Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Činjenica je da je Evroligina ponuda klubovima koje nemaju licencu (uključujući KKCZ i KKP) sramna i mafijaška, međutim sami ništa nećemo uraditi. Treba se udružiti sa ostalim klubovima koji su dobili istu ponudu i zajednički ispegovarati bolje uslove jer osim ovih klubova nema još mnogo onih u Evropi koji bi bili u mogućnosti da uopšte plate takvu ulaznicu. 

Što se ekipe tiče, očigledan je pad motivacije i napor protiv Igokee je bio taman toliki da se to dobije uz skromnu igru i zalaganje. Verujem da će se igrači naoštriti kad dođu atraktivniji rivali i oni koji zapravo mogu i da nas izbace iz PO. Kalinić je najbolji lakmus papir za našu energiju, kad on igra na bazi kurca tako igra i cela ekipa, ali verujem da će zapeti i dati energetski ton ekipi već protiv Budućnosti u polufinalu i da ćemo te utakmice igrati sa evroligaškim nivoom motivacije i energije.

Yago igra očajnu sezonu ali ako Codi ne može da igra svakako bi bolje bilo dati njemu veću slobodu nego bilo šta pokušavati sa Valjevskim veteranom. Čak mi Yago i deluje kao igrač koji bolje igra kad ima više minuta i slobode, koliko god da iste nije zaslužio partijama ove sezone.

• Like 8
Posted (edited)

Ma suludo je na toliko nivoa diskutovati oko FIBA LS i Evrolige, sto se tice posete, inteziteta utakmica, sponzora i mnogih drugih stvari.

Ovo gledam samo kao na cenkanje sa Evroligom i da se tvrdi pazar.

Sve drugo je odvaljivanje od basket realnosti i neko bi trebao da sapne Drceli da to sto oni "navodno" hoce, je put ka Zmagovoj Zvezdi iz 2003, ali doslovce.

Edited by Ljubitelj baklave
Posted

Gore od igranja FIBA LS bi bilo samo to da Partizan i Zvezda nemaju jedinstven stav povodom toga. Ako je doslo vreme da se zavrce slavina, onda ide downgrade za oba tima i daj da se makljamo dalje pa makar to bila i FIBA LS. Ako jos nije presusilo nema razloga da se napusta EL i da se pokusa da neki nas klub napravi iskorak u tome, ako ne i oba. 

Neminovno je da se desavaju promene - ili ce EL morati da popusti malo, ili ce se zatvoriti sa onima koji placaju. Onaj Finansijski fer-plej, koliko god komplikovan, ima nekog smisla za izjednacavanje, ali i dalje ce biti prevelike razlike izmedju donjeg doma i gornjeg doma po budzetima. Realno, nije mnogo bolje ni u NBA, nisu svi oni isti. Ali tamo izmedju najmanjeg i najveceg budzeta razlika je oko +70%. A u EL ce biti +150% (2.5 puta veci budzet ce imati top timovi od onog ko zadovoljava kriterijum minimalnog budzeta odnosnot 8mil prema 20mil+).

• Like 1
Posted

Da bi Zvezda i Partizan nastupali zajedno u zajedničkom interesu ta dva kluba, najpre treba da se dogovore šta je interes, šta ti klubovi u perspektivi žele da postignu i kako se na te ciljeve odražava harač koji je Evroliga postavila.

Ja do sada nisam video da klubovi strateški nešto rade u cilju održivog razvoja i stabilnosti. Jedino što vidim je bahato sipanje novca u cilju hleba i igara, i to je sve.

Dakle, treba trezveno, otvorenog srca, ući u pregovore, pokazati šta se traži a šta nudi u cilju napretka klubova. Ako je cilj samo učestvovati zarad zabavljanja mase dok veliki vođa na miru uništava državu i rasprodaje sva bogatstva zemlje Srbije, onda uopšte ne treba pregovarati ni oko čega. Onda samo treba uplatiti tih 2x5 miilona i mirni smo.

• Like 1
Posted

Nema veze da li neko veruje ili ne. Uvek treba biti principijelan i pragmatičan. Englezi su oduvek bili takvi, sebi najbolji ostalima najgori. Čim su videli gde ide EU, izašli su iz nje. Dakle, stav mora da se prati i koriguje u zavisnosti od okolnosti. NIkad ne postoji samo jedna, u zvezde satkana, opcija koje se moramo kao blesavi striktno držati.

Hajde da vidimo šta se nudi.

Posted

Ja koliko sam procitao tekst Lazarevica na Telegrafu nista konkretno nije receno. Tako nesto sam i ja mogao da napisem "klub je raspolozen da saslusa FIBA i LS". Pa naravno da je raspolozen, verujem da svi klubovi u Evropi zele da cuju sta se sve nudi i sta im je najbolje. Ne ocekujem neke hrabre poteze od naseg kluba, jer niti imamo takve ljude u klubu, niti su oni sposobni, pametni, racionalni i razmisljaju na duze staze. Na sve to, finansije nam zavise upravo od ucesca u EL i bilo kakve akrobacije mogu "skupo" da nas kostaju u smislu sponzora. Mozda i zavrsimo u LS, ali bi to onda znacilo da mali Mujo trci kud i svi Turci, u prevodu ako vidimo da ce i ostali klubovi da promene takmicenje onda cemo i mi.

• Like 4
Posted
1 hour ago, JPM said:

Ako je cilj samo učestvovati zarad zabavljanja mase dok veliki vođa na miru uništava državu i rasprodaje sva bogatstva zemlje Srbije, onda uopšte ne treba pregovarati ni oko čega. Onda samo treba uplatiti tih 2x5 miilona i mirni smo.

100% sam siguran da je ovima na vlasti ovo najveći cilj, uz pranje para naravno. Politički interes imaju, inače ne bi davali pare u nešto neprofitabilno. Za njih sigurno nije, dok za državu jeste... sve dok je tako uopšte ne sumnjam u naše igranje u EL... 

• Like 2
Posted
1 hour ago, СтелаРоса said:

Ja koliko sam procitao tekst Lazarevica na Telegrafu nista konkretno nije receno. Tako nesto sam i ja mogao da napisem "klub je raspolozen da saslusa FIBA i LS". Pa naravno da je raspolozen, verujem da svi klubovi u Evropi zele da cuju sta se sve nudi i sta im je najbolje. Ne ocekujem neke hrabre poteze od naseg kluba, jer niti imamo takve ljude u klubu, niti su oni sposobni, pametni, racionalni i razmisljaju na duze staze. Na sve to, finansije nam zavise upravo od ucesca u EL i bilo kakve akrobacije mogu "skupo" da nas kostaju u smislu sponzora. Mozda i zavrsimo u LS, ali bi to onda znacilo da mali Mujo trci kud i svi Turci, u prevodu ako vidimo da ce i ostali klubovi da promene takmicenje onda cemo i mi.

Lazarevic je prepisao od lika sa Twittera, koji je to prvi objavio da su nam iz kluba u Atini na nekim kao pregovorima.

• Like 1
Posted

Čemu ovo? Glupe izjave, valjda se neka deca pale na to. Da ga je Partizan prvi hteo, ili da je Kenan došao u Partizan, isto bi pričao za nas.

Na terenu, svaka čast, izgini do poslednje kapi znoja, ali van terena samo respekt za protivnike.

• Like 7
Posted
8 minutes ago, JPM said:

Čemu ovo? Glupe izjave, valjda se neka deca pale na to. Da ga je Partizan prvi hteo, ili da je Kenan došao u Partizan, isto bi pričao za nas.

Na terenu, svaka čast, izgini do poslednje kapi znoja, ali van terena samo respekt za protivnike.

Sto je glupa izjava? Da je igrao za Partizan, verovatno bi ovo izjavio za nase navijace. Ima razlicitih igraca, ali ja verujem da Braun ne bi igrao za Partizan, jer je takva glava. I ako pogledas ovaj intervju, prilicno je iskren.

• Ha-ha 3
Posted
2 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Sto je glupa izjava? Da je igrao za Partizan, verovatno bi ovo izjavio za nase navijace. Ima razlicitih igraca, ali ja verujem da Braun ne bi igrao za Partizan, jer je takva glava. I ako pogledas ovaj intervju, prilicno je iskren.

Glupa je jer je jeftino šlihtanje navijačima Zvezde. Pre dolaska u Zvezdu to nikad ne bi izjavio. A glupa je i iz razloga šta nisam baš primetio da ga naši preterano vole, već je dosta kritika popio do sad. Poštovanje i naklonost svom trenutnom klubu se mogu pokazati malo umerenijim izjavama i borbom na parketu.

Ne volim takve izjave, prosto eto nije moj fah. Ja sam pre za to da je teren merilo svega, pa nek tu emociju ispolji tamo, a ne u nekim podkastima. Uz to, stvara hejt prema sebi od nemalog broja prilično poremećenih likova koji bi mogli da ga sretnu na ulici. Evo jedan od njih se pobio ispred noćnog kluba sa svojim takoreći idolima, šta bi tek da naiđe na Zvezdinog igrača.

Posted
3 minutes ago, JPM said:

Glupa je jer je jeftino šlihtanje navijačima Zvezde. Pre dolaska u Zvezdu to nikad ne bi izjavio. A glupa je i iz razloga šta nisam baš primetio da ga naši preterano vole, već je dosta kritika popio do sad. Poštovanje i naklonost svom trenutnom klubu se mogu pokazati malo umerenijim izjavama i borbom na parketu.

Ne volim takve izjave, prosto eto nije moj fah. Ja sam pre za to da je teren merilo svega, pa nek tu emociju ispolji tamo, a ne u nekim podkastima. Uz to, stvara hejt prema sebi od nemalog broja prilično poremećenih likova koji bi mogli da ga sretnu na ulici. Evo jedan od njih se pobio ispred noćnog kluba sa svojim takoreći idolima, šta bi tek da naiđe na Zvezdinog igrača.

Opet rekoh, prvo pogledaj snimak, pa onda slobodno isto napisi. Ima razloga zasto je to izjavio.

Posted
2 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Opet rekoh, prvo pogledaj snimak, pa onda slobodno isto napisi. Ima razloga zasto je to izjavio.

Znam zašto je to izjavio. Napisao kolega iznad. Odgledaću, ali kaže, iz principa takve izjave ja ne bih davao. Isto mislim i za njihove igrače, tipa Karlik Džouns kad izjavi da nas mrzi. Došao bi kao bela lala da mu ponudimo veće pare. Smešno mi je to, oni su profesionalci valjda.

Posted

Mafijasima iz Evrolige ne treba popustati i bezobrazniji od bezobrazno samih para je sam nacin na koji se ophode prema Zvezdi i Partizanu. Klubovi koji mozda nisu krem de la krem takmicenja (cekaj, biti u najboljih 8, 9, 10 na kontinentu, sta je ako nije to?) ali istorija, tradicija oba kluba, kosarkaski renome nase zemlje, pa i sam marketing i poseta na utakmicama, zasluzuju u startu mnogo bolji status nego neki instant i bezvezni klubovi koji imaju istu pregovaracku poziciju kao mi. E, ako neko kaze - a gde su tu pare? - onda smo barem nacisto s prioritetima. Evidentno da je takmicenje u krizi, da nema jasne dugorocne vizije, da se mnogo gresi u koracima i zapada u dekadenciju, te da je prvenstveni cilj da bord zgrne sto vise para. Za sta se igra? Za limeni (da se ne uvrede svi limari ovog sveta) pehar, za sramno nizak (postenije bi bilo i da ne postoji) nagradni fond? Kosarka je neprofitablino takmicenje za sve sem za vrhusku EL. Pet miliona? Nek im plati njihov tata. Evroliga nema nikakvu perspektivu i nista nije ucinila za evropsku kosarku osim sto je udara maljem u glavu. Ja bih rado gledao Zvezdu i Partizan u FIBA LS, zajedno sa jos par klubova, nije da tu nema kvaliteta. Imali bismo budzet i tim srazmeran takmicenju, sigurno ne bismo propali, plasirali bismo i neke mlade igrace. A ovi iz EL, toliko se ogradjuju od ostalih, da od zida koji dizu niko nece moci ni da ih vidi. Nosevi su im toliko visoko da ni Turkish Airlines ne moze da dopre dotle. 

• Like 8
Posted
1 minute ago, božija noga said:

Sad mi je prošlo kroz glavu. Random thought. Ako mi se odlučimo za LŠ a oni ostanu u tom takmičenju, opet bismo možda gledali Zvezda - Galatasaraj. 🥶🥶🏀🏀

Opaaa opet gusle i svinjski papci....

Pakuj!!!

• Love 1
Posted

Biće mi zanimljivo svako takmičenje u kom igramo Partizan i mi, uz preduslov da smo sličnog kvaliteta. 

Verujem da se ova dva kluba neće razdvajati u stavovima (ili EL ili FIBA), makar još neki mesec (za posle ne znam), što je dovoljno dugo za sledeću sezonu.

A za dalju budućnost - ko to zna, nadam se da će jesen da bude politički interesantna...

• Like 1
Posted

Ovo za LŠ običan spin nekog tamo novinarčića. Napisao tekst u kome ništa rečeno nije ali eto izazove pometnju i bude čitan 

• Like 1
Posted
8 hours ago, pavlaka said:

Kako sam se sinoc iznervirao oko fiba ls.

Pa ja prvi to sranje ne bih gledao..

Tada moze i antipaticni kumasin da ostane.  

Moj dobri kolega, ovo je nasa zalosna realnost. Kad je nasoj guzici dobro tu smo, cim nije odma nebi gledao, zaboravlja se i klub i tradicija, ako je utakmica i u toj evroligi od znacaja idemo jako bre,pratimo, pucaju dtustvene mreze, ako nije ista situacija, to sranje nema potrebe da se gleda... Ovo je jako zalosno, i onda sa ovakvim razmisljanjem dajemo sebi za pravo da komentarisemo uspjehe neuspjehe... Prvo treba sebe dobro da proispitamo,pa onda komentarisati i osudjivati druge.

• Like 1
Posted (edited)

Pa nije samo nasa, to je realnost vecine klubova na svetu. Imamo neko jezgro oko par hiljada koje bi gledalo klub nezavisno od snage ekipe i takmicenja, sve drugo su deluzije. 
Ono sto nas izdvaja iz mase evropskih kosarkaskih klubova je mogucnost da se napravi odlicna atmosfera u trenutku kada je klub kompetentan u najjacem takmicenju. I to je nesto. Nije ni izbliza specijalno kako volimo da predstavimo, ali je nesto.

To da smo verni navijaci od toga nema nista. Zvezdini navijaci su navijaci rezultata, kao i navijaci Partizana. 

Edited by bosMan_jr
  • Like 1
Posted
3 hours ago, Prijatelj Mitar said:

Mafijasima iz Evrolige ne treba popustati i bezobrazniji od bezobrazno samih para je sam nacin na koji se ophode prema Zvezdi i Partizanu. Klubovi koji mozda nisu krem de la krem takmicenja (cekaj, biti u najboljih 8, 9, 10 na kontinentu, sta je ako nije to?) ali istorija, tradicija oba kluba, kosarkaski renome nase zemlje, pa i sam marketing i poseta na utakmicama, zasluzuju u startu mnogo bolji status nego neki instant i bezvezni klubovi koji imaju istu pregovaracku poziciju kao mi. E, ako neko kaze - a gde su tu pare? - onda smo barem nacisto s prioritetima. Evidentno da je takmicenje u krizi, da nema jasne dugorocne vizije, da se mnogo gresi u koracima i zapada u dekadenciju, te da je prvenstveni cilj da bord zgrne sto vise para. Za sta se igra? Za limeni (da se ne uvrede svi limari ovog sveta) pehar, za sramno nizak (postenije bi bilo i da ne postoji) nagradni fond? Kosarka je neprofitablino takmicenje za sve sem za vrhusku EL. Pet miliona? Nek im plati njihov tata. Evroliga nema nikakvu perspektivu i nista nije ucinila za evropsku kosarku osim sto je udara maljem u glavu. Ja bih rado gledao Zvezdu i Partizan u FIBA LS, zajedno sa jos par klubova, nije da tu nema kvaliteta. Imali bismo budzet i tim srazmeran takmicenju, sigurno ne bismo propali, plasirali bismo i neke mlade igrace. A ovi iz EL, toliko se ogradjuju od ostalih, da od zida koji dizu niko nece moci ni da ih vidi. Nosevi su im toliko visoko da ni Turkish Airlines ne moze da dopre dotle. 

Još jedna od poruka po principu "mi smo najjači" bez ikakvog uporišta u realnosti.

Zvezda i Partizan dokazano nemaju navijače koji će u značajnom broju pratiti svako takmičenje. Dokazano je i da van Evrolige ne mogu da iole stabilno fukcionišu, jer koliko god da se smanje troškovi, višestruko se smanje prihodi. Zato Evroliga može da traži pare od Zvezde i Partizana, jer bez obzira na sve priče o tradiciji, marketingu i poseti na utakmicama, u praksi je dokazano da to ne postoji nezavisno od takmičenja koje se igra.

6 hours ago, NMX said:

Ok, odemo u LŠ, ne plaćamo 3m krimi ekipi Evrolige a istovrmeeno nemamo 10k+ prodatih sezonskih i 17 rasprodatih Arena. Istovremeno prestajemo da budemo magnet za ono malo igrača koji hoće da dođu kod nas. Istovremeno (još bitnije) nas zaobilazi svaki domaći prospekt ili domaći formiran igrač jer LŠ nije nikakav izlog za njega. 

Sasvim lepo opisano, pri čemu smo ovo već videli i kod nas i kod Partizana u ne tako dalekoj prošlosti.

Kakvo god da je Evroliga takmičenje FIBA LŠ je amatersko takmičenje, u kojem je šampion odigrao ukupno 16 utakmica, od toga 7 na domaćem terenu. Jedine ekipe kojima odgovara ovakvo takmičenje su španske ekipe, kojima je primarno domaće prvenstvo. 

Koliko takmičenje privlači pažnju najbolje neka posluži podatak da je meč druge faze između kasnijih finalista posmatralo u Istanbulu 1206 gledalaca, a da je kod svakog španskog tima prosečna poseta u ACB ligi veća od najveće posete u FIBA LŠ.