Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne pišite gluposti. Ja kapiram da vam od slučaja Karlik i Sterling zavisi sezona ali ove budalaštine što neki ovde pišu stvarno su van svake pameti. Pogledali ste snimak sto puta minimum, a i dalje konstruišete stvari kako vam odgovara.

Na snimku koji sigurno nije kompletan, jasno se vidi da Sterling udara lika i već ga praktično onesposobljava. Odmah zatim na njega naleće drugi lik (verovatno sa nečim u ruci), zamahuje, ovaj ga uspešno eskivira, a za to vreme se ćelavi tetura i nije okrenut uopšte prema Karliku tako da mu ne predstavlja opasnost. U kadar ulazi drugi lik sa gestikulacijom da se smire svi, a Karlik sa strane lupa ćelavom flašu o glavu, zbog čega ovaj pada kao sveća, a onda ga overava takođe flašom uz gestikulaciju ka njemu kao na utakmici kada nekoga posterizuješ. Iz ove cele priče meni je kristalno jasno da su krivi ćelavi koji je bio u tuči i lik koji je pokušao nečim da udari Sterlinga, najviše je kriv Karlik Džouns i ne bi smeo proći samo sa novčanom kaznom. A proći će jer se u Srbiji zna, imaš pare i zaleđinu, prolaziš najblaže moguće, nemaš pare i veze, najebeš ko žuti. Karlik je ispoljio strahovitu želju da drugog čoveka pukne flašom u glavu, to je jasno kao dan. Klub bi morao Karlika da suspenduje i raskine ugovor (što neće jer sezona je u pitanju i već su ih navijači prozivali zbog Nanelija), Sterling neka blaža kaznica i to je to. Sve ovo pod uslovom da je stvarno istina da su ovi likovi prvi provocirali.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted (edited)

Ja sumnjam da ce ovo bas ujediniti ekipu, a ne vidim nacin da Karlik odigra ni priblizno svoju najbolju kosarku kada mu toliko mačeva vise nad glavom sada. Pre su šanse da ce gledati da odradi sezonu najbezbolnije moguće i da beži sto dalje odavde, šanse da će mu košarka biti u prvom planu su jako skromne. Ne vidim u ovom stanju veliki motiv da se cima na terenu i juri neki regionalni trofej.

Skroz na stranu velika mogućnost da će 101 trash talk ka njemu dobiti sasvim novu dimenziju, naročito ako budu egali za prolaz ili trofej.

Sto se tice Sterlinga i Bonge, tu je valjda sve kristalno jasno, prvi je bukvalno uradio minimum da se zaštiti i to je to. Bonga dobričina, ne mogu ni da zamislim da je uopšte mlatnuo nekog. Njima dvojici svakako savest može biti 100% mirna.

Edited by MC Thunder 2
  • Like 6
Posted

Ja cak mogu i da razumem ukoliko klub ne raskine ugovor sa Dzounsom. Ono cega se ja pribojavam jer znam ovaj narod je da ce taj isti Dzouns doziveti ogromne ovacije kao nekakav heroj veceras. To je prava bolest ovog naroda. 

• Like 18
Posted
6 minutes ago, JPM said:

Ono cega se ja pribojavam jer znam ovaj narod je da ce taj isti Dzouns doziveti ogromne ovacije kao nekakav heroj veceras.

Ja bih se pribojavao da neko kao što su ubice Brisa Tatona dobiju ogromne ovacije (samo primer koji mi je prvo pao na pamet, mada davno je bilo, ko se toga još uvek seća).

Ovde je Karlik ošurio ćelavu nasilnu budaletinu koju će mnogi u publici "prepoznati" kao jednog od "znaš ti ko sam ja", "si nešto rekao", "šta oćeš" gomile likova sa kojima su se sretali zadnjih godina, koji su ih (ili nekog od bližnjih) maltretirali i šikanirali, što na ulici, što na poslu, što ispred Skupštine, a nisu mogli da uzvrate jer - takva stoka ovde de facto ima sistemsku zaštitu.

U tom smislu, ako ikakve "ovacije" dobije, biće to zbog toga što je bio u prilici da oleši jednu takvu nakazu a ne zato što ljudi u Srbiji en general vole razbijanje flaša o glave ili da im sportski heroji budu kauboji bez samokontrole. (Većina nas negde u sebi dovoljno dugo akumuliramo bes i potiskujemo agresiju zbog nepravdi kojima smo okruženi i kojima nas satiru... i da je kojim slučajem 15.3. krenuo u drugom smeru, verovatno bismo svašta imali priliku da vidimo od inače mirnih i pitomih ljudi...)

Mada iskreno sumnjam da će biti bilo kakvih "ovacija".

Disclaimer - nisam pisao o Karliku već se osvrnuo na genezu mogućih reakcija na njegovo pojavljivanje u timu.

Posted
4 minutes ago, fancy said:

biće to zbog toga što je bio u prilici da oleši jednu takvu nakazu a ne zato što ljudi u Srbiji en general vole razbijanje flaša o glave ili da im sportski heroji budu kauboji bez samokontrole.

Ja ću biti najsrećniji čovek na svetu ako si u pravu. Naravno da nemam nikakve simpatije prema ovom ćelavom koji je dobio flašu preko glave. On je to u neku ruku i zaslužio da mu se nekad desi, sigurno nije neki dobrica koji je slučajno upao u sranje. Ali ja nemam stav kakav ti imaš.

Ja mislim da je naš narod u fazonu "tuđe govno smrdi, moje miriše" tako da će Partizanova tribina sada naći razumevanje i opravdanje za "njihovog" Karlika, isto kao što smo baš na spin of ove teme videli kako ima itekako opravdanja za ponašanje Ognjena Kuzmića u saobraćaju pre nekoliko godina. To ti je to. Tuđi nasilnik je nasilnik. Moj je heroj. Odatle i simpatije prema Ratku Mladiću. To ti je ista geneza.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, JPM said:

Partizanova tribina sada naći razumevanje

Šta ja znam, ti to gledaš s navijačke strane, ja sam taj momenat zanemario, uvek želim da dam ljudima kredita da su bolji od toga.  Ali OK, na Sportskom PDF smo, tako da...

• Like 1
Posted
2 minutes ago, fancy said:

Šta ja znam, ti to gledaš s navijačke strane, ja sam taj momenat zanemario, uvek želim da dam ljudima kredita da su bolji od toga.  Ali OK, na Sportskom PDF smo, tako da...

Ne, ne, ne gledam samo sa navijačke strane. U ovom slučaju je navijačka tema. Ali mislim da se to prenosi na sve sfere društva. Tako recimo kada štrajkuju lekari, svi ostali ih gledaju kao korumpirane, kada štrajkuje prosveta, svi ostali ih gledaju kao neradnike... u sve pore društva je ušla ta neempatičnost prema nekome ako te lično ne pogađa. I onda se takvim društvom lako manipuliše, lako ga zavadiš. Okreneš jedne protiv drugih. I ovde sigurno imaš primere lažnog moralisanja, sa strane navijača Zvezde. Nije njima do osude Karlika, već do lične koristi koji bi njihov klub mogao da ima ako je Partizan oslabljen. I tako u krug. Nema zločina ako je zločinac pripadnik moje interesne grupe. Tako nam se ponaša i vlast, ne da svoje saučesnike. Takav nam je i narod.

Ovo što je Karlik uradio je nedopustivo. Time nikako ne opravdavam drugu stranu. Ali taj whataboutizam ovog naroda je jedno nesvarljivo breme. Uvak nađemo izgovor za zločinca jer eto ima zločinaca i na drugoj strani.

• Like 1
Posted (edited)
10 minutes ago, fancy said:

I meni je takvo gledište blisko, ne osuđujem košarkaše zbog ove tuče.

Isto tako bih dao kredita i "ćelavom" koji je ovde jednoglasno proglašen teškim zlom u svakom smislu i neopevanom kretenčinom, a može biti (možda) da je samo pijana budaletina koja se grozno ponaša pod dejstvom alkohola (imam takvih prijatelja, a vrv i svako od vas bar nekog takvog).

Da li je za takvog lika adekvatna kazna unakaženo lice za ceo život - ne znam, ali znam da je dobar deo foruma seirio jer je tip dobio šta je zaslužio.

Edited by MarioKempes
Posted
Just now, MarioKempes said:

samo pijana budaletina

samo toko... Da, svi mi znamo takve, i takvi kad tad završe sa rascepanom glavom. Deset puta mu se posreći, jedanaesti put ga sačeka flaša u glavu. Ja ovde vidim krivicu u obojici. I nikakve veze nema to što je jedan prošao gore od drugog. Obojica su izvršili huliganski čin.

Ovog ćelavog treba procesuirati po zakonima Srbije,

Što se Karlika tiče, pametan potez KKP bi bio da se sačeka kraj sezone i da mu se zahvale. Bez pompe i neke preterane osude. Interno.

Posted
6 minutes ago, JPM said:

samo toko... Da, svi mi znamo takve, i takvi kad tad završe sa rascepanom glavom. Deset puta mu se posreći, jedanaesti put ga sačeka flaša u glavu. Ja ovde vidim krivicu u obojici. I nikakve veze nema to što je jedan prošao gore od drugog. Obojica su izvršili huliganski čin.

Ovog ćelavog treba procesuirati po zakonima Srbije,

Što se Karlika tiče, pametan potez KKP bi bio da se sačeka kraj sezone i da mu se zahvale. Bez pompe i neke preterane osude. Interno.

Složićeš se da sve učesnike tuče treba procesurati po zakonima Srbije, pa i tog ćelavog.

To je zakonski deo, jedan deo priče.

Drugi deo su lični stavovi i viđenja forumaša koji se ovde mahom iznose, zasnovani na mnogo pretpostavki i predubeđenja koje mogu, a ne moraju, da budu tačne.

Npr, i ovo što ti pišeš veze nema sa pravom (huliganski čin, nikakve veze nema što je jedan prošao gore i sl.) nego je tvoje lično viđenje i tumačenje.

Posted (edited)

Meni su pomešana osećanja prema Karliku, sa jedne strane mi je nedopustivo da nekoga odalamiš flašom, sa druge strane je cele sezone delovao kao smeško i dobrica, pa je zaslužio neki element of a doubt, zbog svih informacija o slučaju koje za sada imamo.

Navijači će mu pružiti podršku, a ovi pogledi sa visine nisu na mestu, inače bismo mogli legitimno da se zapitamo kako neko podržava Branka Lazića, koji je svojim imenom i kapitenstvom javno podržao nešto najgore što je ovu zemlju zadesilo i što je direktno uzrokovalo daleko gore stvari od jedne razbijene glave. Ima tu još dosta likova koji su svojim gestom ili gestovima pokazali nešto loše sa ljudske strane, pa kada kroče na parket ljudi im tapšu i gledaju košarku.

Stvari nekada nisu prosto crne ili bele, pa ni aplauz neće biti poziv ljudima da otvaraju druge ljude, niti će pokazati da smo kurac od ljudi.

Edited by kendrick duckworth
  • Like 1
  • Ha-ha 1
  • WOW 2
Posted

Ne, to je fakat. Učesnici u tuči su odgovorni za svoje ponašanje i obojica su krivi. Koliko su krivi, to će se utvrditi naknadno. Huligansko ponašanje obojice je jasno na snimku.

Posted
1 minute ago, kendrick duckworth said:

Meni su pomešana osećanja prema Karliku, sa jedne strane mi je nedopustivo da nekoga odalamiš flašom, sa druge strane je cele sezone delovao kao smeško i dobrica, pa je zaslužio neki element of a doubt, zbog svih informacija o slučaju koje za sada imamo.

Navijači će mu pružiti podršku, a ovi pogledi sa visine nisu na mestu, inače bismo mogli legitimno da se zapitamo kako neko podržava Branka Lazića, koji je svojim imenom i kapitenstvom javno podržao nešto najgore što je ovu zemlju zadesilo i što je direktno uzrokovalo daleko gore stvari od jedne razbijene glave. Ima tu još dosta likova koji su svojim gestom ili gestovima pokazali nešto loše sa ljudske strane, pa kada kroče na parket ljudi im tapšu i gledaju košarku.

Stvari nekada nisu prosto crne ili bele, pa ni aplauz neće biti poziv ljudima da otvaraju druge ljude, niti će pokazati da smo kurac od ljudi.

Bold: delimično da, mada mi je njegova faca često ukazivala kao da je prdnuo 😏

Posted

Vrhovni ludak obilazi ovih dana zemljinu kuglu, pa nema vremena. Cim se vrne iz Rusije, pozabavice se ovim problemom. Mozemo da ocekujemo sumanuta saopstenja, od toga da su napadaci studenti, pa sve do toga da je ovo teroristicki akt sa jasnim ciljem.

• Ha-ha 1
Posted
5 minutes ago, kendrick duckworth said:

inače bismo mogli legitimno da se zapitamo kako neko podržava Branka Lazića

Prilično neuporedive stvari o kojima smo milion puta pričali. To bi sad značilo da ti ne treba da navijaš za Partizan jer ti je predsednik kluba SNS govedo? Ili da ne treba da navijaš za klub iz kojeg je samo jedan igrač podržao građanske proteste. Potpuno pogrešan stav.

Ovo što je Džouns uradio je direktno i LIČNO krivično delo. Ovo što Lazić podržava ( a čini mi se da je čak i proteste podržao ako nije neki fejk nalog, nisam pratio pomno ) je veoma upitno.

Upravo to što pominješ tog Branka Lazića je posledica onoga o čemu mi pričamo. Simbol dominacije nad tvojim klubom, pa ga mrziš a Delije ga dižu u nebo. Isto kao i Duško Vujošević samo je ljubav/mržnja promenila strane. To je na nekom nivou sportskog navijanja ok, pa će se tako danas svako ko mrzi Golden stejt sablažnjavati nad ponašanjem Drejmnnda Grina. Nasuprot tome, navijači Voriorsa će ga obožavati.

i sve je to ok. DOK JE U DOMENU SPORTA. Kada pređe u domen rascopavanja glave nekome, tu staje svaka podela i mora se osuditi čin. TAČKA. To kako će to klub kazniti zavisi od mnogih faktora i ja to razumem. Oni su sad u procepu. Ne mogu da ga zamene. Ali fakat je da je njegov postupak neprihvatljiv i to se tako mora iskomunicirati.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

@fancy, broj navijača KKP na internetu, a van ovog našeg forumskog bubblea, koji je oduševljen Carlikovim potezom i dali bi mu doživotni ugovor, zapanjujuć je. Ili možda ne toliko zapanjujuć... 

• Like 2
Posted

Jebiga, in RL poznajem fazon 4-5 grobara i svi su normalni :classic_biggrin: tako da mi je jedini uzorak ovih na koje referiram - internet. A dosta njih će otići i na tekmu, biti u fazonu brao, legendo. 

Posted
1 hour ago, DameTime said:

@fancy, broj navijača KKP na internetu, a van ovog našeg forumskog bubblea, koji je oduševljen Carlikovim potezom i dali bi mu doživotni ugovor, zapanjujuć je. Ili možda ne toliko zapanjujuć... 

Nema to mnogo veze sa navijačima Partizana, generalno je nasilje prilično prihvaćen, a često i podržan način ponašanja u našem narodu. Nekad svesno, a nekad i nesvesno, od ljudi od kojih se to na prvi pogled i ne bi očekivalo.

• Like 4
Posted

J. K., koji je učestvovao u tuči ispred noćnog kluba "Bank" sa trojicom košarkaša Partizana, Karlikom Džonsom, Isakom Bongom i Sterlingom Braunom, javio se redakciji Sportala da bi, kako kaže, izneo svoju stranu priče.

Košarkaši Partizana Karlik Džons, Isak Bonga Sterling Braun imali su fizički obračun ispred jednog poznatog lokala u Crnogorskoj ulici, nedaleko od Brankovog mosta, a četiri dana kasnije još uvek se priča o ovom incidentu.

Da odmah razjasnimo - kako je došlo do incidenta? Da li ste provocirali košarkaše Partizana i dobacivali devojakama koje su bile sa njima u klubu, kao što smo mogli da čujemo prethodnih dana?

- Vidite, ja sam tog 5. maja do ranih jutarnjih sati bio u klubu "Bank" sa društvom. Da stvar bude gora, nisam ni planirao da izađem, ali sam na insistiranje prijatelja otišao na piće. Bili smo opušteni, u normalnoj atmosferi, u klubu u koji inače često dolazimo i nikada nijedan jedini problem tamo nismo imali. Nikakvih provokacija od strane mene i mojih prijatelja nije bilo. Nismo nikakvu komunikaciju imali sa košarkašima. Takođe, niti ja, niti bilo ko iz mog društva koje je bilo u klubu nije dobacivao nijednoj od devojaka koje su bile u klubu, što je čista izmišljotina. To je izmišljeno kako bi se umanjila odgovrnost trojici igrača koji su nas napali - kaže J. K. za Sportal.

Da li je bilo ikakvih provokacija na navijačkoj osnovi?

- Ne, nikako. Pa ljudi, ja sam navijač Partizana. Idem na utakmice 20 godina, kako fudbalske tako i košarkaške. Ništa uraio nisam da me tako napadnu, niti sam provocirao ponašanjem. Napali su me krajnje surovo, i to iz čiste bahatosti.

Košarkaši Partizana tvrde da ste ih vređali na rasnoj osnovi?

-Nismo, to je laž. Ja sam proputovao pola sveta, čak smo i te večeri u klubu ćaskali sa par tamnoputih devojaka i smejali se, najnormalnije razgovarali, tako da priča o uvredama na rasnoj osnovi ne pije vodu. To je laž.

Na saslušanju u policiji u utorak košarkaši Partizana Sterling Braun, Isak Bonga i Karlik Džons dali su izjave u kojima su naveli da nije bilo kontakta u noćnom klubu, ali da ih je bilo odmah ispred kluba. Košarkaši crno-belih navode da su "devojku koja je bila sa njima u društvu provocirala dvojica mladića, i da su sa tim nastavili i ispred lokala". Igrači Partizana navode da su "dva mladića desetak minuta pre njih izašla iz kluba i sačekali ih ispred, te da je jedan od njih je nasrnuo na Sterlinga Brauna i pokušao da ga udari, što je pokrenulo tuču".

Da li je tačno da ste vaš prijatelj i vi sačekali igrače Partizana po izlasku iz kluba i napali? Opišite nam tok događaja.

- To nije tačno, ne. Ja i drug smo bukvalno poslednji izašli iz kluba. Nakon što smo izašli, približavali smo se mom automobilu koji je bio parkiran ispred. Odjednom su nas njih nekolicina sačekali i napali flašama, bez ikakve prethodne provokacije. Čekali su nas sa flašama u rukama. U roku od nekoliko sekundi su me sva trojica napala.

Šta se onda dogodilo? Videli smo snimak.

-Prvo me je jedan od njih udario pesnicom glavu. Nisam se ni okrenuo, drugi mi prišao sa leđa i posekao me preko oka i nosa nožem, jer je rana koju imam na licu nastala oštrim metalnim predmetom. Odmah nakon toga treći me udara flašom u glavu i posle me još i gađa ostatkom dok ležim na ulici. Flašu je razbio o moju glavu, o čemu govori video-snimak koji kruži mrežama. Neću da ih imenujem, svi znate o kojoj trojici se radi, sve se vidi na snimku. Za sve to imam i potvrdu, moje povrede. Imam frakturu nosa, hematome i posekotine po licu i glavi. Imam posekotine nanete oštrim metalnim predmetom, kao i od udarca flašom u glavu. Tu je bio i četvrti momak u društvu, koji nije učestvovao u svemu već je sve vreme pokušavao da smiri situaciju i vikao "Prestanite, prestanite", ali ga nisu poslušali. Potom sam ostao da sedim u lokvi krvi više od 20 minuta dok nije došla Hitna pomoć.

Šta vas je navelo da se obratite javnosti?

-Neverovatno mi je da sam napadnut nožem i flašom i da za to niko ne odgovara, već da se sve završi na informativnom razgovoru. Da li bi bilo tako da je situacija obrnuta? Ja sam ozbiljan čovek, ne tučem se po klubovima. Vojni invalid sam i otac maloletnog deteta i posebno osećam potrebu da prenesem svoje viđenje događaja. Ovaj napad je na mene imao teške zdravstvene posledice, jer sam i dijabetičar. Ugrozili su mi život, i to je razlog što dajem ovu izjavu. Ne bih želeo da se ovo bilo kome ponovi, da bude žrtva ovakvog nasilja bez ikakvog razloga.

• Ha-ha 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Ma da, bas su ga iz cista mira napali i to nozem 😃 

Bukvalno i da sam sumnjao da je neduzan (a nisam iskreno) - posle ove izjave mu bas nista ne verujem 😃

• Like 4