Jump to content

Recommended Posts

Je li nam ovo bila najlošija utakmica u sezoni na našem terenu? Meni je vrlo rano počelo da liči da su jako male šanse da dobijemo, iako je rezultatski bilo blizu. Do poluvremena sam bio potpuno ubijeđen da gubimo. Odnos indeksnih poena (65:86) to pokazuje mnogo bolje od rezultata.

• Like 3

1 minute ago, Beonegro said:

Je li nam ovo bila najlošija utakmica u sezoni na našem terenu? Meni je vrlo rano počelo da liči da su jako male šanse da dobijemo, iako je rezultatski bilo blizu. Do poluvremena sam bio potpuno ubijeđen da gubimo. Odnos indeksnih poena (65:86) to pokazuje mnogo bolje od rezultata.

Iz opravdanih razloga sam propustio stretch krajem Oktobra kada smo nanizali tri poraza kući, ali sasvim sam siguran da jeste. Isto sam imao osećaj tokom celog meča da ne možemo da izvučemo pobedu.

I kada pogledaš, pored odlične pripreme i partije komšija, dogodile su nam se i dve veoma anomalistične situacije, gde su 2/3 najbolja igrača izbačeni iz utakmice faulovima, jedan nas je koštao skoka i odbrane, drugi je obeležio završetak koji ne mogu nešto da mu zamerim, ali skratio je sigurnih 10 minuta više (23 na kraju) svog prisustva gde u nepostojećem napadačkom ritmu baš mnogo znači.

Horor utakmica, kao što sam posle pobede u Milanu napisao da je to utakmica kakvu prosječni navijač može samo da wet dream-uje, ovo je utakmica na drugom kraju spektra. Sve začinjenom onakvim faulom nakon odlične odbrane poslednjeg napada.

• Like 1

Ja se ne slazem da je CZv igrala nesto spektakularno (neko napisa kao finale). Zaista je na kraju moglo da ode i na nasu vodenicu. Ko zna sta bi bilo da su Sterlingu data 2 bacanja ili da je npr Karlik posle toga dao oba. Uslo bi se sa +1 u zavrsnicu, CZv bi bila pod vecim pritiskom tog poslednjeg napada. Nije isto kad imas sigurnih 5min za popravni i kad moras da postignes kos.

6 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Sve začinjenom onakvim faulom nakon odlične odbrane poslednjeg napada.

Ono je Željkov propust. Ekipa mora da bude programirana da u ovakvim situacijama odmah pravi faul. Vrlo slična situacija onoj zbog koje sam prošle sezone hejtovao Puntera. Neriješeno, promašio si šut na 20 sekundi do kraja, momentalno praviš faul da ti budeš taj koji ima poslednji napad i da ti rešavaš. Baš zbog ovakvih situacija kao sinoć, jer nema šanse da EL ekipu braniš duže od 7-8 sekundi da oni ne naprave korektnu poziciju za šut. 

• Like 2

1 minute ago, Alek The Great said:

Ja se ne slazem da je CZv igrala nesto spektakularno (neko napisa kao finale).

Ja, samo što nisam potencirao da su odigrali spektakularno finale, već samo da su spremili utakmicu kao finale, možda sam mogao da iskoristim i plej-of. Promenili su stvari koje su ih koštale nekih pobeda u ranijim utakmicama, povećali minutažu pojedinim igračima, svesno žrtvovali nešto u napadu zarad defanzivne stabilnosti, i na kraju, pripremili specijal na našem najboljem igraču tj. pokretaču mnogih stvari u napadu.

Just now, Beonegro said:

Ono je Željkov propust. Ekipa mora da bude programirana da u ovakvim situacijama odmah pravi faul. Vrlo slična situacija onoj zbog koje sam prošle sezone hejtovao Puntera. Neriješeno, promašio si šut na 20 sekundi do kraja, momentalno praviš faul da ti budeš taj koji ima poslednji napad i da ti rešavaš. Baš zbog ovakvih situacija kao sinoć, jer nema šanse da EL ekipu braniš duže od 7-8 sekundi da oni ne naprave korektnu poziciju za šut. 

Ovako i moj ćale misli, međutim baš sam sinoć naleteo na podatak da je negde oko 75-25 odnos utakmica u kojima braniš defanzivni posed vs. onih u kojima odlučuješ napadačkim posedom. I kakva je utakmica bila, meni je suludo da fauliraš Yaga/Nedovića sa namerom da šutiraju dva penala, pa da onda juriš u poslednjih 10ak sekundi produžetak ili eventualnu pobedu. Da smo imali +2 onda ima smisla.

• Like 5

Idemo u novi mini groundhog:

2 pobede sledece nedelje (teska prica) apsolutno anuliraju ovaj poraz i mozda cak vise nego anuliraju...1 pobeda nam drzi glavu iznad vode, 2 poraza nas vec stavljaju u situaciju da nakon toga mozemo sebi dozvoliti max 1 poraz do kraja takmicenja (a gostujemo Oliju, Barsi, Bajernu, cekamo Real).

Tezak poraz iz nekoliko razloga...

Sebi smo zabetonirali maksimum 9. mesto na kraju regularnog dela...Drugi razlog je kompleksaski, gurnuli smo lojaliste ka TOP4, bukvalno samo treba da se ne uspavaju ujutru za voz. 

Jbg, izabrali smo tezi put do Abu Dabija, ali sve to jednog dana nece biti vazno...

U Bolonju i Monako po pobede.

• Ha-ha 6
  • Tuzno 1

3 minutes ago, DameTime said:

Pažljivo, jedan lojalista ipak trenutno sedi na čelu KK Partizan.

Izgleda nedovoljno lojalan ili nedovoljno lektoriše trenera i navijače.

SNS smenjuje Ostoju Mijailovića u Partizanu, Željko Obradović podnosi ostavku

Pre nego što neko dobio tlak od ovog teksta, ostavka u upravnom odboru je najava.

Malo se zapostavlja i cinjenica da imamo pozitivan skor sa komsijama u slucaju da imamo isti broj pobeda. Male su sanse za to, ali kako ide ova sezona nista me ne bi cudilo. I ne samo sa komsijama. Ako recimo napravimo skor 8-2 do kraja (vec smo imali taj niz) sa realnim porazima od Olija i Barse bili bi konkurenti i za PO. Mislim da ce 20 pobeda biti neka granica 6-7 mesto. Problem bi bilo to sto bi ta dva poraza bila vezana i onda treba da se napravi niz od 5 pobeda. Ali "realnost nije briga na koju se obaziremo".

1 minute ago, Charles De Ketelaere said:

Nisi ispratio da ga je on doveo...

Hulja baš jeziv, u jeku pobune i jebanja na 100 frontova, ipak KKP baš udara najdublje, ne pomažu više ni Anđusi i Jakovljevići.

+1

KKP ga udara u živac. Ostoja Prislonica nije uspeo da iskontroliše Partizanovu publiku kako se očekivalo. Biće pušten niz vodu. Verujem da će pokušati i Želimira na sve načine da sklone. Ne sme da se ćuti o tome. 

• Like 1

1 hour ago, Charles De Ketelaere said:

Ovako i moj ćale misli, međutim baš sam sinoć naleteo na podatak da je negde oko 75-25 odnos utakmica u kojima braniš defanzivni posed vs. onih u kojima odlučuješ napadačkim posedom. I kakva je utakmica bila, meni je suludo da fauliraš Yaga/Nedovića sa namerom da šutiraju dva penala, pa da onda juriš u poslednjih 10ak sekundi produžetak ili eventualnu pobedu. Da smo imali +2 onda ima smisla.

Procenti su otprilike tačni, ali uzimaju u obzir sve situacije i sve ekipe. Da bismo pričali o procentima, morali bismo da imamo izdvojeno:

- ekipe koje namjerno biraju da prave taj faul i koje nakon njega već znaju šta igraju i za koga u poslednjem napadu;

- situacije kada ti za poslednji napad nakon bacanja protivnika ostaje više od 10 sekundi (u prevodu, da izbacimo sve improvizovane pokušaje i frljeke s koša na koš, koji ulaze u 1% situacija).

Ovdje je Petrušev uhvatio loptu u odbrani nakon našeg promašaja na 20 sekundi do kraja, faul je morao da ide čim su prešli na našu polovinu, prvo da se spriječi da primiš tri poena (jer je prednost od tri poena neuporedivo lakše braniti, ne samo zato što je 3 veće od 2, nego posebno zato što ne moraš da misliš o reketu, utrčavanju, prodoru), a onda da imaš vremena da odigraš jedan normalan napad do kraja. Vrhunska ekipa mora da ima automatizme za takve situacije, da se ne ostavlja na procjenu igračima šta da rade. Na kraju krajeva, kad si vrhunski u svom poslu, valjda težiš tome da i kad gubiš, gubiš zbog svog činjenja, a ne zbog svog nečinjenja.

Još jedna stvar u korist pravljenja faula: mi sinoć nismo mogli da dobijemo ništa od branjenja egala i odlaska u produžetak. Imali smo Tajrika sa pet faulova i Sterlinga sa 4, u Zvezdi je samo KalEnić bio u foul trouble, a njegov izlazak bi ih objektivno pojačao, jasno je da bi u produžetku oni bili u prednosti. 

• Like 1

Dule je imao fetiš da njegov tim rešava, u 99% situacija bi pravio faul. Napad pre toga nismo rešili, nije nam u celini šljakao napad kako treba tako da nema garancija da bismo organizovali bilo šta smisleno. Dalje, oni su do tada užasno šutirali za tri, izgubili su 18 lopti, postojala je mogućnost da nam ostane par sekundi za neku brzu tranziciju, npr. da se lopta odbila do Sterlinga a ne do Nedovića.

Dalje, uspeli smo da ih stignemo pri kraju iako smo bili raštimovani ceo meč, oni ipak svoje vođstvo i ostale prednosti nisu materijalizovali pre tog poslednjeg napada, tako da ne bismo bili bez šansi ni u produžetku.

Ukratko, mislim da postoje argumenti za obe opcije tako da ne smatram da je bila greška što smo odlučili da branimo napad.

• Like 3

8 minutes ago, Beonegro said:

Procenti su otprilike tačni, ali uzimaju u obzir sve situacije i sve ekipe. Da bismo pričali o procentima, morali bismo da imamo izdvojeno:

- ekipe koje namjerno biraju da prave taj faul i koje nakon njega već znaju šta igraju i za koga u poslednjem napadu;

- situacije kada ti za poslednji napad nakon bacanja protivnika ostaje više od 10 sekundi (u prevodu, da izbacimo sve improvizovane pokušaje i frljeke s koša na koš, koji ulaze u 1% situacija).

Ovdje je Petrušev uhvatio loptu u odbrani nakon našeg promašaja na 20 sekundi do kraja, faul je morao da ide čim su prešli na našu polovinu, prvo da se spriječi da primiš tri poena (jer je prednost od tri poena neuporedivo lakše braniti, ne samo zato što je 3 veće od 2, nego posebno zato što ne moraš da misliš o reketu, utrčavanju, prodoru), a onda da imaš vremena da odigraš jedan normalan napad do kraja. Vrhunska ekipa mora da ima automatizme za takve situacije, da se ne ostavlja na procjenu igračima šta da rade. Na kraju krajeva, kad si vrhunski u svom poslu, valjda težiš tome da i kad gubiš, gubiš zbog svog činjenja, a ne zbog svog nečinjenja.

Još jedna stvar u korist pravljenja faula: mi sinoć nismo mogli da dobijemo ništa od branjenja egala i odlaska u produžetak. Imali smo Tajrika sa pet faulova i Sterlinga sa 4, u Zvezdi je samo KalEnić bio u foul trouble, a njegov izlazak bi ih objektivno pojačao, jasno je da bi u produžetku oni bili u prednosti. 

Ne praviš faul u situaciji u kojoj ni jedna ni druga ekipa ne mogu da kupe koš. U poslednjih 5,6 min smo dali 8 poena, oni su do bacanja Nedovića dali 5 poena u poslednjih 5 minuta (dva iz potpune gluposti dekoncentrisanog Jonesa kad je častio Kalinića i 2+1 iz koša Bolomboja posle skoka u napadu, znači 0 na postavljenu odbranu), i procena ti je da su ti bolje šanse da ti njima daš koš iz igre nego oni tebi sa bacanja? Uostalom, odbrana poslednjeg napada je bila odlična, Sterling je glupom individualnom reakcijom i low iq potezom to sjebao, nisu ni imali pogled ka košu. 

• Like 6