Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted (edited)
4 minutes ago, Igor_ said:

Kad smo kod domacih igraca, neke kafanskr price kazu da nas Nedovic napusta. 

Jel info iz Korcagina 😄

Edited by suptil
  • Ha-ha 1
Posted
50 minutes ago, suptil said:

Jel info iz Korcagina 😄

I Jago se pakuje😁

Navodno Nedovic nece ni za euro manje da igra.. 

• Like 2
  • Ha-ha 10
  • WOW 1
Posted

Nego da nama Boki ozdravi i se vrati na teren čim pre moguće pa ćemo lako za Nedoviće i ine kada za to dođe vreme.

Posted
24 minutes ago, Igor_ said:

I Jago se pakuje😁

Realno Nedovic i Gidra ne vrede milion evra. Druga stvar je sto zbog nase rezultatske reputacije ti moras da preplacujes igrace. Nadam se da je sa tom praksom zavrseno. Mada pregovori su dugi, ziva je sve to stvar. Dok pregovori traju pregovaracke strane svasta mogu da kazu i na razlicite nacine da tvrde pazar.

Posted
43 minutes ago, Igor_ said:

I Jago se pakuje😁

Jaga da udomi spliter i da pevamo...kad himara skonta da niko na kugli zemaljskoj nece da mu da milion po sezoni prihvatice "daj sta das" od nas i ostace da odigra dobro svaku 10. utakmicu. Bilo bi PREEEVISEEEE da nam ostanu sva trojica jagisa keno neda...preeeviseee 😁

Posted
1 hour ago, bodo said:

Nego da nama Boki ozdravi i se vrati na teren čim pre moguće pa ćemo lako za Nedoviće i ine kada za to dođe vreme.

Ja mislim da je on zavrsio za ovu sezonu, kao i Davidovac. 

• WOW 1
Posted

Da se ne zaboravi……

U kasno proleće 1967, u Svetogorskoj ulici, u porodičnoj kući čuvenog Jevrema Grujića, njegov potomak Laza Šećerović je otvorio prvu diskoteku u Beogradu.

Sa ponosom se tada među posetiocima govorilo da je bila i prva na Balkanu. Možda? Ne znam da li je u to vreme bilo sličnih lokala u, recimo, Solunu ili Atini?

Ali, neka im bude. Prva!

Ulazilo se sa specijalnim propusnicama sa fotografijom na njima, zapravo članskim kartama Košarkaškog kluba Crvena zvezda, kako je lokal formalno bio registrovan.

Pise…..

Dusko Bogdanovic kolumnista

Danasa….

• Like 27
  • Love 6
Posted
12 minutes ago, kum žoržo said:

Da se ne zaboravi……

U kasno proleće 1967, u Svetogorskoj ulici, u porodičnoj kući čuvenog Jevrema Grujića, njegov potomak Laza Šećerović je otvorio prvu diskoteku u Beogradu.

Sa ponosom se tada među posetiocima govorilo da je bila i prva na Balkanu. Možda? Ne znam da li je u to vreme bilo sličnih lokala u, recimo, Solunu ili Atini?

Ali, neka im bude. Prva!

Ulazilo se sa specijalnim propusnicama sa fotografijom na njima, zapravo članskim kartama Košarkaškog kluba Crvena zvezda, kako je lokal formalno bio registrovan.

Pise…..

Dusko Bogdanovic kolumnista

Danasa….

Posted
2 hours ago, Igor_ said:

I Jago se pakuje😁

Habibi, come to Dubai

• Like 1
Posted
4 hours ago, Igor_ said:

I Jago se pakuje😁

Samo da ne popustimo u pregovorima 

• Like 7
  • Ha-ha 5
Posted
4 hours ago, Webad said:

Bilo bi PREEEVISEEEE da nam ostanu sva trojica jagisa keno neda...preeeviseee 😁

Možda bi bilo previše da sva trojica ostanu ali sigurno ne bi bilo previše da sva trojica odu. 

• Like 7
  • Thanks 5
Posted
8 hours ago, suptil said:

Realno Nedovic i Gidra ne vrede milion evra.

Vrede, al zajedno.

• Like 5
Posted

Nije jedino bitno koliku platu imaju i koliko vrede Neda i Rokas ili neko treći. Suština je da li nam oni košarkaški trebaju sledeće godine, tj. kakvu bi ulogu mogli da imaju.

Naravno, to zavisi od trenerove ideje kakav tim i igru želi, a svakako mislim da prvo treba odabrati nosioce, među kojima Nedovića ne vidim. Onda proceniti da li se Neda uklapa da bude dopuna i pomoćno osoblje tim nosiocima.

Moje viđenje je da on u ovom stanju i ovim godinama ne može da bude treći spoljni igrač (pozicije 1 i 2 zbirno) ozbiljne EL ekipe. Može, u najboljem slučaju, da bude peti, a to je ove god otprilike bio Dobrić.

Prvi korak bi bio da se sa Nedom porazgovara da li mu je ok da preuzme Ogijevu ovogodišnju ulogu. Ako jeste - onda se priča o ugovoru i novcu, tj. koliko je neka optimalna cena za takvu ulogu u timu našeg platežnog ranga. Može i da mu se doda 100k na ciganštinu, ne smeta mi. I nema tu mnogo filozofije, nađemo se - super, ne nađemo - sve najbolje, on uvek ostaje dragi ciganski sin. Ja bih tako, a kako će klub - videćemo.

• Like 16
  • Thanks 1
Posted

Недовић зна колико себе вреднује и не верујем да ће ићи значајно испод тога да би остао јер сам убеђен да има бар 3-4 клуба који ће му дати два милиона за наредне две сезоне, тако да му не треба нико у служби адвоката, а не мислим ни да би га адвокат одбранио пред најездом незадовољних навијача којима је постао омиљена мета. Ипак кад бих на тренутак узео ту улогу, рекао бих да сам наишао пре пар дана на неке бројке и да почињем да верујем да и има право да себе цени и да не дозволи да неки играчи попут Јага, Добрића, Митровића и сличних имају већу плату у његовом клубу од њега који и даље нуди знатно више од многих кошаркаша Звезде.

Ко прати детаљно напредне статистике и сматра да грешим нека ме исправи, али бројеви на које сам наишао делују прилично чврсто и неоспориво.

После Боломбоја, Недовић је други кошаркаш Звезде по скору екипе кад је играч доступан (15-12, 56%) при чему је од осам мечева које је пропустио већина била против победивих ривала против којих би вероватно и појачао овај учинак да је био у тиму. Такође, од свих наших играча, Недовић је #1 по просеку у статистичкој колони +/- са +3.2. Други је играч тима после Гедраитиса по томе какав је тимски офанзивни рејтинг са одређеним кошаркашем на терену (118.3) и ПЕТИ по ДЕФАНЗИВНОМ тимском рејтингу (111.9) иза Боломбоја, Лазића, Даума и Јага. Са позитивних 6.4 у разлици ова два рејтинга, трећи је у целој екипи и први од играча са озбиљнијим примањима и улогама. Такође, иза Петрушева, Боломбоја и Калинића који су наши лидери, те Гедраитиса, Недовић је пети у екипи и по VORP статистици коју многи прилично вреднују.

О томе да шије свог конкурента Кенана у 80% категорија нећу ни писати детаљније јер нисам заговорник идеје да једног величамо да бисмо другог унизили, а и није Звезда у обавези да задржи било којег од њих па да осећам потребу да ботујем о томе који треба остати, а који не. У случају да та идеја заживи и да клуб неће да мења обојицу играча на једној позицији, свакако да сматрам да он треба да има предност у односу на једнако старог странца са већим примањима и лошијим бројкама. Све у свему... иако није популарно држати му страну у последње време, мислим да је прихватљиво да цени себе и не дозволи да га неко вређа новом понудом. Исто мислим и да је прихватљиво да му Звезда не понуди милион, ако је тачно да толико тражи са 34 године, и да покуша да пронађе друго (боље и млађе) решење.

• Like 3
Posted
11 minutes ago, aleksa7 said:

јер сам убеђен да има бар 3-4 клуба који ће му дати два милиона за наредне две сезоне

Možeš li da nabrojiš ta 3-4 kluba pošto meni nijedan ne pada na pamet?

• Like 2
Posted
33 minutes ago, Knipex said:

Možeš li da nabrojiš ta 3-4 kluba pošto meni nijedan ne pada na pamet?

Ja bih rekao Dubai da upare splash brothers na dvojci, kao što imaju na krilnim pozicijama, i neki kinezi

Posted

Samo je bitno da bude što manje Dozeta i Bagzija u biranju tima.

Sferopulos treba da se pita za sve i on treba, uz stručni štab, da bira tim za sledeću sezonu.

Ja bih lično samo ostavio Bolomboja, Petruševa (ako je moguće) i Kodija, mada mislim da će više igrača iz ovog tima ostati.

• Like 1
Posted
14 minutes ago, Bruda said:

Sferopulos treba da se pita za sve i on treba, uz stručni štab, da bira tim za sledeću sezonu.

Ja bih lično samo ostavio Bolomboja, Petruševa (ako je moguće) i Kodija, mada mislim da će više igrača iz ovog tima ostati.

Sto Kalinica nebi ostavio?

• Like 1
Posted
22 minutes ago, Bruda said:

Kalinic igra hokej.

Posted
12 minutes ago, Stefi88 said:

Sto Kalinica nebi ostavio?

Iskreno mi se nije svideo učinak tokom čitavog dela sezone, na kraju jeste imao par dobrih partija ali generalno mi je to ispod njegovog nivoa, a s' obzirom da na početku sezone ulazi u 35 godinu života čisto sumnjam da će igrati bolje nego sada.

Ako bi on pristao na neku manju ulogu (15-20mpg), onda ok, ali da igra 30 minuta po utakmici kao i sada, mislim da to nema poente.

Posted (edited)

Kalinić je potpisao prošle godine trogodišnji ugovor ili 2+1 nebitno. Kako tačno zamišljate nakon jedne sezone da ga uslovite minutažom? "Vidi Kalina, ako može sledeće sezone igraš max 20min, ako ne, ćao zdravo." "Sve ok brt, ne odgovara mi tako, isplatite mi ugovor do kraja i odoh ja da igram šah na Limanu." Pritom pričamo o Kalini, ne postoji igrač koji je više zaslužio da ga ispoštujemo do kraja i opet kad se lomilo u EL izvukao kolica. I da, znalo se koliko ima godina i kad je potpisao ugovor.

Edited by Čvarkov
  • Like 22
  • Love 1