Jump to content

Recommended Posts

Posted
Just now, kendrick duckworth said:

Ovo zvuči lepo ali jednostavno nije praksa u sportu. 

Da izađe Marli i ispriča finansijski plan, stanje etc. - yes, i ruku na srce, dostavljeno je to korektno letos i zimus. 

Da trener objašnjava zašto je Ifče podbacio ili šta već - ain't gonna happen. 

Ali da odgovara na pitanja navijača u nekoj in-house organizaciji, to mi je odlična ideja. 

Razumem da nije praksa, ali zašto mi ne bismo bili avangarda u tome? Ja zaista ne mogu to da razumem, imamo tog i tog igrača, pokušali smo to i to, kako je to uspelo vi sudite, a naše je mišljenje takvi i takvo, plan sa njim je sledeći. U sledećoj sezoni i narednim sezonama želimo to I to i da bismo to dobili pokušaćemo sledeće. Kao što rekoh, pravi performance review i izlaganje kratkoročnih/srednjeročnih/dugoročnih planova.

Sve to može da se izvede tako da te tržište (čitaj agenti) ne kazne ukoliko je neko iole elokventan i zna šta radi. Sa tim mora da se počne, kad tad 

Posted
33 minutes ago, kendrick duckworth said:

Pošalji mu DM na Insta, čuo sam da voli da replicira, pogotovo ako su pitanja škakljiva... :default_coffee:

Škakljiva kao njegove maljave grudi junačke ili? Izaći ću sama :classic_biggrin:

2 hours ago, longbowman said:

@DameTime

Ja nisam za Željkov odlazak, niti sam to igde napisao. Njemu se jasno vidi da je sujetan čovek, da nije teško da bi išta od  svega ovoga ostvario, ali to ne može da bude blanko ček sa neograničenim prostorima za cifre kojima navijači svaljuju krivicu uvek na sve osim na njega.

Ne učitavam tebi da si za njegov odlazak, već pocrtavam kako će to biti dobar lakmus papir za sam klub. Čini mi se da se u ovom pravedničkom isterivanju stvari na čistac i merenju šta je sve do sada trebalo osvojiti, olako stavlja po strani šta je doneo klubu, kao i da je njegova pojava bafer za mnoge probleme.

To ne znači da je oslobođen bilo kakve kritike, ali valjda postoji nešto između strave&užasa i nerealne euforije, majka mu stara? A s obzirom na to da sumnjam kako ova sns uprava ima neki plan za post-Željko razvoj kluba, bojim se da nas sve čeka hladno otrežnjenje. Pogotovo po pitanju ambicija i rezultata.

S tim u vezi - pretpostavka i očekivanje je majka svih zajeba :classic_smile: Videli smo na X primera da to što je neka ekipa na papiru bolja, ne mora da znači ništa, zato se košarka i igra na parketu.

Za 90% komentara navijača, ne samo ovde, sam sigurna da su proizvod isključivo ličnih asocijacija sa Željkom (njegova 10. a Partizanova 2. EL titula, evo ja prva, pa zatim prekid dominacije večitog rivala u domaćim takmičenjima), kao i razočaranja jer se dosta toga još uvek nije ostvarilo. 

2 hours ago, longbowman said:

Oni momenti kada i on sam prizna da je nešto njegova krivica izgledaju vise kao kurtoazija nego stvarni osećaj.

A kad ne bi priznao tj. verbalizovao, komentari bi opet bili kako nikada ne preuzima odgovornost :classic_biggrin: 

Meni je baš nerealna ova priča da niko kod njega nije napredovao ili otišao iz KKP kao bolji igrač... Punter, Leday, Aleksa, Smajli, Lessort, Exum, Madar, svi su se oni dobro naplatili i(li) otišli kao bolji igrači. Za neke koji su dobijali šansu ali je nisu iskoristili, vidimo gde su sada u karijeri. Okej, ima primera gde je i on mogao bolje, tipa DWash ove sezone. To na relaciji igrač-trener je uvek do obe strane, retko kad je baš one-sided problematika u pitanju. 

Plus, na gorenavedenim primerima vidimo koji je status KKP - igrači su došli, napredovali i to im je ispala "samo" odskočna daska u daljoj karijeri, a neke od njih klub nikako nije mogao da zadrži.

Posted

Predlazem da ostoja uvede Premium zlatnu clansku kartu od 10k dinarsa, sa kojom se stice prvenstvo obnove sezonske ulaznice (koja ce opet poskupeti, ali samo u skladu sa troskovima zivota, jel te), ali i pravo na 3 pitanja godisnje.😁

• Like 2
Posted
3 minutes ago, DameTime said:

"Dobro veče, MC Thunder 2, Vox92..." 😁

*unapred iziritiran pogled Zeljka Obradovica u neku desnu tacku, podlaktice preko stola:

"dobro vece i vama"

• Ha-ha 5
Posted
Just now, MC Thunder 2 said:

*unapred iziritiran pogled Zeljka Obradovica u neku desnu tacku, podlaktice preko stola:

"dobro vece i vama"

Ne zaboravi drndanje ključeva dok sluša tvoje pitanje 😂

• Ha-ha 3
  • Pumpaj! 1
Posted
2 hours ago, ScepanScekicSto said:

ali nijedan trener ne bi imao toliki uticaj na "stabilizaciju,ribrending, ulivanje nostalgije, i davanja svog imena Partizanu"

Odgovoriću samo na ovo dok ne stignem doma jer su upisi drugo dvoje kolega bili opširni i sa dosta fer argumenata.

Kod Željka sve ovo što sam napisao je trebao da bude bonus, pozitivni ostatak, a teren je ono glavno. Ovo ga prati kao senka, nema tu on mnogo posla dok za ovo drugo je najodgovorniji mogući.

Posted (edited)
7 minutes ago, longbowman said:

Odgovoriću samo na ovo dok ne stignem doma jer su upisi drugo dvoje kolega bili opširni i sa dosta fer argumenata.

Kod Željka sve ovo što sam napisao je trebao da bude bonus, pozitivni ostatak, a teren je ono glavno. Ovo ga prati kao senka, nema tu on mnogo posla dok za ovo drugo je najodgovorniji mogući.

ja ne znam kako ljudi ne mogu da shvate da je Zeljko jedno i drugo, sigurno za rezultate najodgovorniji i to priznaje sam, ali i za ovo najzasluzniji...

nekome na zalost, nekome na srecu, KKP ne moze da funkcionise bez jednog i bez drugog

dobijamo li naznake?

Edited by ScepanScekicSto
Posted
24 minutes ago, Papanikolesku said:

Niko od nas ne može da obeća doselekciju jer to u krajnjoj liniji i nije naš posao niti imamo udela u odlučivanju, ali hajde da se ne pravimo blesavi. Već sam iznad napomenuo da postoji određeni odbrambeni mehanizam, kojim se služimo svaki put kada padne berba ušiju. Jel nije dosta famoznih ciklusa? Jel smo i dalje u procesu? Jel ima taj proces određeni ili neodređeni vremenski interval? 

Opet ti o ciklusima i procesima, a pitao sam te lepo ko to uopšte potura? Ti projektuješ svoje nezadovoljstvo Želimirom/Partizanom/sezonom/rezultatima kroz posprdne cikluse i procese iako sam pisao više nego razumljive teze, koje mogu biti pogrešne ili tačne ali ne znam odakle vadiš procese i cikluse?

Sam Željko je umeo da pomene na nekim počecima ali nije alibisao, tako da jedino ako pokupljaš negde drugde te impresije ili kao diskutujemo a ekšli ne čitaš šta pišem.

26 minutes ago, Papanikolesku said:

Lavirint se odnosio na klub, ne na vas , gde lutamo bez cilja i udaramo u istu slepu ulicu. 

Možda ako posmatraš četiri nepune sezone kao jednu celinu, iako je prošlo 40+ igrača i okolnosti se menjaju iz meseca u mesec. Ako od prvog dana zahtevaš rezultate koje ti Želimir nije deliverovao, ako se odmakneš na sekund i isečeš na tri celine, što i jeste, onda ćeš možda i dobiti neki precizniji sud i o celokupnom Željkovom mandatu, jer:

1. Što se tiče kluba, cilj prve sezone je da uđemo u EL osvajanjem EC i igramo za ABA trofej - desila se utakmica sa Bursom, ali smo ispunili u načelu ciljeve

2. Cilj je da igramo za ABA trofej i odemo što dalje u EL - uzeli ABA i izvaćareni za F4

3. Cilj da osvojimo ABA i igramo plej of EL - popušili svuda, drame, kiksevi, tuče 

4. Cilj je da uđemo u doigravanje (TOP10, više puta Želimirove reči) i igramo za trofej/osvojimo ABA - izduvali smo za najvažniji cilj, videćemo za ABA

Šta je tačno bez cilja, kakve slepe ulice? Ciljevi iako ne u dolar, trofej egzaktni su više nego jasni i u skladu sa nekim projekcijama i očekivanja. Boldovao sam treću sezonu jer je to cocky sezona gde se na talasu prošlogodišnjeg uspeha, obećavalo i očekivalo više.

32 minutes ago, Papanikolesku said:

Na kraju krajeva, ne zanima me uopšte koji su razlozi ovakvih sezona. Jel Želimir zaposlen na funkciji trenera KKP? Jeste. Savić sportski direktor? Jeste. 

Ovo je drugi par čarapa, pošteno razmišljanje - hoću trofej u ABA i PO EL, ne zanima me kako i zašto. Po meni razmišljanje osuđeno na propast iz mnogo razloga, ali svako ima pravo na takav pristup.

33 minutes ago, Papanikolesku said:

imaju li Želimir/Savić rezultat? Imaju? Nemaju? 

Želimir i Big Z su došli u sedmoplasiranu ekipu ABA lige i isključivo na Želimirovo ime iskamčili novac da možemo da vidimo Puntera, LeDay-a i slične u dresu Partizana. Bio je lep Trinki period, ali podsetnik da je u pitanju klub koji u tom trenutku duguje oko 15 miliona evra u neprofitabilnom sportu i predstoji mu veliki rebuild nakon fijaska od after-COVID sezone. 

Od Željkovog predstavljanja, cilj je da dignemo klub, vratimo se u EL, a potom je postalo da budemo stalni član EL. To je non-negotiable, primarni i najosnovniji cilj koji je ostvaren (ok ovo stalni, specifična situacija koja ne zavisi samo od nas, ali trogodišnja licenca). I to dugujemo isključivo Želimiru, koliko god miliona navijači davali, imali smo 10 godina pre-Želimir a vala i 30 godina post-Želimir gde ništa ni blizu toga nismo ostvarili.

Rezultat GM-a je da dovede, zajedno sa staff-om najbolje igrače koje može u skladu sa njihovim idejama i finansijama. Ovo ako hoćeš pošteno da sudiš, moraš da imaš mnogo više insight-a nego što imaš, možda je Želimir dobio sve što je hteo, čime bi rola Big Z-a bila ocenjena korektno. Takođe, mi ne znamo kako izgleda proces njihovog odlučivanja, u nekim ekipama trener ima little to no say, u nekim ekipama GM je tu da se bahće sa pregovorima i pričama nakon što trener pokaže prstom. Koliko je na mestu da imaš čvrste stavove i preke sudove u nečemu što ne znaš ništa (kao ni ja) osim kako je finalni proizvod ispao na parketu?

Dakle, ti u startu imaš ciljeve koji su long-term neophodni da naš klub ne bude vreća za trpanje od strane Sutjeske i onog Oktobra iz Rusije. Imaš, normalno, i takmičarske ciljeve za koje sam nebrojeno puta napisao šta mislim o njima.

Tu dolazimo do ključne stavke - ne može i isusovski dolazak spasioca Želimira, i tretiramo ga kao bilo kog drugog trenera. Mislim, može naravno, ali je nepošteno i nedosledno. Umesto toga, možemo da razložimo šta je sve dolazak Želimira Obradovića značio, znači i značiće za Partizan, da razložimo takmičarske rezultate, vrednujemo prioritete i onda i kritika, i aboliranje izgledaju smisleno, umesto iskaljivanja nezadovoljstva kroz misterije i utopističke zahteve.

Jirgen Klop je uzeo jednu PL za svojih 9 godina u Liverpulu, uz jednu LŠ i tri kupa. Bio je i 8. i 5. na tabeli, dvaput četvrti, ispadao je u LŠ ranije nego što se očekivalo, izgubio od Aston Vile 7-2. Ono što im je doneo, ono što je Liverpool postao tokom njegove ere je mnogo više od korišćenja prstiju sa jedne šake da izbrojiš trofeje.

Da, razni elitni treneri su bili šutirani nakon jedne neuspešne sezone, suština je da nekada ono što dobijaš, ono što ti trener donosi, nije tako plastično kao što si ti pitao. 

50 minutes ago, Papanikolesku said:

Šta ocenjuje tvoju uspešnost na radnom mestu?

Za početak, jako je teško držati se u slovce poređenja korporativnog sveta i ovoga što elitni sport pokušava da ukorporiše, ali zaplešimo:

Moju uspešnost ocenjuje moj nadređeni, koji srećom razume da je proces evaluacije, u skladu sa mojom pozicijom, subjektovan upravo kontekstom, širinama i malo teže merljivim stvarima. Taj proces može da izgleda i lenjo - imam vrlo merljiva, core zaduženja i kada se dođe do nekog broja, opališ not expected/expected.

Sa jedne strane, većina stvari koje radim se mere u dolarima i evrima, i tu možeš da završiš priču. Pošto sam dolaskom na trenutnu poziciju potpisao i razvoj, učenje trećeg jezika, učenje novog programskog jezika, građenje odnosa unutar kompanije, promociju proizvoda unutar kompanije, prezentovanje tima i proizvoda na godišnjim konferencijama i tribinama, konstantno usavršavanje u glavnoj tehnologiji koja se razvija kao i košarka - prebrzo - poštena evaluacija i za mene i za njega izađe na 7-8 stranica koje i meni, i njemu pruže priliku da se izosvrćemo i razumemo gde sam i šta sam.

Ali da, ako si prodavac sa targetom od 100 palačinaka po danu, a ti ih ne prodaješ preko 60 već tri meseca, onda je sve jasno.

56 minutes ago, Papanikolesku said:

Da li tako funkcioniše tvoja firma, pozicija na kojoj radiš zavisi od nekog produkta koji napraviš u vidu rezultata, ili te trpe jer si Kendrik duckworth i vole te?

Moj proizvod otvara mnoga vrata, ali ja nisam taj koji će otići u fabriku i asemblovati proizvod za prodaju, nisam prokjurment direktor da pregovaram cene, nisam inženjer da vadim kečeve iz šešira u proizvodnji - s' tim u vezi i moj učinak zavisi od moje efikasnosti da reachujem mnoge delove korporacije, ali istovremeno i zavisim od faktora koji utiču na sve te delove koji nisu u mojoj moći. Isto kao i kod Želimira. Dešavalo mi se da otaljam nešto i napravimo uspeh, ali i da iskrvarim ali da ne mogu osobu iz Poljske da motivišem da primeni ono što joj pružam.

59 minutes ago, Papanikolesku said:

Nemaju? (rezultat) Doviđenja prijatno, potreban je neko ko će isporučiti zacrtane ciljeve kluba/kompanije. 

Pošteno, samo što ono što je zacrtano su i deliverovali, a ono što zavisi i od drugih 17 klubova i od 30+ ljudskih osoba unutar kluba jedne sezone su oduševili, jedne razočarali, a ove kako god želiš da oceniš. Kada klub bude rekao koji su njegovi non-negotiable takmičarski ciljevi, onda možda i ima smisla da pričamo u ovakvom maniru, dok je klub svestan da duguje kratku prošlost, sadašnjost i budućnost jednom čoveku koji je ujedno i tatko na Evropsku košarku, onda se opravdano pale dodatni filteri i ne tretira ga se kao što bi verovatno bilo kojeg drugog trenera.

• Like 4
Posted

Znaci Frankie je kriv sto je bio povredjen. Niko u klubu nije znao za istoriju i sklonost ka povredama, to je bila stravicna misterija. Nije sutirao trice >40%? Neverovatno, covece, otkud sve to... Oterati ga kao sugavog kera, odma bre

• Like 2
Posted

@kendrick duckworth

Ja ću pojednostaviti svoju repliku, jer se zaista razilazimo gotovo po svakoj tački koja uključuje KKP, Želimira i rezultate, izuzev toga da je najveći evropski trener; pa ću se osvrnuti samo na tvoju tvrdnju iz poslednjeg pasusa.  

Zacrtana je višegodišnja licenca, ja koliko vidim - ništa nije potpisano, ništa nije regulisano ugovorom i pitanje je hoće li i pod kojim uslovima. To je sve na dugom štapu, sve i da bude nekad, - nije ostvareno u ovom momentu. 

Dalje:

"Ima jedna važna stvar da bi ljudi shvatili neke stvari: strateški cilj Partizana je postavljen i to je da budemo stalni član Evrolige, drugi strateški cilj je da se finansiramo iz sopstvenih izvora."

Ovo su reči Želimira Obradovića, nisu moje, i ništa nije postalo, nego je on to prezentovao. 

Elem, to su strateški ciljevi, a

bespredmetno je uopšte i raspravljati na temu finansiranja kluba koji je na državnoj jasli. 

E sad, zamolio sam još pre neki dan kolegu da mi da neki link/video da vidim i ja gde su to postavljeni takmičarski ciljevi KKP za ovu sezonu (Želimir dabome), ili je to slobodna interpretacija- top10 i ABA trofej? 

Da podsetim, ovde se čak insajderisalo da je regionalna titula klupski i Želimirov prioritet. 

I naravno da se Želimir ne tretira kao neki drugi običan trener. Da je tako, leteo bi još letos on, a ne 15 igrača. 

• Like 1
Posted
33 minutes ago, DameTime said:

bojim se da nas sve čeka hladno otrežnjenje. Pogotovo po pitanju ambicija i rezultata

Cinični deo mene bi rekao da se neće primetiti neka bitna razlika, kao i to da nam je uštedeo pare za menjanje onih zastava što vise sa plafona. :classic_biggrin:

Šalu na stranu, srećom se u doskusiji došlo na temu da postoje teren i klub kao povezane ali i odvojene stvari. Mislim da u pogledu toga gde je klub u odnosu na ranije postoje dosta ujednačena mišljenja uz opravdane kritike, i da se Željkova uloga u podizanju kluba ne može osporiti. 

Teren je već sporan i najviše rasprava dolazi zbog njega, što je već primećeno. I tu dolazimo do sledećeg:

37 minutes ago, kendrick duckworth said:

ne tretira ga se kao što bi verovatno bilo kojeg drugog trenera.

Upravo sve ono iznad i sve što si nabrojao u svojim postovima čini da on nema tretman kao bilo koji drugi trener, počevši od ulaska u halu pa nadalje. Niti je tretiran tako do sada niti će biti najesen u novoj sezoni.

Ali, teren mu je ipak osnovni posao, za koji je tridesetak godina dokazivao da ga je radio na najvišem nivou. I tu je učinak u najmanju ruku polovičan. Ne samo kada su titule i dodate godine na napred pomenutim zastavama u pitanju, nego sve ono, sto puta prežvakano u vezi rolerkostera u igri, igračima, odlukama, formi... u pitanju. Mnogo toga nam je nejasno i normalno je da će se ljudi upitati šta se tu jebeno događa. Posebno kada krizu igre prati kriza rezultata. Zašto je to jeres? 

Stvari su ponekad jako jednostavne - od trenera ranga Željka ne očekuješ da mu ekipa izgleda ovako u odlučujućim mečevima, pojačano utiscima iz jedne užasne sezone. Dakle, nikakvi f4, "deseta" i slično, samo izgled ekipe i poneki opipljivi rezultat. A to je mršavo.

Ali hajde, već sam pet puta naveo da se još igra pa da vidimo. Upravo on je taj koji na sve to treba da odgovori i da povrati ekipu za kraj sezone. Ništa više ali i ništa manje se ne očekuje.

• Like 3
Posted
10 minutes ago, Papanikolesku said:

@kendrick duckworth

Ja ću pojednostaviti svoju repliku, jer se zaista razilazimo gotovo po svakoj tački koja uključuje KKP, Želimira i rezultate, izuzev toga da je najveći evropski trener; pa ću se osvrnuti samo na tvoju tvrdnju iz poslednjeg pasusa.  

Zacrtana je višegodišnja licenca, ja koliko vidim - ništa nije potpisano, ništa nije regulisano ugovorom i pitanje je hoće li i pod kojim uslovima. To je sve na dugom štapu, sve i da bude nekad, - nije ostvareno u ovom momentu. 

Dalje:

"Ima jedna važna stvar da bi ljudi shvatili neke stvari: strateški cilj Partizana je postavljen i to je da budemo stalni član Evrolige, drugi strateški cilj je da se finansiramo iz sopstvenih izvora."

Ovo su reči Želimira Obradovića, nisu moje, i ništa nije postalo, nego je on to prezentovao. 

Elem, to su strateški ciljevi, a

bespredmetno je uopšte i raspravljati na temu finansiranja kluba koji je na državnoj jasli. 

E sad, zamolio sam još pre neki dan kolegu da mi da neki link/video da vidim i ja gde su to postavljeni takmičarski ciljevi KKP za ovu sezonu (Želimir dabome), ili je to slobodna interpretacija- top10 i ABA trofej? 

Da podsetim, ovde se čak insajderisalo da je regionalna titula klupski i Želimirov prioritet. 

I naravno da se Želimir ne tretira kao neki drugi običan trener. Da je tako, leteo bi još letos on, a ne 15 igrača. 

mene si prozvao, trazio, nisam nasao, ali je covek na 50 konferencija rekao da je to cilj i posle poraza od zalgirisa izjavio je da je  neushpeh i da je odgovornost na njegovim "ramenima"

da to nije bio cilj zasto bi ovo pricao

Posted
9 hours ago, MarioKempes said:

Odavno sam hteo da pitam, pa si me sad podsetio, kako je zamišljeno to samofinansiranje? Čuo sam priče, ali nisam detaljno ispratio.

Ne mogu nikako da ukačim kako obezbediti tih 15-20mil godišnje, a bez državne ili gradske kase, kao i bez sns-ovskih firmi i njihove logistike.

Jasno je da se u najvećoj meri računa na karte, ali ne verujem da će se tu prihod povećati u odnosu na ovu sezonu (uvek puna hala i prilično skupe ulaznice). 

Ostoja je pred novu godinu izjavio, ako ne grešim, da su sopstveni prihodi kluba nešto ispod 10mil (ulaznice, članarine, šop, obeštećenja za igrače i sl.)

Šta ostaje drugo, što bi moglo da odmeni državnu (gradsku) sisu i sns sponzore?

Samofinansiranje sam ja shvatio kao sklapanje budzeta bez ucesca drzave odnosno minimalnim ucescem. 

Nisam neki finansijski strucnjak, ali kontam da se budzeti nasih klubova formiraju pre svega od prodaje ulaznica, sponzorstava, donacija i ostalo (prodaja klupskih proizvoda, plasman u EL, obestecenja itd...). Objavljeno je da je budzet ove sezone 24,5m sto je malo nabudzeno s obzirom na placeni porez. Sto se tice budzeta KKP preko 50% formira se od prodaje ulaznica. Ako se ne varam od sezonskih karata je zaradjeno 8m i ocekivalo se da ce doci do 10m do kraja sezone. Da li moze vise od toga? Mozda i moze, ali nije realno da se naredne sezone povecavaju cene karata. Eventualno da se ide na manji broj sezonaca i vise dnevnih karata, ali to je rizik. Sponzori daju oko 5,5m i drzava kroz donacije 5m. 

Dobijanjem A licence i sigurnim ucescem u EL  bi se sigurno povecao sponzorski pul, a ove novce od drzave bi zamenili novci od EL tv prava i marketinga. Nazalost, ovih 13 ekipa ne zele da dele kolac sto je i logicno. Tako da taj projekat samofinansiranja ce morati da saceka osim ako se ne ubodu neki dobri sponzorski ugovori.

Sto se tice igrackog i trenerskog budzeta on je objavljen na 13m sto je manje vise realno i ako se ne varam on je 10. budzet EL. Gledajuci po tome ove sezone smo podbacili. Ali ne igra uvek budzet, nekad podbacis, nekad  prebacis. Malo povecanje tog budzeta i dobra doselekcija bi mogla dosta da poboljsa kvalitet rostera sledece sezone.

Mozda smo nekada osvojili EL i imamo 2 F4, ali realno smo jos zeleni u toj ligi. Klub definitivno raste iz godinu u godinu. Mozda nema adekvatnih/ocekivanih sportskih rezultata, ali doci ce i to. Ono sto bi mozda najvise podiglo rejting kluba je izgradnja sopstvene hale, trenazne i za utakmice. Znam da su cene otisle u tacku i da ako je pre 10god trebalo 50k za izgradnju, sada treba 100k. Cak i ne treba da obara rekorde po kapacitetu, dovoljno je i 15k. E to je wet dream.

Posted
1 minute ago, ScepanScekicSto said:

mene si prozvao, trazio, nisam nasao, ali je covek na 50 konferencija rekao da je to cilj i posle poraza od zalgirisa izjavio je da je  neushpeh i da je odgovornost na njegovim "ramenima"

da to nije bio cilj zasto bi ovo pricao

Pa daj mi jednu konferenciju, od toliko njih na BC Partizan jednu možeš izvući. 

Pa naravno da je neuspeh, ne nego će reći uspeh je što sam završio u top 18. I naravno da je odgovornost na njegovim ramenima, ima odrešene ruke da vedri i oblači, pita se za jebeno sve. 

Posted
3 minutes ago, Papanikolesku said:

Pa daj mi jednu konferenciju, od toliko njih na BC Partizan jednu možeš izvući. 

Pa naravno da je neuspeh, ne nego će reći uspeh je što sam završio u top 18. I naravno da je odgovornost na njegovim ramenima, ima odrešene ruke da vedri i oblači, pita se za jebeno sve. 

ne razumem sta zelis da cujes na tim konferencijama?

https://rtv.rs/sr_lat/sport/kosarka/obradovic-utakmica-protiv-efesa-prvo-veliko-finale-za-nas_1614907.html

Posted
5 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Da čujem izjavu od Želimira koji su takmičarski ciljevi kluba za ovu sezonu. Pošto se to koristi kao neki argument, a koliko vidim tako nešto nije izjavio nikad. Dakle proizvoljno, kao što sam i mislio; dok se ne dokaže suprotno. 

I tu dolazimo do bitne stvari, a to je da ne možeš ni da tražiš neku konkretnu odgovornost od trenera, jer on nikad i nije decidirano rekao koji su mu takmičarski ciljevi.

Sve u svemu, sportski rezultati su u celini loši, a i secirano, kako god, i to je činjenica. 

Posted

6 minutes ago, Papanikolesku said:

Elem, to su strateški ciljevi, a bespredmetno je uopšte i raspravljati na temu finansiranja kluba koji je na državnoj jasli.  

Jašta, bio je na državnoj jasli i kada je dobijao 700k godišnje od države, i kada je dobio đoku, i kada je morao da igra Fiba LŠ. Bio je na državnoj jasli i dogurao do 15 miliona duga kada je Želimir došao. Sada je, Želimirovom zaslugom, čiji je dolazak mobilisao navijače a pretprošla sezona ugravirala snove o la decimi u Partizanu, klub prihodovao nezamislive novce od nas navijača i onakvih i ovakvih imućnih ljudi koji su u odboru ili sponzori. I očistio 15 miliona duga. Da ne navijamo za isti klub, poželeo bih ti Želimirless državni klub pun para, pošto izgleda zaboravljaš u kakvom društvu, kakvoj državi živimo i kako je to izgledalo prethodnih 13+ godina.

11 minutes ago, Papanikolesku said:

Od tih 15 igrača leteli su neki, ali ih je dobar deo i sam želeo da ide, nisu oterani zbog nedodirljivog.

Da je običan trener, mi ne bi leteli do EL, nego možda sa Hamburgom do EC. Ponekad je stvar jednostavna, a to je da kreiraš iste uslove kada analiziraš nešto. Ne može lopata kao da je običan trener, a da ne sagledaš šta je taj trener doneo i šta je sve njegov paket. 

5 minutes ago, Barkley#34 said:

Upravo sve ono iznad i sve što si nabrojao u svojim postovima čini da on nema tretman kao bilo koji drugi trener, počevši od ulaska u halu pa nadalje. Niti je tretiran tako do sada niti će biti najesen u novoj sezoni.

Ali, teren mu je ipak osnovni posao, za koji je tridesetak godina dokazivao da ga je radio na najvišem nivou. I tu je učinak u najmanju ruku polovičan. Ne samo kada su titule i dodate godine na napred pomenutim zastavama u pitanju, nego sve ono, sto puta prežvakano u vezi rolerkostera u igri, igračima, odlukama, formi... u pitanju. Mnogo toga nam je nejasno i normalno je da će se ljudi upitati šta se tu jebeno događa. Posebno kada krizu igre prati kriza rezultata. Zašto je to jeres? 

Ne da nije jeres, nego je vrlo na mestu i pitanja su koja sve nas zanima. Ali vidiš i sam da nije samo da se ljudi pitaju šta se događa (pitam se i ja), nego se piše o neispunjenim ciljevima, ostavkama i otkazima, a kada donosiš takvu odluku, ne donosiš je kao isprovocirana tinejdžerka ili slani navijač, već racionalno tako što sagledaš šta imaš, šta gubiš, šta dobijaš. 

Partizan, ko god bio naslednik, gubi odlaskom Željka Obradovića, a meni je to kao navijaču Partizana u ovom trenutku najbitnija stvar, nešto što nadjačava PO EL 2024-25 i tri ABA lige.

Ko ne vidi da je za Partizan lošije da Željko Obradović na leto ne bude tu, sa njim je besmisleno da diskutujem o odgovornosti i takmičarskim ciljevima jer ili oduzima sve dobro iz Želimirovog paketa ili naivno veruje da se tako davne '22 sve resetovalo i mi smo učesnik EL sa 20 miliona budžeta i samo nam treba efikasniji trener da odemo po ono što nam pripada.

26 minutes ago, Barkley#34 said:

Šalu na stranu, srećom se u doskusiji došlo na temu da postoje teren i klub kao povezane ali i odvojene stvari. Mislim da u pogledu toga gde je klub u odnosu na ranije postoje dosta ujednačena mišljenja uz opravdane kritike, i da se Željkova uloga u podizanju kluba ne može osporiti. 

Dolazimo tako što nekolicina nas mora da skida Želimira sa vile i noža.

• Like 2
Posted
17 minutes ago, Alek The Great said:

Samofinansiranje sam ja shvatio kao sklapanje budzeta bez ucesca drzave odnosno minimalnim ucescem. 

Sponzori daju oko 5,5m i drzava kroz donacije 5m. 

Dobijanjem A licence i sigurnim ucescem u EL  bi se sigurno povecao sponzorski pul, a ove novce od drzave bi zamenili novci od EL tv prava i marketinga. Nazalost, ovih 13 ekipa ne zele da dele kolac sto je i logicno. Tako da taj projekat samofinansiranja ce morati da saceka osim ako se ne ubodu neki dobri sponzorski ugovori.

Slažem se sa većinom iznetom u celom postu, a imamo mimoilaženje najviše po pitanju tretmana sponzora.

Za mene su oni (ovakvi kakvi su i u ovom trenutku) deo "države", a ne deo "samofinansiranja".

Sponzori su, redom, Mozzart, Admiral, Globos, NIS, MTS, AikBank, Milšped, British Motors i da ne navodim dalje - svi do jednog hard core sns priča. Oni su tu po komandi, a ne slobodnom voljom i na osnovu tržišnih motiva. Ako nekad komanda kaže suprotno - svi nestaju istog momenta.

Ne verujem da bi ta trogodišnja licenca dovukla neke velike nezavisne ulagače para, ali ostaje da vidimo. Takođe, prihoda od EL TV prava neće biti, potvrđeno.

U vezi sa svim gore navedenim, rekao bih da je raspored finansiranja, okvirno, 50% država, 50% sopstvena sredstva. Tj. svetlosnim godinama daleko od samofinansiranja, pa se time ne treba ni zanositi. Dok Vučić sipa - jašemo (i jedni i drugi), kad prestane - spašavaj se ko može. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
14 minutes ago, kendrick duckworth said:

Paaaaa.... Rekao bih da ne vidimo stvari u potpunosti na isti način. 

Ako je već dobar seo sponzora + budžet direktno sns priča, zašto bi taj deo zavisio od Željka, posebno jer se u subvencijama pravi neki egal sa komšilukom koji nema svog Željka? Mobilizacija navijača, sezonske i možda neka kinta od bogatih ljubitelja kluba su posebna priča ali to je ipak pola budžeta. Ili 60%, nebitno. Da se razumemo, rekao sam da bih želeo da Žoc ostane, to mi nije sporno iz više razloga.

Drugo, veći deo tvojih argumenata u ranijim postovima je bio vezan za timsko-terenske stvari i onjašnjavanje zašto su stvari takve kakve jesu. Sa nečim mogu da se složim a sa nečim ne ali ipak mislim da kad se sve to sabere i oduzme, stvari se svedu na ono iz prethodnog mog posta da mi već drugu sezonu u totalu na terenu izgledamo mršavo, sa milion mana i upitnika, rezultati na stranu. Rekao bih da se u osnovi većina kritika ipak odnosi na tu tezu, a da se odlazi povremeno u ekstrem kritikovanja (Papa na stranu, njemu je to stil :classic_biggrin:) zato što se i sa druge strane provlači dosta nerealno umirujućih tonova koje često klize ka apologetici, kako ja to vidim. Hoću reći, razumeju kritičari ovde i probleme da ne možeš sve da pogodiš ni predvidiš, razumeju i povrede i zlu sreću i ciklus forme i mentalitet igrača i još trista nešto ali rezultat i igra su već godinu i po čudni i ne može se to tek tako prihvatiti.

Posted

Ako se ne varam minimalni budzet za ucesce u EL je 7m, sem ako nisu povecali. Tako da mi mozemo i sa prihodom od karata da sastavimo budzet dovoljan za ucesce. Naravno da je pitanje kakva bi ta ekipa bila i na sta bi licila na terenu. Ali naravno da mislimo o samofinansiranju u poredjenju sa ovosezonskim budzetom, pa i povecanje istog. To je mozda trenutno neostvarivo.

Posted
24 minutes ago, kendrick duckworth said:

Jašta, bio je na državnoj jasli i kada je dobijao 700k godišnje od države, i kada je dobio đoku, i kada je morao da igra Fiba LŠ. Bio je na državnoj jasli i dogurao do 15 miliona duga kada je Želimir došao. Sada je, Želimirovom zaslugom, čiji je dolazak mobilisao navijače a pretprošla sezona ugravirala snove o la decimi u Partizanu, klub prihodovao nezamislive novce od nas navijača i onakvih i ovakvih imućnih ljudi koji su u odboru ili sponzori. I očistio 15 miliona duga. Da ne navijamo za isti klub, poželeo bih ti Želimirless državni klub pun para, pošto izgleda zaboravljaš u kakvom društvu, kakvoj državi živimo i kako je to izgledalo prethodnih 13+ godina.

Sve u svemu, osim nepotrebnog razlaganja i bežanja od suštine, nisi dao nikakav kontraargument o samofinansiranju kluba, koji je, ponoviću na državnoj jasli i funkcioniše isključivo po notama režima, kao uostalom i onaj drugi. 

Dakle, ajmo načisto, rekao si da su strateški ciljevi deliverovani, što de facto ne odgovara istini. 

39 minutes ago, kendrick duckworth said:

Od tih 15 igrača leteli su neki, ali ih je dobar deo i sam želeo da ide, nisu oterani zbog nedodirljivog.

Da je običan trener, mi ne bi leteli do EL, nego možda sa Hamburgom do EC. Ponekad je stvar jednostavna, a to je da kreiraš iste uslove kada analiziraš nešto. Ne može lopata kao da je običan trener, a da ne sagledaš šta je taj trener doneo i šta je sve njegov paket. 

Doneo je određenu stabilnost klubu, svetla pozornice, i svašta nešto, izuzev rezultata. To je paket, bar za sad. Elem, i sam je izjavio letos da je dobio poverenje koje u principu nijedan drugi trener ne bi dobio, da klub zameni igrače, a ne njega. Kud ćeš veće podrške koju on dobija od samog kluba, a od navijača da ne govorim. Odrešene ruke da radi šta hoće. 

48 minutes ago, kendrick duckworth said:

A došli smo i do toga da je Želimir napadnut i da se "svetinja mora braniti". Od navijača Partizana. Ali ne Želimira Obradovića. 

Posted

Skroz očekivano da će rezultati da dođu u situaciji kad mi nismo sposobni svoj posao da odradimo. 🙂

Objektivno, ovo što igramo u posljednjoj četvrtini sezone nije ni za top16, štaviše vjerujem da bi bilo vrlo veselo u ovom momentu igrati sa upravo tim 16. Makabijem. Rezultati loši, igra dva nivoa ispod toga. Odgovornost i na treneru i igračima. Kada se pogleda situacija na nivou cijele sezone, uzmu u obzir i okolnosti skroz nove ekipe, nalazimo se tačno tamo gdje smo zaslužili, tačno ispod crte.

Od 10 timova ispred nas, za sedam bih rekao da bez sumnje imaju (osjetno) kvalitetnije rostere i očekivano su ispred. To nas ostavlja sa Zvezdom, Bajernom i Parizom. Da li je bilo realno da ćemo na kvalitet trenera/domaći teren/kvalitet i mladost rostera/rast tokom sezone da makar jedan od ovih timova ostavimo iza sebe? Pa jeste bilo realno i očekivano, i u tome leži najveći neuspjeh naše evroligaške sezone.

Opet, može i gore od ovoga, dovoljno je da pogledamo samo jednu stepenicu ispod nas (Mesina i Milano). 😁 Mislim da nas je sve dodatno obeshrabrilo i razočaralo to što smo ovako loše izgledali na kraju, i energetski i formom, i sve je to dodatno pojačalo negativan utisak o ovom EL rezultatu. Da vas podsjetim, još uvijek imamo šansu za bolji skor nego prošle sezone. 😄

Što se tiče svekupne sezone, po meni uopšte nije završena ovim, nego je mnogo toga još ostalo da se kaže. Negdje na početku sezone sam pisao, da će sem rezultata, dosta o ovoj sezoni govoriti i broj igrača na koje možemo računati dogodine. E to ćemo odlično vidjeti u ABA ligi, ima li ova ekipa na čelu sa trenerom, energije i motiva da se podigne i odigra završnicu kako treba. Kad kažem kako treba, mislim da ukoliko budemo imali prednost domaćeg terena, glavni i jedini cilj treba da bude trofej. Ako ovoj skupini koja se pojedinačno (tu izuzimam Željka, jer ako u nešto ne sumnjam, to je njegova motivacija da pobjeđuje i osvaja trofeje) baš i nije naosvajala mnogo čega, nema motiva i želje da se najozbiljnije moguće potuku za titulu sa legitimnim evroligašem, budućim evroligašem, i ekipama koje su nam uzimale mjeru tokom sezone, čemu onda ima da se nadamo dogodine?

5 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Znaci Frankie je kriv sto je bio povredjen. Niko u klubu nije znao za istoriju i sklonost ka povredama, to je bila stravicna misterija. Nije sutirao trice >40%? Neverovatno, covece, otkud sve to... Oterati ga kao sugavog kera, odma bre

Pa isto kao što smo znali za Exuma i PJ-a, određena kocka, koja se nekad isplati nekad ne. Ovako zvuči kao da smo se nešto ogriješili o čovjeka, probali smo, ne ide, nije kao da je bio najblistaviji igrač i kada nam je bio dostupan (što je nažalost bilo dosta rijetko). Da ne bude zabune, meni je on generalno bio gotivan i nisam siguran ni koliko su tačne ove insajderske informacije, ali definitivno nije neko za kim bih plakao ako ode (dodatno me peku oni clutch šutevi u ovakom raspletu sezone). 🙂

• Like 2
Posted
3 hours ago, Papanikolesku said:

Sve u svemu, osim nepotrebnog razlaganja i bežanja od suštine, nisi dao nikakav kontraargument o samofinansiranju kluba

Partizan nikada, kao nijedan košarkaški klub u Evroligi neće biti potpuno samofinansirajuć, čak smo po tom parametru među najboljima u Evropi. Činjenica da je vraćen dug od 15 miliona, da je 33% udeo države u aktuelnom budžetu, da smo namakli skoro 10 miliona isključivo kroz naš fanbejs i sezonske karte je čista potvrda strateškog cilja koji je Želimir izbacio. Ako tražiš pečate i potpise na kojima piše "obezbedio Želimir" ili želiš da navijači plaćaju 20 miliona državnom klubu koji će potom da odjebe državu, moram ti reći da tvoje razumevanje strateškog cilja je isečeno bilo kakvog konteksta i nabijaš mak na konac čisto for the sake of forumska rasprava.

Dakle, ajmo načisto, rekao si da su strateški ciljevi deliverovani, što de facto ne odgovara istini. 

Naravno da odgovara, samo ti očekuješ pečate sa Želimirovim potpisom i ne otvaraš oči na očite stvari. Partizan igra EL samo i isključivo zato što je Želimir došao i zato što je tu, Partizan ima novca koliko ima zbog celog paketa koji se izdogađao a koji je sa sobom doneo Želimir. Ako to kao navijač Partizana ne možeš da izustiš ili smatraš drugačije, tvoje pravo i neću ti više pisati bilo šta drugačije.

Kud ćeš veće podrške koju on dobija od samog kluba, a od navijača da ne govorim. Odrešene ruke da radi šta hoće. 

Uživa status kakav ne uživa nijedan trener u nekom drugom klub, ali nijedan drugi klub nema svog Želimira u kontekstu u kojem mi imamo. Već sam te vraćao na to kako je izgledao Želimirless Partizan, i to nije manir setite se gde smo bili 2011 već podsetnik kako vrlo lako stvari mogu da izgledaju bez njega. U tom smislu kratkoročna budućnost Partizana je vezana za Želimira. Ja nemam nikakav problem kako navijači tretiraju Želimira niti mu treba još podrške, ima je na pretek i odlično što je tako. Ovde isključivo repliciram tebi (i dobro, ljudima koji zagovaraju tezu kao ti).

A došli smo i do toga da je Želimir napadnut i da se "svetinja mora braniti". Od navijača Partizana. Ali ne Želimira Obradovića. 

Naravno da je u šaljivom i prenesenom značenju napisano da se skida sa vila i noževa, kao što rekoh iznad mislim da Željko uživa odličnu podršku, čak i od ljudi koji ga često kritikuju, baš zato što uključuju Želimirov paket i neke second thoughts koji on i zaslužuje.

Na kraju dana, stvar je vrlo jasna, rezultatski smo imali skandaloznu prošlu sezonu, ova je podbačaj u EL u skladu sa onime što kao navijači opravdano očekujemo. Da je neki drugi trener na ovom mestu je promašena tema jer nijedan drugi trener nam ne bi doneo ono što je Željko, niti će neki drugi trener u Julu nastaviti kao da je Željko tu. Čovek je više puta rekao da ga nikakve protokolarne niti političke funkcije ne zanimaju, tu je još neko vreme i odlazi u penziju, meni je no brainer da taj period izvučemo što duže uz naravno nadu i mogućnosti u što bolje rezultate.