Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!


Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

379 members have voted

  1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

    • Dno kace (15.-18. mesto)
      22
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      121
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      94
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      91
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      23
    • F4 baby!
      14
    • Bicemo sampioni!
      12
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

    • Sveeee!
      304
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      61
    • Beztrofejni debakl
      13
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

    • Teodosic
      4
    • Davidovac
      5
    • Kenan
      24
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      64
    • Niko!
      148


Recommended Posts

Nekako smo izvukli ovo, jako bitna pobeda za nas, ali sem pobede malo stvari me je obradovalo, pisem nocas u kasne sate utiske kad sve zavrsim. 

Kalina i Zvezda su pravi spoj. 

Just now, HAMMER said:

lego bi nam i ovaj pariski trae jang.

steta sto propustismo bobinatora.

Kakav Bobi? 

Jesi gledao mec? Covek je missmatch veci neko Luka Mitrovic. Ume statistika da zavara. 

  • Like 8
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Сваки брејк у Евролиги је злата вредан. Таман и да овом додамо још само Асвел, Албу и два из свих осталих мечева имаћемо прилику да са 13-4 код куће завршимо у топ8. Зато је подршка у Арени од највећег значаја и зато морамо бити ту за њих јер смо у стању да донесемо победе иако не играмо на паркету. То мало који навијачи могу, а нашим играчима који нису сам крем европске кошарке је та помоћ неопходна за већи успех.

 

Недовић, Кенан и Калинић су блистали и потврдили да можда и јесу део тог крема. Митровићу честитке на огромном уложеном напору иако није на нивоу на ком бисмо волели да наш други центар буде. Мекинтајер 7п/5ск/6ас и сјајна одбрана (чак и на центрима) у другом полувремену - БРАВО! Јаго да се запита, да не кажем и постиди ове партије.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Yago će biti višak. Njemu trebaju minuti, samopouzdanje, da pokaže najbolju igru. A s njim u većoj ulozi smo max 15. mesto

 

Apsolutno. Pisao jos tokom leta da je Teo 2. opcija u El, Jago 3. i da ce imati vecu ulogu u Aba ligi i da ce to vreme pokazati.

 

20 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Dobrić će biti višak. Isti razlozi. I u reprezentaciji je igrao 20+ minuta i bio dobar. Za ovoliko minuta nam i nije trebao igrač. 

 

Pa on je neki 10. igrac rotacije. Kad ga bude krenulo igrace vise, kad se bude ovako pogubio u odbrani i jos ako promasi koji sut, onda ce igrati 5min verovatno. Svakako nije visak (u smislu da bude u 12 a visak je u uzoj rotaciji al za to nije bio ni doveden) i bolje Dobric nego Lazic ili Lazarevic jer imace i on svojih utakmica kad ce da ubaci 4-5 trojki ili 4-5 floutera ili neki mix. Ipak na duze staze ti vise donesu one way napadaci od one way defanzivaca. Bice znacajan igrac za Aba ligu za koju je sigurno dobar i dobro je da ga imamo i da cemo moci Kalinica povremeno da odmaramo vikendima jer ce ocigledno imati opet veliku potrosnju u Evroligi. Na dugorocne staze je dobro sto imamo Dobrica, to ce takodje pokazati vreme. Bez obzira doveli 4 ili ne.

 

23 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Davidovac višak. Jer u EL nema šta da traži, ni u kakvoj ulozi.

 

Apsolutno. To je ideja od pocetka i od 3. kola Teo ce biti u 12 a Davidovac van 12. Sustinski nebitan da se komentarise u Evroligi. Sve je na nosiocima igre ukoliko CMM, Teo, Kenan, Nedovic, Kalinic i Bolomboj budu na svom nivou tokom sezone jer su nam to nosioci igre, mozemo necemu da se nadamo. U njima je kljuc kljuceva. Ne u Giedraitisu, Mitrovicu, Daumu, Dobricu, Jagu ili Davidovcu. To su 2. i 3. opcije i svi top8/top10 timovi su bili tu zato sto imali tih nekih 5, 6 igraca na nivou tokom sezone. 

 

Sto se tice Mitrovica i Plavsica, po meni ni oni nisu toliko sustinski bitni ali imacu vec ulogu od Davidovca svakako. Bolomboj po 30min sa ucinkom od prosle sezone i nema zime. Odmarati ga u Aba sto je cesce moguce a za tu ligu je Plavsic dokazano dobar. Lesor je u Panati imao Balcerovskog i Adetokumba a u Partizanu Smajlagica i Koprivica i zavrsio je 6. i 2. na tabeli. To su losije bek ap opcije od nasih. Stoji i da je bolji centar od Bolomboja i da je imao bolje saigrace ali ne trazimo mi bas 2. mesto nego da budemo u 10. Baskonija je imala samo Hola (koji nije bolji centar od Bolomboja) pa su pobedili Partizan (koji ima odlican centarski duo) i tipujem ih na 15+ pobeda. Makabi je imao samo Niba, Rivero je tanak bio prosle sezone. Virtus je imao uzasnu centarsku liniju i oni su igrali top10. Osovina, tih 6 igraca i samo o tome treba pricati. Bice Bolomboj dobar kao prosle sezone, a uz njega kljuc su nam Kodi, Teo, Kenan, Nedovic i Kalinic. To je gro nase igre na duze staze (ukoliko niko ne dodje a i dalje se nadam Petrusevu) a desavace se povremeno da iskoce sa dobrim partijama i Dobric i Giedraitis i Daum i Mitrovic ali ovih 6 igraca moraju drzati nivo tokom cele sezone i barem njih 4/6 svako kolo da pruze dobre partije da bi pobedjivali.

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Prvo i veći dio drugog poluvremena energetski neuporedivi. Nisam baš vjerovao da možemo da se izvučemo iz kanala koji smo sebi iskopali u prvom dijelu, ali izvuče nas Neda gotovo svojeručno. 

 

Baš smo loše izgledali veći dio utakmice i to mi je nekako i dalje glavni utisak. Čini mi se da su se igrači pogubili u besmislenim Sferopulosovim rotacijama. Napadi su bili jalovi, spori i nemaštoviti. Poslije nekog desetog puta gdje Jago i CMM drve loptu na 10 metara od koša u posljednjim sekundama napada, prestao sam da brojim. Nakon neuspješne primarne kretnje, uglavnom bismo se oslanjali na centralni pnr, gdje nam obojici plejmejkera idu ispod bloka, a oni nisu dovoljno agresivni da to iskoriste. 

 

Nadam se da više nećemo svih 12 igrača gledati u prvih 20 minuta, da ćemo stanjiti rotaciju koliko je to moguće pa da vidimo koji nam je domet. Imamo igrače koji to mogu da iznesu. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Давидовца очекујем да се пробуди из сна за почетак плеј - офа Аба лиге. Добрић ће сигурно имати свој удео и добру улогу. Не би требало заборавити да је он, као и Јаго , био на ОИ,што значи да је од краја сезоне имао само неколико дана одмора. Једноставно, нико није машина, свима је потребан одмор. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, MisaF said:

Pod hitno Davidovca na pozajmicu i dovesti neku krstenu cetvorku koja ce biti ispred Dauma, ne mozemo ovako, mnogo smo tu tanki da bi se nadali nekom uspehu u EL. 

Ne mozes poslati igraca na pozajmicu koji ima 700k platu.

Link to comment
Share on other sites

Svaka cast na mudima i donosenju dobrih odluka. Imamo sjajnu spoljnu liniju, igrace koji mogu da pogode za 3, konacno i taj sut sa poludistance.

Ono sto ne mogu nikako da izbacim iz glave iako ne bih da kvarim veselje je da Yago, Dobric i Davidovac svi imaju po 700-900k dok u reketu imamo jednog ljudskog igraca

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...