Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

476 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      88
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Mislim da smo mi kompletni najjača ekipa u plejofu jeste da će biti teško od starta ali sad imaju vremena da se pripreme za sve i uđemo u plejof pun gas

Posted (edited)

pa mislim da se manje više slažemo šta je presudilo u konačnici ovaj derbi. utakmica je izgubljena onog trenutka kada je Teo kročio na parket. stvarno mu jučer nije bilo mesta na istom i baš loš potez trenera pored jučer raspoloženog Nedovića. to nam je baš ubilo momentum. A i loše izvođena bacanja su nam sad već TM.

Edited by bodo
  • Like 5
Posted

Nije ni Teo kao Teo bio toliki problem, nego njegovih sedam minuta u cugu u periodu kada se lomi utakmica. Ja i dalje ne mogu da shvatim da su nama pola poslednje cetvrtine najbolji igraci Kalina i Nedovic presedeli na klupi, dok su na parketu bili Teo i Kenan. To kao da je Zeljko drzao Karlika i Sterlinga u tim trenucima na klupi, a da su mu u petorci bili Lundberg i Nakic. Ne mogu i dalje to da skapiram. Pogotovo je lose raspolozenog Nedovica gasiti na taj nacin i onda ga vracati kada je gusto i -5, a znamo kako se on snalazi u tim momentima. Ne secam se kada smo poslednji put gostovali Partizanu i da je domacin izgledao ovako blago. Odigrali su gotovo celu utakmicu bez nekog naleta na krilima publike, blago, neubedljivo. U 3/4 smo preokrenuli rezultat i poveli posle -10 dok smo trepnuli, cim smo malo pojacali. Propustena je dobra prilika da se pobedi Aba derbi u gostima u regularnom delu posle ko zna koliko godina.

• Like 5
Posted
6 hours ago, suptil said:

@Mile1 Sa koliko smo igraca omanuli ove sezone?

Kenan, Daum, Dobric, Brown, Plavsic. Kada na to dodas produzenje ugovora Jaga i Rokasa jasno je da neke stvari nisu u redu.I ovaj top 10 sto se spominje je isto neka vrsta neuspeha uzimajuci U obzir da si imao dosta utakmica kod kuce i da si dozvolio poraze protiv Zalgirisa i Milana gde su te dve pobede na kraju napravile razliku u konacnom plasmanu. Na sve to dodaj nesposoban sportski sektor i medicinski sektor gde smo bez najboljeg igraca vise od pola sezone, gde se nakon prve povrede prerano vratio iako mu je ostalo jos 2 nedelje oporavka, ali neka bitno je da ja mracim gde smo imali budzet od 25 milliona evra i sada kao vau stigli smo do plej Ina. Jel treba da podsecam kakav je budzet imao Radonjic u klubu i kako je stigao do top 8 gde je jedna lopta odlucivala da li cemo dobiti prvu utakmicu u Moskvi. Tako da sve dok Zvezda ima navijace koji su zadovoljni odbranom igraca od million evra pritom ne moze pogodi otvoren sut za 3 poena, ovaj klub ce jahati i dalje ljudi poput dozeta, bagzija i Drcelica 

• Like 8
Posted

Igraci su ocigledno bili emotivno izduvani, ali moraju sto pre zaboraviti EL. Trofej ABA je prestizniji nego KLS i kup, koliko god nijedan ne donosio EL. Vec deluje da ce biti bas tesko osvojiti ga jer je Cedevita- Buducnost sa prednoscu domaceg na dve pobede ( format u kom lakse mogu da nas izbace nego u finalu )- Partizan sa prednoscu domaceg najgori realan scenario koji smo mogli zamisliti. Mi jesmo imali opasne skalpove u gostima ove godine, ali su pitanja koliko je goriva ostalo u igracima, kao i kad ce Bolomboj na parket. Jednostavno,bez njega i s njim ovo su dva razlicita tima. Bilo je ove godine nekih jako lepih momenata u EL i pored toga sto je deseto mesto nista spec, ali bi konacan ABA status barem meni bio lakmus papir da li se sezona moze nazvati uspesnom ili neuspesnom.

• Like 3
Posted (edited)

OK. Fokus je ove godine bio na EL a ABA je od starta bila sporedno takmičenje šta se vidi i iz najlošijeg skora u regularnom delu nakon x,y godina. sad treba zbiti redove i kad smo već svesno izabrali šta nam je prioritet morat ćemo težim putem u borbu za naslov.

Edited by bodo
  • Like 3
Posted

Malo se nervirao do pola Q4, posle batalio. 

Momci su izduvani balon i sreca pa nam ni pobeda nista ne bi znacila i sreca da ne putujemo vise nigde.

Morace da se pronadje motiv za kraj sezone, ako trofej nije motiv, ajde svi se lepo razilazite. Posto ne sumnjam da u klubu koji nikada nije pišao po domaćim trofejima situacija nije da se sezona završila krajem EL, mislim da ne moramo da brinemo da će se, kada dođe vreme za tuču za trofeje, momci biti iznad ovoga što su prikazali juče. Bez dva jako važna igrača, koncepciji najvažnijeg plus onog što protiv grobara jedino i odigra nešto, sa kraterom pod košem, kraterom na 1 i 2, dobro nismo nabijeni stoka razlikom a ne da smo imali egal do pred kraj. 

p.s. jebem celom medicinskom timu sve što ima za ovo sa Bolombojem. Ako je polomio nogu, ligament iscepao, šta god..brate, izađite i recite, jebo vas Čović tako nesposobne što vas je postavio tu. 

p.p.s. 4. mesto i best of 3 protiv Future bez prednosti domaćeg terena >>>>>>> best of 3 protiv Grobara bez prednosti domaćeg terena

• Like 1
Posted

Sinoćna utakmica je pokazala da oba tima žele što pre kraj. Kako stvari stoje, za nas se sezona završava u 1/4 ABA, ali će se pričati kako je izuzetno uspešna, jer smo napredovali do 10-g mesta u EL. Ništa manje ne očekujem od PR spin mašinerije. Ne vidim ni naznaku volje kod igrača da se bore za titulu u ligi koja ništa ne donosi, osim prestiža. Ni kod komšija ne vidim neki entuzijazam, pa je moguće finale Budućnost - Dubai. 

Posted
3 minutes ago, forumko topic said:

Sinoćna utakmica je pokazala da oba tima žele što pre kraj. Kako stvari stoje, za nas se sezona završava u 1/4 ABA, ali će se pričati kako je izuzetno uspešna, jer smo napredovali do 10-g mesta u EL.

Smem li da pitam kako si došao do zaključka da će se sezona završiti u 1/4, gde nas, sva je prilika, čeka Cedevita, gde imamo prednost domaćeg terena, na kom je Cedevita poslednji put pobedila pre 10 godina? I ima 4 pobede u poslednja 23 meča protiv nas?

• Like 6
Posted (edited)
4 minutes ago, NMX said:

Smem li da pitam kako si došao do zaključka da će se sezona završiti u 1/4, gde nas, sva je prilika, čeka Cedevita, gde imamo prednost domaćeg terena, na kom je Cedevita poslednji put pobedila pre 10 godina? I ima 4 pobede u poslednja 23 meča protiv nas?

Ajd neću sad da rimujem. 🙂 Veruj mi da toliko pratim ABA, da sam mislio da igraju prvi i četvrti, drugi i treći, tako da ja odmah otišao u polufinale sa Futurom (greškom napisao 1/4). Sa sokićima ćemo se pobiti, sa Futurom verujem u atmosferu linča, za koju je zaslužan dr mr i nisam optimista. Budućnost nije najbolji tim lige, ni na papiru, a ni po stanju na tabeli, ali mi se čini da im je najviše stalo da osvoje ligu. I mi i komšije smo trenutno u downu zbog propuštene šanse da se nešto više uradi u EL. 

Edited by forumko topic
Posted

Možda se malo obezvređuje Aba liga i iz našeg ugla. Za to su svakako zaslužni i čelnici EL koji nikako da se dogovore kojim putem da krenu. Za mene vrlo neozbiljno ali je šta je. Ovo šta smo do sad  gledali u ABI vrlo brzo pada u zaborav, manje je važno i sada se samo treba uključiti u Playoff mode. Po starom dobrom uzoru na Nba. Tu je basket na drugom levelu.

• Like 4
Posted (edited)

Nemamo razloga da ne mislimo da ce ekipa biti na nivou kada krene PO. Da li ce biti dovoljno za trofej? Tesko je sada reci, moguce da hoce, ali igraju i druge ekipe kosarku, i to dobru. Svakako ce utakmice sa Cedevitom dobro doci da se brze aktivira PO mod. Ove prognoze kako cemo ispasti od Cedevite su smesne, bas kao i one prosle sezone kada se pisalo da ce nas izbaciti Mega u polufinalu. I gle cuda ne da smo prosli Megu, nego smo finale pobedili 3:0. 

U svakom slucaju bas je steta ovo sto forumas iznad mene kaze, da je EL svojim sistemom pomalo obesmislila Aba ligu, ali svakako ocekujem dobre i zanimljive utakmice. Ja bih se iskreno obradovao trofeju.

Edited by СтелаРоса
  • Like 5
Posted

Uvek je lepo pobediti večitog rivala, ali s druge strane možda je ovo jedan od najbezbolnijih poraza u derbiju. Dobro mi i guramo uzimajući u obzir sve probleme u poslednje vreme. Sinoć bez Bolomboja, pa i Davidovca koji u derbijima često ima uticaj, Daum se vratio ali očigledno da ne može, nije ga ni bilo u sastavu. Odigrali smo neke vrhunske utakmice u Evroligi, potrošnja je bila ogromna i očigledno je i to ostavilo traga, pogotovo na Kodiju koji sinoć nije imao ni delić one agresivnosti i zalaganja kao u finišu Evrolige. Jago je sramotan ove sezone, par bljeskova i to je sve. Nadmeno ponašanje, ne trudi se u odbrani, Janis često pizdi zbog njegovog izbegavanja da pravi faul kad je to potrebno, sinoć su njegova udvajanja bila komična. Dobro nas je prejebo sa lovom. Nedović iznenadio. Da ima uvek ovakav stav kao protiv Bajerna i Partizana, ništa protiv da i naredne sezone bude deo tima. Kako god se završilo ove sezone, pa ako i ostanemo bez titule ništa strašno, moraju ozbiljne promene za narednu sezonu.

• Like 2
Posted

Nebitan poraz, zapravo da smo pobedili zakomplikovali bismo situaciju i sa Partizanom se odmerili već u polufinalu. Igrači su umorni i psihički ispražnjeni ali ovo je bila poslednja utakmica da to može da bude alibi. Svaka sledeća mora da se dobije. Iskreno, ovaj Partizan me ne plaši preterano, dobra su ekipa ali su i prepuni mana, čak smo imali bolji timski indeks uprkos porazu na više od jedne lopte. A ako kojim slučajem ispadnemo od Budućnosti, Dubaija ili Cedevite to bi već bila bruka. 

Sinoć mi se od svih naših igrača najmanje svideo Filip. Totalno mekan i nezainteresovan u odbrani, koliko god bio talentovan i napadački bog za ostatak rostera ako će da čašćava prisustvom neka ga u nekom drugom klubu. 

Nedović je bio dosta dobar, čak se i primetno cimao u odbrani za svoje bedne standarde, ne može sad odjednom da postane dobar na toj strani terena, samo da nije kao da ga nema i to je već nešto. Trebaće nam Canaan za završnicu sezone i ja mislim da će on imati važnu ulogu do kraja, stay tuned. 

Browna stvarno teško gledati, dođe mi ga i žao nekako. Ej ali videli smo kucanje od njega, malo li je. 

Teodosića moramo zalepiti za stolicu do Bagzija, Yago je očajan, slažem se, ali i dalje više verujem njemu nego Miši. 

• Like 1
  • Thanks 4
Posted

Meni Filip vec neko vreme skace po zivcima. Uvek me nervira kada vidim i znam da neko ima kvalitet, potencijal i da moze vise od ovoga sto pruza, a ne pruza. Druga prica su Davidovac, Dobric, Mitrovic koji su limitirani svaki na svoj nacin i ne mogu bolje od toga sto pruzaju. Ovaj decko moze biti medju najboljim visokim igracima u celoj EL, takav je kvalitet i profil igraca da bude dabl-dabl masina i da ima MVP sezonu, ali u realnosti je neretko odsutan i ko zna o cemu misli. Odbrana koju igra je na momente komicna. Nisam zeleo posle poraza od Pao da budem kriticki nastrojen prema bilo kojem igracu, ali udjite u highliste i pogledajte njegova "pomaganja" na Nanu, kao i dugu dvojku Huanca za produzetak gde Petrusev nekoliko sekundi cuva vazduh dok se ovaj izvlaci na sut. Sinoc mu fakin Majk skida loptu sa glave i primamo trojku, odmah posle toga baca lenj pas ka Mitrovicu gde ide presecena lopta i 2+1, to je mozda i resilo pobednika. Naravno, imamo mi dosta vecih problema, decko je jos mlad i moze da napreduje, voleo bih da ostane, ali me bas nervira ponekad.

• Like 1
Posted

Bas bi bilo lepo da glavonje iz EL sada kazu da ABA liga ipak ima prohodnost i da samo pobednik ide u EL. Nema od toga nista, ali bi bilo zanimljivo gledati nasu reakciju.

Posted

Petrušev je igrač koji ima svoje mane. Nije pouzdan na šutu za 3 kao ni sa penala, mekan je igrač prilično i tanak u odbrani (povremeno i nepodnošljiv u tom segmentu). Odličan je igrač, ima još prostora za napredak ali s razlogom još nije dobacio do značajne uloge u top timovima.

Nama je i takav naravno ponajbolji igrač u rosteru i jedan od rijetkih kog bi trebalo bez razmišljanja zadržati ako se ukaže prilika.

• Like 6
Posted

Petrušev oduvek slabo igra odbranu, nije to ništa novo. Ni procenti šuta mu nikad nisu bili sjajni, ali u poslednje vreme sa distance šutira prilično slabo, kao da mu se izbačaj promenio. I on je uveo neke trzavice. 

• Like 1
Posted

Samo da se i ne zaboravi da je vecinu sezone Kenan odigrao solidno dok je Nedovic spavao,zadnjih 10 utakmica je pao Kenan a podigao se malo Nedovic,sto se mene tice idealmo bi bilo da oboje odu i da se dovede nesto iole normalno,jer oboje nisu konstantni igraci

• Like 3
  • Ha-ha 1
Posted
10 hours ago, BattleBender said:

Nedovic ispada kao da čuva prime Iversona.

Karlik ima jako zaeban i top uvežban dribling prednjom promenom kada fejkuje prodor u levo ali je isti prodao sinoć Nedari dva ili tri puta i jednom Kenanu a obojica nisu u stanju da ga markiraju bez lopte zato što su teži, sporiji ali i zbog transparentne qrcobolje u odbrani. Da smo stavili Dobrića na Karlika...on bi onako svež na prvi lažnjak naleteo na Kalinu. Nisu njemu so na rep stavili ni Grant, Satoranski...etc.

• Like 2
Posted

Realno, Karlik je i mnogo bolje defanzivce lomio i pogadjao preko/pored njih, a najbolje da nece Nedovica. Fali nam mnogo Bolomboj u takvim situacijama da preuzme. Nije mi jasno ni ovo ignorisanje Lazica toliko dugo vremena. S obzirom sta pruzaju pojedini igraci u poslednje vreme, zaista ne verujem da bi 5-10 minuta Lazica previse naskodilo. Da ne pricam da imam vise poverenja u njega da ce da pogodi otvorenu trojku nego u Rokasa ili Dobrica.

• Like 1
Posted

Sto se tice protivnika u 1/4 vecina spominje Cedevita Olimpiju ali to nije sigurno.

Igokea i oni imaju isti skor ali Igokea ima 2-0 u medjusobnom duelu pa ako regularni deo sezone zavrse sa istim skorom (kao sto imaju trenutno) onda ce Igokea biti 5-ta i sa njima ce Zvezda igrati u prvoj rundi pley-ofa.

Sledece kolo moze biti odlucujuce u tom smislu, igraju Igokea-Dubai i COL-Partizan, ako zabeleze isti skor i jedni i drugi (pobede i jedni i drugi ili izgube i jedni i drugi, gde su makar blagi favoriti gostujuce ekipe Dubai i Partizan) onda Igokea ima lepe sanse da ostane na mestu broj 5 posto u zadnjem kolu gostuju Mornaru, a COL gostuje Krki.

• Like 7