Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
  On 3/28/2025 at 11:28 PM, Del Piero said:

Pregoreli smo opet, kao mnogo puta do sada. 0:14 otvaranje utakmice koja ti moze doneti toliko toga. Kad ovako otvorimo nama domaci teren postaje balast, samo raste nervoza i tenzija posle svakog promasaja, a neretko i kolektivno jebavanje familije sa tribina

Expand  

Slažem se da obično bude tako, ali večeras je i publika bila na nivou. Prepoznali su momenat važnosti meča i borbu naših momaka i sve vreme bodrili i pokušavali da daju vetar u leđa. Bar je tako delovalo preko tv-a.

• Like 7
  • Love 4
Posted (edited)

A zasto se Plavsic povlaci iz komentarisanja ?? 

Po meni bila je cast slusati i gledati svaku njegovu utakmicu u EL. 

Edited by Saxon01
  • Like 2
Posted

Da je Real odigrao neku sjajnu partiju pa da i kažeš nešto..nego Real nije odigrao ništa posebno, ali džaba, odbranimo mi njih, ali cigle lete all around.

Šut iz igre 33%..koje ciglarenje jebote. Gledam ove timove kji su nam konkurenti za plejof..pa to je rapsodija od igre. Mi kao da dajemo golove, a ne koševe..užasna napadačka partija.

Ja ne mogu da verujem da poslednjih 14-15 godina jedino što je konstantno kod nas je - bacanje cigli. Pa,jel moguće da ne umemo da nađemo jednog igrača na čiji šut ćemo moći da se oslonimo i da ima 40%? Evo, sem Berona, ja nijednog drugog da se setim ne mogu. Možda Beron nije bio mamojeb, ali sam uvek osećao da se na njega možeš osloniti, tj.na njegov šut.

Mislim da šanse protiv Efesa nisu neosnovane, ali trebaće u toj utakmici prevazići i luzerstvo koje nas prati kao klub.

• Like 11
Posted

Trojke Kenana, Nedovića, Dobrića, Teodosića, Davidovca, Giedraitisa i Petruševa su 2/23. Od ta 23 šuta, mislim da je 20 bilo otvoreno.

Mišin plus-minus standardno najgori u ekipi. Ako on uzme preko 5 minuta protiv Efesa, treba nas spaliti.

• Like 6
Posted
  On 3/28/2025 at 11:33 PM, Saxon01 said:

A zasto se Plavsic povlaci iz komentarisanja ?? 

Po meni bila je cast slusati i gledati svaku njegovu utakmicu u EL. 

Expand  

Batalio košarku, prelazi na padel, pominjao je Milutin Aleksić večeras u emisiji da ga dere redovno.

Posted

Ja ne mogu da verujem da smo mi odigrali sve odlično, ali koš da nismo mogli da pogodimo...

Isto ovako protiv Efesa,ali lopta mora da uđe, ne možemo ovoliko da promašujemo.

Posted

Нажалост најбољу атмосферу ове сезоне у Арени нису играчи успели да украсе победом али нема им се шта замерити. Једноставно дошао је дан када лопта НИЈЕ ХТЕЛА у обруч. То су махом били и отворени, изграђени шутеви. Колико пута је исцурила из коша оно нисам видео баш баш дуго, али борбеност упркос судијском масакру је била невероватна. Биће боље

Такође звездаштво и сви ми смо положили испит вечерас. То је важније од свега, пуна хала, показали смо јединство, да  не причам о навијању подсетило ме на време првог мандата Радоње иако је наравно неупоредиво. Коп на два нивоа покидао и објаснио. Морамо још јаче против Ефеса и вратиће нам се сигурно

Искључиво Звезда, у сваком тренутку!!!

• Like 12
  • Love 1
Posted (edited)

Ne vidim odakle sa racionalne strane vučete  optimizam za naredno kolo.

Gostuje nam takodje preiskusan EL šampion i to u naletu sa nizom od 5 pobeda i sa istim skorom.

Za očekivati je da se još više isprepadamo jer nam je to poslednja šansa. 

Onaj ko veruje da možemo da se vadimo protiv Pao u Atini, taj je veći ganci od Aličić Ljube.

Edited by Wingwalker
  • Like 2
Posted

Prvo, ne znam sto se toliko pominje sudjenje kao jedini razlog poraza, kad je ocigledno da su promaseni sutevi igraca koji su bili sami u hali odlucili mec. 

Drugo, ne znam zasto se zanemaruje cinjenica da je i Efesu sledeci mec biti ili ne biti? Oni imaju 0:2 i protiv Barce i protiv Parizana, u slucaju da izgube u narednom kolu idu oni na 10. mesto jer postoji velika mogucnost da Real na kraju zavrsi sa 20 pobeda. Pogotovo kad se zna zasto su igraci ovoliko promasivali, zato sto su znali u kolikom su problemu ako izgube.

Trece, jedino sto je dobro je sto vlada misljenje da je Real odigrao uzasno los mec i to je tacno. Ekipi koja je ostala bez prvog centra dozvoliti ovoliko skokova i ovoliko otvorenih suteva, praviti onoliko gluposti u kontri, ne znam, neki drugi tim bi verovatno otisao na 20+ i zatvorio mec.

Kako god, Sfairopoulos da se zapita zasto mu ekipa igra ovoliko lose cim se ne igraju mecevi sa ekipama koje su ili obezbedile TOP4 ili su na dnu.

Posted

Nismo mi u kanalu. Mi smo u Marijanskom rovu i to baš u pravo vreme. Ma bitno da smo se mi borili i da lopta nije tela u koš. Uobičajeno je da promašiš 15 otvorenih šuteva.

• Like 1
Posted

Da li je do mene posto sam citao selektivno upise ili zaista ljudi misle da je ovo kraj sezone za nas?

Igramo na domacem terenu protiv ekipe slicnog ranga u najvatrenijem ambijentu, a maltene da nismo izasli iz Beograda vec 10-15 dana. Po ovim upisima Banki i ekipa iz Stambola bi vec trebalo da otvaraju sampanjac i da slave…

Ta utakmica vredi duplo, ako racunamo nasu pobedu u koju zaista verujem uz neke, mozda ocekivane poraze Barse i Pariza, kao i cinjenicu da ce u zadnjem kolu najverovatnije pobediti sve tri ekipe (igraju sa Virtusom, Albom i Baskonijom), postoji vrlo realna sansa da se:

Napravi cetvorougao Barsa-KKCZ-Efes-Pariz gde mi imamo 4-2, Barsa 4-2, Efes 1-5 i Pariz 3-3

Pretpostavljam da Barsa ima bolji kolicnik i da ce nas to gurnuti na 8. mesto, ali sve to pod uslovom da mi dobijemo nas sledeci mec. 

Verovatno utakmica u rangu sa Darusafakom onomad, biti ili ne biti, ali nikako jos nije kraj sezone.

• Like 9
  • Thanks 1
Posted
  On 3/28/2025 at 11:47 PM, TB Told said:

Zašto si izostavio Kalinića?

Expand  

Njega sam postedeo jer je odigrao najvise minuta, rudario na obe strane, na kraju i upisao pristojnih 9+7+5. A i znamo da nema bas meku ruku.

Od ovih koje sam naveo bi covek ocekivao da ubacuju otvorene suteve u mnogo boljem procentu od 8%.

Btw, nisam siguran koliko je pouzdana ova +/- statistika na sajtu el. Za Davidovca stoji +1, a znam da je bio u petorci tokom onog 0-14 pocetka, ne secam se da se posle toga uopste vracao u igru.

• Like 1
Posted

Kakvi komentari, kao da sledece nedelje igramo protiv Boston Seltiksa, a ne protiv Efesa...

Imali smo katastrofalno sutersko vece i to se desava u sportu koji se zove kosarka, pritom smo igrali protiv ekipe koja ima najveci pobednicki mentalitet u istoriji sporta i za koju se zna da ce jako tesko da gubi ovakve meceve koji im odlucuju o plasmanu.

Idemo dalje, dobijamo Efes!

• Like 7
  • Ha-ha 1
Posted

Ja lično ne žalim mnogo za ovom utakmicom. Jednostavno nijesmo bili na visini zadatka, užasno smo otvorili utakmicu, Real je bio bolji i zasluženo pobijedio. Biće teško i sa Efesom ali imamo solidne šanse za pobjedu. Nema stvarno razloga za padanje, bilo je gorih poraza, pa smo pronalazili način da se vratimo. 

• Like 5
Posted
  On 3/29/2025 at 12:13 AM, mind. said:

Napravi cetvorougao Barsa-KKCZ-Efes-Pariz gde mi imamo 4-2, Barsa 4-2, Efes 1-5 i Pariz 3-3

Pretpostavljam da Barsa ima bolji kolicnik i da ce nas to gurnuti na 8. mesto, ali sve to pod uslovom da mi dobijemo nas sledeci mec. 

Verovatno utakmica u rangu sa Darusafakom onomad, biti ili ne biti, ali nikako jos nije kraj sezone.

Expand  

Nema Barca bolji medjusobni skor, dobili su u produzetku, a KKCZ nije. U tvom scenariju bi KKCZ bila 7., Barca 8., Paris Basket 9. i Efes 10.

Ono sto moze da se desi je Barca dobije nezainteresovani Fenerbahce ili da KKCZ dobije nezainteresovani PAO. Mislim da bi bas PAO mogao da bude laksi protivnik jer su najlaksi protivnici oni najbolji timovi koji nemaju za sta da igraju. Naravno, ako PAO izgubi u Monacu u sledecem kolu, imace itekako za sta da igraju pa taj scenario otpada.

• Like 1
Posted
  On 3/29/2025 at 12:15 AM, fradler said:

Njega sam postedeo jer je odigrao najvise minuta, rudario na obe strane, na kraju i upisao pristojnih 9+7+5. A i znamo da nema bas meku ruku.

Expand  

Sve to stoji, ali on je u prvih 13 minuta meča promašio tri otvorene trojke, a u sezoni je do današnjeg meča bio na 40%. On je najbolji primer koliko su se ekipi stegle ruke. 

• Like 2
Posted

Jbg castan poraz, ubio nas ocajni ulazak u mec. Svaka cast igracima sto su izgunuli na terenu. Efes moramo da pobedimo i moramo i mi na tribinama da verujemo u pobedu da udjemo  odmah jako da budemo taj vetar u ledja. Sto se tice atmosfere bila je dobra, nije bilo politike i sto se tice toga nisam optimista ako govorimo o Severu. Ima i pozitivnih stvari ali ima vise negativnih. Inace sam pozitivno iznenadjen atmosferom jer sam protiv Reala ocekivao brdo silikonki, pozera i td... Medjutim vidjena je bas emocija u publici pravo iskreno Zvezdastvo. Sto se tice Plavsica meni licno zao, kosarkaski komentatori na areni nisu ni c od cigana kakav je Plavsa...

• Like 3
Posted
  On 3/29/2025 at 12:13 AM, mind. said:

Da li je do mene posto sam citao selektivno upise ili zaista ljudi misle da je ovo kraj sezone za nas?

Igramo na domacem terenu protiv ekipe slicnog ranga u najvatrenijem ambijentu, a maltene da nismo izasli iz Beograda vec 10-15 dana. Po ovim upisima Banki i ekipa iz Stambola bi vec trebalo da otvaraju sampanjac i da slave…

Expand  

Nije kraj sezone, ali nije baš ni lako nabaciti ružičaste naočare nakon viđenog. 

Efes je prošle nedelje pokazao koliko na njih utiče vatren ambijent, a nisu baš ni u sličnom rangu. Prednost ipak dajem Larkinu, Boboi, Tompsonu, Brajantu i Doužeru u odnosu na Mišketa, Nedu, Kodija, Kenana i Jagišu.

Ako je večeras ušla voda u uši, stegla se ruka i obruč se smanjio u utakmici koja se mogla igrati relativno rasterećeno, teško je biti optimista pred praktično eliminacioni, do-or-die meč protiv ekipe koja je u najboljoj formi u čitavoj el.

Nismo bez šansi, ali one su u najboljem slučaju 40%.

• Like 2
Posted

Klasican primer nase ekipe...kada pobeda moze da donese mnogo nama obavezno "lopta nece kroz obruc"...I tako godinama...ko malo mucne glavom skapirace da to nista nije slucajno...

Dok u utakmicama gde smo autsajderi i nemamo sta da izgubimo redovno dobro sutiramo..(poslednji primer u Pireju)...

Kako Bajern,Paris...hoce lopte kroz obruc kada god je potrebno a nas na primer nece..

Nismo mi tim za velika dela na Euro sceni,to je sada vec cinjenica,tako ce i ostati po svoj prilici

• Like 3
Posted

Samo podrska, do kraja. Dva su nam ostala meca, jedna pobeda nam je dovoljna ne samo za top 10 nego verovatno i za 7. ili 8. mesto.

Videli smo da mozemo ravnopravno s svakim, dobijali Olimpijakos dva puta, Monaka dva puta, Pariz dva puta, Fener, Barsu itd.

Svi na Efes bre !

• Like 12
Posted (edited)
  On 3/28/2025 at 11:28 PM, Del Piero said:

neretko i kolektivno jebavanje familije sa tribina. 

Expand  

Bio sam na nivo 400 i neki lik iza mene je od prve sekunde počeo da jebe sve po spisku igračima čim promaše.

Kad Kalina promaši trojku on je psovao Tea što je uzeo šut, ne sećam se sad ko je promašio ulaz on psuje Jaga koji je u tom trenutku 8 metara od koša. Kako neko promaši on se dere vadi ga, menjaj.

Jago izađe iz igre on mu jebe sve po spisku još 3 minute za loš napad iako uveliko nije u igri.

Kampaco mu je bio špansko govno iako nije Španac. Za Teodosića je celu utakmicu govorio devojci prso je, evo sad će ga isključiti (nije se desilo).

I što je najjače od svega, na svakih 5 minuta ponavlja devojci ESAM TI REKO (nije reko).

Edited by Урош19
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Posted

Zavrsnica EL, a mi gubimo od Zalgirisa, Makabija i Milana, od ekipa koje ispadaju. I to u Beogradu. Što je mnogo, mnogo je. Niti jedan jedini razlog nemamo da budemo optimisti za Efes. Domacini smo, vatrena atmosfera? Pokazalo se nebitnim vise puta. Krenuce nas šut? A što bi nas krenuo? Oni su u naletu, u formi su, mi smo u kanalu.

Da se nadamo nekako da i sa dva poraza udjemo u plej in, pa tamo jbg...

A za iducu, tako omiljeno, sezonu praviti seču. Od bekova, pa dalje. Hoces rezultate sa Jagom i Teom...

• Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1