Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

480 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      114
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      116
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      365
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      91
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      12
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      191

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, srlepajce said:

Vec sam pisao i to malo deluje cudno ali Nedovic je najbolje partije pruzao kod Duska

Povreda Vildoze i njegova uloga one tri nedelje su nesto najlepse sto je odigrao.

E tada smo igrali najlepsu mogucu kosarku

Sa Realom u Pioniru smo se držali do polovine Q3. Sa dva igrača. Bukvalno samo Filip i Nedović. I rosterom sa Raduljicom, Kuzmićem, Daliborom Ilićem i Stefanom Lazarevićem. 

Nedović je tada plesao verovatno kao nikada pre. 

Iz ove perspektive deluje da smo taj roster imali pre 17 godina a ne pre dve.

• Like 3
Posted
10 minutes ago, СтелаРоса said:

To bese sada vec pre tri godine. Nedovic je od tada imao jos jedno deset povreda, usao u veteranske godine i prosto ne moze vise da bude na tom nivou. Znam da je popularno reci kako Zvezdina deca dodju ovde po poslednji ugovor, ali on je dosao kod nas u sasvim dobrom trenutku i nakon dobre sezone u Pao, samo sto je i tada bilo jasno da je potpis od tri godine ludost s obzirom na njegovu istoriju povreda. Mislim da to sto on iz sezone u sezonu izgleda sve losije nam toliko veze sa tim ko mu je trener. 

Ma ima veze

Ima veze sa odnosom prema dresu, timu, navijacima

Imao je on kurcoboljnih ispadanja sto nema veze sa godinama

Meni je tuzno i da legenda kakva je Milos Teodosic zavrsi karijeru tako sto bude izbacen sa utakmice i suspenzijom u seriji. Bas tuzno

• Like 1
Posted

Mi mozemo da podnesemo nesto kao kompromis sa Nedovicem i eventualno jos jednim iz te tzv domace baze. Ali, imati Dobrica, Dedu, Mitra, Lazu, Nedovica, Tea... Kada se pogleda sada sa neke distance, jebes li ga sta smo ocekivali. A plus Jago, Daum, Gidra...

• Like 6
  • Thanks 1
Posted

NeDović je simbioza svega lošeg što se radi u klubu.On je mogao nakon ovog 3godišnjeg ugovora da ostane jedino sa nekim veteranskim od max 250.000 po sezoni i to da se bije nogama u dupe ili da ide da Guli u Klužu npr za te iste pare.Ovako zauzima mesto možda nekom mladom igraču,nema nikakav doprinos i prosto nas nervira svojim prisustvom na terenu.Ja bi doveo Radonju ,ovo što smo imali ove a i naredne sezone ko što vidimo je jako skupa igračka da nakon ovakve sezone neko mora da "plati".Inače sam protiv ovakvog "odnosa"države prema blizancima u košarci,ko voli klub nek da svoje pare pa nek se igra,ovako niko ne odgovara a ogromne pare prolaze kroz klub 

• Like 2
Posted

Zasto Gidra izgleda kako izgleda tokom cele sezone direktno je zasluga trenera koji mu nije nasao pravu ulogu na terenu, pa on je izgledao kao malo bolja verzija Lazica. Niko ne moze da me ubedi da jedan od najboljih strelaca Baskonije naglo zaboravio da igra kosarku 

• Like 15
  • Thanks 1
Posted

“Dusko is an old-school coach, no doubt about it. He is a coach from the old Yugoslav basketball school. He is strict and demands discipline, but it’s not insanity. I remember when he signed with Crvena Zvezda, many players expressed their opinions, but things were not like that. We didn’t have three, four, or five-hour practices. Never. We always had days off.

We worked hard, but always in a good and proper sense. Some players can adapt to his discipline, some cannot. Personally, I am proud because I succeeded in that, especially when this season started. We had a good relationship, I played good basketball, and I was sad when he left. But, it’s a job, and the decision was made by the club, we have to respect that,” said Nemanja Nedovic.

Nemanja Nedovic on the new coach, Ioannis Sfairopoulos

“A very good coach and person, especially off the court. You can talk to him freely about anything, and he always gives you confidence. He is positive, pushing you even when things don’t go well. That’s the most important thing he brought to the team, aside from basketball matters, which I don’t even need to discuss because his results speak for themselves. We are happy when we win, and it means a lot to him as well.”

Dovoljni komentari Nedovica 

Jos sa onim Kalininim da je Sfero mlak( ili sta vec) tacno ga tako i dozivljavam

Posted

Dan posle, jutro pametnije od noci, ali istog sam misljenja kao i sinoc.

Sfero je izgubio ovaj tim. Sta se desilo, pa da tamo od kupa ovako izgledamo, tek na momente bljesnemo protiv dosta jacih ekipa, evo i dalje to ne mogu da skontam. Posle kupa i pauze da vezemo 3 poraza Zalgiris, Bajern i mislim Milano, to nas je ukanalilo bas. Uz to gubimo i od Cedevite u gostima i Spartaka kod kuce, sve u Martu. 

OK, razumem povrede i sve to, ali toliki fond igraca si nagomilao i da sad kao nemas ko da igra. 

Verovatno je u pitanju i lose tempiranje forme, mada opet, kad pogledas kako smo odigrali posle protiv Oly, Reala, Efesa, Pao, ne moze biti forma ni povrede u pitanju niti da su nas sve ove 4 play off ekipe potcenile. Nesto je trulo, a riba uvek smrdi od glave, pa uvek treba krenuti od sportskog sektora na celu sa Sferom i Dozetom. 

Iskreno, koliko god voleo Tea, mislim da je on jedna od trulih jabuka u ekipi. I onda krene da se siri, po govoru tela i po igrama rekao bih da je "uhvatilo" i Lazica, pa Mitrovica, zahvatilo i Nedovica a na kraju i Petruseva. Stranci nisu ostali imuni, CMM - Yago - Teo trio ocigledno nije funcionisao i sva ona nasa mastanja o tome kako Teo prenosi svoje znanje i iskustvo na ovu dvojicu su bila nasa mastanja. Mogli su da nauce samo kako da napusavaju sudije. CMM se ocigledno tu iskljucio, a Yago izdivljao svoje...

Kenan i Nedovic slicno tako, nikako nisu bili neki par koji se dopunjuje, uz prilicno lose zalaganje u odbrani i verovatno najgluplji faulovi su pravljeni sa njihovih pozicija (uz Petruseva). Lazic je vec u penziji i njemu se ni ova sezona nije igrala. Ne secam se kada je usao a da je zaista doprineo. Znajuci kakvog je mentaliteta cenim da je i on trula jabuka bio.

Kalinic kada se ne nervira zbog desavanja i brainfart-ova drugih na terenu igra dobro, ali i on upadne u to isto sivilo - nadam se da nece postati novi Teo. Dobric prosto nije onaj Dobric koga znamo i koji je koristan a ne u ovoj ulozi koja mu je data - treca/cetvrta opcija, imaju je suterski procentualno dobru sezonu ali znacajno je manje igrao, cak manje nego u Virtusu. Napravila se konkurencija sa Gidrom i niti jedan onda nije dobijao minute na koje je navikao, bukvalno smo ugusili obojicu. Zbog Gidre mi posebno zao od svih stranaca, jer je najvise zelje pokazivao (pored Brauna koji je naknadno dosao).

Mislim da je Gidra morao vise i na 4 da igra, a Braun na 5 kad smo ostali bez Bolomboja. Daum je bio gotovo neprimetan, ajde sto se povredio nego sto mi vec godinama ne znamo da pogodimo sa cetvorkom, pa onda radimo doselekcije koje su u fazonu "daj sta das" a to su obicno neki starci rekovalescenti. Braun je tu mozda i najpostenije odradio svoj posao - da imamo prvu cetvorku koja je pouzdana ne bi mi smetao kao druga/treca opcija uz Davidovca (i eventualno Petruseva ako se spusta na 4). Sto se ostalih visokih tice, ostavio bih i Davidovca uz neku normalnu platu (tesko da ce recimo on i Dobric naci bolje opcije od Zvezde).

Mitrovicu bih se kiselo zahvalio jer mislim da je izgubio zvezdastvo kojim se busao, jos od one tuzbe klubu za dugovanja dok jos igra u njemu. Govor tela, reakcije, mislim da on vise nije onaj neki fini lik kako se to cinilo i kako se mozda jos nekom cini i da je on kvario ovu "korpu jabuka" sa Teom. Petrusevu treba trener koji ce ozbiljno s njim da razgovara - toliki talenat protraciti tek tako je bas zalosno, inace ce mu karijera biti tek nesto bolja nego Mitroviceva, tu negde na nivou Raduljice... I za kraj Bolomboj - zao mi je zbog njega vise nego zbog nas - nadam se da se vraca kosarci sa punom snagom pa makar i ne kod nas. Jedan od najpostenijih stranaca koji su igrali za nas. 

I jos nesto - stvarno je sramota za klub da Kostic nije ni debitovao u EL, a da je u ABA dobio bednih 26min ukupno. I kako onda ocekujes da zadrzis mlade igrace ako generacijskog talenta, ono najbolje sto imas, ne pustis vise da igra?! Za to je kriv i Dozet podjednako kao i Sfero. 

• Like 5
Posted
1 hour ago, Sokmeniki said:

A kako se taj Petrusev ponasao kod Karija i kod Duska Ivanovica? Da li je smio pokazivati ovakvu malokrvnost, nonsalanciju, pogotovo u napadu.

Juce je imao priliku da zakuca jedno 3-4 puta, umjesto toga on baca neke horoge, floutere, poluhoroge...

Da li je tako bilo i kod Duska ili je isao na zakucavanje preko Koumadjea, preko Ponsa iz Asvela...?

Momku treba autoritet, neko ko ce non stop da ga spusta na zemlju da mu ne dozvoljava da poleti.

Izjava Duska Ivanovica nakon pobjede protiv Monaka, 92:68

"Petrusev je veceras napravio dobru statistiku, ali je igrao lose. I on mora da igra puno bolje".

Kad se Filip ugasio pred kraj te sezone Dušku su se zamerale takve izjave, i ovde i na svim ostalim mrežama. Ciganima ne možeš udovoljiti.

Ne kažem da si ti pisao nego sam samo iskoristio upis da se nadovežem

• Like 1
Posted

Da je dobro - nije.

Ovakav antiklimaks vidjen je poslednji put one sezone kada nas je Cibona izbacila sa f4 ABA lige.

I tada je cela javnost bila za to da se pozdravimo sa Dejom, ali je Covic u dogovoru sa Ristovicem odlucio da ga ostavi.

Iako su okolnosti sada potpuno drugacije, u smislu budzeta, ambicija i iskustva citavog kluba, paralela je ta da su i onda jedino prakticni razlozi ostavili Deja na klupi, nikako neki setiment ili narocita vizija uprave.

I tada smo vec imali produzene i kaparisane igrace i nije bilo logike da se menja trener.

Epilog znamo, top16 naredne sezone i ciscenje konkurencije u regionu.

Dace Bog da tako bude i naredne sezone, a da produzavanje Janisa iako to nije zasluzio donese pravi kontinuitet i rezultat.

Ono sto je presudno uticalo na raspad ove ekipe nisu odnosi u svlacionici, niti trenerovo znanje, vec cist nedostatak svezine i energije, matorost i pohabanost ekipe u kombinaciji sa povredama nosilaca.

Sva nervoza koja je usledila bila je posledica nemoci, a ne uzrok problema, mada je i to indikativno i za nauk treneru.

Sledece sezone mora se napraviti odredjeni zaokret u formiranju tima.

Umesto 15 manje vise podjednakih igraca treba sastaviti 2 petorke sa jasno definisanim ulogama, a da (uslovno receno) trecu petorku cine mladi igraci kojima ce biti zadovoljstvo da provedu svaki minut na parketu, makar to bilo u ABA ligi.

Ako to ne budu neki narocito talentovani momci, mogu makar da budu oni koji atleticizmom i karakterom odgovaraju izazovima igranja u Zvezdi u svim takmicenjima.

Kome je ispod casti da gleda Miljenovica, Momirova ili Plavsica u Zvezdi, nek gleda Dobrica, Branka i Luku od po 30 i kusur leta kako igraju po 5 minuta u takmicenju koje su osvojili 5 puta, kako otaljavaju i gledaju na sat jer im se skurcilo i nemaju sta kome da dokazuju.

Komsijama su pol poziciju u ABA doneli gladni i mladi igraci, Lakic, Koprivica i Pokusevski, a titulu su osvojili stranci.

To je jedini pravi recept za uspesno ucestvovanje u 2 paralelna takmicenja.

• Like 10
Posted

A naslovni sponzor najavljuje ostanak Dobrica i Mitrovica u ovom tekstu ko sve treba da ode😂 

Stvarno se nadam da ce bar price koje kruze oko Mitrovica se i obistiniti

Posted

Osnovni je problem taj da je recimo Kari trener, ova ekipa bi  igrala 30 % bolje. Drugi sto niko igrački nije napredovao. No Janisa ili treba ostaviti jos 2 sezone sigurno zbog kontinuiteta, ili vec zapoceti novi ciklus sa Sasom

Obradovicem, vrlo je delikatan trenutak. Ali tragedija je nas sportski sektor. Gde je odgovornost za Jage Daume i ostale specijalce, kad ce nekad da ubodu nekog igrača ispod radara, za 5 godina unazad samo Bolomboja.

Posted

Jak antiklimaks sezone.

Jbg nas je Spartak rutinirao bukvalno im nismo bili ni blizu.

Tu je velika odgovornost na Janisu sto nije uspeo da motivise koliko toliko igrace.

Mada zajebano je motivisati stare igrace(koji vise nece da grizu da bi se dokazali) sem izuzetaka.

Nama je problem mnogo dublji od Janisa.Nacin poslovanja i gradjenja ekipe treba u korenu da se menja.

Ako se to ne promeni dzabe smo krecili.

Sta hocu da kazem uredu je da si domaci igrac al zasluzi mesto kvalitetom i trudom a ne pasosem.

Ako budemo dovodili igrace samo zato sto su domaci a ne zato sto imaju potencijalia/kvalitet za to sto hocemo da igramo...

Sledece moramo napraviti neki koncept(komsije ga imaju) kako ce ekipa da izgleda.Tipa ili cemo atleticnu defazivnu ekipu ili run and gun ekipu.

Kombinovanje i nabacivanje sastojaka ne prolazi.A ovih sezona smo tako dovodili bitno da je zvucno ime a da li nam treba ili odgovara to ce se snaci....

I to je jedan od razloga zasto vecina nije igrala blizu svog potencijala.

Ja bih da vidim konacno nekog smisla u dovodjenju i neki koncept. Znaci procistiti sve iz ove sezone koliko moze pa dovesti neke igrace po planu i programu.

Al nisam bas nesto ubedjen da ce tako biti kada vidim ko se sve povezuje i ko je vec dogovoren.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Don Dusko said:

Jak antiklimaks sezone.

Jbg nas je Spartak rutinirao bukvalno im nismo bili ni blizu.

Tu je velika odgovornost na Janisu sto nije uspeo da motivise koliko toliko igrace.

Mada zajebano je motivisati stare igrace(koji vise nece da grizu da bi se dokazali) sem izuzetaka.

Nama je problem mnogo dublji od Janisa.Nacin poslovanja i gradjenja ekipe treba u korenu da se menja.

Ako se to ne promeni dzabe smo krecili.

Sta hocu da kazem uredu je da si domaci igrac al zasluzi mesto kvalitetom i trudom a ne pasosem.

Ako budemo dovodili igrace samo zato sto su domaci a ne zato sto imaju potencijalia/kvalitet za to sto hocemo da igramo...

Sledece moramo napraviti neki koncept(komsije ga imaju) kako ce ekipa da izgleda.Tipa ili cemo atleticnu defazivnu ekipu ili run and gun ekipu.

Kombinovanje i nabacivanje sastojaka ne prolazi.A ovih sezona smo tako dovodili bitno da je zvucno ime a da li nam treba ili odgovara to ce se snaci....

I to je jedan od razloga zasto vecina nije igrala blizu svog potencijala.

Ja bih da vidim konacno nekog smisla u dovodjenju i neki koncept. Znaci procistiti sve iz ove sezone koliko moze pa dovesti neke igrace po planu i programu.

Al nisam bas nesto ubedjen da ce tako biti kada vidim ko se sve povezuje i ko je vec dogovoren.

Meni deluje da se sada bira cini mi se bar sa maaalo vise smisla,svidjaju mi se odredjeni potpisi i neki koji tek treba da na pravi nacin zakorace u EL ali ostanak vecine domacih igraca ce ubiti sve.

• Like 3
Posted

Tamo gde smo pomislili da smo, mozda , najjaci, ustvari smo bili najtanji a to su pozicije 2 i 3...doprinos shodno primanjima je bio katastrofalan...mada je i na 1 bilo jako loše sem par dobrih utakmica CMM-a...generalno spolja horor

• Like 1
Posted (edited)

Posto je nemoguce da se pocisti sva garnitura diletanata i uhleba iz uprave, valjalo bi za pocetak dovesti makar normalnog, kompetentnog sportskog direktora. Da se krene od necega.

Po mogucstvu stranca, koji ce osecati snaznu bol u medjunozju za jacanje proklete domace osnove, preplacivanje i recikliranje domacih raspadotina.

Edited by fradler
  • Like 6
Posted
10 minutes ago, Don Dusko said:

Mozzart briljira. 

Kenan i Jago kao simboli Zvezdinog slobodnog pada

a za razliku od njih 

Filip Petrušev i Ognjen Dobrić pokazali koliko osećaju Zvezdin dres i zašto je svaka utakmica važna. Nema šta mnogo da se doda o centru crveno-belih i reprezentacije Srbije jer je bez dileme još jednom potvrdio da je najkonstantniji i najbolji igrač Zvezde u ovoj sezoni. Ponovo je Petrušev pokazao sve ono zbog čega je zaslužio to zvanje

• Like 2
Posted

Odgovorno tvrdim da pola našeg tima Mitrovic, Lazić, Davidovac i ta ekipa ne bi bili nosioci ni u jednoj ekipi iz Aba lige , ekipi poput Spartaka, Zadra i sličnim. Oni ovde opstaju na bazi domace osnove. Klasični paraziti koji ostaju iz sasvim levih razloga .

Nas je Yago klasicni juzno-americki sibicar izvaćario za novi ugovor to bože imao ponudu iz Rusije a mi kao ovce potrcali za novi ugovor da nam ga neko ne otme.

Šta reći o penzioneru iz Valjeva. Virtuozu segafreda, koji je došao sa obe noge u penziji da uzme koji milion, jer niko ne daje to što zvezda daje.

Covek koji je pokazao najveći bol u preponama u novijoj istoriji.  Jedno sebično,  samozivo stvorenje, koje je svoj ego stavilo iznad kluba i saigrača, bojkotujuci svaki meč,  što ponašanjem, što biranjem kada će da igra. Covek koji je svakom svojom pojavom unosio nemir u ekipu.

Osoba koja je direktno oštetila klub ne igranjem aba lige plej offa, svojim ponašanjem,  osoba koja se nije udostojila da igra završnicu KLS, osoba koja se nije pojavila prošle godine na dodeli medalja  . Bravo.

Ako Spartak i ovaj šamar ne raz.ebe ovu domaću osnovu i bandu pored terena poput samozvanog bagzija ,I ekipe, niko neće . Ako ovo prežive,  bolje nismo ni zaslužili.

• Like 5
Posted

Meni je Sferopulos pao u očima sa onim sramnim konferencijama,priči kako Zvezda nikad nije bila u play ofu a ne spominje da je minimum 3 puta imala manji budzet od ovog,nikad nije mogla zadržati igrača,potpisati stranca na dvije godine..A on sve to ima, i kao nevjerovatan uspjeh 10 mjesto,pa ni sa ovim ne bi play of dohvatio da ne uvedoše play in.

Kod mene su ga donekle drzale pobjede protiv Partizana,ali sad ova završnica sezone i ovaj raspad,ne znam da li postoji neki argument da on ostane,kao kontinuitet,to bi bio kontinuitet tonjenja.

Samo teško ćemo se mi njega riješiti,ima ona neka priča za Makabi da su ga navijači nekako otjerali,ne sjećam se detalja,tako da ovaj se ovih još dvije god ugovora neće lako odreći.Da je nekako dogovoriti da mu se isplati pola godine i nešto sporazumno pa neka ide u penziju, jer poslije ove sezone teško da će dalje od Grčke lige.

• Like 11
Posted

Da li u ugovoru zvezdinog trenara postoji klauzula ukoliko ispadne iz polufinala KLS-a dobija momentalni otkaz i zasto ne postoji takva klauzula?