Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

419 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      126
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      104
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      103
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      328
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      71
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      13
    • Neko ko nije naveden
      78
    • Niko!
      168

Recommended Posts

4 minutes ago, NMX said:

Upeglan roster koji je pre 20 dana ovde nazivan kantom, olupinom, ekipom koju ćemo da nabijemo stoka razlike, ekipom gde nije bilo pitanje da li dobijamo nego da li sa 20 ili 30 razlike. Što se, btw, isto i pričalo kad su igrali pripreme pa trpali redom, uključujući prvaka Evrope. 

Hajde da se manemo komšija jebenu 4. godinu za redom. Eno ja gledam kako je Žalggiris bio upeglan 7 kola pa ih sad ne jebe samo ko žuri na voz. To je košarka. To je evroliga. To je takmičenje gde nijedan tim nema konstantnost u 34 kola da igra istim intenzitetom sa istim rezultatima.

Mi imamo roster kakav imamo, mator, kljakav, inteligentan ali nedorečen. I ako očekujemo upeglanost u nekom trenutku sezone, well, imali smo je u prvih par kola do povrede Bolomboja. Imaćemo je kada se vrati pa se na to nadoveže bolji raspored. 

I kad gledate već upeglane timove, ja i pored sve šizofrenije ove teme žalim što  nismo imali nekada pre 2:8 sa savršenim rasporedom gde nas je svako olomio a mi imali top tim. Kakva bi ovde žurka bila, Frojd i Jung bi ustali iz groba da nam se zahvale. 

Polako NMX ne mislim i ne pišem da sam zaljubljen u tuđe timove, gledam svoj i našu igru. Lomim živce i uživam što uopšte gledam KKCZV u vrhunskom takmičenju. Prosto je normalno da poželim da i mi budemo u kontinuitetu kvalitetni i da vidim napredak...A da li ću da lomim živce i protiv Oli i drugih (nervirao se protiv jbne Cibone), glupo i pričati. Ne treba mi konzilijum psihijatara, hvala, navijanje i ljubav prema sportu je inače racionalno potpuno iracionalna stvar.

Just now, blade runner said:

Polako NMX ne mislim i ne pišem da sam zaljubljen u tuđe timove, gledam svoj i našu igru. Lomim živce i uživam što uopšte gledam KKCZV u vrhunskom takmičenju. Prosto je normalno da poželim da i mi budemo u kontinuitetu kvalitetni i da vidim napredak...A da li ću da lomim živce i protiv Oli i drugih (nervirao se protiv jbne Cibone), glupo i pričati. Ne treba mi konzilijum psihijatara, hvala, navijanje i ljubav prema sportu je inače racionalno potpuno iracionalna stvar.

Čekaj brt, kako u kontinuitetu kvalitetni ako smo ih ovde nazivali kantom 10 kola evrolige, pa sad odjednom kvalitetni? (što nesumnjivo jesu, to nije bilo pitanje ni kada su ih redom svi prašili)

Moja poenta, manimo se drugih, bili Partizan, Žalgiris ili Golden Stejt. Bukvalno nula benefita za naš klub imamo poredeći se. I koliko je to banalno, evo zapravo retorsko pitanje, jel bi posle te 4 godine prihvatio da je Partizan sve redom osvojio a da smo mi uzeli jedan trofej i bili na pragu F4 ali da smo bili upeglani i imali kvaliet?

3 minutes ago, NMX said:

Čekaj brt, kako u kontinuitetu kvalitetni ako smo ih ovde nazivali kantom 10 kola evrolige, pa sad odjednom kvalitetni? (što nesumnjivo jesu, to nije bilo pitanje ni kada su ih redom svi prašili)

Moja poenta, manimo se drugih, bili Partizan, Žalgiris ili Golden Stejt. Bukvalno nula benefita za naš klub imamo poredeći se. I koliko je to banalno, evo zapravo retorsko pitanje, jel bi posle te 4 godine prihvatio da je Partizan sve redom osvojio a da smo mi uzeli jedan trofej i bili na pragu F4 ali da smo bili upeglani i imali kvaliet?

Ne mogu se manem drugih jer su nam to i protivnici protiv kojih se krljamo iz kola u kolo...A što se tiče kanti i kada su bili loši, posmatrao ih sa rispektom i čekao derbi da vidim jesu li zaista kanta ili će se vinu gore. I desi se ovo drugo.

Ova "klauzula" ili gentlemen's agreement između dva kluba u vezi Petruševa je baš težak pederluk. Koji su ga kurac pozajmljivali ako mu ne daju da igra protiv njih? Zašto je Zvezda uopšte pristala na tako nešto; znajući da će im Filip biti maltene glavni igrač kroz sezonu, nosilac; šta će se desiti u nekom potencijalnom PO duelu? Gradiš igru čitave sezone kroz njega, i kad bude najbitnije, njega nema - a nije povređen!? Za košarku, ovaj uslov je sramotan po svakoj mogućoj tački gledišta. Ne zna se ko je veći kreten u celoj priči, Olimpijakos koji šatro štiti svoje dupe u međusobnom duelu ili neki bezmozgović u Zvezdi koji ovaj dogovor aminuje i time direktno ugrožava ambicije svog kluba. 

• Like 6
  • Tuzno 1

Just now, blade runner said:

Ne mogu se manem drugih jer su nam to i protivnici protiv kojih se krljamo iz kola u kolo...A što se tiče kanti i kada su bili loši, posmatrao ih sa rispektom i čekao derbi da vidim jesu li zaista kanta ili će se vinu gore. I desi se ovo drugo.

Mada....Da budem pošten, pošto dugoooo gledam basket, malo sam nahvatao i frustracija iz prošlosti, jer gledao kako drugi idu gore...A mi nikako. Tako da priznajem ima i do moje lične frustracije.

5 minutes ago, The_Big_S said:

Znate šta me interesuje?

Hipotetički, uđemo mi u TOP 8 i sastanemo se sa Olimpijakosom?

Moguće je da serija bude na 5 utakmica.

Ovo bi značilo da bi mi svih 5 morali bez Petruševa..

Neprocenjivo!

Vrhunski potez naše uprave, nema šta

Ako je alternativa bila da nemamo Petruseva, onda odlican potez. Bez njega svakako ne bismo igrali Top 8.

• Like 13

1 minute ago, Bogoljub Gagic said:

Најбоље да смо одустали од позајмице због тог услова од 2 утакмице или још боље како је овде владало мишљење ако је позајмица не треба нам уопште.

Poenta je da se ovo ne radi. Pogotovo ne u košarci. Ja se ne sećam nekog primera u skorije vreme, na ovom nivou košarke. 

Nije se trebalo odustati, već pronaći rešenje koje neće ovoliko oštetiti ambicije kluba. 

/ugroziti

12 minutes ago, The_Big_S said:

Znate šta me interesuje?

Neprocenjivo!

Ako dođe do toga, prekršićemo džentlmenski sporazum. Galantnost i držanje reči je super, ali ne valja ni da pređe u bivanje magarcem.

• Like 1

3 minutes ago, Papanikolesku said:

Poenta je da se ovo ne radi. Pogotovo ne u košarci. Ja se ne sećam nekog primera u skorije vreme, na ovom nivou košarke. 

Nije se trebalo odustati, već pronaći rešenje koje neće ovoliko oštetiti ambicije kluba. 

/ugroziti

Колико често су се уопште дешавале позајмице између ЕЛ клубова? Осим Петрушева и Битима ја и не знам за други пример.

3 minutes ago, Papanikolesku said:

Možda je Olimpijakos rekao da neće drugačije, kako mi da znamo?

4 minutes ago, Papanikolesku said:

/ugroziti

Sve si u pravu, ali zna se koliko su braća zatezala sa tom pozajmicom, koliko je ta priča trajala. Ovo je bio jedini način.

Druga priča je što se nismo smjeli dovesti u situaciju da nemamo evroligaškog centra u trenutku kad se Bolomboj povrijedio.

• Like 2

2 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Колико често су се уопште дешавале позајмице између ЕЛ клубова? Осим Петрушева и Битима ја и не знам за други пример.

Pošteno, nijedna mi nije u glavi sada, ne sećam se. Ali verujem da je bilo primera. Bitim ima pravo nastupa protiv Fenera. Bolje da su uključili lovu u deal, bilo šta što ih neće dovesti u situaciju da budu ozbiljno oslabljeni u potencijalnim duelima sa visokim ulogom. Uostalom, ja nisam siguran da ta klauzula u košarci ima neku pravnu osnovu. Šta znači džentlmenski dogovor? Kako je to džentlmenski? 

Kao dajemo vam ga na pozajmicu, ali.... Pa nema ali, daj ponudu koja nije pederska. Jel treba Zvezda da plaća 50%? Okej, daj da izvagamo, Petrušev ne/vredi milion za godinu dana, i to je to. Zamišljam PO seriju na 3 dobijene, potencijalnih 5 utakmica; Zvezda bez Petruševa, pa ćete džentlmenski da pušite kurac. Bez uvrede, isto bi važilo i za nas. 

• Like 1

Уопште није питање у звиждању, него тој храбрости симпатизера да се само по том питању иде нешто контра групе, а за све остало доста непријатна тишина.

Све остало је супер вероватно, кад смета само братство са навијачима из Пиреја. 

• Like 8
  • Thanks 1

Sta vi ljudi pisete???? 10-15% sanse protiv Olympiacosa kuci???

Pa dobili smo ih kuci i na strani 21/22 sa sa centaskom linijom: Kuzmic, Mitrovic, Davidovac i Aaron White.

Kakvo je ovo skidanje gaca kao da igramo protiv Panatinaikosa sa Diamantidisom i Majkom Batistom u OAKI??

Imamo i skup i kvalitetan roster i ako zelimo da udjemo u 8 te utakmice se moraju dobijati. Moras nekog jaceg od sebe dobiti i to kuci, a ne skidati gace unaprijed.

Bayern je kuci dobio i Real i Barselonu i Olympiacos. Partizan i PAO i Oly, samo mi skidamo gace pred svima kuci.

I to ne mislim samo na navijace vec i na trenera i igrace. Pa mi nismo nijednu jaku ekipu kuci dobili prosle i ove sezone u EL. Jedan ASVEL dobije Reala kuci a mi da strahujemo od svih. Ne ide to tako.

• Like 20

Pokusavam da nadjem neki smisao, u svemu sto se desava oko nas, ali iskreno, bas mi je tesko. 

• Dovodimo Petruseva jos od kad je Bolomboj bio zdrav, i to se otegne kao gladna godina (ozvanicen 23. oktobra). OK, razumem da je proveren igrac pa hoces da sacekas, razumem i da je Olimpijakos zatezao zbog svojih povreda, ali opet, nije jedini igrac na trzistu majku mu... Pa jos ta klauzula da ne moze da igra protiv Olimpijakosa.
  • U medjuvremenu se Bolomboj povredio (21. oktobra) i nemoguce je da su mislili da ce se vratiti za 4-6 nedelja a da se na kraju ispostavi da je to ipak duze odsustvo (barem 9-10 nedelja ako ne i vise, jos ne znamo). Ako se pogresilo sa procenom, kako si pogresilo toliko covece?! Ako se znalo a lagalo, da se umire navijaci i kupi neko vreme - zasto, dodjavola, se nije brze reagovalo?
  • A onda, povrh svega, opet dovodimo igraca koji ima prilicno godina, izlazi iz povrede, pitanje je kad ce moci nesto da doprinese, a nisam siguran ni zdrav dok je bio da li bi bio fit na nasu ekipu.

Prvu tacku jos i da razumem, ali druge dve - ne mogu. 

• Like 8

Ko god je bio na utakmicama protiv Olija nakon slučaja Omić, primetio je da je šipka dobro spustila ručnu, i da se osim par skandiranja braći i zajedničkih pesmica, ništa iritirajuće ne dešava što bi remetilo ostatak hale i tok meča. Imaju oni dosta putera, ali ovde im se bezveze provlače neke stare priče. Kao i sama pozajmica Petruševa. Očigledno je jedini način da se dovede Filip da ne igra u međusobnim i to je to. Oni uslovili, mi pristali, ćao zdravo. 

Mi da smo normalan klub, odmah posle povrede Džoela bi doveli klasik centra i ne bi Petrušev pržio na 5 full time. Umesto toga mi smo palili Plavšu i Dedušku na kurblu evo već 10 kola. I sad su krivi zli Grci, malo morgen. 

Edited by Molina23
  • Like 11
  • Thanks 1

43 minutes ago, Kooineeperk said:

Pokusavam da nadjem neki smisao, u svemu sto se desava oko nas, ali iskreno, bas mi je tesko. 

• Dovodimo Petruseva jos od kad je Bolomboj bio zdrav, i to se otegne kao gladna godina (ozvanicen 23. oktobra). OK, razumem da je proveren igrac pa hoces da sacekas, razumem i da je Olimpijakos zatezao zbog svojih povreda, ali opet, nije jedini igrac na trzistu majku mu... Pa jos ta klauzula da ne moze da igra protiv Olimpijakosa.
  • U medjuvremenu se Bolomboj povredio (21. oktobra) i nemoguce je da su mislili da ce se vratiti za 4-6 nedelja a da se na kraju ispostavi da je to ipak duze odsustvo (barem 9-10 nedelja ako ne i vise, jos ne znamo). Ako se pogresilo sa procenom, kako si pogresilo toliko covece?! Ako se znalo a lagalo, da se umire navijaci i kupi neko vreme - zasto, dodjavola, se nije brze reagovalo?
  • A onda, povrh svega, opet dovodimo igraca koji ima prilicno godina, izlazi iz povrede, pitanje je kad ce moci nesto da doprinese, a nisam siguran ni zdrav dok je bio da li bi bio fit na nasu ekipu.

Prvu tacku jos i da razumem, ali druge dve - ne mogu. 

Prva tacka nema sta ni da se razmatra, ono sto je Petrusev isporucio od kada je dosao do sada nebi ni jedan drugi igrac...

Domaci igrac koji poznaje saigrace, grad, sistem...

Ne znam gde su ti igraci na trzistu?

Gilespi u Milanu, Fener i dalje ne dovodi nikom i ako se vidi da Bobi ne moze...

Malo se preteruje sa tim ima igraca itd

Sa ostalim se slazem sve....

2 hours ago, The_Big_S said:

Znate šta me interesuje?

Neprocenjivo!

A da ne idemo korak dalje,nekim nevidjenim čudom odemo na F4 i čeka nas Oly....ili finale.