Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

463 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

19 minutes ago, MarioKempes said:

Zna li se možda da li Jago ide da igra za reprezentaciju? Utakmice Brazila su 21. i 24.02. Ako ide - nema šanse da bude normalno spreman za Žalgiris.

Što se tiče srpskih igrača - jedino ima smisla da ide Kostić, sve drugo je nepotreno, s obzirom da smo obezbedili plasman.

Nije pominjao a i ovo sto je krenuo da prica o reprezentativcima Srbije, novinar odmah uskocio sa nekim pitanjem nevezanim za to

• Like 1

Bome, i drugo jutro nakon kupa mnogo lepo.

Kalina 7 od 7 u finalima. Branjin 26. trofej. Dobrić koji igra povređen finale. Sferov 4. trofej u godinu i kusur dana. I tako dalje...

Ozbiljan ratnički i pobednički mentalitet imamo, mnogo lep osećaj.

• Like 24
  • Love 2
  • Thanks 2

Malo o tekmi, a i prethodnim tekmama. 

Dosta ozbiljnije izgledamo od kako je Sfero povisio petorku koja je defanzivno superiornija. Gotovo da su nestale sekvence sa tri beka spolja ili se retko igraju. Od trojca Jago,Neda i Kenan nikad dvojica ne smeju biti zajedno na parketu sem u onim rukometnim specijalima na kraju tekm.

Derbi u kupu smo odigrali završnicu u fazonu mi možda nećemo dati koš,ali vi sigurno nećete 🙂

Nervoza Petruseva nas je mogla kostati pobede jer nije igrao zadnjih 5 minuta u regularnom delu igre,a on nam je najbolji napadač i skorer. Uništio je Pokusevskog u prvom poluvremenu. 

Karlika Džonsa očigledno niko ne može da sačuva i ovo je 4ti derbi uzastopce gde daje preko 20 poena. Slažem sa svim njegovim poenima i ne bole ukoliko zaustavimo Brauna i ostali deo ekipe. Možda je to i bio neki deo gejmpleja.

Sve u svemu da nastavimo mi sa ovim visokim petorkama sa dodatkom Brauna i Gidre i ne sumnjam u jaku odbranu i dosta pobeda koje dolaze 🙂

Svaka cast Gospodinu Janisu!!!!

Svidelo mi se što je prvi uzeo trofej kupa i odneo ga da proslavi sa navijačima,  totalni rispekt❤️❤️❤️

• Like 22
  • Thanks 1

1 hour ago, MarioKempes said:

Zna li se možda da li Jago ide da igra za reprezentaciju? Utakmice Brazila su 21. i 24.02. Ako ide - nema šanse da bude normalno spreman za Žalgiris.

Što se tiče srpskih igrača - jedino ima smisla da ide Kostić, sve drugo je nepotreno, s obzirom da smo obezbedili plasman.

Koliko sam uspeo da vidim i Brazil je obezbedio plasman na kontinentali šampionat tako da im ovo nisu utakmice koje moraju dobiti. Doduše još uvek ne znam da li će Jago igrati za njih.

• Like 1

2 hours ago, Djirona said:

Bome, i drugo jutro nakon kupa mnogo lepo.

Kalina 7 od 7 u finalima. Branjin 26. trofej. Dobrić koji igra povređen finale. Sferov 4. trofej u godinu i kusur dana. I tako dalje...

Ozbiljan ratnički i pobednički mentalitet imamo, mnogo lep osećaj.

I Neda se nakupi trofeja iako ce to tesko hejteri priznati.

3 kup uzastopno.

Ima i Aba ligu, 2 KLS a ove sezone ako se uzme tripleta pa jos i plejof EL, hmmm🤔

• Like 5

15 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

3 kup uzastopno.

Ima i Aba ligu, 2 KLS a ove sezone ako se uzme tripleta pa jos i plejof EL, hmmm🤔

Kako ti komentarišeš Nedine igre u poslednje vrijeme?Da li je i tebi bar malo iritantno što ga svi protivnici napadaju,kako nema nekog inata u njemu da odigra tu odbranu,nema neke fizičke nedostatke pa da ne može,stvarno neshvatljivo..A i što se napada tiče baš tanko,ne pokušava ulazom napraviti neki višak pa i podjeliti asistenciju ne mora do kraja ići,sve se svodi na neke šuteve za tri preko ruke iz igre jedan na jedan sa centrima kod preuzimanja.

Sto se tiče odbrane na Karlik Dzonsu, moraćemo naći neko riješenje,konstantno na jednostavan način pronalazi našu najslabiju kariku u odbrani i napada.Ako ga Bolomboj preuzme više i ne pokušava njega napasti nego zove u blok tipa Lakića kog Nedović čuva i tako Nedović ostane na njemu,ili u nekim petorkama,Teo,Davidovc,Dobrić,uglavnom traži najslabijeg defanzivca,dodje mu njegov igrač u blok i lagano dodje do tog preuzimanja.Moraćemo naći neki način,ili da primarni defanzivac probija blok i rizikuje se sa tim tipa Lakićem koji teško šta može napraviti i da dobije loptu a ima više prostora,dosta bolja opcija nego da Karlik sa ovima igra jedan na jedan.

Sterlinga odlično čuvamo,ne dozvoljavamo mu da ima prostora za šut kada primi loptu gdje je najopasniji,kada spusti loptu i pokuša nešto iz driblinga procenti značajno padaju.

• Like 1

9 minutes ago, Taki said:

Kako ti komentarišeš Nedine igre u poslednje vrijeme?Da li je i tebi bar malo iritantno što ga svi protivnici napadaju,kako nema nekog inata u njemu da odigra tu odbranu,nema neke fizičke nedostatke pa da ne može,stvarno neshvatljivo..A i što se napada tiče baš tanko,ne pokušava ulazom napraviti neki višak pa i podjeliti asistenciju ne mora do kraja ići,sve se svodi na neke šuteve za tri preko ruke iz igre jedan na jedan sa centrima kod preuzimanja.

Pao je u formi ali ne sumnjam da se podici u nastavku. Sto se tice ulaza, vec sam pisao da nije bio 100% spreman i da zato nije rizikovao ali protiv Partizana je nekoliko puta napao, 2 puta u 3/4 i lagano rijesio tako da je ocigledno blizu 100% i da ce i taj ulaz u nastavku sezone cesce koristiti.

A za odbranu, nikada nije bio ni solidan defanzivac tako da mi nije jasno sta ocekujete od njega na tom dijelu parketa? Napadaju ga protivnici? Zamisli, i mi napadamo lose defanzivce protivnika. Kvantna fizika u pm

• Like 3
  • Thanks 2

1 hour ago, Miki28 Teoljub said:

Pao je u formi ali ne sumnjam da se podici u nastavku. Sto se tice ulaza, vec sam pisao da nije bio 100% spreman i da zato nije rizikovao ali protiv Partizana je nekoliko puta napao, 2 puta u 3/4 i lagano rijesio tako da je ocigledno blizu 100% i da ce i taj ulaz u nastavku sezone cesce koristiti.

A za odbranu, nikada nije bio ni solidan defanzivac tako da mi nije jasno sta ocekujete od njega na tom dijelu parketa? Napadaju ga protivnici? Zamisli, i mi napadamo lose defanzivce protivnika. Kvantna fizika u pm

Ma niko ne ocekuje od njega elitnu odbranu ali pokazo volju,bar digni ruku kad si ispred igraca,potrci u odbranu a ne da hodas nazad i to je to  

4 hours ago, MarioKempes said:

Dobrić neće igrati sigurno ako je pod injekcijama igrao KRK. Realno, nema potrebe ni Davidovac i Petrušev, a Kostić je koliko sam shvatio zaslužio poziv igrama u Dinamiku i nadam se da će dobiti finu minutažu. Sumnjam da će igrati bilo ko iz EL timova, a i tako taj sastav je dovoljno dobar da pobedi i poslednje 2 utakmice.

• Like 1

Za Karlika stvar je vrlo jednostavna, otežati mu da primi loptu, čvrsto i agresivno na njemu kad ima loptu, ne dopuštati lagan šut nikako, u odbrani ga napadati i trošiti, ne dozvoljavati da se "odmara" u ćošku. Sve ovo će njega izbaciti iz dobrog ritma. Idealan matchup Laza ako je zdrav.

• Like 2

I'm back... 

Srecan nam Kup Vesne Covic!

🏆💃❤️

Spoiler

zvezdapartizangame-4-125.jpg

Pobegao sam na par dana od toksicne atmosfere koja je vladala pre i za vreme Kupa. Neverovatno je sta se pisalo ovde, bez obzira na to cija je tema bila u pitanju. Neverovatno je pre svega sto na to uticu ljudi iz klubova odnosno KSSa. Glupa saopstenja, sramne izjave na KZS, replike, replike na repliku... Skandiranje i divljanje na tribinama da i ne pominjem. A kad je EL u pitanju, druga prica. I nema tu "jedna strana je kriva a druga skroz nevina". Jedini gospodin covek u celoj prici je Sfero. 

Trofej upisati, zapamtiti samo uzbudljivu utakmicu, a sve ostalo ne treba zaboraviti vec resavati. Barem mi u nasem dvoristu ako moze. 

• Like 9
  • Ha-ha 2

6 hours ago, Miki28 Teoljub said:

3 kup uzastopno.

Nema se šta ne priznati kad je to tako.

Isto tako i Lazarević je imao 3 kupa zaredom, nekoliko aba liga i KLS. 

Ne ide ga u napadu, ali je zato rupa u odbrani. I tako evo 3 sezone...

Ono gdje mu odajem priznanje su izjave. Tu se jako dobro ističe i konstantan je. 

• Thanks 1

https://kkcrvenazvezda.rs/news/janis-sferopulos-εγγύηση-επιτυχίας

Janis Sferopulos - εγγύηση-επιτυχίας!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet osvojili su u subotu novi trofej Kupa Radivoj Korać!!!

Peti uzastopno, deveti od kada se za „Žućkovu levicu“ borimo u našoj Republici Srbiji, 14. ukupno od kada je osnovana naša Crvena zvezda!

Filip Petrušev je postao MVP, svako od 12 igrača je poneo svoj deo tereta i sebe ugradio u trofej, kao i kompletan stručni štab našeg prvog trenera Janisa Sferopulosa.

Međutim, u senci još jednog velikog uspeha, velikog slavlja prošao je još jedan lični uspeh čoveka koji predvodi naš prvi tim drugu sezonu i zaslužan je velikim delom za pobede i uspehe Crvene zvezde u takmičarskim sezonama 2023-2024 i 2024-2025.

Janis Sferopulos je 42. trener koji je predvodio sa klupe kao prvi trener crveno bele. Na toj užarenoj stolici sedeli su od velikana, poput osnivača kluba Nebojše Popovića, profesora Nikolića, Geca, pa preko Ranka Žeravice, Svetislava Pešića, Moke Slavnića, Vladimira Laleta Lučića, Dragana Šakote, Vlade Đurovića, Bate Đorđevića, Strahinje Alagića, Bore Džakovića, Mihajla Pavićevića, Stevana Karadžića, Miroslava Nikolića, Duška Vujoševića, pokojnih Ace Petrovića i Bore Džakovića, i današnjih dana i novijih generacija Trifunovića, Nikitovića, Milana Tomića i Dejana Radonjića.

Dejan Radonjić je rekorder sa 15 osvojenih trofeja na klupi Crvene zvezde i rekorder po broju utakmica koje je vodio kao prvi trener našeg seniorskog tima. Drugi na listi je jedan od osnivača naše Crvene zvezde Nebojša Popović sa 10. međutim, iako se prihvatio teškog posla i preuzeo tim u toku sezone 2023-2024 i pred dva derbija u Evroligi i ABA ligi, Janis Sferopulos već je treći na listi najuspešnijih trenera Crvene zvezde.

Osim pobeda, gospodstvenog držanja i odmerenih izjava, doneo je i iskustvo, ali i ogromnu energiju i znanje koje vidi samo najuži krug ljudi i prvi tim koji sa njim svakodnevno sarađuju.

Trener Janis Sferopulos osvojio je u subotu četvrti trofej kao prvi trener Crvene zvezde, i tako osim trofejima, svojim ponašanjem i držanjem, doneo ogroman efekat velikom klubu za samo 15-ak meseci na klupi našeg kluba, i stao uz rame sa najuspešnijim trenerima Crvene zvezde.

Janis Sferopulos stigao je u KK Crvena zvezda 22. oktobra 2023. godine. Sa Crvenom zvezdom je za Božić 2025. godine potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Nastaviće se...

• Like 8
  • Love 6

5 hours ago, Clash said:

Ne znas ti moc svemocnog zivovlaka. Narodski, izvlaci vatru, leci prelome, istegnuca, dislociranja, top stvar za dijareju, poboljsava vid, od Filipa Covica pravi Skoti Pipena, itd... Da ne nabrajam dalje. Never underestimate the heart of a champion sto bi reko Rudi Tomljanovic.

On 2/16/2025 at 4:50 PM, L' Imperatore said:

Ja bi dodao jedan drugi ugao, iz kojeg bi mogla da se gleda ova situacija. Slažem se da je na teren upalo, kad je Carlik več izveo bacanje. Slažem se i da ga nije omelo, pošto je izgleda bio previše koncetrisan na izvodjenje, a nije se ni bunio.

Ali, to što je ta stvar na teren upala trenutak nakon izvedenog bacanja, ne znači da nije letela prema terenu dok je igrač pogledao ka košu i spremao se da izvede bacanje. Što znači da je itekako moglo da utiče na igrača. 

Ja bi ponovio bacanje, zbog presedana. Opasno i bespotrebno komplikovano je puštati da se stvari ubacuju u teren dok neko izvodi slobodna, pa čemo onda da procenjujemo dali je to uticalo na izvođača ili nije. Treba jasno zacrtati granicu, što se toga tiče. Ubacivanje predmeta na teren dok se izvode slobodna, znači ponavljanje istih u slučaju promašaja.
Ako zbog ničeg drugog, onda zbog telečih glava što to rade. Pa bacajte do sutra, a protivnički tim će da šutira do sutra, sve dok ne pogodi.

Cek stani malo imam ideju

Kad neko nas baca penal mi da ubacujemo svaki put nesto u teren, kad ubaci priznace se, kad ne ubaci opet gadja... Konacno da popravimo procente 😂

• Like 1
  • Ha-ha 5

11 hours ago, drperce said:

Cek stani malo imam ideju

Kad neko nas baca penal mi da ubacujemo svaki put nesto u teren, kad ubaci priznace se, kad ne ubaci opet gadja... Konacno da popravimo procente 😂

Imam i ja ideju:

Napravi dizajn za maj(i)cu za Zeljkom - ionako sve radis u rdecoj boji.

Zarada sa obe strane, a, sto rece Vespasian pre nekih 2000 godina Pecunia non olet!

I da pustis to kroz najstarije kanale prodaje tj. preko Foruma.

:s_d: