Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

412 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

1 minute ago, Miki28 Teoljub said:

Frank Ntlikina 8.1/1.8/2 na 60 2p% i 44 3p%

Vuk 9.4/3.7/5.2 na 50 2p% i 26.5 3p%

Jedan je kamenjar a drugi je 1 plej EL ekipe

Meni su obojica super, svaki na svoj način. Posebno jer nijedan od njih dvojice nije čunj u odbrani i ne šutira 27% za dva poena... i što je najvažnije - nisu penzioneri nego igrači u najboljim godinama sa odličnim fizikalijama. 

• Like 6

Петорке са 3 ниска су нешто што свака екипа мора имати. Међутим ми смо атлетски јад и беда на тим позицијама и једино прихватљиво за 3 ниска би била петорка Коди, Кенан и Недовић где би макар нападачки могли бити јако зајебани.

• Like 3

2 hours ago, Molina23 said:

Da ne pričamo da nema akcija gde bi Kodi/Nedović ili Jago prepoznali njegova trademark utrčavanja, sposobnost za kontre i taj uptempo ( by Srki Radojević) itdSvega toga je bilo kod Duška i tek od proleća kod Sfera. 

Bravo, ja sam skroz vise i zaboravio da je on imao ona utrcavanja i jako brzo trcao kontre i tako kupio poene.

Sad ako uzme neki sut i to je to.

Ja ga na live temi nekad i kritikujem ali realno, trener mu ne daje ni minute ni uloge kako bi se on mogao napuniti samopouzdanjem i zadrzati i taj sut konstantnim.

5 minutes ago, Guru said:

Meni su obojica super, svaki na svoj način. Posebno jer nijedan od njih dvojice nije čunj u odbrani i ne šutira 27% za dva poena... i što je najvažnije - nisu penzioneri nego igrači u najboljim godinama sa odličnim fizikalijama. 

Meni je super Ntlikina, igra decko odbranj svaka cast a sutira bez pardona za razliku od kamenjara. Sa njega skupljaju 3 metra pa eto usudi se cak 3 puta da sutne za 3 poena, pogodio obruc sva 3 puta. Dobro je to. Najljepse mi kad se prijeti komsiluku a onda da prve i jedine poene na 1:26 do kraja. Vuk

4 hours ago, mister-no said:

Ma mi ćemo pre njegovog povratka izgubiti sve šanse za plej of. Možda i dobijemo taj Bajern pošto bi bilo previše da vežemo tri poraza od realnih autsajdera, ali ćemo opet posle da vežemo dve, tri loše i tako dok se on vrati u pun proces ode voz. Ovi jači će da se poslože i tu će sve manje iznenađenja biti. A recimo Pariz nam je već sad dovoljno odmakao da ćemo ga teško stići do kraja.

By the way igrača je bilo, i ima ih, recimo Žalgiris je doveo u doselekciji boljeg igrača nego mi ikoga u regularnom prelaznom roku.  Taj Walker da je došao bio bi nam najbolji igrač. I to Žalgiris koji solidno stoji. I oni će biti ispred nas, pa gotovo sigurno.

Asvel i komsije mozda jesu autsajderi ali Bayern svakako nije, mozda je bio predhodnih sezona.

Imaju i glavu i rep a bogami su spojili sa odlicnim trenerom, pre ce biti da smo mi autsajderi u duelu sa njima.

• Like 2

2 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Meni je super Ntlikina, igra decko odbranj svaka cast a sutira bez pardona za razliku od kamenjara. Sa njega skupljaju 3 metra pa eto usudi se cak 3 puta da sutne za 3 poena, pogodio obruc sva 3 puta. Dobro je to. Najljepse mi kad se prijeti komsiluku a onda da prve i jedine poene na 1:26 do kraja. Vuk

Šutira bez pardona, al' se i njemu desi 0 poena za 22 minuta protiv Virtusa... A i na nivou sezone ima manje poena u proseku od CMM-a, a i per minute. I svega 2.0 asistencije za 23 minuta, dok CMM ima 5.2 za 25 minuta... uz odličan 3.35 ast/to ratio. 

Mada je Ntilikina bolji i raznovrsniji defanzivac i bolji šuter... Kao što već rekoh, dobri su obojica - svaki na svoj način. Mada ne znam kako dođosmo do CMM-a i Nilikine... A da... 

• Like 5

4 minutes ago, Guru said:

Šutira bez pardona, al' se i njemu desi 0 poena za 22 minuta protiv Virtusa... A i na nivou sezone ima manje poena u proseku od CMM-a, a i per minute. I svega 2.0 asistencije za 23 minuta, dok CMM ima 5.2 za 25 minuta... uz odličan 3.35 ast/to ratio. 

Mada je Ntilikina bolji i raznovrsniji defanzivac i bolji šuter... Kao što već rekoh, dobri su obojica - svaki na svoj način. Mada ne znam kako dođosmo do CMM-a i Nilikine... A da... 

Pa dodjosmo.

2/6/9 vs 8/7/4. Prvi "bar nesto" a drugi je kamenjar.

3.35 ast/to ratio je radio sinoc u punoj snazi. Jbs 9 asistencija kada ne umije da organizuje poslednji napad u 3/4 a onda u 4/4  centar protivnicke ekipe mu uzme loptu. Upise se na 1:26 do kraja. Jbs ti tog pleja

Zaokruzio datum da bi imao 1/5 iz igre, sakrio se u misju rupu. Veverica

2 hours ago, Guru said:

Po čemu je bolji defanzivac na 4 i to tako ubedljivo da nema sumnje?

Po tome sto je mekan i lakse izlazi na kraj sa uobicajenim profilom cetvorke nego sa uobicajenim profilom petice. Mada u modernoj kosarci vise nema tako izrazitih profila, ali shvatas poentu. Po cemu ti iznosis svoju tvrdnju?

2 hours ago, Guru said:

Po stoti put - pričam o periodu kada je igrao na MVP nivou, a to je kada se Hasan Martin povredio. Tada je primarno igrao peticu (ne isključivo, nego primarno) i to mu je do sada bio najbolji period u karijeri: na tih 12 utakmica je imao 15.67 ppg, na ostale 22 utakmice te sezone je imao 7.95 ppg.

Gde si krenuo na mene statistikom? 😄 znam da tu imas bolje alate od mene (podeli nesto sa Sinerdzija, sta si se stis'o), ali da probam...

0) pre svega, statisticki gledano, Petrusev jeste igrao neku svoju najbolju kosarku u periodu kad nije igrao Martin, to ne mogu da se ne slozim jer je cinjenica.

1) Martin nije igrao od 14. (pre toga se povredio, na treningu) do 24. kola (ukljucujuci i to kolo, vratio se za 25. kolo). Dakle 11 utakmica.

2) to sto se Martin povredio i upraznilo se mesto na 5, apsolutno ne znaci da je Petrusev igrao na 5 te Martinove minute. Igrao jeste i na 5 sigurno, videli smo golim okom, ali je isto tako igrao i Luka, a igrali su i Kuzmic kao i Raduljica cak (odigrao lik 3 utakmice te sezone od kojih je jedna bila bas kao zamena za Martina odmah po povredi, kad je odigrao 4 i po minuta). A naravno, igrao je Petrusev i svoje minute na 4. Uz to, u kontekst cele price treba staviti i Bentila pa i Ilica.

• Luka je pre Martinove povrede igrao 10 od 13 utakmica (dakle nije svaki put bio u sastavu) i kad je igrao to je u proseku bilo 17min (ako to normalizujemo na svih 13 utakmica to je 13.1min po utakmici). U periodu kad je Martin bio povredjen, Luka je odigrao svaku utakmicu u proseku sa po 19.6min (dakle povecala mu se i minutaza i utakmice koje igra).
  • Kuzmic je pre Martinove povrede igrao sporadicno 7/13 utakmica sa 8.2min (normalizovano na 13 utakmica to je 4.4min po utakmici), a tokom Martinove povrede 8/11 utakmica sa 9.2 minuta (normalizovano na svih 11 to je 6.7min po utakmici) - dakle i on je profitirao, a Kuzmic je cita petica.
  • Pomenuti Raduljica je u jednoj utakmici (Armani) pokrio 4.5 min. Ovo mozemo i da zanemarimo.
  • Petrusev je igrao sve utakmice, pre povrede Martina je imao 18.7min (6.53ppg) posle povrede Martina je imao 25.2min (15.8ppg).
  • Bentil je igrao taj period sve osim 2 utakmice ali sa nesto manjom minutazom (18.2min umesto 23.8min pre toga), a Ilic je dobio sansu na svega 5 utakmica (oko 10min) (i jos 2 utakmice posle toga).
  • Martin je pre povrede igrao prosecno 16min - i to su centarski minuti koje je trebalo nadoknaditi (176minuta).

2) Deo tih minuta je uzeo Luka (sto povecanjem minutaze sto uopste igranjem), dosta manje Kuzmic, pa onda jednom Raduljica. Neki deo uzeo je i Petrusev. Ali ne sve. Lukin doprinos (inkrement igranja na centru) je (19.6-13.1)*11= 6.5min * 11 utakmica = 71.5min. Kuzmicev doprinos (inkrement) (6.7min-4.4min)*11=2.3min*11=25.3min. Samo njih dvojica i Raduljica su dakle pokrili 100min od ovih 176min koje je propustio Martin. Vecinski deo (pojedinacno gledano) uzeo je Petrusev, oko 76min ili nesto manje od 7min po utakmici.

Otprilike je toliko i porasla njegova minutaza...

E sad, da li mozemo bas sve te minute smatrati "centarskim" minutima?

3) Da bi smatrali te minute koje je uzeo Petrusev "centarskim" minutima, moramo da pogledamo jos siri kontekst, da li su to zaista bili centarski minuti (nesto jesu, kada Petrusev igra u paru sa nekom cetvorkom - Bentil eventualno Ilic) ili su bile small-ball varijante (pa i ovo jesu, i to se moze pogledati u odnosu na to s kim je igrao u paru, da li se i trojka povlacila na poziciju 4 - na primer Stefan Lazarevic, ili su pak te Petrusevove minute na 4 pokrili Ilic i Bentil). O ovome mozemo sada da diskutujemo, ali je cinjenica da je od tih 11 utakmica, na svega 5 igrao Ilic (koji je cetvorka), da Bentilovi minuti nisu porasli (sto bi bilo ocekivano jer je premisa da Petrusev sada igra 5) nego su bas suprotno - smanjeni minuti i cak je dve utakmice izostao. Lazarevic je u svih 11 bio u ekipi sa 19.1min, a pre povrede na 9 od 13 utakmica sa nesto manjom minutazom (18.7min), a posle Martinove povrede je nastavio da igra ali sa manjom minutazom (16.7min). Ovakva analiza bi bila zanimljiva ali nemam pristup nekim sistemima koji mogu da pokazu koje petorke su kada igrale i koliko - a bas bih voleo da vidim to. Mozda nisam u pravu, ali po ovome sto se vidi iz "obicne" statistike, mislim da itekako ima elemenata da jesam.

Da poJentiram: Nesumnjivo je da je Filip igrao super taj period, nesumnjivo je da je igrao i 30% vise minuta u tom periodu, nesumnjivo je da su neke Martinove minute pokrpili ostali centri (Luka, Kuzmic, pa i Raduljica jednom) jer su vise igrali nego pre toga a nesumnjivo je da je i Filip menjao Martina i na 5 u "normalnim" petorkama (kad imamo pravu 4 na poziciji 4) ali i kao small-ball varijanta (jer Bentil i Ilic to ocito nisu) mozda u kombinaciji sa Lazarevicem (jer on imao upadljivo vecu minutazu tokom tog perioda).

Pa sad, da li kad cetvorka igra centra u small-ball-u to racunamo kao da je igrao centra, odnosno da je centar? Not in my book. Kalinic i Gidra nisu cetvorke, ali sticajem okolnosti igraju to dosta minuta (jer imamo Dauma i Davidovca na 4 a Petrusev igra sada uglavnom na 5 jer nema ko). I ne bih ih nazvao cetvorkama.

P.S. baciti neki stats kao sto je ppg, a ne staviti ga u kontekst minutaze, od tebe nisam ocekivao. Obojica znamo da se u kosarku razumes bolje od toga... Manjkavo je to kad se pokaze 7.95ppg<15.67ppg a ne kaze se da to nije za isti broj minuta vec je minutaza otisla sa 18.7 na 25.2min po utakmici. OK napredak je, ali i zahvaljujuci povecanoj minutazi.

2 hours ago, Guru said:

A sada igra verovatno još bolje nego tada i to ovaj put isključivo na petici...

Cekaj, sad kazes "i to ovaj put iskljucivo na petici"? Sta to znaci, da onaj period nije igrao iskljucivo na petici? Aha, ok, pa da, slazem se - to sve vreme i pisem. 🙂 Pripisivati mu one statse kao da je igrao samo kao centar, ne stoji.

2 hours ago, Guru said:

Da smo nakon povrede Bolomboja doveli random Amera, da taj Amer igra isključivo na 5 i da pruža partije kakve trenutno pruža Petrušev, verujem da bi svi bili oduševljeni i nikome na pamet ne bi palo da ga pomera na drugu poziciju, al' pošto se ovde radi o projektovanoj startnoj četvorci onda ipak biramo da realnost ne bude briga na koju ćemo da se obaziremo

Dečko kida, a kada neko kida poslednje što treba raditi je menjati mu poziciju i ulogu... Mislim čemu jbt?

Pa o tome sve vreme i pricamo - trebalo je da dovedemo nekoga ko ce igrati na petici ovako kao sto igra Petrusev, a da on moze da se posveti svojim obavezama na cetvorci. Simple as that. Naravno, uz to bi neke (akcenat na "neke") a ne sve svoje minute uzeo i na 5.

• Like 1

Samo nama ti pogani stranci nikako da uspeju, uvek je do njih, svake godine. 

Nije nikako do nas sto dovodimo CMMa na ekipu domacih igracina koji su kompatabilni sa njime koliko i ja sa Jessicom Albom. A onda krivimo CMMa, jer ne ume sa Mitrom da igra roll, covekom koji plejmejkeru otvara toliko prostora svojim prisustvom

• Like 2

Tea obožavam i za razliku od mnogih ovde ne smatram da buši trenera ili ekipu svojim ponašanjem, ali Miki već brani neodbranjivo. Jezivo loše izgleda na terenu trenutno i ako su pogubne 3G petorke neophodne kako bi on igrao, izbor svakog trenera bi tu trebalo da bude jasan.

Što se CMM tiče, mene kod njega nervira što je mnogo pričao a nije odigrao skoro ništa. Ali isto tako njemu Sferopulosov sistem nikako ne odgovara. Ne može se čovek kriviti što ne zna da organizuje pozicioni napad, ako je kada je doveden u ekipu već bilo poznato da mu je to slabiji aspekt te da mu je tranzicija forte. Kao sa svakim igračem, ukoliko ga ne staviš u odgovarajuću poziciju on ne može da pokaže maksimum.

• Like 1

Sto pre smanji roster, vece su mu sanse da izbegne nogobulj. U prvom talasu Davidovac, Mitrovic, Ilic ... kasnije Plavsic i verovatno Teodosic.

Kodi, Jago

Kenan, Nedovic

Kalinic, Dobric

Daum, Rokas

Bolomboj, Petrusev

Pa da se nadamo da se ovo uigra, ako nista ne dovodimo.

A ako dovodimo prioritet je nesto atletski jako na 4/5.

• Like 1

4 minutes ago, DameTime said:

ali Miki već brani neodbranjivo

Miki više čak ni ne brani neodbranjivo, nego metodom "a šta je bilo za vreme žutih/a šta je sa Đilasovih 619 miliona" pokušava svaki put da skrene temu na nekog drugog igrača... A pošto će se verovatno uvek naći neko ko je odigrao lošije, eto materijala za njega da ištancuje gomilu repetitivnih postova o Vuku sa 2 poena, jedinom Litvancu koji ne može da pogodi trojku, Daumu koji ne može da pogodi trojku, Jagu koji ne može ništa da organizuje... A i tu je primetan jedan interesantan pattern...

• Like 2
  • Thanks 5

Dovoljno je da su samo na terenu kada se branimo i Teo i Luka ce biti krivi za svaki poen koji primimo. Kada vidim to ispadanje posle prvog koraka, i onda skupljanje u reket ostalih igraca da zatvore, pa logično izlazni pas i trojka, ljubitelji Tea ne računaju da su ti poeni primljeni zbog njega, kriv je Kalina što skupi da zatvori reket pa ne stigne da lupi bananu u korneru... Muka me hvata dok pišem jer se prisećam svake otvorene trojke komšija.