Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
33 minutes ago, Wingwalker said:

koja nam je ta devetnajsta ?

Odgovarao sam na poruku koja se bavila procenom da sa 19 pobeda možemo biti 10.

Ne treba je smatrati kvarenjem zadovoljstva vama koji ste upisali sva tri poraza do kraja, jer nisam napisao da ćemo sigurno imati 19 pobeda. 

Posted
4 hours ago, Guru said:

Drastično smanjiti budžet i pravac FIBA LŠ, u ovom trenutku mnogo zdravija i prikladnija opcija od plaćanja harača ovim hohštaplerima.

U potpunosti se slazem sa ovim, bolje ici sa Fibom pa se probati ugurati u ligu koju prave sa NBA-om.

Ova "ponuda" Evrolige je blamantna i bojim se da nakon nje slijedi finansijski krah i zaduzivanje jer prosto finansijski nije odrzivo i ne da necemo biti u plusu ili na nuli, vec bi molili Boga da ne budemo po par miliona evra u minusu po sezoni.

Posted
4 hours ago, Guru said:

Drastično smanjiti budžet i pravac FIBA LŠ, u ovom trenutku mnogo zdravija i prikladnija opcija od plaćanja harača ovim hohštaplerima.

Složio bih se kad bi verbalna podrška koju prati ovakav stav bila praćena i stvarnom podrškom navijača. Nažalost u praksi bi FIBA LŠ pratilo otprilke isti broj navijača kao ABA ligu sada. Zato i Evroliga šalje ovakve ponude, jer znaju kakav je mentalitet navijača i da je EL potrebnija BG klubovima, nego oni EL.

• Like 1
Posted
1 minute ago, TB Told said:

Složio bih se kad bi verbalna podrška koju prati ovakav stav bila praćena i stvarnom podrškom navijača. Nažalost u praksi bi FIBA LŠ pratilo otprilke isti broj navijača kao ABA ligu sada. Zato i Evroliga šalje ovakve ponude, jer znaju kakav je mentalitet navijača i da je EL potrebnija BG klubovima, nego oni EL.

Jbg treba malo gledati i u buducnost.

Jeste da bi na pocetku bila manja posjeta, vjerovatno bi u Pioniru bili, ali ako bi imali sanse da igramo ligu koju NBA napravi ja sam 100% za to.

Posted

10 minutes ago, Sokmeniki said:

Jbg treba malo gledati i u buducnost.

Jeste da bi na pocetku bila manja posjeta, vjerovatno bi u Pioniru bili, ali ako bi imali sanse da igramo ligu koju NBA napravi ja sam 100% za to.

U stvari prvo pogledati u prošlost, i kod nas i kod komšija kad smo igrali EK (oni i jednu sezonu LŠ), pa da se vidi kakvo bi bilo interesovanje publike za Fiba LŠ.

NBA projekat je daleko od realizacije, a tek njima ne bismo bili zanimljivi.

Posted
On 3/29/2025 at 1:29 PM, kokodakalo said:

On nije ni tvrdio da Barsa ima bolji medjusobni skor. Kod cetvorostrukog istog rezultata se prvo gleda broj pobeda u medjusobnim utakmicama i on je lepo napisao da bi mi i Barsa imali po 4-2. Posle toga se gleda kos razlika, ali ne izmedju nas i Barse jer je to vec gledano, vec ukupna kos razlika izmedju cetri ekipe. On je rekao da veruje da Barsa ima bolji kos kolicnik, ne sa nama, vec iz dvomeceva sa nama i druge dve ekipe, sto je sasvim moguce, jer nas je Efes razbio 22 razlike.

Ne, gleda se prvo skor u mini ligi, pa onda medjusobni skor izmedju izjednacenih klubova u mini ligi, pa tek onda ukupna kos razlika.

Da je onako kao sto ti pises, onda bi se i u mini ligi od tri tima od po 2-2 gledala ukupna kos razlika, a ne razlika samo izmedju tih klubova. Tipa, KKCZ, Paris Basket i Efes, ako Efes dobije u BG svi mogu da imaju po 2-2, ali bi Efes bio verovatno bio najbolji jer u tom krugu ima najbolju kos razliku (OK, ima i ukupno najbolju kos razliku, ali to je nebitno).

Posted
3 hours ago, Cavani said:

U medjuvremenu oni ce da se hvale punim Arenama i da koriste klipove da prikazu kako je EL kosarka strast u odnosu na Nba.

To ti je vrhunska evropska kosarka trenutno. 

1 hour ago, Čvarkov said:

I dalje će uticati na gledanost, na društvenim mrežama ćemo prikazivati atmosferu iz Beograda, najbogatiji će imati još veću prednost u startu i svima dobro, ne?"

More mrš u pičku materinu.

Pa nista, najbolje da pozovu i AEK i PAOK i Hapoel Jerusalim i Galatasaraj i Besiktas i koga vec sve ne ko ima fudbalske navijace pa da se hvale sa time na drustvenim mrezama.

Koga briga za to, samo glupe Srbe koji ocajnicki zele da budu bar u necemu najbolji, najuspesniji, da ih neko primeti, pa se loze na te gluposti. Toliko se loze da vec koliko godina zaredom slusamo pricu o "ma nece oni neku tamo Cedevitu, ma nek im igra neki tamo Dubai, ma neka snimaju meceve iz Berlina i Monaca, ma neka im dede i babe iz Madrida prave lude atmosfere".

U kom univerzumu osim u totalnom propalom takmicenju je uopste bitno sta rade navijacke grupe na tribinama? Da u fudbalu mozda ne cine sve da daju licencu FKP ili FKCZ jer bolje oni nego neki tamo Ludogorec? Samo u mucenom vaterpolu sa drzavnim novcem dominiraju klubovi iz Srbije, nekada Hrvatske, male CG i Madjarske, iskreno jebes i sport i organizaciju u kojoj su bitni klubovi iz jednog odrona od zemlje.

Zapravo i treba ovako da se ophode i prema tim klubovima i prema navijacima. Za razliku od fudbala u kojem su navijaci u jednoj Engleskoj sa 15 ultrabogatih i jakih klubova ustali protiv Superlige, ovde seku vene samo da pokazu kako jedan grad i dva kluba imaju preimucstvo nad svim ostalim gradovima i klubovima u jednoj regiji od 20+ miliona stanovnika. Kao, ako vec ne mozemo da budemo mnogo bitni u zivotu, ako ne mozemo da uspemo, daj da navijamo za the institucije kojima se svi na kontinentu klanjaju.

Super onda, ali samo bez "ko ne skace taj je caci" i pumpaj, puumpaaaaj", jer ne moze i to i stav da klub iz Beograda treba da se i dalje bori za vrh Evrope i da to mi svi treba da placamo jer je tako nekad bilo u SFRJ (samo tad za uspeh nisu trebali milioni, a sad su nuzni, pa neka bacimo jedno 35-45 miliona svake sezone, "ionako smo platili 600 miliona za prenose Premijer lige").

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
32 minutes ago, TB Told said:

16 minutes ago, TB Told said:

U stvari prvo pogledati u prošlost, i kod nas i kod komšija kad smo igrali EK (oni i jednu sezonu LŠ), pa da se vidi kakvo bi bilo interesovanje publike za Fiba LŠ.

NBA projekat je daleko od realizacije, a tek njima ne bismo bili zanimljivi.

Taman idealno da se malo odvoji žito od kukolja i da ovi koji prate Zvezdu zbog Evrolige i skupih pojačanja nađu sebi neku drugu zanimaciju. :classic_sleep: Učešće u ovakvoj EL svakako nema dugoročnu perspektivu, bolje graditi nešto na koliko-toliko zdravim osnovama, nego skupo plaćati ovim hohštaplerima još par godina zaluđivanja, megalomanije i veštačkog hajpa, posebno kada se u obzir uzme i to od čijih para i u koje svrhe se sve to finansira. 

• Like 7
  • Thanks 1
Posted
26 minutes ago, Guru said:

Taman idealno da se malo odvoji žito od kukolja i da ovi koji prate Zvezdu zbog Evrolige i skupih pojačanja nađu sebi neku drugu zanimaciju. :classic_sleep: Učešće u ovakvoj EL svakako nema dugoročnu perspektivu, bolje graditi nešto na koliko-toliko zdravim osnovama, nego skupo plaćati ovim hohštaplerima još par godina zaluđivanja, megalomanije i veštačkog hajpa, posebno kada se u obzir uzme i to od čijih para i u koje svrhe se sve to finansira. 

Evo, ja sam pratio Zvezdu u prvim godinama kada se borila za trofej ABA lige i pratio sam je kada su iz sezone u sezonu bili jedni od najvecih autsajdera od 16 ili 18 klubova koliko je ucestvovalo.

Od navijanja u ABA ligi sam se ohladio nakon onog skandala u PG (sta god da se desilo tamo, onakva reakcija je vrhunac bescasca, nesto poput politicara koji nece normalno i mirno da sidje sa vlasti nego je rezultat izbora u redu samo ako se pobedjuje na njima).

Sto se tice EL, bas mi je bilo zao kada se onaj poslednji Radonjicev tim nije plasirao u TOP8 u sezoni 2021/22. Sve posle toga, evo vec tri sezone, ne samo ogromnih budzeta nego i vrhunske arogancije (ima samo mi da igramo EL, ko su bre ovi ostali), mi je samo pojacavao zadovoljstvo kada su plasmani na kraju sezone bili 9. mesto, 16. mesto i evo sada nista od vrha tabele, a mozda i ispadnu i budu 11.

Tako da potpuno podrzavam post, prvo da se klub vrati svojim osnovama, da cilj bude izbacivanje nekih novih imena, a ne glumljenje Reala i Armanija, naravno i da okvir u kojem se deluje bude ABA liga (za koju se nadam da nece uspeti da je uniste).

• Like 1
Posted (edited)
12 hours ago, Fromthecorner said:

Marko Guduric produzio jos dve sezone sa Fenerom. Sa 33 nek ne dolazi, nismo vise klub koje trebaju veterani da cascavaju prisustvom za milion evra po sezoni

znaći scenario Miloš Teodosić na pomolu. ne znam možda ali samo možda ova odluka ima veze i sa ovom ucenom EL gde je veliko pitanje da li ćemo se i dalje takmičiti u istoj.

Edited by bodo
Posted

Jbg, i meni je žao što nema ništa od Gudure, ali nekako nemamo pravo da žalimo  za njim, ako se svi više-manje slažemo da je ludilo plaćati onaj harač EL samo da bismo igrali tamo.

Što bi Gudura dolazio u potencijalni FIBA LŠ tim.

• Like 1
Posted

Ova teme nema veze sa Gudurićem trenutno. Gudurić nije produžio ugovor sa Fenerom i onaj tvit Fenera je bio samo najava utakmice protiv Barselone. Ali da završimo tu priču jer imamo bitnija dešavanja pred nama večeras i sutra uveče. 

• Love 1
Posted (edited)

Slogan za novu EL bi komotno mogao glasiti sve za elitu, mrvice za ostale

Evroliga danas sve više liči na privatni klub u koji ulaze samo oni s dubokim džepom. Stoga ova najnovija ponuda koju je rukovodstvo Evrolige ponudilo klubovima bez A licence predstavlja otvorenu ucenu: trogodišnji ugovor vredan 1,7 miliona evra po sezoni – ali bez prava na vlasnički udeo, bez prava glasa i, što je još važnije, bez prava na prihod od televizijskih prava. To nije partnerstvo već podređen položaj u kojem se traži da ćutiš, igraš i ne postavljaš pitanja. Za klubove poput Crvene Zvezde i Partizana i ine  ovakav tretman je uvreda. EL ovakvim politikom zapravo cementira hijerarhiju: elita se bogati, a ostali neka budu srećni što su uopšte pozvani. 

Edited by bodo
  • Like 2
Posted (edited)
3 minutes ago, No name said:

Šta nam odgovara iz vecerasnjeg meča Real -Pariz? 

Poraz Pariza jer u potencijalnom krugu sa njima imamo 2:0

Edited by bodo
  • Like 2
Posted

Pobjeda Reala. Ako Pariz dobije završićemo kao deseti čak i ako pobjedimo Efesa, u slučaju da u poslednjem kolu Efes dobije Baskoniju, Real Partizana, Barselona Virtusa i Pariz Albu.

• Like 1
Posted
9 hours ago, Guru said:

Hleba i igara moj prijatelju...

Meni je neverovatno da ideš na proteste,kritikuješ vlast, a ovamo ideš na utakmice Zvezde ili KKP koji su direktan produkt onoga zboga čega ideš na ulicu i protestvujes.

• Like 1
Posted

Sramotna organizacija utakmice. 

Screenshot-20250403-120441.jpg

I sad svi sa nivo 200 treba da traže refundaciju novca. Nisam platio sezonsku za nivo 200 da bih gledao utakmicu sa nivoa 400 i to iza koša. Plus mogu da zamislim koliko će ljudi da izvisi jer neće imati gde da se smeste. Opet mora da se dolazi 3 sata ranije da bi obezbedio mesto. Sramota. 

Posted
2 minutes ago, Čočo said:

I sad svi sa nivo 200 treba da traže refundaciju novca. Nisam platio sezonsku za nivo 200 da bih gledao utakmicu sa nivoa 400 i to iza koša. Plus mogu da zamislim koliko će ljudi da izvisi jer neće imati gde da se smeste. Opet mora da se dolazi 3 sata ranije da bi obezbedio mesto. Sramota. 

I bogati placu ali pored bazena.

• Ha-ha 5
Posted
12 minutes ago, Čočo said:

Teško da je moglo da se organizuje na drugi način.

Posted (edited)
13 minutes ago, Čočo said:

Ovo je još jedna od bruka i sramota koju nam klub servira.znači dao sam novac za nivo 200 i sad , ne zanima me zog čega, moram da idem na nivo 400 i to iznad ćacilenda

ma kako da ne

Edited by Filbi