Jump to content

Recommended Posts

7 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Kakve god totale da izbacuje, % tog nekog totala je važan, ovde je lepo podeljeno na tri kategorije. Dakle klub bez sponzora i države obezbeđuje preko 50% ionako visokog budžeta, to je odlično. Preduslov za tako nešto su paprene sezonske ulaznice, Željko Obradović na klupi i Evroliga. 

Hoces da kazes da od ukupnog budzeta 24M vi preko sezonskih ulaznica, Zeljka i Evrolige (sta god znacile ove poslednje dve stavke) obezbedjujete preko 12M? Plus onih 5-6M letos sto ste platili porez? 

21 minutes ago, kojihit said:

Slatko je more kad izadjes iz vode šečeru

Slatko je more, ajosnestonestonesto šečeru

Slatko more, slatko more, šećeruuuu

Čitaš mi misli, ta pesma mi je prošla kroz glavu posle @Eddardovog komentara. Nego pretpostavih da ne bi razumeo referencu 😂

• Love 1
  • Ha-ha 2

10 minutes ago, СтелаРоса said:

Hoces da kazes da od ukupnog budzeta 24M vi preko sezonskih ulaznica, Zeljka i Evrolige (sta god znacile ove poslednje dve stavke) obezbedjujete preko 12M? Plus onih 5-6M letos sto ste platili porez? 

Ne kaže on nego prenosi šta je rekao Ostoja - da 12M obezbeđuje klub, ostalo sponzori i država.

Pre neko dan je takođe izjavio da 10M dolazi od karata.

• Like 1

2 minutes ago, DameTime said:

Čitaš mi misli, ta pesma mi je prošla kroz glavu posle @Eddardovog komentara. Nego pretpostavih da ne bi razumeo referencu 😂

Ja kad god pročitam/čujem šećeru odma mi krene u glavi pesma, to mi je not-so-gulty pleasure 😂

• Love 1

13 minutes ago, СтелаРоса said:

Sopstveni prihodi kluba su 51 odsto, to su očekivani prihodi. To je 9.885.000 evra. Očekivana obeštećenja od prodaje igrača su miliona evra. Očekivani ostali sopstveni prihodi (Evroliga, Partizan Shop, mlađe kategorije..) su 1.575.000 evra.

Očekivana sponzorstva i donacije članova Upracnog odbora su 5,6 miliona evra. Očekivana sponzorstva i donacije Biznis kluba 1.100.000 evra.

Od državnih organa 5.280.000 evra.

Ukupan budžet je 24.440.000 evra".

Evo izjave, pa računaj. Nije CDT to rekao, već Ostoja. Država dala 5.3M, sponzorstva i donacije 6.7M što je 12M. Ostatak su sopstveni prihodi. 

Elem, Ostoja provukao da love za pojačanje ima, što smo i znali... Al Želimir čuva Ostojinu kasicu 🫠

• Like 1

Njegov posao i jeste da ima love. A Željko i sportski sektor odlučuju da li će biti dovedeno to pojačanje ili ne. 

Možda mu Želimir ne čuva kasicu, već samo ne želi da kupi bilo šta što nosi oznaku SALE. 

• Like 1

7 minutes ago, Barkley#34 said:

Ne kaže on nego prenosi šta je rekao Ostoja - da 12M obezbeđuje klub, ostalo sponzori i država.

Pre neko dan je takođe izjavio da 10M dolazi od karata.

Pa i nije nemoguće, bukvalno vam je dupke puna arena stalno u Evroligi, a sudeći po onim cenama ulaznica koje su 30-40% skuplje od naših (onako iz glave, nisam proveravao tačno), uopšte nije nemoguće da 10 milki pokupite od karata.

Naše cene karata nisu tolike ali mislim da i mi možemo 7-8 milki od karata da zberemo. Ništa čudno. 

E sad tu idu troškovi Arene, ne znam koliki su i da li su isti za oba kluba, pa ide svašta nešto uz to. Nije problem jasna privrženost navijača Partizana košarci (zbog koje, između ostalog stadion JNA zvrji sablasno prazan), problem je transparentnost trošenja tih finansija.

Jel bilo nešto oko licenci?

P.S: Očekujem i da je pričao o novonastaloj bromansi sa Drčelom, što smatram za dobru stvar iako bi mi se u normalnoj situaciji gadilo.

15 minutes ago, СтелаРоса said:

Samo da dopunim za ovo preko Željka i EL... 

32 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Dakle klub bez sponzora i države obezbeđuje preko 50% ionako visokog budžeta, to je odlično. Preduslov za tako nešto su paprene sezonske ulaznice, Željko Obradović na klupi i Evroliga. 

Hteo sam da kažem da je preduslov da klub prihoduje 10 miliona eura preko jako skupih sezonskih i dnevnih ulaznica, upravo igranje EL i Željko Obradović na klupi. Imali smo lošu prethodnu sezonu a opet smo prodali ogroman broj sezonskih ulaznica po rekordnim cenama. Ne vidim scenario za tako nešto da Željko nije tu. Za Evroligu ne moram da objašnjavam valjda.

• Like 7

Ok znaci obestecenje (1m) + ostali prihodi (1.575M) + sezonske = 12M

1 minute ago, Charles De Ketelaere said:

Samo da dopunim za ovo preko Željka i EL... 

Hteo sam da kažem da je preduslov da klub prihoduje 10 miliona eura preko jako skupih sezonskih i dnevnih ulaznica, upravo igranje EL i Željko Obradović na klupi. Imali smo lošu prethodnu sezonu a opet smo prodali ogroman broj sezonskih ulaznica po rekordnim cenama. Ne vidim scenario za tako nešto da Željko nije tu. Za Evroligu ne moram da objašnjavam valjda.

Sad je jasno

Edited by СтелаРоса

Na tu cifru koja drzava daje racunaj slobodno i sponzore, drzava je ta koja dovodi sponzore Zvezdi i Partizanu, i cesto su bas oni predmet ucene (ako ne bude ovako nema sponzora..). 

• Like 1

1 minute ago, Igor_ said:

i cesto su bas oni predmet ucene (ako ne bude ovako nema sponzora..). 

Nekad je ucena a nekad je ihahaj korist. Recimo kladionice imaju mnoge poreske olakšice za sipanje novca u blizance, tako da se njima to isplati. A olakšice daje država što znači da to opet optereti budžet. Nije šija nego vrat.

• Like 1

9 minutes ago, Igor_ said:

Na tu cifru koja drzava daje racunaj slobodno i sponzore, drzava je ta koja dovodi sponzore Zvezdi i Partizanu, i cesto su bas oni predmet ucene (ako ne bude ovako nema sponzora..). 

Ima toga naravno, ali recimo Mocart godišnje uloži u marketing nešto tipa 20 miliona evra. Stvarno misliš da je loša investicija za njih da budu u nazivu Evroligaša za tipa 5% te cifre?

Generalno, mislim da toga ima svuda. Eto Real je recimo 20 mil godišnje u minusu, sad ćemo da mislimo da pokriju privatni sponzori ili FK sekcija? Sigurno.

Edited by realno *w

4 minutes ago, Igor_ said:

U državna sponzorstva je uračunao NIS. Elem, par njegovih kompanija sponzoriše KKP. Globos je jedna od. 

@JPM

Ukupan iznos od prodaja karata u ovoj sezoni je 836 miliona dinara, bruto. 

@DameTime

Čuva lovu za Mirotića 🫠

• Like 1

2 minutes ago, realno *w said:

Ima toga naravno, ali recimo Mocart godišnje uloži u marketing nešto tipa 20 miliona evra godišnje. Stvarno misliš da je loša investicija za njih da budu u nazivu Evroligaša za tipa 5% te cifre?

Generalno, mislim da toga ima svuda. Eto Real je recimo 20 mil godišnje u minusu, sad ćemo da mislimo da pokriju privatni sponzori ili FK sekcija? Sigurno.

Naravno da je njima dobra investicija al bez glasa vrhovnog vodje ne bi smeli da urade nesto slicno... 

U takvoj drzavi zivimo.. 

3 minutes ago, realno *w said:

sad ćemo da mislimo da pokriju privatni sponzori ili FK sekcija? Sigurno.

Pa pokreije FK sekcija ali to ti je opet isti qrac, FK sekcija su sociosi i država. Opet građani i budžet. Na kraju se svede na to.

3 minutes ago, JPM said:

Pa pokreije FK sekcija ali to ti je opet isti qrac, FK sekcija su sociosi i država. Opet građani i budžet. Na kraju se svede na to.

Naravno. Seti se samo priče oko njihovog trening centra. Država napravi ceo kompleks, pokloni im, oni posle par godina prodaju nazad državi za duplo više para i nastave da koriste normalno. Tako je iznenada nastalo par stotina miliona evra za prve galaktikose...

5 minutes ago, Igor_ said:

Naravno da je njima dobra investicija al bez glasa vrhovnog vodje ne bi smeli da urade nesto slicno... 

U takvoj drzavi zivimo.. 

Evo ja gledam iz ugla firme u kojoj radim. To je firma koja 20 godina učestvuje u finansijraju i Partizana i Zvezde. Nije da moraju, a nije da im to nije plus kod vlasti, ko god je bio vlast u tom periodu. 

Kako god, pričamo o cifri koja je tipa promil prometa firme, a ovima znači. I svi srećni.

• Like 1

2 hours ago, DameTime said:

Pravi se da nije guglao... 😇

• Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 3