Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

408 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      124
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      324
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      165

Recommended Posts

Asvel nije kanta već je veoma fizikalna ali šuterski i kreatorski vrlo limitirana ekipa.

Od starta nije krenulo kako treba čim sam video Dedu u opremi umesto u civilu. Osim ako se Dobrić naprasno nije povredio, baš nema logike da je ovde izostavljen iz 12. Luđe bi bilo samo da se artist formarly known as Dalibor Ilić našao nekako u sastavu.

Prvo poluvreme baš beda od košarke, da ne beše Filipa jedva bismo dobacili do 20. Kalinator slab, umoran. Plavšić odmah stavlja do znanja da će biti manje više neupotrebljiv i da će Luka biti taj drugi centar večeras.

Drugo poluvreme dosta bolje ali smo prokockali svaku šansu da prelomimo. Ako već Sfero ne zna šta bi nacrtao, nek da Yagu loptu a ostali nek rašire, malac nema previše mozga ali muda ima i clutch je igrač. Ovo sa Teom ne ide...već jedno 20 godina. Čist faul Petruševa. Branim često Gidru ali ovakvo odsustvo mošnica je ipak za ozbiljnu kritiku, aj da je dao bar jedno. Nije mi za kritiku da se baš on ubaci, jedina druga opcija je bio Petrušev (jer je ipak morao neki visoki radi odbrane sledećeg napada a Rokas je generalno bolji penaldžija), na stranu što je loš fazon bilo ovo Ašikovanje iako Luka jeste imao krvi malo na licu.

Težak poraz i sad opet imamo mnogo manje prava na kiks u narednim utakmicama.

Falio Nedović kao leba, Canaan je kul ali je dosta nespretan sa loptom i sveo se uglavnom na pripaljivača za 3. Teško nam ide kad Kalina nije u elementu.

• Like 12
  • Thanks 1

4 minutes ago, VukVule1988 said:

Slicno je isto bilo( ne mogu da se setim protiv koga) kad je poslao tehnicku da izvede Kenana a on taj mec katastrofa sutao, a imao je Jaga koji je najsigurniji sa penala.

Barsa

• Like 1

1 minute ago, Stefi88 said:

Pa i tih 5-5 je odlican rezultat kada pogledas raspored i protivnike...

5-5 bi vecina potpisala, ali prilike koje smo mi propustili i 4 od 5 poraza koje smo upisali su za suicid 

• Like 10

2 minutes ago, Stefi88 said:

Meni kazes?

Jeste, slazem se. Ali kad smo vec dobili Monako i Fener moralo je da bude i bolji skor.

• Like 2

3 minutes ago, elmulinho said:

Je l' tabela pokazuje da smo u dve utakmice otvoreno pokradeni? Ili ce navijaci Zvezde nastaviti luzersko ponasanje i kriviti igrace i trenera za ocigledno pokradene meceve? Cuj ja sada da zameram igracima i treneru sto smo 5-5, a ne 7-3, a oni svojom igrom apsolutno zasluzili da budu 7-3. A da smo 7-3, ovde bi se skakalo od srece.

Izvini, molim te. Ne daju nam, igramo za F4 ali ne moze. Te kradje su ti medvedja usluga jer se samo na to fokurisamo, a ne gledamo da sredimo nase dvoriste. I pored tih kradji, mi smo protiv Barselone, Asvela i Panatinaikosa vodili na manje od minut do kraja, ali smo uspeli da sjebemo. Ako stvarno mislis da ce Zvezda imati posteno sudjenje do kraja, bolje da ne gledas. Da uzmemo da kukamo odmah i da ne ocekujemo nista. Ili mozda da se prvo sklone Davidovac, Mitrovic, Plavsic, Teodosic, da se dovede neko pojacanje, da pokusamo nesto sto je do nas da promenimo?

Poceli smo da zvucimo kao ovi preko puta, ili je kradja ili nemamo srece, nikako nije trener kriv i nikako ne igraju igraci koji ne bi smeli da prismrde Zvezdi, a ne da uredno dobijaju minute.

• Like 1
  • Thanks 1

1 minute ago, Stefi88 said:

To da, mene su recimo iznenadili, nisam očekivao ovakav rezultat posle 10 kola. Šteta samo za ovo večeras jer mislim da smo propustili ogromnu šansu.

• Like 4

Just now, JPM said:

Meni kazes?

Jeste, slazem se. Ali kad smo vec dobili Monako i Fener moralo je da bude i bolji skor.

Ma slazem se, nesto je do nas, nesto do sudija, nesto do srece i to je to...

Niti treba ocajavati niti leteti posle neke pobede, ima jos mnogo da se igra, pogledaj veceras npr rezultate...

Meni se ova ekipa bas svidja, mozemo sa svima da igramo, malo nam fali da budemo jos bolji i da imamo koji pobedu vise, to malo ili mnogo je Bolomboj, nas glavni igrac u odbrani i Skoku...

20 minutes ago, berti said:

Ne mozes da zamislis da Filip udje u problem sa licnim greskama, pa da Plavsa i Mitar gule dobar deo utakmice? Egal ako bude to je podjednaka sansa za obe ekipe jer se ne zna ko je gori.

Možda bih i mogao kada bismo mi to znali da odradimo kako treba a ni Tajrik nije baš najbistrija glava u univerzumu - bolje je pitanje šta ćemo mi ako on dobije rano lične ili recimo dobije nesportski/tehničku, što nije bio redak slučaj do sada? Previše je varijabli na vašoj strani da bih gajio ikakav realni optimizam, što ne znači da neću navijati iz sveg srca za svoj tim, kao i uvek.

Uostalom, imamo mi preče brige, tipa utakmicu sutra

Edited by Dzep
Slovo

1 minute ago, Boaće said:

Izvini, molim te. Ne daju nam, igramo za F4 ali ne moze. Te kradje su ti medvedja usluga jer se samo na to fokurisamo, a ne gledamo da sredimo nase dvoriste. I pored tih kradji, mi smo protiv Barselone, Asvela i Panatinaikosa vodili na manje od minut do kraja, ali smo uspeli da sjebemo. Ako stvarno mislis da ce Zvezda imati posteno sudjenje do kraja, bolje da ne gledas. Da uzmemo da kukamo odmah i da ne ocekujemo nista. Ili mozda da se prvo sklone Davidovac, Mitrovic, Plavsic, Teodosic, da se dovede neko pojacanje, da pokusamo nesto sto je do nas da promenimo?

Poceli smo da zvucimo kao ovi preko puta, ili je kradja ili nemamo srece, nikako nije trener kriv i nikako ne igraju igraci koji ne bi smeli da prismrde Zvezdi, a ne da uredno dobijaju minute.

Ne kukam, govorim kako jeste. Ova ekipa mora da vodi 10 na kraju da bi pobedila, jer ako bude neizvesno, sudije ce svirati protiv nas. Stoji da mi pravimo greske, ali evo najiskrenije, meni je luzerski i klosarski da ja krivim trenera i igrace za poraze koje smo zbog sudija izgubili. Ja sada treba da razmisljam sta smo mogli bolje da uradimo, dok nama sudije gledaju na snimku 8 sekundi i preokrecu odluku? I ja da se razmisljam zasto smo neku akciju lose crtali? Igraci i trener daju sve od sebe, da su savrseni, nisu, ali evo najiskrenije, ja sam i vise nego zadovoljan ovom sezonom. Da ovi igraci i trener nose grb Barselone na dresu, bili bi najmanje 7-3. I svi bi ovde skakali od srece i pricali samo o pozitivnim stvarima. Gresim li?

• Like 3
  • Thanks 1

Огњен Добрић је по свим параметрима бољи кошаркаш од Дејана Давидовца. Лука Митровић индекс -2 који и не показује колико је очајан био, шта му је Ловерњ урадио. На све то срамно преварио тренера да затражи челенџ. Који пут му испада лопта из руке? 
Живим за дан кад ће наш клуб напустити Митровић и Давидовац. 

• Like 8

23 minutes ago, JPM said:

Kako ne mogu u istu recenicu?

Mitrovicu stavljaju muda na glavu u skoku.

Jebeni skorer Gedraitis ne moze SLOBODNO BACANJE da ubaci. Ima 50% bacanja, a krilo sa poenterskom reputacijom? Treba da ga bude sramota.

Vrlo jednostavno ne mogu. Koliko god Rokas zaslužuje kritike, on, Mitrović i Davidovac nisu iz iste priče. Koliko prekjuče Rokas je igrao 20+ minuta protiv Monaka, imao +17 (najviši +/- u ekipi), dao solidnih 8 poena dok je Davidovac dao ukupno 9 poena za celu sezonu, a poslednju trojku u EL je dao krajem marta i svaki minut na terenu Davidovca je posledica trulog kompromisa.

Edited by TB Told
  • Like 4
  • Thanks 1

1 minute ago, elmulinho said:

Ne kukam, govorim kako jeste. Ova ekipa mora da vodi 10 na kraju da bi pobedila, jer ako bude neizvesno, sudije ce svirati protiv nas. Stoji da mi pravimo greske, ali evo najiskrenije, meni je luzerski i klosarski da ja krivim trenera i igrace za poraze koje smo zbog sudija izgubili. Ja sada treba da razmisljam sta smo mogli bolje da uradimo, dok nama sudije gledaju na snimku 8 sekundi i preokrecu odluku? I ja da se razmisljam zasto smo neku akciju lose crtali? Igraci i trener daju sve od sebe, da su savrseni, nisu, ali evo najiskrenije, ja sam i vise nego zadovoljan ovom sezonom. Da ovi igraci i trener nose grb Barselone na dresu, bili bi najmanje 7-3. I svi bi ovde skakali od srece i pricali samo o pozitivnim stvarima. Gresim li?

Ima pozitivnih stvari, ali ako mi ne prebacimo onaj Duskov skor 17-17, dzabe sve. Da ne pricam u kojoj situaciji nas je preuzeo i kakav je roster bio. Uzmi u obzir da smo izgubili i 2 neizvesne zavrsnice protiv Dubaia i Splita, i 4 u Evroligi, a tek smo na polovini novembra. To svakako nije dobro. Zadovoljan jesam, ali ovo nije nista specijalno. Ako ti dobijs Fener i Monako u gostima, a gubis od Albe, Asvela i slicnih, nista posebno nisi napravio. Plus sto cekamo da kuci dobijemo neku jacu ekipu, Barselonu i Panatinaikos nismo, ali nekog moramo koji su bar u top 6 po kvalitetu ako hocemo nesto vise.

3 minutes ago, Boaće said:

Te kradje su ti medvedja usluga jer se samo na to fokurisamo, a ne gledamo da sredimo nase dvoriste. I pored tih kradji, mi smo protiv Barselone, Asvela i Panatinaikosa vodili na manje od minut do kraja, ali smo uspeli da sjebemo.

Kako to misliš uprkos krađama smo vodili u poslednjem minutu kada su se krađe protiv Barse i Asvela desile upravo u poslednjem minutu? 

Svakako vrh logika - vodili smo u zadnjem minutu i izgubili ---> sami smo krivi, bez obzira na to šta se zapravo desilo u tom zadnjem minutu. Kao što je Kodi pogrešio kod nas, tako je u sledećem napadu pogrešio i Maledon, samo što greška nije sankcionisana i ljudi su iz toga dali pobedonosni koš.

• Like 2

4 minutes ago, MGinobili20 said:

Огњен Добрић је по свим параметрима бољи кошаркаш од Дејана Давидовца. Лука Митровић индекс -2 који и не показује колико је очајан био, шта му је Ловерњ урадио. На све то срамно преварио тренера да затражи челенџ. Који пут му испада лопта из руке? 
Живим за дан кад ће наш клуб напустити Митровић и Давидовац. 

Ni Dobrića ne treba stavljati u istu kategoriju sa ovom dvojicom.

• Like 2

53 minutes ago, nunilo said:

Sasvim je logicno bilo da CMM proba da finisira jer je visoki ostao na njemu, nije uspeo, kosarkaski gledano to je sve ok.

Sada je uzorak veliki, grk jako tesko slozi petorku/akciju za kraj i po ko zna koji put gubimo neizvesne utakmice. Nisam ga kritikovao do sada ali vise nema dileme da je na njemu najveca odgovornost.

Problem je što ni inicijalna postavka napada, tj akcija nije igrana za Kenana. Znači, imaš igrača koji igra odlično 2 pol. i prethodno je pogodio klač trojku napad pre toga, zapravo momak je vezao čini mi se 3 trojke, i ti ga skloniš u stranu i pozivaš nešto drugo. Nema smisla, čak nije ni logično da nakon sviča Mekintajer igra 1v1 na postavljenu odbranu; prvo, jer će visoki da se povuče bar korak i po nazad da mu zatvori ulaz (koji mu je jača strana/rade i oni neku pripremu i skauting utakmice), drugo skupiće i odbrana u reketu, i treće ja bih živeo all day sa njegovom poludistancom u klaču. 

Totalno promašen napad, a na parketu ti ofanzivno najpotentniji igrač u petorci, plus je u zoni. 

Sferopulos prodao 1/1.

Na stranu to što ste po mom mišljenju ovo morali da dobijete manje više rutinski, na čist kvalitet koji je evidentno na vašoj strani. U Areni će biti 25 razlike. Ozbiljan kiks nakon pobede protiv mnogo jačeg Monaka, ali Zvezda je i dalje top 8 tim po svemu prikazanom.

• Like 6

2 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Što pre batalite računanje skora, koji bismo imali da nije bilo nekih sudijskih odluka, to će vam biti lakše. 

Ne znam da li vam pomaže da se nešto tešite, ali ništa se neće promeniti. 

Imamo 5-5. Not great, not terrible. Idemo dalje. 

Ne tesim se, ali ne gledam ovu ekipu kao 5-5 ekipu, sta god pisalo na tabeli. 

Poenta je, ne mogu da ih krivim sto ne pobedjuju 5 na 8. Mogu samo da budem ponosan na njih sto igraju kao ekipa koja bi pri postenom sudjenju bila 7-3. Idemo dalje, borimo se za nove pobede.