Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

407 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      324
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      165

Recommended Posts

CMM u Euroligi treba da igra oko 30 min a da se čovek maksimalno štedi u ABA ligi , koliko je to moguće.

U Euroligi sa njim na 30 min gde bi ostatak preuzeo Yago . 

Teodosic bi morao da igra minimalno ili da ne igra uopšte. On je trenutno više odmaže nego što koristi. Odbranu ne igra ,  nikad je nije ni igrao...čist minus igrač, gde ostatak igrača treba da upotrebi nadljudske sposobnosti da zakrpi krater. U napadu ne može ništa da pogodi, gde posle minut-dva na parketu,  kreće da se ispucava i gubi lopte, u nedostatku snage. 

Još kad Sveropulos upari njega i Yaga u isto vreme bude haos. Ono što je najgore , covek uzima minute i na dvojci kada igra sa Milerom ili Yagom u isto vreme...dakle na poziciji dva gde imamo Cannana i Nedovica koji mogu da podele meč po 20 minuta,  mi moramo da gledamo Teodosica na toj poziciji.

Čist višak u ovoj ekipi su Davidovac,  Teodosic i Mitrovic...kad kažem višak ne mislim na broj, nego na doprinos na terenu. Ono što je pozitivno to je da se povratkom Petruseva, drastično smanjila minutaza Davidovca i Mitrovica...ako dodje pojačanje na 5, bice potpuno istisnuti, ili korigovani na po 5-10 min u najboljem slučaju za njih..

• Like 5

3 hours ago, Volter said:

Ma ovo je samo par komentara i to korisnih, bolje i to nego da čitamo jedne iste komentare napisane na 100 različitih načina. :smiley53: Inače, Princeton je jedan od onih ljudi kome prvo lajkuješ komentar pa ga onda pročitaš.

Ja stvarno mislim da smo rekli sve sto smo imali ,iz svih uglova sagledali situaciju.Polako da se razilazimo...Bog nas gleda a djavo nam neda i klizavi tereni ABA lige.

51 minutes ago, Nini3112 said:

Da imamo BokiBoja ovde bi racunao pobedu ovako tesko,imaju krupne bekove uz Dzejmsa,bice bas tesko dobiti

Ovo šta sam ih ja pratio James je u popriličnom kanalu i generalno loše je počeo sezonu. Mene više plaši Diallo i možda Papagianis. Čak ni Okobo ne igra nešto po mom guštu. A tu je i Loyd koji može ući i u seriju pogodaka ali i promašaja. Mislim da nismo bez izgleda. Pobeda bi nam strašno puno značila za nastavak sezone. 

• Like 6

9 minutes ago, bodo said:

Ovo šta sam ih ja pratio James je u popriličnom kanalu i generalno loše je počeo sezonu. Mene više plaši Diallo i možda Papagianis. Čak ni Okobo ne igra nešto po mom guštu. A tu je i Loyd koji može ući i u seriju pogodaka ali i promašaja. Mislim da nismo bez izgleda. Pobeda bi nam strašno puno značila za nastavak sezone. 

Pobeda bi bukvalno bila pokazatelj 1/1 da smo plejof ekipa.

Bas bas puno ocekujem veceras od ove utakmice 🍀

• Like 13

Imamo kvalitet da i bez Bolomboja se nosimo sa jakim ekipama. Što smo i pokazali u prethodnim utakmicama. Večeras sve zavisi od stava sa kojim ćemo ući u meč. Ako uđemo sa stavom kao u Madridu nema šta onda da tražimo. U suprotnom imamo šanse. Verujem da ćemo se iz ovog duplog kola vratiti bar sa jednom pobedom. Što će biti dobar rezultat. Ali nije isključeno da dobijemo obe ako stav ekipe bude kao protiv Barselone i Fenera a ne kao u Madridu. 

Edited by Čočo
  • Like 2

2 minutes ago, Čočo said:

Imamo kvalitet da i bez Bolomboja se nosimo sa jakim ekipama. Što smo i pokazali u prethodnim utakmicama. Večeras sve zavisi od stava sa kojim ćemo ući u meč. Ako uđemo sa stavom kao u Madridu nema šta onda da tražimo. U suprotnom imamo šanse. Verujem da ćemo se iz ovog duplog kola vratiti bar sa jednom pobedom. Što će biti dobar rezultat. Ali nije isključeno da dobijemo obe ako stav ekipe bude kao protiv Barselone i Fenera a ne kao u Madridu. 

U odnosu na Madrid jači smo za Filipa a i neki igrači su u usponu forme a tu prvenstveno mislim na CMM. A i Plavšić pokazuje svojevrstan upgrade na svojoj poziciji samo da batali ono iskakanje na picku. Već protiv Mege branio je nešto i u dropu. I Filip ide na hedge ali to puno koordiniranije  izgleda u retreat-u. 

Najgora varijanta bi bila da odigramo na jednu loptu sa Monakom, izduvamo se, potrosimo, izgubimo, a onda protiv Asvela odigramo kao mrtvaci.

Zadovoljan sam sa 1-1 jer su oba gostovanja i duplo kolo.

Veceras nismo favoriti, pre svega su dosta jaci na centru od nas. Onaj Motiejunac me tu najvise nervira.

• Like 6

7 minutes ago, JPM said:

Najgora varijanta bi bila da odigramo na jednu loptu sa Monakom, izduvamo se, potrosimo, izgubimo, a onda protiv Asvela odigramo kao mrtvaci.

Zadovoljan sam sa 1-1 jer su oba gostovanja i duplo kolo.

Veceras nismo favoriti, pre svega su dosta jaci na centru od nas. Onaj Motiejiunac me tu najvise nervira.

I on je osetno lošiji nego što je bio sezonama unazad šta pak ne znaći da neće baš danas odigrati dobro. 

Edited by bodo
  • Like 1

9 minutes ago, Ikac said:

Večeras ako ne igra Jago, Sferopulos bi mogao da odmori Mitrovića i Davidovca pa da vidimo kako izgleda ekipa sa klasičnom rotacijom.

CMM-Nedović-Kalinić-Daum-Plavšić
Teo-Kenan-Dobrić-Giedraitis-Petrušev

Sasvim dovoljno da se ne komplikuje i ,, razvodnjava " igra. Ali to nećemo gledati. Nadam se ako je Jago van 12 za ovaj meč da će se Teo konačno mobilisati u službi ekipe. Jer pristup koji ima od ove sezone je totalno drugačiji nego li prošle. I tu ne mislim na statistiku već samo na pristup. Vreme je da se pojavi i odigra onako kako zna. 

• Like 2

Monako veceras, kao i uvek nadam se pozitivnom ishodu...jedno od EL gostovanja gde jos uvek nemamo pobedu...

Dzejms za sada igra u leru, tek sam nedavno saznao da je imao operaciju ledja tokom leta tako da i on dozira...Okobo igra svoju standardnu igru...njih dvojicu je jako tesko iskontrolisati, oni ce uzeti svoju porciju suteva, a nase je da se nadamo da nece imati dobar procenat...Lojd je za njih jako bitan igrac ali i on je na toplo-hladno modu...timski su druga najlosija trojkaska ekipa ove sezone i po procentu i po ubacenim trojkama...Monako je jako nepredvidiv, mislim da ni Obradovic ne zna sta da ocekuje od njih...

prognoza je nemoguca ovde, ali bih jako voleo da uradimo sta je do nas pa sta bude...

Kodi ili Kenan uvek u petorci zbog kolikog tolikog defanzivnog balansa...na tri Kalinic i Rokas bez petorki sa 3 beka...to su neke dve stvari koje bih ja voleo da vidim na dansnjoj utakmici...

6 minutes ago, Čočo said:

Sasvim dovoljno da se ne komplikuje i ,, razvodnjava " igra. Ali to nećemo gledati. Nadam se ako je Jago van 12 za ovaj meč da će se Teo konačno mobilisati u službi ekipe. Jer pristup koji ima od ove sezone je totalno drugačiji nego li prošle. I tu ne mislim na statistiku već samo na pristup. Vreme je da se pojavi i odigra onako kako zna. 

I Teo i Jago su defanzivno liabilities ali Teo osim godina barem ima frame da odigra koliko toliko korektno obranu. Oboje izuzetno loše šutiraju iz daljine ove sezone ali Teo ima dva puta bolji asist:turnover omjer. Ako još ima dovoljno želje i motiva u njemu uvek bi mi igrao pre Jaga u EL. 

• Like 1

12 minutes ago, Čočo said:

Vreme je da se ja probudim taman za reprizu. Raspalim rostilj, pljusnem cevape na resetku, slusam kako se od muke skupljaju, uz predivne zvuke: tsss, tsss, taman za zalogaj, a ne da citam na rifresu lajv topik koji kaze: Jebi ga, opet smo pukli za taj jebani kos razlike!

• Love 1
  • Ha-ha 1

Jago ima malo smisla ako mu ne daš 25+ minuta i slobodu da divlja. Već se pisalo o tome. Ova uloga drugog ili trećeg pleja, ili da prenese loptu Teu, nema smisla. Nije Janis našao ulogu ni njemu ni Rokasu, a o Dobriću i Mitroviću da ne govorim. S tim što je jedino Rokas prilagodljiv, iako nije igrač koji treba da igra ovo što mu je Janis namenio, dok su ostali očekivano u kanalu... 

• Like 1

Od znacaja je sto ne igra Zaite, to im je najbolji skakac. Kalatesa nije vredno pominjati jer nije ni zaigrao (a imaju 3 top beka svejedno i bez njega) ali je Zaite igrao do prethodnog kola. Papajanis je ok ali nista posebno kao ni Motijeunas.

Mislim da Petrusev i Plavsic (Mitrovic) nece imati vecih problema u skoku a tipujem i da ce dati vise poena od njihove centarske linije i imati nista manje skokova. Mene jedino kopka Korkmaz koji je izasao iz povrede i sace da igra, prosto moze da iskoci iz nekog 5. plana a nisi ni imao prilike da ga iskautiras nesto.

Utakmica ce nam po meni najvise zavisiti od toga kako budu odigrali Kodi, Kenan, Nedovic i Kalinic. Ako su bar 3 od 4 njih na nivou imamo dosta dobre sanse da dobijemo mec. Treba imati i u vidu da ce Kalinu najverovatnije cuvati Dialo koji je odlican defanzivac. Znacilo bi i da Majk Dzejms bas ovaj mec ne odigra najbolji mec ove sezone, a nije najsjajnije usao u sezonu s obzirom na standarde koje je postavio ranije. Lojd/Okobo dovoljno jedan od njih da odigra malo slabiji mec i to ce nam dodatno povecati sanse. Monako nije neka suterska ekipa, cak sta vise jedna su od najlosijih sa 30% prosecno (sto ne znaci da nisu sposobni da ubace 40+%) tako da ako mi budemo na nasem proseku od 40% ove sezone mislim da itekako mozemo da pobedimo. Ocekujem najvecu minutazu Petruseva do sada, egal mec do samog kraja i da ce detalji presuditi i naravno nadam se pobedi.

• Like 3