Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      23
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      100
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      14
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      15
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

1 hour ago, Čočo said:

Rutinski. Ono šta nam je trebalo. Nije bila velika potrošnja što je najbitnije. Za kritiku je pristup u 4/4 sve ostalo je bilo odrađivanje posla. Ajmo sad da tresnemo i tu Albu i vratimo se na put pobeda u EL. 💪🔥

Nije do nas ,vise sile su u pitanju, Kovacic 3:0, Plavsic 0:4, Sport Klub ce nam odrediti nastavak sezone.

Saborci sa foruma neka informacija gde zivi co'ek ... neka diverzija ..., msm buducnost kluba je u pitanju.

• Like 1
  • Ha-ha 2

1 hour ago, StiviKivi said:

Ne treba da okleva. Svaki otvoreni šut treba da podigne i šutne a ne da je toliko neodlučan  

1 hour ago, Taratarn said:

CMM samo da šuta kad god dobije prostora pa makar imao 1/5.

Ne treba da uzme šut svaki put kada je otvoren, jer postoji razlog zašto je otvoren - čovek je kamenjar, toga su svesni i protivnici i to su upravo šutevi koje oni priželjkuju. Mi ako smo hteli šutera na toj poziciji onda nismo trebali da dovedemo njega, ovako je logičnije da se mi njemu prilagodimo i nađemo način da živimo sa tom njegovom manom, nego da očekujemo od njega da u 30. godini menja svoj stil igre. Svakako nije ni prvi ni poslednji PG kome se protivnici odmiču i idu ispod bloka, jeste to otežavajuća okolnost, al' poslednje što treba uraditi je upasti u tu zamku i bacati posede u bunar u pokušaju da dokažemo da naš plej kamenjar zapravo nije toliki kamenjar... Posebno jer imamo mnogo bolje scoring opcije od njega, nije da nam napad zavisi od toga da li će on da ubaci 15 poena.

• Like 16
  • Tuzno 1

23 minutes ago, Guru said:

Ne treba da uzme šut svaki put kada je otvoren, jer postoji razlog zašto je otvoren - čovek je kamenjar, toga su svesni i protivnici i to su upravo šutevi koje oni priželjkuju. Mi ako smo hteli šutera na toj poziciji onda nismo trebali da dovedemo njega, ovako je logičnije da se mi njemu prilagodimo i nađemo način da živimo sa tom njegovom manom, nego da očekujemo od njega da u 30. godini menja svoj stil igre. Svakako nije ni prvi ni poslednji PG kome se protivnici odmiču i idu ispod bloka, jeste to otežavajuća okolnost, al' poslednje što treba uraditi je upasti u tu zamku i bacati posede u bunar u pokušaju da dokažemo da naš plej kamenjar zapravo nije toliki kamenjar... Posebno jer imamo mnogo bolje scoring opcije od njega, nije da nam napad zavisi od toga da li će on da ubaci 15 poena.

Slažem se da će protivnici da ga brane ispod bloka i da mu se odmiču i naravno da će njega targetirati i pre će rizikovati njegov šut nego li ostaviti Kenana i Nedovića same. Isto tako se slažem da treba malo više da prilagodimo igru njemu, npr. često se dešava da kad ima priliku za napad na nepostavljenu odranu i brzu igru, on smiruje i prelazi u pozicioni napad što mislim da mu dosta manje odgovora nego da završava taj napad na još uvek nepostavljenu odbranu (inače moćno deluje u tranziciji). Imamo na bekap pleju Yaga kao nekog kome je šut glavna karakteristika, imamo i daleko bolje scoring opcije, ali bez obzira na to smatram da ukoliko ostane sam na šutu da treba da uzme taj šut naročito ako je do kraja napada ostalo relativno malo vremena jer on sa tih nekih svojih 30% može i da pogodi, nije baš Stefan Lazarević i to mi je mnogo bolja opcija, nego da baci u tom momentu loptu npr. Nedoviću koji će da baci trojku preko ruke. 

Tako da ne treba on da bude skorer i neka glavna opcija na šutu, ali po meni treba da uzme svaku otvorenu trojku ukoliko u tom momentu nema neko bolje rešenje od toga. Da uzme tipa 3 otvorene trojke i da pogodi 1, meni je to sasvim okej. 

• Like 2

Sfero treba da izbegne novine, jasna mi je cinjenica da zeli balans u svojim izjavama, ali izjavom da je Dobrica skautirao kao nosioca ekipe, svojim nebuloznim rotacijama daje totalno novu dimenziju. 

Cmm je u opasnom kanalu. 

Nebulozne rotacie. Pravi termin. I sumanute petorke za zadnju cetrvrt s barsom i paom. Covek uspo mene iznervira. 

Da izjavim nesto originalno na temi:  ja bi bre njega cero.

Totie srpski usud, jednom ti zatreba covic, a njega nema ...

• Ha-ha 4

5 minutes ago, mipivi said:

Nebulozne rotacie. Pravi termin. I sumanute petorke za zadnju cetrvrt s barsom i paom. Covek uspo mene iznervira. 

Da izjavim nesto originalno na temi:  ja bi bre njega cero.

Totie srpski usud, jednom ti zatreba covic, a njega nema ...

Ma niko ga ne tera, ima on kredita a vodecemo do kad, ja sam vec pisao da ako nastavi sa ovakvim rotacijama nece izgurati sezonu. Srbi lako menjaju sve. 

I Stefan Jović nije ništa bolji šuter kod Kodija, možda je i gori pa je uzimao šuteve kad ostane sam. Kodi ove sezone u EL ima za njega pristojnih 35% tako da ne vidim razlog da ne uzme šut kad ostane sam. Treba da šutne. Problem koji sam naveo je taj da on ne deluje kod šuta kao neko ko je siguran u sebe i to je nešto što može da olakšava situaciju protivniku , ako je toliko indisponiran. Nema razloga da bude ako gledamo šut za tri. Malko je veći problem nekoliko njegovih promašaja na obruču , kada mu se tamo ruka stegne. Ili kao što je bilo par primera, kada odustane u zadnjem trenutku pa neočekivano uvali ili proba da uvali nekog ko je blizu njega ispod obruča. Dolaziće mu lopta , ostajaće sam. Po meni,treba  da šutira. 

Edited by StiviKivi
  • Like 1