Jump to content

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, realno *w said:

Jeste, ali onaj horor minijatura je, uz 5. faul Dejvisa, rešila utakmicu. To je bio napad gde mi jurimo +8 ili +9 na 2 min do kraja. Umesto toga izgubljena i faul koš.

Recimo to je jedna od stvari koje se mogu zameriti Žocu, pretpostavljam da je ideja bila da on prevede, da se rastereti Karlik, pa da uruči. 

Što se tiče ponašanja sa Ljuljom, svaka čast, tako se to radi.

Da, kad sam video da Lakic prevodi loptu, micnina me snasla. On je tu najmanje kriv.

Posted
22 minutes ago, realno *w said:

Evo učinka tog iskautiranog igrača u poslednja 4 meča, kad se lomila sezona:

Screenshot-2025-04-11-111406.png

Sa lošim šutem za tri, branjenjem ispod bloka, 29 asistencija na 4 meča. Pretpostavljam da treba zažmureti i na ovih 41-23 za dva poena, što je vrhunski % za malog pleja kojem su šutevi za dva poludistance iz driblinga i zaletanje u centre, na obruč. Pa i bacanja, koja su u jednom trenutku bili problem, 14-14 na ova 4 meča.

Sve u svemu, odličan je Karlik, jako bi srećan bio da bude tu i naredne godine, samo da vidimo šta ćemo sa bekap plejom.

Govorio sam o šutu za tri, ne za dva. 31.9% je loš procenat, što ga dovodi u situaciju da mu se ide ispod bloka, pa mnogo teže dolazi do svojih pozicija i mid-range šuteva koji su mu forte. Asistencije nisu iznenađenje, s obzirom da je jedini kršteni plej, da je lopta u njegovim rukama stalno, i da ekipa zavisi od njegove kreacije. Ono što je kod njega problematično- defanzivno je tragičan, a često i bezobrazan. Juče ga Llull od 37 godina rešio na prvom koraku, bez otpora. Okej momak, ali nije lider, a nije neki ni pobednik. Dobili smo jednu neizvesnu završnicu ove sezone, i to protiv Albe, a on je go to guy. 

Nemam ništa protiv da ostane i sledeće sezone, uz dolazak nekog kreativnijeg beka od danskog ribara

Posted

Za mene je tragedija bila kada smo popili kontru nakon mrtve lopte na drugom kraju terena. Kako, bre?

Konačno smo imali dobar šut za tri ali razni detalji i promašaji u ključnim trenucima su nas po ko zna koji put ove sezone koštali pobede.

27 minutes ago, realno *w said:

Pa i bacanja, koja su u jednom trenutku bili problem, 14-14 na ova 4 meča.

On je u stvari upao u kanal na nekoliko utakmica, na nivou sezone ima odličnih 85%.

A 32% za tri mi baš i nije da se ide ispod bloka ceo meč jer je na 90 i nešto ispaljenih bio određen broj šutnutih kad je moranje kao i promašaja u 4/4 kada je već umoran.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Barkley#34 said:

A 32% za tri mi baš i nije da se ide ispod bloka ceo meč jer je na 90 i nešto ispaljenih bio određen broj šutnutih kad je moranje kao i promašaja u 4/4 kada je već umoran.

Kada je on u pitanju, all day. Videćeš kako će ga braniti sledeće sezone, a verovatno će i Zvezda imati priliku ako se dogegamo do njih. Nije neki argument da u te šuteve ulaze i oni kada je moranje ili kada je umoran. Tako je svakome. Ulaze i oni kada je skroz otvoren. Primera radi danski kamenko ima 34.6% na nivou sezone, s tim što u zadnjih 5,6 tekmi ima 2/21.

Posted
4 minutes ago, Barkley#34 said:

Za mene je tragedija bila kada smo popili kontru nakon mrtve lopte na drugom kraju terena. Kako, bre?

Pa dešava se ovo dosta često, kada se potceni koliko je superioran onaj ko skače za protivničku ekipu. U smislu da će toliko nadskočiti ovoga, da ne samo da će gurnuti loptu, nego i poslati pas u prazno. 

14 minutes ago, Papanikolesku said:

Govorio sam o šutu za tri, ne za dva. 31.9% je loš procenat, što ga dovodi u situaciju da mu se ide ispod bloka, pa mnogo teže dolazi do svojih pozicija i mid-range šuteva koji su mu forte. Asistencije nisu iznenađenje, s obzirom da je jedini kršteni plej, da je lopta u njegovim rukama stalno, i da ekipa zavisi od njegove kreacije.

Au jbt.... Pročitan je, idu mu ispod bloka, a on svejedno probija i baca asistencije, svejedno iznuđuje faulove i pogađa bacanja, svejedno pogađa za 2. Pa šta je onda tu pročitano?

Ako pogledaš najbolje asistente EL, malo je tu dobrih šutera. Kampaco ima 31% trojke, Majk Džejms 31%, Satoranski 34%, Forest 32%, Maledon 34%... Recimo Slukas ove godine dobar u šutu, a tokom karijere je imao nekoliko sezona sa 32-33%, koje su usto bile vrhunske. 

Uglavnom, poenta je da dobar plej može da igra vrhunski i sa ispodprosečnim % za tri, ako su ostali elementi tu.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)

Ne dirajte Carlika molim vas... covek nosi ekipu vec 4-5 meseci... dao je neke prebitne koseve, neke promasio... da samo daje a ne promasuje sigyrno ne bi igrao u kkp

dosta toga je pokazala ova sezona, ako smo pametni kao sto nismo treba ici ove godine all in na kvalitet dva igraca, prvo cetvorka a onda i jedan trpac na poziciji 2

resiti se plata 2 od 3 lunberg/wash/nilikina i za dve plate platis jednog da valja

e sad samo je pitanje imena i svesti da npr jedan lorenco ili baldvin sigurno nece doci kod nas..

ponovicu... juce smo odigrali odlicnu utakmocu bez bitnog igraca na 5, i bez 2 od 3 beka...

prvi sam pljuvao protiv efesa ali ovo sinoc  je susta suprotnost te utakmice

Edited by ScepanScekicSto
  • Like 3
Posted
1 hour ago, TripleJ said:

Po onome kako je Zoc urlao na Bakicu, ideja jeste bila da neko prenese loptu dok Kampaco neumorno davi Karlika, ali isto tako i da Balsa olaksa nekim blokom Karliku da se oslobodi.

Vrlo verovatno... Zato uvek kažem da je teško pretpostavljati kako je nešto trebalo da izgleda, ili šta se zamera nekom igraču, kad ne znaš kakav je dogovor bio. Ako plan za taj početak napada ima 2 elementa, a 1 od ta dva se zaboravi, onda lako nastane sranje.

• Like 2
Posted (edited)

Nema se sta zameriti Karliku, treba uloziti max napor da se zadrzi sledece sezone i pridodati mu backup opciju. Mada, nesto mi govori da ce  se Zoc tesko odreci Iffe-a, moguce je da ce mu dati jos sansi do kraja sezone, videcemo na sta ce to da lici.

Zapravo, ne bi mu uopste zacudilo da za sledecu sezonu ostane ozbiljan broj ovih igraca uz max 2-3 izmene. 

Edited by TripleJ
Posted
45 minutes ago, realno *w said:

Au jbt.... Pročitan je, idu mu ispod bloka, a on svejedno probija i baca asistencije, svejedno iznuđuje faulove i pogađa bacanja, svejedno pogađa za 2. Pa šta je onda tu pročitano?

Ako pogledaš najbolje asistente EL, malo je tu dobrih šutera. Kampaco ima 31% trojke, Majk Džejms 31%, Satoranski 34%, Forest 32%, Maledon 34%... Recimo Slukas ove godine dobar u šutu, a tokom karijere je imao nekoliko sezona sa 32-33%, koje su usto bile vrhunske. 

Zaboravio si najboljeg među njima, neponovljivog Nicka the Bricka. Kad li će njega da pročitaju?

Nemaju još puno vremena čini mi se, bolje da požure... 🙄

Posted
6 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Ukoliko osvoje Aba ligu makar do kraja, ostaće ovaj tim, ukoliko opet ne uzmu nijedan trofej, verujem da će opet dosta igrača da napusti tim.

Mislim da ne zavisi od toga. Prosto, trziste je tanko. Ako pitas prosecnog navijaca, ko ove godine nije opravdao ocekivanja, lista je podugacka. Iffe, Frank, Wash, Mike, Davies, Balsa. To je minimalna lista koju bi ljudi naveli. Tesko da ces bas za svakog od igraca sa ove liste naci boljeg. 

Oticice samo oni za koje Zoc oceni da prosto ne mogu vise od ovoga. I naravno, ne pita se samo Partizan, mozda ce otici i neko koga bi hteli da zadrze, jednostavno, ili bolja ponuda ili kurcobolja da prolazi sav ovaj stres.

• Like 1
Posted
43 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Zaboravio si najboljeg među njima, neponovljivog Nicka the Bricka. Kad li će njega da pročitaju?

A i Walkup se pita "A gde sam tu ja?" :smiley33:

• Like 1
Posted
1 hour ago, realno *w said:

Ti i ja u opkladu da će sledeće sezone, ako ostane jel, imati značajno lošije procente za dva. Sad je na nekih 50% iz igre na nivou sezone, a videćemo kad budu krenuli aktivno da eksploatišu to što i nije neki šuter van 6.75. Sledeće sezone će biti mnogo više denial def na njemu, pa će biti muke kad bude na leđima, a bez lopte, nosio protivničkog defanzivca da bi uopšte došao u poziciju da primi loptu. Ali dobro, ima vremena do tad. 

1 hour ago, realno *w said:

uglavnom, poenta je da dobar plej može da igra vrhunski i sa ispodprosečnim % za tri, ako su ostali elementi tu.

Može, naravno, ali on mora biti baš ofanzivno na nivou svaku utakmicu, da bi nadoknadio to što je najveći  liability na drugoj strani. 

Opet kažem, uz još jednog kreativnog beka, ne bih ga menjao. 

Kao ni Sterlinga i Bongu. 

Posted (edited)
53 minutes ago, Son_of_a_gun said:

9 minutes ago, Stiletto said:

A i Walkup se pita "A gde sam tu ja?" :smiley33:

Ne znam šta je nejasno, njima se i ide ispod bloka i pušta šut za tri kao najbezbolnija varijanta napada sa kojom 90% protivničkih trenera može da živi. A ono što njih dvojica donose defanzivno ekipi, je priča za sebe. 

Edited by Papanikolesku
Posted
Just now, Papanikolesku said:

Ne znam šta je nejasno, njima se i ide ispod bloka i pušta šut za tri kao najbezbolnija varijanta napada 90% protivničkih trenera živi. A ono što njih dvojica donose defanzivno ekipi, je priča za sebe. 

pa da.. a mi smo odjenom postali Monako i Olympiacos pa mozemo platiti nekoliko vrhunskih pleyeva koji imaju sve...

Da Carlik ima sve to sto ti pises ne bi zaigrao u KKP, a nije iskljuceno i da ovakav bude interesantan platezno mocnijin klubovima jer je opsi nedostatak ovakvih novih plejeva

al jbg  mora se kritikovati po svaku cenu

• Like 1
Posted
1 minute ago, ScepanScekicSto said:

pa da.. a mi smo odjenom postali Monako i Olympiacos pa mozemo platiti nekoliko vrhunskih pleyeva koji imaju sve...

Da Carlik ima sve to sto ti pises ne bi zaigrao u KKP, a nije iskljuceno i da ovakav bude interesantan platezno mocnijin klubovima jer je opsi nedostatak ovakvih novih plejeva

al jbg  mora se kritikovati po svaku cenu

Kritikujem ga defanzivno, mislim da je to prilično jasno. Za napad radi posao, uz napomenu da će mu biti mnogo teže da dođe do svojih pozicija ubuduće, ukoliko se malo ne podignu procenti za tri ili se fokus odbrane malo ne pomeri na drugog beka. Majku Jamesu se ne ide ispod bloka, samo što igra lošu sezonu nego što smo navikli. Inače može da poentira na 1001 način, a šut za tri mu je bio generalno dobar. 

Biće on interesantan mnogima, svakako. Nisam rekao da je loš igrač, zapravo verovatno je i najbolji u ekipi. Mada je meni lično Sterling kompletniji i napadač, a pogotovo defanzivac. Jebi ga, ima i do tela nešto. 

Posted

Da, ali jesi li primetio da Sterling nestaje konstantno u utakmicama.

sterling je dobar, ali nije tip koji ce da vuce i pokrene ekipu... pored njega mora biti neko sa poenima u rukama i zato sam rekao da nam treba odlican igrac na 2

• Like 2
Posted
1 hour ago, Son_of_a_gun said:

Namerno sam uzeo sam igrače iz ove sezone, uglavnom je povređen i slabo igra. Inače, Nik da Brik je imao sezone sa 29% za tri i 8 asistencija u proseku. Evo sada gledam partije, recimo 16 asistencije protiv Reala u 1/4 finalu Evrolige, sa sve tim branjenjem ispod bloka. Jović je do skoro držao rekord EL po asistencijama, a šta reći o njegovom šutu.

Samo kratka i jednostavna poenta, da dobrog organizatora nećeš zaustaviti tako što ćeš ići ispod bloka.

• Like 6
Posted
3 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Da, ali jesi li primetio da Sterling nestaje konstantno u utakmicama.

sterling je dobar, ali nije tip koji ce da vuce i pokrene ekipu... pored njega mora biti neko sa poenima u rukama i zato sam rekao da nam treba odlican igrac na 2

Pa tu se i slažemo. Taj bek ne sme biti operisan od kreacije. 

Posted
12 minutes ago, Papanikolesku said:

Kritikujem ga defanzivno, mislim da je to prilično jasno. Za napad radi posao, uz napomenu da će mu biti mnogo teže da dođe do svojih pozicija ubuduće, ukoliko se malo ne podignu procenti za tri ili se fokus odbrane malo ne pomeri na drugog beka. Majku Jamesu se ne ide ispod bloka, samo što igra lošu sezonu nego što smo navikli. Inače može da poentira na 1001 način, a šut za tri mu je bio generalno dobar. 

Biće on interesantan mnogima, svakako. Nisam rekao da je loš igrač, zapravo verovatno je i najbolji u ekipi. Mada je meni lično Sterling kompletniji i napadač, a pogotovo defanzivac. Jebi ga, ima i do tela nešto. 

Znači u prevodu tražimo:

• dosta poena u rukama
  • vrhunska organizacija
  • dobar šut za tri
  • dobra odbrana

Ok, ima kandadidata, Maledon, Slukas, D. Tompson... Stoje u redu, čekaju da dodju kod nas.

Moje mišljenje je da nema nade da se pokuša da se nađe bolji igrač od Karlika. Da se treba skoncentrisati na pronalaženje bekap pleja i kombo beka, te naravno i primalno četvorke. Mi imamo priliku da zadržimo vrlo kvalitetnu okosnicu ekipe u ti ne treba previše talasati.

• Like 11
Posted
1 minute ago, realno *w said:

Znači u prevodu tražimo:

• dosta poena u rukama
  • vrhunska organizacija
  • dobar šut za tri
  • dobra odbrana

Ok, ima kandadidata, Maledon, Slukas, D. Tompson... Stoje u redu, čekaju da dodju kod nas.

Moje mišljenje je da nema nade da se pokuša da se nađe bolji igrač od Karlika. Da se treba skoncentrisati na pronalaženje bekap pleja i kombo beka, te naravno i primalno četvorke. Mi imamo priliku da zadržimo vrlo kvalitetnu okosnicu ekipe u ti ne treba previše talasati.

Pre svega, nisam rekao da bi trebalo tražiti boljeg. On je isporučio i iznad mojih očekivanja pred start sezone. 

Ofanzivno. Takođe, nisam rekao da nije dobar organizator, već da nam napad zavisi isključivo od njegove kreacije, te manje više živimo i umiremo od njegove igre. 

Nećeš ugušiti organizaciju dobrog pleja ako mu ideš ispod bloka. Ali ćeš mu prepoloviti opcije, i otežati da dođe do pozicije sa koje diže midrange. 

Ne tražim ni Walkup odbranu, čak ni Iffeovu. Samo da se upristoji, i ovako ga sakrivamo, ali i pored toga on pronađe način da bude štetan. Konstantno ponavljanje pika dok se ne namesti situacija da igrač igra sa njim bilo na postu, bilo 1v1 iz izolacije. I okej sve, ali da ti ne želiš da napraviš faul u ogromnom mismeču na zemlji, to je već bezobrazluk. 

Sa poslednjim pasusom bih se složio, bekap plej, nešto kreacije i šuta sa dvojke kao parnjak, i prioritet četvorka.