Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

408 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      124
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      324
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      165

Recommended Posts

4 minutes ago, TB Told said:

Da se ne ponavljam, na kojoj poziciji dobija minute i koliko se akcija igra za njega? Evo malopre si napisao da dobija 3-4 otvorena šuta za 3 po utakmici i da pogađa svaki deseti, što ne samo da nije tačno, već je upravo suprotno. Na 3 utakmice na kojima je imao 3+ šuteva za tri poena ima procenat 41,5 za 3 (5/12), što samo potvrđuje da on nema pravu ulogu u napadu, između ostalog zato što se minutaža daje bivšim košarkašima.

Aha sad cemo racunati i samo meceve gde sutne vise od tri puta🤣

Kako ljudi obrcu sve samo da bi ispalo da ipak nije on kriv, nema veze sto je danas dva puta bio sam i bacio dve cigle, ne racuna se nije sutno tri puta. 

Nema veze sto je protiv Dubaia na otvaranju sezone bacio 5 cigli i delovao kao amater. 

Da cudno je sto nema akcija za njega, ali ocigledno da mu ne ide, nesto se desava a verujem da trener zna sta.

Ovo sto Rokas pruza trenutno pruzao bi i mali Kostic. Za iste ove partije smo godinama pljuvali Lazica, a doprinos im je isti kad uporedis. 

• Like 5

Odgovarano je forumašu koji je napisao da on redovno ima 3-4 akcije za otvoreni šut i sve promašuje. A statistika kaže da je upravo suprotno. 

Ovo ostalo o Kostiću i Laziću nije vredno komentara. 

1 minute ago, TB Told said:

Odgovarano je forumašu koji je napisao da on redovno ima 3-4 akcije za otvoreni šut i sve promašuje. A statistika kaže da je upravo suprotno. 

Oces da kazes da Lazic prosle sezone i Gidraitis ove sezone ne igraju istu kosarku i nemaju istu korisnost na parketu? 

14 minutes ago, TB Told said:

Pa nije bitno koliko puta je on sutno vec koliko puta on sam ostane na sutu(i ostaje svaku utakmicu barem 3 puta sam) mnogo puta ostane sam pa ne sme da sutne(da li i za to treba da ga branimo) kao i veceras kriv je Janjis sto ga je poslao na liniju bacanja a nije kriv Gidra koji ta dva bacanja izvede kao amater jer se uplasio(biram reci, jer ga gotivim)  da ne idemo dalje moze slobodno da pogodi nekad i preko ruke, moze slobodno nekad i da krene  na ulaz i da zakuca, polozi, bilo sta neka uradi korisno u napadu... Mislim suter se uplasio linije slonodnih bacanja u pozorisnoj atmosferi i sada treba nekako da opravdamo i to? Malo bzv i ja ga gotivim al jbg smesno je i pokusati braniti njegov napadacki ucinak...

• Like 2

1 minute ago, Amigo21 said:

Pa nije bitno koliko puta je on sutno vec koliko puta on sam ostane na sutu(i ostaje svaku utakmicu barem 3 puta sam) mnogo puta ostane sam pa ne sme da sutne(da li i za to treba da ga branimo) kao i veceras kriv je Janjis sto ga je poslao na liniju bacanja a nije kriv Gidra koji ta dva bacanja izvede kao amater jer se uplasio(biram reci, jer ga gotivim)  da ne idemo dalje moze slobodno da pogodi nekad i preko ruke, moze slobodno nekad i da krene  na ulaz i da zakuca, polozi, bilo sta neka uradi korisno u napadu... Mislim suter se uplasio linije slonodnih bacanja u pozorisnoj atmosferi i sada treba nekako da opravdamo i to? Malo bzv i ja ga gotivim al jbg smesno je i pokusati braniti njegov napadacki ucinak...

Inace sut mu je 33 posto za 3, od cega je u 90 posto situacija imao kao veceras, mogu mislit sto bi se pisalo da ovo napravi Nedovic,Dobric itd. Za 15 minuta po mecu imas 3 poena uz sut za 3 od 33 posto i platu preko milion. Da je Mitrovic ili neko od udarne cetvorke promasio bacanja, vjerovatno bi Covic bolje prosao kod grobara nego neki od njih ovdje.

• Like 1
  • Ha-ha 2

Ne treba momcima nista zameriti, zalaganje nije izostalo i svako je pruzio onoliko koliko je mogao, sad pitanje je momentuma kad je koji pojedinac mogao da ispoljava svoje moci i nemoci na terenu, a znamo ko odlucuje o tome, tako da bez pogovora Janis ovaj poraz mora da prihvati na svoja pleca i izvuce pouke iz istog.

Za Tea se nije znalo da li igra do poslednjeg trenutka, Petrusev je imao nekih problema jos od prve cetvrtine nakon izmene, Luka je dobio jak udarac ispod oka, CMM je popio neki lek na poluvremenu.

U odnosu na proslu sezonu hemija i atmosfera u ekipi je daleko bolja.

Proslo je vreme kad se na gostovanjima upisuju sigurne pobede, barem to ovogodisnja EL prikazuje na primeru mnogih ekipa.

Lepa podrska nasoj ekipi veceras, Lion je divan grad stvoren za gastronomske sladokusce.

Dobili smo jos jednog navijaca veceras, naime moja devojka, Francuskinja, rekla je da joj je nesto uslo u krv(i dovidenja) i da hoce od sad svaku nasu utakmicu da gleda, iako je kosarka nikad nije interesovala 🙂

• Like 2

Sad sam vratio tekmu da odgledam, nisam mogao da gledam uživo i nisam stigao da pročitam komentare. Moj neki utisak...

Prvo jako teška utakmica, fizički teška, zato što su brži i jači od nas. Velika potrošnja protiv Monaka, videlo se da nema svežine dovoljno večeras. Ono što me je iznenadilo na početku je da Dobrić nije u timu. S' obzirom da nema Nede, očekivao sam da Davidovac bude van tima. 

Plavšić loše krenuo, odmah klupiran sa pravom. Ali videli smo u više prilika da kako odmiče utakmica on dobija na sigurnosti, mislim da je pored ovakve centarske linije morao da igra još. Večeras niko sem Petruševa nije bio na svom nivou. Čak i Kalinu je stigao umor, ne znam zašto ga ne odmara više u ABA. 

Gidra totalno van napadačkog ritma, protiv Monaka promašene 3 čiste pozicije, večeras 2. Ona bacanja.. na dušu trenera. 

Petorke sa 3 pleja u igri stvarno ne znam čemu služe. Nedovoljno iskorišćen Kenan koji je očajno krenuo, a onda ušao u dobru partiju. 

Minuti Dauma već za ozbiljnu analizu. Umesto njega Davidovac i Gidra uzimaju minute. Mislim da Daum ne igra toliko lošu odbranu, da bi bio na klupi u periodima kad se baš mučimo u napadu i nemamo rešenja. 

Na 3 i po minuta do kraja dva napada organizuje Jago pored Kodija u igri. Jedan se završava izgubljenom loptom a drugi Kodijevim srećnim poenima iz ofanzivnog skoka nakon lošeg napada.. 

Poslednji napad.. ovo nije prva utakmica koja pokazuje da mi nemamo uigranu akciju, specijal za poslednji napad. Ono igranje Kodija 1 na 1 je poslednje što nam treba a verujem i da nije tako ni trebala da izgleda akcija. Imamo dosta dobrih šutera, generalno dobar šut za 3 tokom sezone, ali ne možemo da napravimo nijedan dupli blok, nijednu povratnu posle prodora.. i da ostavimo jednog od tih šutera same na 3.

Meni je utisak da je ovde previše sitnih grešaka da bi se dobila jedna ovakva utakmica. Nisam za smenu trenera, ništa slično, verujem da će Sfero izvući maksimum iz njih, ali isto tako mislim da i on sa koncentracijom i pripremom, pa i izmenama mora da isprati igrače na terenu. A trenutno ne deluje koncentrisan. 

Generalno, mislim da je jasno da imamo plejof ekipu. Sa koje pozicije ćemo ući zavisi od povreda, izlazaka iz istih i od ovakvih utakmica. Na prve dve stvari nemamo uticaj, na treću moramo da imamo.

Nemamo igrača koji će sam dobiti završnicu, neko će nekad nešto iskreirati, ili pogoditi, ali nemamo game winera.. Moramo to timski da odradimo. Moramo ostaviti same Kenana, Dauma, napraviti prostor za ulaz Kodiju ili Nedi ostaviti Kalinu da odigra 1 na 1 kad ima prednost.. kad se vrati BB imaćemo više opcija ali za sad moramo da bijemo sa onim što imamo. A ne koristimo dovoljno svoja oružja.

I na kraju procenat za dva ispod 50%... Sa tim ne možemo dobiti nikoga pogotovo na gostovanju.

• Like 1