Jump to content

Recommended Posts

3 hours ago, ScepanScekicSto said:

Mitar se prikljucio treninzima

Denzel, nilikina i marinkovic jos uvek out

Na Pariz mislim da idemo sa ovim sto smo isli u duplo kolo

sutra trio Carlik, Tajrik i Sterling ne bi trebali ni da ulaze.. valjda ostali mogu

wet dream 🙂 ima sva trojica da giljaju, a od toga kakvu pricu nametnu Sprataku i kolko razlike nabace, zavisice i koliko ce da budu tlaceni.

• Like 1

Iza nas je 22 EL kola. Skor 11:11. Pre pocetka sezone, gledajuci raspored, da me je neko pitao da li bih bio zadovoljan ovim skorom, rekao bih apsolutno ne.

Ali realnost retko kad se poklopi sa ocekivanjima. A u nasem slucaju, realnost nam je jako brzo zalepila samar. Zapravo, samare u nizu. Skor 2-8, i gotovo bezizlazna situacija. Porazi kod kuce od Virtusa, Armanija..., gomila tesnih poraza, kad su se utakmice lomile, donosili smo pogresne odluke. Jednostavno nismo bili pravi.

Onda je dosao gostujuci derbi, gde je malo ko ocekivao bilo sta, sem nastavka crne serije. Al ta utakmica je bila jedna od nasih boljih i rutinski smo dobili Zvezdu. I kao da je neko pritisnuo prekidac, narativ se promenio i krenula je nasa serija pobeda, ukljucujuci i trijumfe nad Olyem i pre svega PAO-om, koja je zaista bila spektakularna.

Al onda opet bolan poraz od Asvela u Bgu... pa sve do ove dve vezane sjajne pobede na gostovanjima. Sto nas je dovelo da trenutne situacije, 11. mesta i mnogo vise optimizma, nego do pre svega 7 dana. Da li smo konacno kliknuli? Tesko je reci, jer smo vec imali periode sjajne igre, pa smo se vrlo brzo vratili u mediokritet.

Ono sto se jedino sa sigurnoscu moze reci je da ova ekipa ima sposobnost da pobedi bilo koga, ali isto tako moze i da izgubi od bilo koje ekipe. Ni pod kojom cenom ne smemo potceniti niti jedan tim, jer sa stavom 'lako cemo' mi gubimo od svakoga. Moramo svakog tretirati sa maksimalnim respektom i idealno bi bilo da postanemo konstantniji.

Sve je u nasim rukama, plej-in, pa i plej-of je dostizan, a sad je pravo vreme da udjemo u novu seriju pobeda. 

Edited by Xpert
  • Like 10

Kod nas sve polazi od odbrane. Ne crpimo samopouzdanje iz 3 teška pogođena šuta, već iz dobrih defanzivnih momenata. 

Imamo i te šljakere, igrače koji nisu gadljivi na kopanje, krvava kolena i hustle. Većina naših iz backcourta pegla u oba pravca. Imamo tela za ovo što igramo, ozbiljan wingspan igrača gde se pokriva sve od ulaznih pasova, specijal; zonski presing 1-2-2 sa Bongom kao isturenim kojim usporavamo napade, neretko i krademo za lagane poene; a zatim prelazak u čoveka ili svič; gde im ostavljamo okvirno 11,12 sekundi za organizaciju napada. Na oko, ovako, a nemam statse, mislim da smo i top 3 ekipe po broju deflection-a. 

Mirotića smo vrhunski branili ispred tela u četvrtak. Nisu imali 3 ulazna pasa na njega, morao je da se bije da bi dobio loptu na postu, na njegovoj omiljenoj poziciji odakle uzima njegove šuteve ili deli izlazne pasove za šutere kod udvajanja. 

Poklopilo se da odigramo dve, tri epske defanzivne četvrtine na ova dva gostovanja, bez najboljeg defanzivca na lopti Ntilikine, i Vanje koji ima telo da brani sve trojke u EL. Kad i ako se kompletiramo, uz stečene automatizme, biće to verovatno i bolje, a najbitnije - da to bude konstanta za ovu ekipu. 

Vidi se čak i pomak na defanzivnom skoku. 

Ono što je zabrinjavajuće je da od četvorki ne dobijamo mnogo ofanzivno, zapravo, ne dobijamo ništa. Pokuševski ne može ni iz spotupa da pogađa, dok Majk za tri u Evroligi šutira sramnih 3/23 i 13%. Težak slump, momak je došao sa epitetom korektnog šutera a on ne može bazen da pogodi. Nadam se da nas to neće koštati previše ove sezone. 

Pariz je pod obavezno, ako hoćemo da u dobrom raspoloženju dočekamo Zvezdu, bez tolikog pritiska pobede. 

• Like 3

10 hours ago, Papanikolesku said:

Ono što je zabrinjavajuće je da od četvorki ne dobijamo mnogo ofanzivno, zapravo, ne dobijamo ništa. Pokuševski ne može ni iz spotupa da pogađa, dok Majk za tri u Evroligi šutira sramnih 3/23 i 13%. Težak slump, momak je došao sa epitetom korektnog šutera a on ne može bazen da pogodi. Nadam se da nas to neće koštati previše ove sezone

To smo jednim delom anulirali igrom u odbrani gde su nabrojani bili sasvim korektni, jednim delom uobičajeno sa Bongom a fino je funkcionisala i kombinacija sa Dejvisom i Tajrikom. Pomogli su i izostanci visokih igrača naših protivnika.

Pored toga, i dalje imamo problem na pet u napadu kada Tajrik nije u igri. Na dve prethodne utakmice smo imali odličnu saradnju bekova sa njim, on je igrao dosta pametno a i rezultat se kretao tako da nije bilo potrebe da ga preterano arčimo. Oba puta smo uspeli da mu kupimo minute sa Balšom na startu.

Kada je Dejvis bez Tajrika na parketu gubimo igru u reketu i tečnost u napadu a tada su još bolniji nedostaci četvorki u igri. On je razbio Asvel šutem ali se u prvom delu meča kriza u igri poklopila sa njim na terenu.

Ne znam za Pariz ali će pravi ispit za visoke biti Zvezda. Rotacijom Petruševa i Bolomboja neće imati prazne minute na pet a igra u napadu Petruševa će biti ozbiljan ispit za Tajrika da se čuva faulova. Mnogo ima do tada tako će se tek pričati o tome.

• Like 6

Kako je Majk bacio onaj levi zicer od tablu i promašio ceo koš...  Tajrik prikucao, pa se brzo zaboravilo, ali užasan potez.

Onda se vrati za zadnju odbranu u trećoj četvrtini i ostavi Ričija samog, mislim da Žoca na poslednje 2 tekme nijedna minijatura nije iznervirala toliko kao taj potez. Tako da i ta odbrana njegova ima problema.

Poku je nestabilan naravno, ali njegova odbrana može da postane strašno dobra. Naravno da će mu biti problem i prebrze i prejake četvorke, ali ozbiljan broj igrača će moći vrhunski da brani. Ona situacija sa Ledejom na postu, samo sam se bojao da ne napravi faul, ne vidim šta je to Zek mogao da uradi, za tih 5-6 sekundi koliko je bilo.

• Like 2

2 hours ago, Barkley#34 said:

Kada je Dejvis bez Tajrika na parketu gubimo igru u reketu i tečnost u napadu a tada su još bolniji nedostaci četvorki u igri. On je razbio Asvel šutem ali se u prvom delu meča kriza u igri poklopila sa njim na terenu.

Ne znam za Pariz ali će pravi ispit za visoke biti Zvezda. Rotacijom Petruševa i Bolomboja neće imati prazne minute na pet a igra u napadu Petruševa će biti ozbiljan ispit za Tajrika da se čuva faulova. Mnogo ima do tada tako će se tek pričati o tome.

Od Dejvisa je ovo što trenutno pruža možda i neki maksimum korisnosti koji ćemo dobiti. Kad pogađa one svoje midrange šuteve, fadeaway ili trojke sa vrha. Sve dok nije minus na terenu ja zadovoljan. Jebi ga, prošle su njegove najbolje igračke godine. 

Pariz ima Kevarijusa Hejsa, legit dobar defanzivac; i baš limitiran ofanzivno. Šta znam, verujem da iako su netipična ekipa stilom, dobijamo. 

Za Zvezdu se slažem, biće to veliki ispit za naše visoke i Tajrika Jonesa. A biće ispit i za Karlika, jer protiv Bolomboja retko ko pravi prednost kada svičuju nakon pika. Biće mu contested šutevi i midrange i desni ulaz. Ali otom potom, igramo kući, prvi derbi smo ih rutinirali, drugi u ABA smo parirali do poslednjeg minuta i nekih sumnjivih odluka sudija. 

• Like 3

Mike ima katastrofalni procenat za 3 (13%) u EL i los sa bacanja (59%) dok je u ABA ligi tu dosta bolji i blizi procentima iz prosle sezone (39% za 3 i 75% za 1). 

Da je blizu tog proseka pa cak i da isporucuju 6-7 poena po utakmici to bi nam dosta znacilo. Ovako, opet ce protiv Zvezde da sutne 3/4 za 3 i na posle toga da nestane.

1 hour ago, realno *w said:

Onda se vrati za zadnju odbranu u trećoj četvrtini i ostavi Ričija samog, mislim da Žoca na poslednje 2 tekme nijedna minijatura nije iznervirala toliko kao taj potez. Tako da i ta odbrana njegova ima problema.

Generalno bude jako agresivan u odbrani 1 na 1, da li na svog coveka ili u svicu. Problem je sto ponekad zaspi na zagradjivanju ili jednostavno ne digne ruku na sut protivniku, kao u situaciji koju si opisao. A Zeljko mi je bio najmanje jasan sa zonskim presingom 8 sekundi pre kraja cetvrtine, ne znam sta je mislio da ce da dobije.

1 hour ago, Mrk said:

Generalno bude jako agresivan u odbrani 1 na 1, da li na svog coveka ili u svicu. Problem je sto ponekad zaspi na zagradjivanju ili jednostavno ne digne ruku na sut protivniku, kao u situaciji koju si opisao. A Zeljko mi je bio najmanje jasan sa zonskim presingom 8 sekundi pre kraja cetvrtine, ne znam sta je mislio da ce da dobije.

Ja sam najveći protivnik presinga na kraju četvrtina, utakmica. Više puta sam pisao o tome i mislim da je to najveća trenerska zabluda, od koje niko ne odustaje. Presing ako uspe, uspe, ako pukne, to je lagani koš ili barem otvoreni šut. Na postavljenu odbranu, ne možeš napraviti otvoren šut za 3-4 sekunde.

Kako god, u ovom slučaju, taj presing bi uspeo, samo da Majk nije bez razloga krenuo da pomaže na Meniona, koji je u punom trku, već izgubio balans, ne znam šta je tačno mislio da može.

Edited by realno *w