Stefanpotgoat Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Pozdrav svoj braći retke vrste, realnim Grobarima. Dugo pratim forum, pa evo i ja konačno da se upišem. Mnogo je teško, posebno posle njihovog prolaska u plej-in. Kad se formirao tim, i posebno posle prvog derbija koji smo maestralno odigrali, mislio sam da ćemo konačno imati sezonu kakvu smo priželjkivali. Bilo je i razočaranja, ali sam posle Armanija bio siguran da direktno ulazimo u plej-of i osvajamo ABA. Posle ovih par utakmica mislim da je realniji ishod onaj od prošle sezone, a to je da će nas u ABA opet počistiti — ako se uopšte nekako dogegamo do finala. Najgore je to što ne možemo opet sve baš da menjamo, a gledajući ove sezone naše igrače iz prošle sezone, nisam siguran baš da su oni skroz krivi za naše loše igre prošle sezone. Jaleen, Punter, Zek, Dozier, pa čak i mučeni Smajli igraju mnogo bolje i slobodnije ove sezone, a mi i ove sezone muku mučimo sa skokom i izvođenjem lopte… Sve u svemu, težak je ovaj život napaćeni grobarski.
Papanikolesku Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) @kendrick duckworth Ne, ja ti samo skrećem pažnju da nisi pružio istinite informacije, na silu izvlačiš poentu. Sad da pitaju Želimira da li su strateški ciljevi kluba deliverovani, rekao bi ne, nisu, bar ne još uvek. Da li su takmičarski deliverovani, koji god oni bili, ne, nisu. I to je početak i kraj svake priče, možemo se vrteti u krug, ali nemaš nijedan opipljiv argument da potkrepiš ovo što pišeš, a tiče se ispunjenja bilo kojih ciljeva izuzev eventualno, stabilizacije kluba; ako uzmemo da je i to jedan od. U nedogled ponavljanje- Želimir je ovo, ili Želimir je doneo ono - da, jeste, ali nije ono što mu je primarni posao, igre na terenu, rezultate. I za to treba da snosi odgovornost, jer je ovo što gledamo drugu sezonu u nizu - njegov produkt. Možeš ti da ga amnestiraš, ali i dalje nije dovoljno veliki taj tepih pod koji guraš. Pošto se nećemo složiti na temu iznad, hajde da pričamo samo o košarci, što je u konačnici i najbitnije. Dve različite ekipe, šleper igrača koji je prodefilovao, a i dalje defiluje kroz naš klub, nisu mu nametnuti, vec ih je sam odabrao. Šta je odabrao, gledamo konstantno, rezultati su negde u skladu sa tim. Pored toga što su nedorasli potrebama za košarku koju on kreira/preferira, namece im se da igraju nešto što kroz čitavu karijeru nisu i ne znaju da rade. To je takodje trenerova ideja. Epilog u ove dve godine je isti. Ekipa mu se raspala u najbitnijem delu sezone. Duguje nam neke odgovore u najmanju ruku. A to da li će ostati trener KKP ne zavisi od mene, ja samo iznosim ono što vidim, ono što mislim. Edited 18 hours ago by Papanikolesku
kendrick duckworth Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 5 minutes ago, Papanikolesku said: @kendrick duckworth Ne, ja ti samo skrećem pažnju da nisi pružio istinite informacije, na silu izvlačiš poentu. Sad da pitaju Želimira da li su strateški ciljevi kluba deliverovani, rekao bi ne, nisu, bar ne još uvek. Da li su takmičarski deliverovani, ne, nisu. I to je početak i kraj svake priče, možemo se vrteti u krug, ali nemaš nijedan opipljiv argument da potkrepiš ovo što pišeš, a tiče se ispunjenja bilo kojih ciljeva izuzev eventualno, stabilizacije kluba; ako uzmemo da je i to jedan od. Ja ću ti poslednji put predočiti činjenice a ti sa njima radi kako ti volja. Da počnemo ispočetka: koji su to ciljevi predstavljeni pred Željka Obradovića? Od kluba očito nisu, makar ne javno. Od navijača i nije nešto relevantno, hajde da vidimo šta je sam rekao kao prvi čovek kluba.Željko Obradović na predstavljanju u Partizanu, 2021. - Trud, rad, povratak u Evroligu. Spoiler „Znam šta se očekuje i šta moj dolazak predstavlja. Moramo da se vratimo u Evroligu, tamo je Partizanu mesto. Ne mogu ništa drugo da obećam osim vrednog rada. Biću zadovoljan ako na kraju sezone sednemo i budemo saglasni da smo uradili sve u našoj moći. Povratak Partizana u Evroligu dugogodišnja je želja svih pristalica kluba. To je moguće na dva načina. „Voleo bih da i Evroliga prepozna da na ovim prostorima ima klubova koji su zadužili košarku i da ponudi mogućnost više klubova odavde da budu deo njenog takmičenja. Za sada, kroz osvajanje ABA lige ili igranja u finalu Evrokupa možemo do Evrolige. To su nam ambicije. A možda u narednim godinama Evroliga bude odlučila da veći broj klubova učestvuje. Mislim da Partizan i Crvena zvezda budu stalni članovi Evrolige. Zato moramo zajedno da radimo na tome. Da li će biti moguće, videćemo„. Skačemo na 2024. u jeku loših rezultata. Tokom 2023. nisam naletao na pominjanje samofinansiranja i licence. U intervjuima se priča standardno, pokušaćemo da izborimo PO i osvojimo titulu u ABA. 28.02.2024. Obradović: Cilj je da se finansiramo sami Spoiler Strateški cilj Partizana je da budemo stalni član Evrolige i da se finansiramo sami. To je ključno da budemo u EL stalni član, to Evroliga traži - rekao je Obradović. Hvala svakome ko pomaže Partizanu, ali strategija Partizana u budućnosti, upravo iz ovog razloga što Evroliga traži od nas, da bismo bili stalni članovi Evrolige, sa imamo sopstvene izvore prihoda i da zavisimo sami od sebe. Ko god želi da pomogne Partizanu, dobrodošao je, najveća snaga Partizana su navijači Partizana. Mi smo svi prolazni ovde, oni su ti koji prave ovaj klub onakvim kakvim jeste. Oni su ti koji prave ovaj klub takvim kakav jeste, oni su ti koji doprinose da ide takva slika kakva jeste iz Beograda. Želim da zahvalim svima onima koji vide interes da dođu u Partizan i da pomognu Partizanu na bilo koji način. Da li je to jedan evro ili 11.000 evra ili ne znam koliko, hvala im na tome i nadam se da će to biti i u budućnosti, ali ponavljam još jednom, najvažnije je da Partizan ima svoje izvore prihoda, a to rade ovi ljudi koji dolaze, koji bodre Partizan i koji su pokazali do sada zašto su najbolji navijači na svetu Dakle, pošto si iz ove izjave prethodno izvukao strateške ciljeve, mogao si da izvučeš i deo: strategija Partizana u budućnosti, upravo iz ovog razloga što Evroliga traži od nas, da bismo bili stalni članovi Evrolige, da imamo sopstvene izvore prihoda i da zavisimo sami od sebe. Iz ovoga zaključujemo šta su strateški ciljevi, da bismo bili stalni članovi Evrolige u budućnosti, moramo da imamo sopstvene prihode i zavisimo sami od sebe. Kao što sam već rekao, u trenutku dolaska Obradovića u Partizan, naš klub je bio u minusu 15 miliona i zarađivao jedva za jednomesečne plate tadašnjeg rostera kroz sezonske i dnevne ulaznice. Na današnji dan imamo preko 8 miliona eura samo od sezonskih i dnevnih ulaznica, da zanemarimo ostale prihode i ne dugujemo nikome ništa. Ovo je Željkov W iako nije jedini činilac, jedini je razlog zašto je tako nešto moguće. Idemo na aktuelnu sezonu, 19. Avgust na siNfoniji, gde dobijamo jedan jedini cilj, a to je (trogodišnja) licenca. Obradović za SK o „jedinoj i najvažnijoj“ ambiciji Partizana „Trofeji? Svi vole trofeje. Kao što sam rekao, licenca je najvažniji cilj i to je ono što svi imamo u svojim glavama“, Zašto trogodišnja u zagradi? Zato što su neki preneli celu izjavu, neki nisu, ili je davao više izjava, ali ovde imamo pominjanje trogodišnje (a ne stalne, pošto gledaš u milimetar). Idemo na decembar 2024., nekoliko meseci nakon jedinog pomenutog cilja, u obraćanju i molbi navijačima pred utakmicu sa Žalgirisom: Voleo bih da naši navijači to shvate – imamo cilj koji je važan, da dobijemo trogodišnju licencu Evrolige. -------------------------------------------- Dakle: 1. Željko nije obećao i postavio cilj da na današnji dan budemo samofinansirajući klub, nego da radimo na tome da u budućnosti to budemo. Na tom polju smo kao klub u odličnoj poziciji. I sve se dešava zbog Željka Obradoviča. 2. Željko nije obećao da na današnji dan/postavio cilj da budemo stalni učesnik Evrolige, već je pričao o tome kao glavnoj njegovoj misiji u Partizanu. U aktuelnoj sezoni dobijamo dva pominjanja trogodišnje licence, očigledno nakon razgovora sa takmičenjem i dugogodišnjeg rada na tome. Na tom polju smo kao klub takođe u odličnoj poziciji, i opet se sve dešava zbog Željka Obradovića i njegovog paketa. 33 minutes ago, Papanikolesku said: U nedogled ponavljanje- Želimir je ovo, ili Želimir je doneo ono - da, jeste, ali nije ono što mu je primarni posao, igre na terenu, rezultate. I za to treba da snosi odgovornost, jer je ovo što gledamo drugu sezonu u nizu - njegov produkt. Možeš ti da ga amnestiraš, ali i dalje nije dovoljno veliki taj tepih pod koji guraš. Kako zamišljaš snošenje odgovornosti? Je l' smatraš da je snošenje odgovornosti podnošenjem ostavke i odlaskom dobra stvar po KK Partizan? Ili čisto iz nekih samozacrtanih principa, čoveka koji nam je single-handedly vaskrsao učmali klub želiš da vidiš da odlazi jer to tako obično biva kada ne uđeš u Plej Of Evrolige? 35 minutes ago, Papanikolesku said: Ekipa mu se raspala u najbitnijem delu sezone. Duguje nam neke odgovore u najmanju ruku. Ovogodišnja ekipa se raspala na samom početku, vaskrsla pa se opet raspala. Kakve odgovore zamišljaš a da oni nisu na pitanja kadrovskog tipa? Šta bi ga ti pitao? Recimo, odgovor koji nam duguje je definitivno šta se desilo sa Vašingtonom. Šta još? Odgovore za Minhen i Kaunas smo dobili, one košarkaškog tipa. One zašto je Ifče u kanalu ili zašto Nilikina nije igrao u Kaunasu verujem da ćemo dobiti čim ga neko pita. Koji nam još odgovori trebaju? Zašto smo loši? 43 minutes ago, Papanikolesku said: A to da li će ostati trener KKP ne zavisi od mene, ja samo iznosim ono što vidim, ono što mislim. Ti iznosiš da želiš odgovornost i odgovore, a ja te pitam kako zamišljaš odgovornost i odgovore. Ako impliciraš ono što mi se čini da impliciraš, a to je da lepo podnese ostavku, ja te pitam da li misliš da je to dobra stvar za KK Partizan? --------------------------------- Željko Obradović je trener koji u Partizanu (a i u prethodnim klubovima, bogami) narušava tradicionalni power balance, te mu se ne postavljaju uslovi i ciljevi koje ako ne ispuni dobija šut u dupe. To sigurno neće uraditi Ostoja Mijailović. To može da ti se sviđa ili ne sviđa ali je jednostavno tako. Normalno da mora da postoji neki takmičarski cilj, njega je više puta ove sezone Obradović pominjao u obraćanju pred utakmicu, a to je da uđemo u play in ili play off. Budući da isti nije ispunjen, ali i budući da igramo jako loše poslednjih nekoliko mečeva, ima mnogo prostora za kritike, međutim nijednom nisam čuo kritiku koja govori više od nezadovoljstva rezultatom. I to je pošteno, samo se postavlja pitanje kako tačno oni (u ovom primeru ti) koji žele više odgovornosti od onoga što Želimir verbalno daje to zamišljaju? Da se poredi sa drugim trenerom ne može, to odlazi u domen fikcije, već sam mnogo puta objasnio zašto. Dakle, šta je to što za Želimira Obradovića predstavlja preuzimanje odgovornosti za takmičarski cilj u EL, koji je sam & sa navijačima postavio, a nije ispunio? 5 1
goldberg bcd Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago On 4/3/2025 at 8:57 AM, realno *w said: Osvojio prvu klupsku titulu u istoriji kluba, prvu klupsku titulu u istoriji lige, a sledeće godine bio čak drugi u Evroligi. Verujem da se većina navijača Fenera slaže sa tobom Evo i na w stranici, pod istorijom kluba, taj period zovu "Golden age with Obradović". Slab sam sa engelskim, kontam da "golden" znači fijasko. Vec je neko pisao da naravno da nisam mislio na sve te uspesne sezone, a i uopste nije akcenat bio na tezi "Obradovic generalno nije bio toliko dobar trener, precenjen je" ili nesto slicno. Rec je ubedljivo najboljem i najvecem treneru u evropskoj kosarci svih vremena, barem po brojkama. To ne moze niko da ospori osim trolova, likova zaslepljenih crvenom bojom i likova koji nisu ni pratili kosarku. Ja kad pisem o Obradovicu ne pisem o KKP, na stranu moje emocije i o ovom periodu kluba i ulozi Obradovica, to ostavljam na stranu. Pisem o smrti evropske klupske kosarke. I verujem da je i Obradovicu kao i meni veoma zao u sta se pretvara sport koji svi mi ovde volimo. Recimo, da sad neko pita bilo koga ovde da navede 20 najboljih evropskih igraca u EL, 90% igraca koji bi bili navedeni bi bili veterani za koje niko ne bi podigao obrvu kada bi odlucili da se penzionisu. Sloukas, Kalinic, Vesely, De Colo, sve bivsi Obradovicevi igraci, a zamena nigde. Eto covek docekao da mu KKCZ izbaci Kalinica i Gudurica ranije, a onda mu i taj Guduric pobegne u NBA. Samo, sad vise nema te KKCZ, postali su i oni mesozderi koji prozdiru malobrojne biljojede. Pa cak i u KKP se Obradovic suocavao sa onim o cemu pricam. Imao je srecu da su mu bili dostupni neki ultradobri igraci i onda mu Exum ode jer NBA zove. Sta se desava, jedino cega je mogao klub da se seti je sad vec opevani Mirotic, sto i govori u prilog onome o cemu pricam, napad na F4 sada moze da se izvede samo sa ludackim budzetom, tipa, imamo i za Mirotu, a dolaze i prvi plej i prvi centar. Ove sezone je najbolje demonstrirano sta znaci kada klub ima dosta novca, ali ne i toliko da moze da priusti sebi nekog Milutinova ili barem Hernangomeza. Mrsavo 12. mesto i to je to. I sad dolazimo do sustine. Mozemo mi ovde svi da se slozimo da je za KKP odlicno ucestvovati svake sezone, imati milione na raspolaganju, da je u Obradovic u misiji da KKP drzi iznad ABA selendri i da je to megacool, ali to bi znacilo da se od svakog od nas ocekuje da verujemo u dve stvari: 1. Da se u EL zapravo moze zaraditi i biti u plusu, kao da je rec u fudbalskoj LS ili barem LE. 2. Da je ovo new normal i nema nikakve veze sa vlastima, nego eto, klub iz bedne Srbije moze opusteno da bude u 10 najbogatijih u Evropi. Pa necemo se sloziti, kao sto se necemo svi sloziti oko 10 Bozjih zapovesti ili politickih stavova. Jer, da bi se slozili treba da prihvatimo tezu da je KKP zapravo jedinstven klub na celom svetu, svi drugi klubovi zavise do dubine dzepova njihovih vlasnika, samo KKP eto ima milione navijaca, ima istoriju, moze sam od sebe da bude TOP klub u Evropi, svetski poznat brend tipa Nike ili Pepsi. Ima jos jedna grupa koja misli za sebe da su posebni, ime im je ultranacionalisti, a nekad i sovinisti. E sad, kad smo videli da ne prihvata svako tezu o "Obradovicu koji je dosao da bi KKP u narednih 10-20-30 godina stalno bio tu negde oko 8-12 pozicije u EL", onda je jasno sta je druga teza, da je Obradovic dosao da iskoristi ovaj period ogromnog budzeta i da svojim iskustvom i znanjem proba da ode na F4. Nije uspeo ne zato sto je prevazidjen trener ili nikada i nije imao toliko mnogo pojma o kosarci, nego zato sto ova umiruca evrokosarka vise nije za njega, kao sto ni Vujosevic vise ne bi mogao da radi ono sto je nekad radio ili kao sto se Messina blamira, a rec je o odlicnom treneru.
Papanikolesku Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago @kendrick duckworth Ja jedino da prekopiram ponovo svoje upise, jer ne ide da iznova ponavljam jedno te isto. Fokusiraću se na košarkaški deo priče, i ne znam šta da napišem novo, a da već nisam xy puta. Ako smo konačno apsolvirali da Želimir u drugom mandatu nema ili ima izrazito mršave rezultate, za postavljene ciljeve, a nadam se da jesmo; i ako se uopšte ne nazire da će se nešto u tom domenu promeniti, ako imamo u vidu koliko loše sve to izgleda tri od četiri sezone uz njegovu nesposobnost prilagođavanja ekipi i tvrdoglavost na svoju i štetu ekipe- onda bi moj odgovor bio, da, preuzimanje odgovornosti bi bilo da dostojanstveno ponudi ostavku na mesto trenera KKP. Loša stvar u celoj priči je da niko tu ostavku ne bi prihvatio, ukoliko ona ne bi bila izričita i neopoziva; te tako dolazimo u situaciju da ovako možemo godinama. I uvek će se nalaziti širok spektar opravdanja kojima se Želimir amnestira, jer očigledno je Želimir veći od kluba u očima dobrog dela navijača. Pitao bih ga, zbog čega mu ekipa izgleda kao skupljena juče, nakon 3/4 sezone? Pitao bih ga zbog čega je jedina konstanta rupa na rosterima iz koje večito proizilazi neka improvizacija. Pitao bih ga zašto mu ekipa nema koncentraciju i fokus na koje se redovno žali? Zašto mu igrači ne znaju košarkaška pravila? Šta mu znači izdrkavanje na pojedinim igračima sa jedne, a titranje pojedinih sa druge? Zašto imamo ovakav rulet od igre? Zašto ga igrači gledaju kao telad, zašto ih pomera na terenu da bi odigrali jednu njegovu akciju kako valja? Koji je razlog ovolikih amplituda na nivou četvrtina, a da ne govorimo o utakmicama? Zašto igrači ništa ne usvajaju, i zašto su toliko labilni? I još koliko hoćeš stvari, samo što je pola 3 ujutru i nisam baš koncentrisan, te ne mogu da složim misli. 47 minutes ago, kendrick duckworth said: Normalno da mora da postoji neki takmičarski cilj, njega je više puta ove sezone Obradović pominjao u obraćanju pred utakmicu, a to je da uđemo u play in ili play off. Budući da isti nije ispunjen, ali i budući da igramo jako loše poslednjih nekoliko mečeva, ima mnogo prostora za kritike, međutim nijednom nisam čuo kritiku koja govori više od nezadovoljstva rezultatom. I to je pošteno, samo se postavlja pitanje kako tačno oni (u ovom primeru ti) koji žele više odgovornosti od onoga što Želimir verbalno daje to zamišljaju? Da se poredi sa drugim trenerom ne može, to odlazi u domen fikcije, već sam mnogo puta objasnio zašto. Dakle, šta je to što za Želimira Obradovića predstavlja preuzimanje odgovornosti za takmičarski cilj u EL, koji je sam & sa navijačima postavio, a nije ispunio? Kritiku koja govori više od nezadovoljstva rezultatom, ali i igrom, pa koje drugo nezadovoljstvo i kritiku trebamo iskazivati? Mišljenja sam da ovakav Želimir ne može da donese rezultat mom klubu. To ne znači da je loš trener, niti mu kruni legacy a ni neumanjuje njegov izuzetan košarkaški um. I eto, uzmimo da ostane i sledeću sezonu, i ponovo prisustvujemo istom epilogu - ja ću opet voditi isti razgovor sa tobom, a ti ćeš i dalje abolirati jer; da teramo čoveka koji je single handedly vaskrsao učmali klub jer se nije plasirao u PO 2025/26. I tako u nedogled.
goldberg bcd Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 15 minutes ago, Papanikolesku said: Pitao bih ga, zbog čega mu ekipa izgleda kao skupljena juče, nakon 3/4 sezone? Pitao bih ga zbog čega je jedina konstanta rupa na rosterima iz koje večito proizilazi neka improvizacija. Pitao bih ga zašto mu ekipa nema koncentraciju i fokus na koje se redovno žali? Zašto mu igrači ne znaju košarkaška pravila? Šta mu znači izdrkavanje na pojedinim igračima sa jedne, a titranje pojedinih sa druge? Zašto imamo ovakav rulet od igre? Zašto ga igrači gledaju kao telad, zašto ih pomera na terenu da bi odigrali jednu njegovu akciju kako valja? Koji je razlog ovolikih amplituda na nivou četvrtina, a da ne govorimo o utakmicama? Zašto igrači ništa ne usvajaju, i zašto su toliko labilni? I još koliko hoćeš stvari, samo što je pola 3 ujutru i nisam baš koncentrisan, te ne mogu da složim misli. Mozda i najbitnije - zasto njegovi igraci ne mogu da pobede nikoga u neizvesnoj zavrsnici osim Albe? Obradovicev tim ove sezone nije mleo timskom igrom, samo su do maksimuma napumpani samopouzdanjem Sterling, Carlik i Tyrique, dok su svi ostali imali sporedne ili nebitne uloge. Samo, niti je bilo realno niti normalno da tri takva igraca svakoga razbijaju dvocifrenom razlikom. Cim je KKP zavrsio u retrovizoru Barce usledio je silovit udarac, pa onda su i sa Efesom bili izjednaceni na 15-13, jos jedan silovit udarac, pa je onda i Bayern ukapirao da im je mec bitan i cim se sa 54-61 otislo na 65-63 igraci KKP su se samo smrznuli ne znajuci sta da rade. Isto vazi i za derbi sa KKCZ i onoliko gluposti u finisu, a slag na tortu je bio poraz od Zalgirisa u jos jednoj neizvesnoj zavrsnici. I ja sam ovde pisao i pisao i pisao da je najbitnije kako ekipa izgleda u neizvesnim zavrsnicama, ali ne, hajde da mislimo da je Sterling Bog kosarke jer je, zaboga, Armani razbijen lagano u drugom poluvremenu, kao i PAO, kao i Monaco. Ljudi su pisali "ma stace ovaj Paris, stizemo ih, zna se ko su oni, a ko smo the MI", a to veze sa vezom nije imalo, taj klub je pun igraca koji vec duze vreme igraju zajedno, a KKP je pridruzio 14 igraca Koprivici i nijedan od njih nije bio Nunn ili Sloukas. 1
kendrick duckworth Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 11 minutes ago, Papanikolesku said: I eto, uzmimo da ostane i sledeću sezonu, i ponovo prisustvujemo istom epilogu - ja ću opet voditi isti razgovor sa tobom, a ti ćeš i dalje abolirati jer; da teramo čoveka koji je single handedly vaskrsao učmali klub jer se nije plasirao u PO 2025/26. I tako u nedogled. Izvukao si deo koji deluje kao da je jedini razlog to što je vaskrsao klub, a stotine reči sam ispisao šta je doneo, šta trenutno donosi i zašto nam je budućnost sa njim bolja nego sa bilo kojim drugim trenerom. Fair enough, možemo i tako ubuduće. Kako ću i šta ću sledeće sezone zavisi od toga šta se bude događalo, pošto svaku sezonu posmatram u skladu sa njenim kontekstom, umesto što pravim bućkuriš od četiri sezone, loših emocija i loših sećanja. Kao što sam prošle sezone vrlo kritički pisao o svemu što se događalo, i one tamo kada sam pronalazio razloga za to, pre nego što su me igrači i Željko ubedili u suprotno. 21 minutes ago, Papanikolesku said: preuzimanje odgovornosti bi bilo da dostojanstveno ponudi ostavku na mesto trenera KKP. Nisi mi rekao da li misliš da je to dobro ili loše za Partizan, pretpostavljam da misliš da je to dobro. Ili nisi siguran ali neko mora da plati za negativne navijačke emocije prouzrokovane ispodprosečnom EL sezonom. Šta god da je od ta dva, dovoljno si rekao. 30 minutes ago, Papanikolesku said: Fokusiraću se na košarkaški deo priče, i ne znam šta da napišem novo, a da već nisam xy puta. +1, što se mene tiče nema potrebe da širimo dalje, ja aboliram Željka, ti tražiš dostojanstvenu ostavku kako bi se preuzela odgovornost, između se nismo razumeli, možda neki drugi put. 4
Knipex Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Vas dvojica to možete rešiti samo uz pivo, ovako dalje ne ide
ScepanScekicSto Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) kendriče potpisujem od a do š sta si napisao... nego ajd da ja pitam nesto... Da li ste ikad u poslu vodili tim? Ako je odgovor da, kako ste resavali pitanje lowperformera? Da li ste trpeli? Sekli? Bili surovo profesionalni, ili ste ipak imali emotivnu crtu? Sta ste radili? Edited 11 hours ago by ScepanScekicSto
DameTime Posted 11 hours ago Author Posted 11 hours ago @Papanikolesku Evo ja ću reći - Željko Obradović, kao košarkaški brend, jeste veći od KK Partizan kao košarkaškog brenda. Za navijače, naravno, klub je iznad pojedinca, ali u okvirima evropske košarke će on uvek biti veće ime. I 2021. godine je rešio da svoj brend ponovo veže za vaš. (sad bi meni ovde Žoc rekao ali Partizan, klub, ja sam tu potekao, što jeste tako, ali budimo realni) Ja sam takođe više puta pitala šta bi za njega bilo preuzimanje odgovornosti, a da nije verbalno? "Dostojanstveno nuđenje ostavke" je naivno, nije to nikakvo preuzimanje odgovornosti. Čuj, imao je odrešene ruke, doveo je koga hoće, sada želimo da odgovornost posle (arguably) neuspešne sezone preuzme tako što će... dati ostavku. Pa nek neko drugi vadi njegove fleke! On će je verovatno ponuditi, ali klub treba da je odbije. Da ne pričam, kako sam napisala koleZi a i tebi je Kendrick više puta ponovio, o bolnom otrežnjenju koje će se doživeti njegovim odlaskom. Sem ako ne veruješ da će sns Ostoja držati klub stabilnim. Ono "ajde da igramo i FIBA Ligu Šampiona samo da nam je igra smislena" je navijačka bajka u koju mislim da niko zapravo ne veruje niti mu je to želja. Budimo iskreni prema sebi. Uglavnom, Kendrick je dao mnogo više smislenih argumenata nego ti, ja ne bih imala volje (ni vremena) za ovolikim kopanjem podataka:) A da Želimiru postaviš pitanje "zašto ekipa izgleda kao da ste se juče skupili", pa progutao bi te i ispljunuo koščice 😁
Barkley#34 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 7 hours ago, kendrick duckworth said: , međutim nijednom nisam čuo kritiku koja govori više od nezadovoljstva rezultatom Buraz ovo jednostavno nije tačno. Stotine reči su takođe ovde napisane od strane različitih forumaša na sasvim konkretne stvari koje se tiču tima, terena, vođenja utakmica i još svašta nešto. Na sve to se često (ne uvek, naravno) priča skreče na priče o stabilizaciji kluba, brendu i sličnim stvarima. Pored organizacije i brenda postoji i konkretan proizvod. Da napravim paralelu, adidas kao brend koji volim je verovatno organizaciono super, postižu profit, brend je jak, ali su im počesto za moj ukus noviji proizvodi lošijeg kvaliteta. Jbš ga, na kraju se sve svodi na to kakvog su kvaliteta, izgleda i cene patike koje kupujem. 8 hours ago, Stefanpotgoat said: Pozdrav svoj braći retke vrste, realnim Grobarima. Dugo pratim forum, pa evo i ja konačno da se upišem. Mnogo je teško, posebno posle njihovog prolaska u plej-in. Dobrodošao. Kao što vidiš, ipak smo svi manje ili više nerealni, na svoj način. Drugo, rivalstvo uvek postoji, veliko je i strasno, ali naše rezultate treba da gledamo kroz prizmu nas samih. 1
MarioKempes Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 13 hours ago, Alek The Great said: Ako se ne varam minimalni budzet za ucesce u EL je 7m, sem ako nisu povecali. Tako da mi mozemo i sa prihodom od karata da sastavimo budzet dovoljan za ucesce. Naravno da je pitanje kakva bi ta ekipa bila i na sta bi licila na terenu. Ali naravno da mislimo o samofinansiranju u poredjenju sa ovosezonskim budzetom, pa i povecanje istog. To je mozda trenutno neostvarivo. U teoriji da, u praksi baš i ne. Mi (sve što pišem odnosi se na oba kluba, iako neki smatraju da nije slično) smo Evroligi interesantni samo ovakvi kakvi smo sada, sa velikim budžetom i realnim takmičarskim ambicijama. I sa ovih 20-ak mil smo maksimalno granične plej in ekipe. Ne treba im Alba iz Beograda, a sa 10- miliona budžeta bismo bili to - klub koji realno obitava oko 15-og mesta max. U tom kontekstu, za nas vrv nije min budžet 7mil jer u redu iza čekaju Dubai, Hapoel, Valensija... Sve i da nas prime u društvo sa tim minimumom, dolazimo do druge stvari. Partizan (i Zvezda) koji je realni kandidat za 15-o mesto ne može da ima ovih trenutnih 10mil iz sopstvenih sredstava, jer je taj iznos vezan za rezultat i hajp. A bez rezultata i hajpa niti bi se prodavalo ovoliko sezonskih, niti bi hala bila uvek puna, niti bi cene mogle da budu ovolike. Pa bi sopstveni budžet bio znatno ispod trenutnih 10mil. Sve u svemu, nema tu ni "s" od samofinansiranja, niti će ga biti u dogledno vreme. Tu priču priču klub pušta svesno i ciljano i opravdano, jer formalno EL ne može da te primi u društvo (licenca, kakva god) ako dva puta godišnje u javnost ide "hvala predsedniku". Moramo da se pravimo da smo nezavisni, iako i mi i oni (EL) znamo istinu. Naravno, neću rušiti sneška ljudima koji smatraju da je samo 20% budžeta vezano za državu i "tu smo, na korak do samofinansiranja, fali nam još sitno". Njihovo pravo je da veruju i misle kako žele, a ovo je samo moje mišljenje. 1 1
Papanikolesku Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 6 hours ago, kendrick duckworth said: Kako ću i šta ću sledeće sezone zavisi od toga šta se bude događalo, pošto svaku sezonu posmatram u skladu sa njenim kontekstom, umesto što pravim bućkuriš od četiri sezone, loših emocija i loših sećanja. Kao što sam prošle sezone vrlo kritički pisao o svemu što se događalo, i one tamo kada sam pronalazio razloga za to, pre nego što su me igrači i Željko ubedili u suprotno. Ne zavisi od konteksta sezone. Jer da zavisi, ne bi ni bilo ove rasprave. Ti si se isprofilisao kao tačka jedan, na onoj tvojoj listi, kao što sam i pretpostavio, dok sam ja četvorka. 6 hours ago, kendrick duckworth said: +1, što se mene tiče nema potrebe da širimo dalje, ja aboliram Željka, ti tražiš dostojanstvenu ostavku kako bi se preuzela odgovornost, između se nismo razumeli, možda neki drugi put. +1 1 hour ago, DameTime said: @Papanikolesku Evo ja ću reći - Željko Obradović, kao košarkaški brend, jeste veći od KK Partizan kao košarkaškog brenda. Za navijače, naravno, klub je iznad pojedinca, ali u okvirima evropske košarke će on uvek biti veće ime. I 2021. godine je rešio da svoj brend ponovo veže za vaš. (sad bi meni ovde Žoc rekao ali Partizan, klub, ja sam tu potekao, što jeste tako, ali budimo realni) 😁 😁 Ne i meni. 1 hour ago, DameTime said: @Papanikolesku Ja sam takođe više puta pitala šta bi za njega bilo preuzimanje odgovornosti, a da nije verbalno? "Dostojanstveno nuđenje ostavke" je naivno, nije to nikakvo preuzimanje odgovornosti. Čuj, imao je odrešene ruke, doveo je koga hoće, sada želimo da odgovornost posle (arguably) neuspešne sezone preuzme tako što će... dati ostavku. Pa nek neko drugi vadi njegove fleke! On će je verovatno ponuditi, ali klub treba da je odbije. 😁 😁 Ne, nego bi trebali da gledamo još tri ovakve, dok uporedo iznova slušamo izgovore i idemo tamo gde treba da završimo, ali bez ikakvih objašnjenja. Samo slepo, glava dole i trust the process. 1 hour ago, DameTime said: @Papanikolesku Uglavnom, Kendrick je dao mnogo više smislenih argumenata nego ti, ja ne bih imala volje (ni vremena) za ovolikim kopanjem podataka:) A da Želimiru postaviš pitanje "zašto ekipa izgleda kao da ste se juče skupili", pa progutao bi te i ispljunuo koščice 😁 Verovatno i bi, sujeta. Isto tako da mu postaviš pitanje da li mu je mandat uspešan ili tragično loš. Da ga pitaš zašto nas i cigani mlate gde god stignu, dok on pohađa školicu košarke Sferopulosa, siguran sam da bi takođe letelo perje. Posmatrano iz tvoje perspektive, naravno da su ti kendrikovi argumenti smisleniji. Ti ga idealizuješ, gledaš kroz ružičaste naočare i kao takva, svakog ko pomaže u čuvanju Željkove vatre - rado primaš pod svoj kaput. Zato je deplasirano pisati čiji su argumenti smisleniji, kada si subjektivna, a jesi. Sve što sam pisao, stoji. Ništa nisam izmislio, tako je kako je. Znam da je teško progutati i prelomiti preko jezika, rušim sneška, blasfemija u punom sjaju, ne ide da se tako priča i misli.
DameTime Posted 8 hours ago Author Posted 8 hours ago 17 minutes ago, Papanikolesku said: Ne i meni. Naravno da tebi nije, no u realnosti jeste. Sve one slike, što se otpočetka Partizan stavio u marketinški spotlight - zahvaljujući njemu je. Za početak, tu Evroligu, za čijim rezultatima vapiš, ne biste igrali da vam on ne sedi na klupi. 17 minutes ago, Papanikolesku said: Ne, nego bi trebali da gledamo još tri ovakve, dok uporedo iznova slušamo izgovore i idemo tamo gde treba da završimo, ali bez ikakvih objašnjenja. Samo slepo, glava dole i trust the process. Ne slepo, ti si u totalno drugoj krajnosti, nego analizirati i nastaviti dalje. 17 minutes ago, Papanikolesku said: Verovatno i bi, sujeta. Isto tako da mu postaviš pitanje da li mu je mandat uspešan ili tragično loš. Da ga pitaš zašto nas i cigani mlate gde god stignu, dok on pohađa školicu košarke Sferopulosa, siguran sam da bi takođe letelo perje. Posmatrano iz tvoje perspektive, naravno da su ti kendrikovi argumenti smisleniji. Ti ga idealizuješ, gledaš kroz ružičaste naočare i kao takva, svakog ko pomaže u čuvanju Željkove vatre - rado primaš pod svoj kaput. Zato je deplasirano pisati čiji su argumenti smisleniji, kada si subjektivna, a jesi. Naravno da ga ne idealizujem - nije savršen trener, ni čovek, sujetan je do bola, težak za trpeti, ali i takav je najbolji i donosi najviše od svega dostupnog na tržištu. Odreći se toga zbog infantilnosti bilo bi suludo i iracionalno, ali ja svakako nisam decision maker u klubu.
Papanikolesku Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 4 minutes ago, DameTime said: Ne slepo, ti si u totalno drugoj krajnosti, nego analizirati i nastaviti dalje. Dobro ide ta analiza. 5 minutes ago, DameTime said: Naravno da ga ne idealizujem - nije savršen trener, ni čovek, sujetan je do bola, težak za trpeti, ali i takav je najbolji i donosi najviše od svega dostupnog na tržištu. Odreći se toga zbog infantilnosti bilo bi suludo i iracionalno, ali ja svakako nisam decision maker u klubu. Ja infantilan, a ti racionalna 😄 Pre bi se reklo, ja navijač KKP - ti Željka Obradovića. Dobro, svakako smo rekli šta smo imali. Ne odlučujem ni ja da li će ostati ili neće.
kendrick duckworth Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, Barkley#34 said: Buraz ovo jednostavno nije tačno. Stotine reči su takođe ovde napisane od strane različitih forumaša na sasvim konkretne stvari koje se tiču tima, terena, vođenja utakmica i još svašta nešto. Nije naravno, nisam ga sročio lepo. Ima mnogo kritika koje su smislene, hteo sam na neki način da kažem da kejs za Željkovu ostavku/odlazak, a da nije proizvod trenutnog navijačkog nezadovoljstva ne postoji. Zbog toga, toga i toga. Jebiga, meni je naivna priča kad je najbitnije. Pa i komšije pogubiše 4/5 kad je najbitnije. Ne možemo da izvedemo aut. Nije toga bilo pa dobismo tamburanje. Nije kad je najbitnije, nego i kad je najnebitnije. Nismo dovoljno dobri, roster nije dovoljno dobar. Znali smo da smo pogranična Play In ekipa, prihvatili smo rebuild i znali da ove sezone nećemo pogoditi svih 14 igrača. Zadovoljni smo bili selekcijom, u skladu sa situacijom i mogućnostima. Ekipa ostvari rezultat tu i tamo u skladu sa kvalitetom - let it burn. 1
DameTime Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago 7 minutes ago, Papanikolesku said: Ja infantilan, a ti racionalna 😄 Pre bi se reklo, ja navijač KKP - ti Željka Obradovića. Nigde nisam rekla da ja nisam subjektivna ili da sam potpuno racionalna, jer nisam i ne zanosim se da jesam. Takođe je otpočetka prilično jasno da je što se mojih simpatija tiče Želimir > KKP. Ono što pokušavam ovde, otprilike kao i Kendrick, je malo drugačija perspektiva od aktiviranja "lova na veštice". Na kraju krajeva, on je za taj klub koji toliko voliš založio svoju reputaciju, takođe uložio trud, vreme, znanje, živce. Da, za to je plaćen, no realno je mogao da bira i drugu sredinu. u kojoj bi bio još više plaćen. Ali dobro, doći će jednom i taj Trinkijeri (ili neki drugi coach), na osnove koje je ovaj postavio, a kad ni on ne osvoji ili godforbid završi u drugoj polovini tabele... Krenuće se u neki novi lov.
Papanikolesku Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 5 minutes ago, DameTime said: Nigde nisam rekla da ja nisam subjektivna ili da sam potpuno racionalna, jer nisam i ne zanosim se da jesam. Takođe je otpočetka prilično jasno da je što se mojih simpatija tiče Želimir > KKP. Ono što pokušavam ovde, otprilike kao i Kendrick, je malo drugačija perspektiva od aktiviranja "lova na veštice". Na kraju krajeva, on je za taj klub koji toliko voliš založio svoju reputaciju, takođe uložio trud, vreme, znanje, živce. Da, za to je plaćen, no realno je mogao da bira i drugu sredinu. u kojoj bi bio još više plaćen. Nisam ni ja infantilan. Tako i ja pružam drugačiju perspektivu od "čuvanja vatre". Mora da postoji neki balans u univerzumu i protivteža idealizaciji jednog čoveka, pa makar to bio i Želimir Obradović. Ovde se sve može analizirati, samo nemoj da diramo u Željka. Jebi ga, takav vam paket zapao. 10 minutes ago, DameTime said: Ali dobro, doći će jednom i taj Trinkijeri (ili neki drugi coach), na osnove koje je ovaj postavio, a kad ni on ne osvoji ili godforbid završi u drugoj polovini tabele... Krenuće se u neki novi lov. Kao i sa Želimirom, svakog ću oceniti ni po babu, ni po stričevima. Ti to nazivaš lovom, ja sasvim normalnom pojavom sadašnjice, nismo u 14. veku.
kendrick duckworth Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 23 minutes ago, Papanikolesku said: Ja infantilan, a ti racionalna 😄 Pre bi se reklo, ja navijač KKP - ti Željka Obradovića. Navijač KKP želi dobro klubu, a ne ekskluzivno rezultat u EL. Ako imaš čoveka koji je klubu doneo nešto što nikad nije imao, koji klubu donosi nešto što nikad nije imao, nameće se pitanje zašto želiš da on ode? 13 minutes ago, Papanikolesku said: Kao i sa Želimirom, svakog ću oceniti ni po babu, ni po stričevima. Ti to nazivaš lovom, ja sasvim normalnom pojavom sadašnjice, nismo u 14. veku. Teško da si Želimira ocenio ni po babu ni po stričevima, jer famoni Želimirov paket isključuješ kada donosiš sud o ostavci jer gledaš samo rezultat i broj trofeja. Ti to možeš da predstaviš kao aboliranje i skretanje teme sa najvažnijeg, to je i dalje činjenica da nam je čovek doneo, da nam i dalje donosi nešto što niko drugi ne može, i da je budućnost Partizana još uvek najsvetljia sa njim u klubu. Za to imaš decenije iza nas u Partizanu, decenije iza nas Želimira u drugim klubovima, decenije iskustva i neposrednog praćenja okolnosti u domaćoj košarci i državi. 1
Papanikolesku Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 minutes ago, kendrick duckworth said: Navijač KKP želi dobro klubu, a ne ekskluzivno rezultat u EL. Ako imaš čoveka koji je klubu doneo nešto što nikad nije imao, koji klubu donosi nešto što nikad nije imao, nameće se pitanje zašto želiš da on ode? Zato što loše radi svoj posao kao trener KKP. 3 minutes ago, kendrick duckworth said: Teško da si Želimira ocenio ni po babu ni po stričevima, jer famoni Želimirov paket isključuješ kada donosiš sud o ostavci jer gledaš samo rezultat i broj trofeja. Ti to možeš da predstaviš kao aboliranje i skretanje teme sa najvažnijeg, to je i dalje činjenica da nam je čovek doneo, da nam i dalje donosi nešto što niko drugi ne može, i da je budućnost Partizana još uvek najsvetljia sa njim u klubu. Za to imaš decenije iza nas u Partizanu, decenije iza nas Želimira u drugim klubovima, decenije iskustva i neposrednog praćenja okolnosti u domaćoj košarci i državi. Ne mogu više da ponavljam zaista. Nije mu klub tata ostavio u nasleđe, ima taj Partizan malo više legendi nego što misliš koje su takođe zadužile klub. Apsurdno je da čovek koji se pita za sve u klubu aboliran od svake odgovornosti, i to može tako da traje koliko god on želi, dok se šatro nešto analizira. Pa će se opet naći neki kendrik (ili papa, nebitno) koji će i nakon, karikiram, 5/10 godina reći, ali to je Željko, mi većeg nemamo, naša bela u crno beloj, kako se usuđuješ da ga pozivaš na odgovornost!? On je stvorio Partizan, a nije bilo obrnuto, da. 1
Arsenije Pesic Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Željko nije košarkaški prevaziđen trener, naročito ne što se tiče napadačkih setova. On je tu i dalje sasvim up to date i sasvim dobar trener. Što se tiče odbrane baš i ne, prethodna ekipa mu je u tom segmentu bila teški krš, ova značajno bolja, ali moj utisak - ne dovoljno dobra s obzirom na individualne karkateristike igrača. Ako ostavimo period posle kupa po strani, maksimalno uprošćeno i sa najmanjim brojem reči definisano, meni je ovogodišnja ekipa igrala u napadu značajno iznad očekivanja, u odbrani blago ispod očekivanja, što u zbiru daje blago pozitivan ukupni utisak u odnosu na realni domet ekipe. Namerno ostavljam period posle kupa po strani, jer meni sekvenca 2-8 na startu nije uporediva sa ovom skorašnjom 1-5. Po igri, tih 2-8 je realno trebalo da bude 5-5, u najgoru ruku 4-6. Ovaj poslednji period je po igri trebalo da bude 0-6. Sezonu, za sada, u potpunosti "boji" period od poslednjih nekoliko nedelja i po meni daje pogrešnu generalnu sliku o kvalitetu trenera, dometima ekipe i pojedinih igrača. Dakle, što se same košarke tiče, uopšte ne mislim da je Željka pregazilo vreme, da iskoristim taj često korišćeni izraz. Ali ono u čemu zaista mislim da je ostao zakopan u nekim prošlim vremenima je odnos prema igračima. Pritom ne milsim da je on ne znam kakav tiranin ili drkadžija, već da je jednostavno propustio da prihvati da su igrači generalno postali delicate little flowers u odnosu na period od pre pet i više godina. Ima tu svega, i uticaja NBA i društvenih promena, na kraju krajeva ni deca se ne podižu i vaspitavaju kao nekad. Rezultat toga je tihi bojkot mnogih igrača, svestan ili podsvestan, u smislu da njegove ideje i reči ne dopiru na pravi način do njih. Jbg, ne može 90% reakcija tokom utakmice da bude dernjanje i da to bude učinkovito. Ili, kada Željko kaže da su košarkaši generalno preplaćeni i da se podrazumeva da u svakom trenutku i u svakoj situaciji moraju da se ponašaju kao 100% profesionalci, koliko god to bilo logično, jednostavno nije tačno, i to je realnost koju on ima problem da prihvati. Imam utisak da mnogim igračima u jednom trenutku to počne previše da smeta i to onda utiče na njihov učinak, glavu, samopouzdanje, odnos prema dresu... Ili da postavimo stvari ovako: koji je trener sa old school odnosom prema igračima poslednji put osvojio nešto, ili makar izvukao od ekipe više nego što realno vredi? Sve što se piše o Željkovoj veličini i važnosti njegovog povratka u Partizan apsoluno stoji i tu ne mora niko da brani Žaljka od mene, samo pokušavam da nađem uzrok zašto nam se igra ponovo raspala nakon određenog vremena i zašto govor tela mnogih igrača u određenom trenutku postane veoma loš. 11 1
kendrick duckworth Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Just now, Papanikolesku said: Ne mogu više da ponavljam zaista. Nije mu klub tata ostavio u nasleđe, ima taj Partizan malo više legendi nego što misliš koje su takođe zadužile klub. Apsurdno je da čovek koji se pita za sve u klubu aboliran od svake odgovornosti, i to može tako da traje koliko god on želi, dok se šatro nešto analizira. Pa će se opet naći neki kendrik (ili papa, nebitno) koji će i nakon, karikiram, 5/10 godina reći, ali to je Željko, mi većeg nemamo, naša bela u crno beloj, kako se usuđuješ da ga pozivaš na odgovornost!? On je stvorio Partizan, a nije bilo obrnuto, da. Uopšte se ne radi o zaduživanju kluba, radi se o tome šta nam trenutno donosi i šta nam je doneo u zagrevanju za ovu sezonu o kojoj mu sudiš. I uopšte se ne radi što je naša legenda, napisao sam ti mnogo puta šta je famozni Želimirov paket, a tu se uopšte ne bavim njegovim starim zaslugama, nego činjenicama da je Partizan u EL, ima roster kakav ima, ima sezonskih koliko ima zbog Želimira. Nije korektno da čitaš onako kako ti želiš nešto što piše drugačije. Ali svakako smo preterali, do nekog drugog viđenja. 1
ScepanScekicSto Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 16 minutes ago, Arsenije Pesic said: Željko nije košarkaški prevaziđen trener, naročito ne što se tiče napadačkih setova. On je tu i dalje sasvim up to date i sasvim dobar trener. Što se tiče odbrane baš i ne, prethodna ekipa mu je u tom segmentu bila teški krš, ova značajno bolja, ali moj utisak - ne dovoljno dobra s obzirom na individualne karkateristike igrača. Ako ostavimo period posle kupa po strani, maksimalno uprošćeno i sa najmanjim brojem reči definisano, meni je ovogodišnja ekipa igrala u napadu značajno iznad očekivanja, u odbrani blago ispod očekivanja, što u zbiru daje blago pozitivan ukupni utisak u odnosu na realni domet ekipe. Namerno ostavljam period posle kupa po strani, jer meni sekvenca 2-8 na startu nije uporediva sa ovom skorašnjom 1-5. Po igri, tih 2-8 je realno trebalo da bude 5-5, u najgoru ruku 4-6. Ovaj poslednji period je po igri trebalo da bude 0-6. Sezonu, za sada, u potpunosti "boji" period od poslednjih nekoliko nedelja i po meni daje pogrešnu generalnu sliku o kvalitetu trenera, dometima ekipe i pojedinih igrača. Dakle, što se same košarke tiče, uopšte ne mislim da je Željka pregazilo vreme, da iskoristim taj često korišćeni izraz. Ali ono u čemu zaista mislim da je ostao zakopan u nekim prošlim vremenima je odnos prema igračima. Pritom ne milsim da je on ne znam kakav tiranin ili drkadžija, već da je jednostavno propustio da prihvati da su igrači generalno postali delicate little flowers u odnosu na period od pre pet i više godina. Ima tu svega, i uticaja NBA i društvenih promena, na kraju krajeva ni deca se ne podižu i vaspitavaju kao nekad. Rezultat toga je tihi bojkot mnogih igrača, svestan ili podsvestan, u smislu da njegove ideje i reči ne dopiru na pravi način do njih. Jbg, ne može 90% reakcija tokom utakmice da bude dernjanje i da to bude učinkovito. Ili, kada Željko kaže da su košarkaši generalno preplaćeni i da se podrazumeva da u svakom trenutku i u svakoj situaciji moraju da se ponašaju kao 100% profesionalci, koliko god to bilo logično, jednostavno nije tačno, i to je realnost koju on ima problem da prihvati. Imam utisak da mnogim igračima u jednom trenutku to počne previše da smeta i to onda utiče na njihov učinak, glavu, samopouzdanje, odnos prema dresu... Ili da postavimo stvari ovako: koji je trener sa old school odnosom prema igračima poslednji put osvojio nešto, ili makar izvukao od ekipe više nego što realno vredi? Sve što se piše o Željkovoj veličini i važnosti njegovog povratka u Partizan apsoluno stoji i tu ne mora niko da brani Žaljka od mene, samo pokušavam da nađem uzrok zašto nam se igra ponovo raspala nakon određenog vremena i zašto govor tela mnogih igrača u određenom trenutku postane veoma loš. Odpriluke je to to... retki su igraci koji mogu to da isprate..
Papanikolesku Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago @kendrick duckworth Evo sad i ja da priupitam nešto tebe, postoji li, gde je, i koja je granica? Kada se pali lampica? Rekao bih nikad, u ovom slučaju. 1
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 44 minutes ago, kendrick duckworth said: Jebiga, meni je naivna priča kad je najbitnije. Pa i komšije pogubiše 4/5 kad je najbitnije. Ne možemo da izvedemo aut. Nije toga bilo pa dobismo tamburanje. Nije kad je najbitnije, nego i kad je najnebitnije. Pa dobro, videćemo za nekoliko nedelja kada nas dočekaju Dubai, Budućnost, komšije i ostatak ekipa na šta ćemo da ličimo. 49 minutes ago, kendrick duckworth said: . Zadovoljni smo bili selekcijom, u skladu sa situacijom i mogućnostima Netačno. Napisane su brojne kritike na temu selekcije čak i "u skladu sa situacijom i mogućnostima". 52 minutes ago, kendrick duckworth said: Nismo dovoljno dobri, roster nije dovoljno dobar. Znali smo da smo pogranična Play In ekipa, prihvatili smo rebuild i znali da ove sezone nećemo pogoditi svih 14 igrača. Uz činjenicu da povremeno na neobjašnjivi način koristimo igrače ili ih ne koristimo uopšte i da nam se igra raspada kako vreme odmiče. I jedna sezona je jedan proces a ne samo deo dužeg procesa a stvarno ne mogu da prihvatim ovoliko loših stvari a koje nisu samo vezane za pad u formi. 1 hour ago, DameTime said: Na kraju krajeva, on je za taj klub koji toliko voliš založio svoju reputaciju, takođe uložio trud, vreme, znanje, živce. Da, za to je plaćen, no realno je mogao da bira i drugu sredinu. u kojoj bi bio još više plaćen. Nisu stvari tako jednostrane, više je simbioza. Ni u jednom drugom klubu ne bi on dobio ovakvu slobodu, poverenje, strpljenje i ljubav, čak ni u Paou kome je doneo gomilu titula. On sam to ističe, ne krije se iza svoje reputacije pa ne znam zašto bi to činio neko ko ga zastupa/brani.
Recommended Posts