.

Bolje da ne objašnjavam, pa da slušam o psihijatriji,  Toponici...

• Like 1
  • Ha-ha 14