Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
36 minutes ago, Guru said:

Dobrić je otprilike 13. igrač u rosteru kada su svi zdravi i spremni, tako da to koliko će sezona biti uspešna vrlo malo zavisi od njega i njegovog učinka. Bavite se nebitnim stvarima i uvek su vam jedni te isti igrači na tapetu... Dosadno. 

Ako je tačno da mu je plata tolika - kolika je, mi smo prebogati šeici koji toliko mogu da plate 13-og igrača. Pritom, čisto sumnjam da je doveden da bude van 12. 

• Like 1
Posted (edited)

Možda je on 12. ili 13. igrač u rotaciji, ali s obzirom da su uvijek 2-3 igrača zbog povreda van protokola taj 12. ili 13.igrač bude deveti ili deseti.

Pa smo tako imali situaciju da taj 13.igrač u rotaciji protiv Reala, Efesa Pao i Bajerna, kad je najbitnije faktički, odigra zbirno oko 45 minuta, i za to vrijeme postigne 0 poena.

U pravu je Mile. Da ga nije Radonja isforsirao gulio bi Belgiju ili Poljsku ligu. Ne samo on, nego i Davidovac, Mitrović...

Iskreno se nadam da ćemo se napokon ratosiljati domaće osnove koja apsolutno nema kvalitet za Zvezdu i evroligu, i koja je tu isključivo zbog pasoša.

Edited by Dzo23
Posted

Upravo je to poenta. Da li mi treba toliko da placamo 13. igraca rotacije, ili je mogla da se podeblja ponuda za nekog boljeg trećeg igrača rotacije, recimo. Za nekog startera.

Ne mogu da se složim da su Dobrić, Davidovac i Mitrović isto. Dobrić je košarkaški ubedljivo najslabiji tu. Sveo se na streky shootera a u zadnje vreme nije ni to, nego je čista tragedija.

Davidovac i Mitrović su daleko inteligentniji košarkaši, a svaki iz svog razloga nisu postigli daleko više u karijeri.

• Like 2
Posted

Ko po meni treba sve da ide:

Antipaticni kumasin- i da pristane da igra za 50k ne bih ga zadrzavao

Teodosic- hvala Teo sto si ipak dosao u Zvezdu i pomogao da se osvoji Aba liga prosle god. I da budes jednog dana trener nase Zvezde

Yago- 2x veca plata od prosle sezone i 2x losija sezona

Daum- dobar ek igrac i nista vise od toga

Lazic- hvala kapitene za sve al vreme je za penziju

Brown- nije za nas

Gedraitis- mnogo losa sezona i jedini litvanac koji masi otvorene suteve

Dobric- uzasna sezona

Kenan- jezivo me nervirao sa onim glupim faullvima i za taj novac moze da se dovede mnogo bolji bek suter

To bi bilo uglavnom

Ostaviti:

Bolomboja

Kalinica

Petruseva

Mitrovica 3 opcija

Davidovca 3 opcija

CMM

Dovesti

1 CMM 1

2 2 Djurisic 

Kalina 3 3

Petrusev 4 Dobric

Bolomboj 5 Mitrovic

• Like 3
Posted

Dobrić je bio MVP finala ABA lige 2022. kada smo dobili Partizan, a sezonu ranije je u finalu protiv Budućnosti imao 18 ppg (MVP bio Noko). Takođe je bio MVP Kupa 2023. U reprezentaciji na FIBA WC igrao 20 mpg, a na OI 22 mpg - srebro i bronza. Znači igrač koji je i u Zvezdi i u reprezentaciji imao važnu ulogu u osvajanju trofeja/medalja, pritom oriđinal ganci koji je prošao naše mlađe kategorije i krajnje pošten igrač po pitanju odnosa prema klubu, obavezama i igri. U ovoj sezoni je u EL samo Lazić prosečno imao manje minuta od njega, po šutevima iz igre je bio na deobi 12. mesta sa Braunom... Na dve pozicije na kojima on igra po dva igrača koji su jasno ispred njega - Kenan i Nedović na 2 i Kalinić i Rokas na 3.

Sve u svemu, potpuno nepotreban hejt prema igraču koji to realno uopšte nije zaslužio i koji ove sezone ima vrlo skromnu ulogu. 

• Like 40
Posted

Juce smo bili bez povredjenog Davidovca i prehladjenog Brauna. Nebitna, poluprijateljska utakmica, Daumu je potrebno da igra i da uhvati ritam posle povrede, no svejedno je dobio simbolicnih 6 minuta. Slicno kao na pocetku sezone kad bi poceo utakmicu, odigrao 5-6 minuta i vise se ne bi vracao na parket.

Igrac sa daleko najgorim tretmanom od strane Sfera. Uprkos tome, neki dan je izjavio da ce biti presrecan ako odlucimo da ga zadrzimo i za sledecu sezonu :classic_biggrin:

• Like 1
Posted
26 minutes ago, fradler said:

Uprkos tome, neki dan je izjavio da ce biti presrecan ako odlucimo da ga zadrzimo i za sledecu sezonu :classic_biggrin:

Pos'o je dobar a para laka

Naravno da je to izjavio, posle ovakve sezone može eventualno da juri neku FIBA LŠ a za ostatak para da tuži naš medicinski voodoo tim. 

Uz Dedu, jedini od visokih koji može da pogodi za 3. Filipov šut se, ne znam kako, pokvario. Na putu je ka Mitru što se izbačaja tiče. Bolomboj koji ume da pripali za 3 je zbog koncepcije igre skoro isključivo ispod koša tako da je nama spejsing eventualno donosio Daum i ni ja baš ne kapiram što nije mogao da igra juče, plus bi ga čuvao Stivens koji Nebojšu Čovića ne bi mogao da sačuva sutra da se teča skine u dres. Jedino ako je ta povreda i dalje prisutna u nekoj meri.

Posted
1 hour ago, Dzo23 said:

Možda je on 12. ili 13. igrač u rotaciji, ali s obzirom da su uvijek 2-3 igrača zbog povreda van protokola taj 12. ili 13.igrač bude deveti ili deseti.

Pa smo tako imali situaciju da taj 13.igrač u rotaciji protiv Reala, Efesa Pao i Bajerna, kad je najbitnije faktički, odigra zbirno oko 45 minuta, i za to vrijeme postigne 0 poena.

U pravu je Mile. Da ga nije Radonja isforsirao gulio bi Belgiju ili Poljsku ligu. Ne samo on, nego i Davidovac, Mitrović...

Iskreno se nadam da ćemo se napokon ratosiljati domaće osnove koja apsolutno nema kvalitet za Zvezdu i evroligu, i koja je tu isključivo zbog pasoša.

Ja se iskreno nadam da nećemo, nego da ćemo je blago optimizovati, jer kao što me nerviraju čuvari vatre, nerviraju me i DAJ 12 STRANACA likovi.

ne želim da gledam 12 stranaca u Zvezdi, kao ni 95% navijača, tako da dzaba drobite o tome svakog leta.

Lepo vam Guru piše ali ne vredi.

Kakav bi to sastav trebalo da bude da nadoknadi 2x2 meseca povredu startnog centra i tužnu sezonu prvog i drugog beka (kao i osrednju prvog i tužnu drugog pleja)?

jedino da na mestima trećih opcija imamo Monekea i Maledona

• Like 2
Posted
2 hours ago, Dzo23 said:

Radonja ga je te prve sezone toliko isforsirao da je Dobrić odigrao 13 utakmica u EL sa prosekom oko 5min. 

A prethodnu sezonu (15/16) je pokidao u FMP-u, imao preko 30 dvocifrenih utakmica.

Onda je Radonja otišao, tim je remontovan, a Ognjen dobio značajniju ulogu kod Alimpijevića.

Bilo nekad...

Btw, slažem se da je ove sezone bio nepotreban, pogotovo jer se nije uklapao u planove trenera, ali označavati kao nekog krivca čoveka koji je van 12 kad su svi zdravi je skroz bzv.

• Like 2
Posted

Ako pričamo o željama, ja bih ostavio samo Bolomboja, Petruševa, Kodija i Kalinića. Bojim se da je realnost znatno drugačija. Tu mislim na stanje sa ugovorima, finansijsku moć, koliko je KKCZ atraktivna destinacija za vrhunske EL igrače, koliko vrhunskih igrača uopšte ima u EL itd. Nisam zato da se otpusti Jago, a dovede recimo MVP australijske lige. I to je poenta mog prethodnog posta. Nadam se da će Sferopulos imati odrešene ruke i punu podršku uprave. Siguran sam da on zna bolje od nas ovde šta nedostaje ovom timu.

Posted

Imamo mnogo vecih problema od 12-13. igraca u rotaciji. Prvi plej nekonstantan, prva dva beka i glavna napadaca takodje  plus defanzivno busna, prvu cetvorku ni nemamo nego svi krpe po malo, a Filip neretko ima momente kada nije fokusiran i kada trpi odbrana zbog njega. 

A tek ove price o plati su nebitne, kao da klub sam prihoduje novac pa moramo domacinski da radimo i pazimo na svaki dinar. Da smo umesto 700k za Dobrica dali 300k za nekog manje poznatog igraca, ne bi nam ostalo 400k viska, ne znam kako ljudi to ne kapiraju.

• Like 3
Posted

Budzet nije neogranicena kasica prasica, vec ima limit u koji moraju da se svedu plate celog rostera, plus, ne zaboravimo i igrace koji nisu vise kod nas, ali su na nasem platnom spisku, barem delom.

Kuzmic, Simonovic, Plavsic, Ilic, Lazarevic i verovatno sam nekog i zaboravio, odvlace oko milion, ako ne i vise. E sad delom to bude pokriveno platama u novim klubovima, ali barem pola ostane nama.

Mi prosto nemamo taj luksuz da 12, 13, 14, 15 igrace placamo preko 500k.

Mislim, mozemo da ih platimo, ali to znaci da ce nam nosioci biti manje placeni, pa samim tim i limitiraniji igraci.

Roster nam je sklepan, igraci su nabacani i ne nadopunjuju jedni druge.

Malo nas i sreca gleda ove godine pa ugovori isticu nekolicini igraca, sto nam daje prostora da malo uravnotezimo roster. E sad da li cemo imati pameti za tako sta ili ne, drugo je pitanje.

Posted

Ove godine se pkanira porast prihoda od prodaje karata za 3 miliona. Ugovor istice Teu, po nekim upisima ranije ove godine 750k, Nedovicu 1,1 milion i Mitrovicu 600k. Daumu , ne znam koliki je ugovor i Braunu 180k. Verujem da se tu dobija jos neka 3 miliona. Znaci pretpostavka je da cemo imati 6 miliona  za popunu rostera. Plus Petrusev pozajmica i ugovor, bar 1,5 miliona. Ukupno 7.5

1. Kodi, Jago

2. Kenan,

2/3. Dobric, Lazic

3. Kalina, Gidra

4. Deda

5. Bolomboj.

Po ovom nama treba 6 igraca za 7.5 miliona Sasvim dovoljno novca za fine ulove, ali pod uslovom da se pravi tim, a ne da se ide na udomljavanje igraca.

Posted (edited)
2 hours ago, kokodakalo said:

Budzet nije neogranicena kasica prasica, vec ima limit u koji moraju da se svedu plate celog rostera, plus, ne zaboravimo i igrace koji nisu vise kod nas, ali su na nasem platnom spisku, barem delom.

Kuzmic, Simonovic, Plavsic, Ilic, Lazarevic i verovatno sam nekog i zaboravio, odvlace oko milion, ako ne i vise. E sad delom to bude pokriveno platama u novim klubovima, ali barem pola ostane nama.

Mi prosto nemamo taj luksuz da 12, 13, 14, 15 igrace placamo preko 500k.

Mislim, mozemo da ih platimo, ali to znaci da ce nam nosioci biti manje placeni, pa samim tim i limitiraniji igraci.

Roster nam je sklepan, igraci su nabacani i ne nadopunjuju jedni druge.

Malo nas i sreca gleda ove godine pa ugovori isticu nekolicini igraca, sto nam daje prostora da malo uravnotezimo roster. E sad da li cemo imati pameti za tako sta ili ne, drugo je pitanje.

Postoji i jedna mnogo bitna stvar a to je da je EL uvela neku vrstu seleri kepa. Pa onda porez na luksuz ali ja sve te zavrzlame ne umem da raščivijam. Nije mi jasno. Tako da će morati da se vodi računa i o tome ko su nosioci igre (ta dvojica koliko videh)  a utiču na izdvajanje za plate igrača. Ko zna bolje ovo što je EL smislila može da objasni.

https://www.euroleaguebasketball.net/sr/news/euroleague-introduces-ground-breaking-financial-fair-play-regulations/

Edited by božija noga