Coz29 Posted Thursday at 10:46 PM Posted Thursday at 10:46 PM 1 minute ago, TripleJ said: Ajmo jedan back to reality brzo 🙂 Na pocetku sezone, kladionice i analiticari su nas stavljali izmedju 10. i 12. mesta. A to je upravo ono gde smo sada. Druga je prica sto se svi loze i mastaju F4 (slicno kao komsije). A taj F4 se desavao Partizanu kad se igrala neka druga EL ukupno 4x. Nama bi bio uspeh da smo usli u play in (skoro izvesno to se nece desiti) a veliki uspeh play off. Ekipa nova, solidno poslezena, ima osnova da se nadogradi sledece sezone, ako za to bude bilo para. Kad sve ovo prodje, ako Zoc opet izgubi kontrolu nad ekipom i fejluje da ih nastimuje da tu ABA ligu odigraju posteno, onda on gubi svaki kredibilitet da nastavi dalje, i treba da razmisli da ustupi mesto nekom drugom. Mislim da se niko normalan nije lozio na f4 ove godine. Na početku sezone sam pisao da će ove godine biti uspeh ako uđemo u top 10, a da sledece možemo da da napadnemo f4, misleći da je ove godine nova ekipa da joj je potrebna godina adaptacije i uveravanja, da se sledece godine dovede još 1-2 igraca na vec uigranu ekipu i napadne f4. Ali ako se ponavlja ista sezona kao prošla a pritom je zamenjen ceo tim, znaci da nije do igraca, oni igraju koliko znaju i umeju. Apsolutnu odgovornost snosi Zeljko 1/1. Daleko smo od ozbiljne ekipe sada, a ništa se neće promeniti ni sledece.
Nini3112 Posted Thursday at 10:46 PM Posted Thursday at 10:46 PM 17 minutes ago, DameTime said: Sezona je ispuštena onog trenutka kada je odlučio da jaše Carlika, Sterlinga i Tyriquea do iznemoglosti, bez da pronađe uloge nekim igračima koji samo greju klupu. A i onda kad im pronađe pa proigraju, bivaju misteriozno precrtani čim se drugi igrači vrate iz povrede. U teoriju kako je do igrača ne verujem, sam Karaičić je rekao da većina ne propušta treninge, čak imaju i dodatne. Ne može EL da se igra sa 7 igrača, ona sezona je bila specifična jer su (srećom) svi ostali zdravi tokom sezone. Odatle misteriozni pad forme u ključnom delu sezone - jedni su crkli (mada su večeras odigrali na, bar približno, svom nivou), dok su drugi i treći neupotrebljivi. To je u potpunosti do trenera. Da li je bilo potrebno vreme da se iskristališu uloge u ekipi, pošto su svi novi? Da. Da li je bilo potrebno da se ekipa izmamuza kako bi se izašlo iz 2-8 ponora? Ok, jeste. Da li su povrede uticale na širinu rotacije i raspodelu uloga u timu? Realno jesu, Frenk odsutan više od mesec dana, Vanja isto, Mike na početku sezone itd. Ali, čak i kad sve to uzmemo u obzir, kao i činjenicu da ovi igrači nisu baš ekstra kvaliteta i sa mnogo iskustva, smatram da bi trener Željkovog renomea trebalo da bude u stanju da napravi kvalitetniji tim od sume njegovih delova. Realno je Šćepan u pravu da je ekipa u januaru dostigla zenit i ispraznila se, jureći taj pozitivni rekord, to je bio njihov maksimum u ovom trenutku. Ali taj kredit koji Iffe ili Balša imaju, meni stvarno nije jasno. Sve si lepo napisala,svaka cast. On jase par igraca kroz celu karijeru,oni ga vode do titule negde upali negde ne. Mislim da on jos uvek ne moze da se prilagodi tome da vodi Partizan a ne Fener ili PAO. Iffe ocajan a Balsa ovde najmanje kriv,covek nema kvalitet za EL i to je to ali njemu je najmanje svejedno,uvek da sve od sebe i u to smem da se kladim,sad koliko njegovo dovoljno za nesto to je drugo pitanje. 4
Smrtokapa Posted Thursday at 10:48 PM Posted Thursday at 10:48 PM 7 minutes ago, Barkley#34 said: Čekaj, je l' opravdanje za ekipu to što je igrala metar dana vrh basketa? Na početku - tek su se skupili, na kraju, pa crkli su ali igrali su onomad vrhunskih mesec dana. Super, idem da radim mesec dana sjajno a ostatak godine ću da se vadim na to. Doguramo do 15-12, a onda imamo pauzu, sjajno, odmoriće se malo, kad ono nakon nje potop. Nisu ovo normalne oscilacije za jedan tim, bez obzira na sve faktore. I ti si u pravu u neku ruku, ovako kad sad gledam celu sezonu kao neki general posle bitke deluje mi kao da je sve ovo moralo tako da bude. A možda eto nije. Sve se ovo odvijalo prirodnim tokom. Ali Želimirova krivica je ta što je dozvolio da taj prirodni tok odredi sudbinu (EL) sezone i što nije našao načina da ispliva iz te struje koja nosi ekipu.
DameTime Posted Thursday at 10:50 PM Author Posted Thursday at 10:50 PM 9 minutes ago, NMX said: sunce ti Dejm, ne gledaj ovo Kriminal. Ali, ne drži on samog sebe na terenu. Spomenuh već da 2-8 nije bilo slučajno dok je bio šerif u ekipi, a podigli su se čim je Carlik preuzeo ključeve tima. On i Jones nikako ne mogu zajedno u petorci. 2 minutes ago, Nini3112 said: On jase par igraca kroz celu karijeru,oni ga vode do titule negde upali negde ne. Mislim da on jos uvek ne moze da se prilagodi tome da vodi Partizan a ne Fener ili PAO. Nažalost, ovo mora da se spomene, KKP jeste klub nekog "srednjeg cenovnog ranga". Ja nisam od onih koji smatraju da Željko može samo sa skupim ekipama, ALI, mora da se prilagodi igračima koje ima. Znači jebeš 120 superkomplikovanih ofanzivnih setova kad ne mogu da izvedu loptu iz čeonog auta. Daj nekih 5 akcija koje će da šljakaju sa ovim low BBIQ igračima. Jer, kao što on sam kaže, cilj je proturiti loptu kroz taj jbn obruč. 4
Nini3112 Posted Thursday at 10:53 PM Posted Thursday at 10:53 PM @DameTime Bas tako,dok se ne on prilagodi ekipi a ne ekipa njemu tesko ce ovo da sljaka na duzi period. 1
BattleBender Posted Thursday at 10:55 PM Posted Thursday at 10:55 PM 20 minutes ago, DameTime said: Ne može EL da se igra sa 7 igrača, ona sezona je bila specifična jer su (srećom) svi ostali zdravi tokom sezone. Da li su povrede uticale na širinu rotacije i raspodelu uloga u timu? Realno jesu, Frenk odsutan više od mesec dana, Vanja isto, Mike na početku sezone itd. Ja bas mislim da je vama problem bio preveliki broj igraca, pre svega stranaca. Od kad pratim evropsku kosarku, samo u par sezona sam video da tim nakrcan sa mnogo stranaca izgura lepo sezonu celu. I to je bilo u slucajevima Reala, CSKA-a ili nekih Grka, gde si uvek imao barem 3,4 domaca igraca koji su stabilni nosioci tima. Dok su vam bili povredjeni Ntilikina, Vanja (i ne znam ko jos) vi ste mislili da ce oni samo da dodju, daju svoj doprinos a da ovi sto su igrali do tad, da ce da nastave da igraju isto. Ne ide to tako, pogotovo sa afroamerikancima... Njih zulja kad osete da ne mogu da odrze svoje statse za naredne ugovore, igraju nestrpljivije itd. Da ste igrali sa skracenom rotacijom celu sezonu, desilo bi vam se da u par utakmica zbog povreda ne mozete da se skrpite, da vas u par utakmica stigne nekakav umor, i da glupo izgubite tih 5,6 tekmi zbog toga. Ali zato bi tokom cele sezone tim znao sta raid na terenu, stvorili bi se neki automatizmi medju igracima. I u NBA, i u Evropi, kvalitet americkog kosarkasa mozda i najvise zavisi od toga koliko dobija komotnost, samopouzdanje, dodeljenu odgovornost i osecaj vaznosti. Ako je jugoslovenski kosarkas naucen da igra pametnu kosarku, taktika, odbrana, pas ekstra, brzo razmisljanje itd... americki je tokom svog razvoja naucen da kvalitet generise iz samopouzdanja i bitne uloge. Bez toga oni ne pogadjaju ono sto inace pogadjaju... 5
ScepanScekicSto Posted Thursday at 11:06 PM Posted Thursday at 11:06 PM 1 hour ago, Coz29 said: Zoran Savić užasan. Majstore za 4 godine nisi doveo ni jednog igrača ispod radara. Ovo sto se dovelo mogo bi svako od nas sa foruma da ispregovara. razumem da si nervozan, ali napisati ovako nesto Aleksa Avramovic Dante Exum Matias Lesor Alen Smailagic Yam Madar Carlik Jones Tairik Jones necu reci sterling jer je poznato ime ali opet igrao u Albi ili mislis da je trebao da bude neki Babayaro da ga kupis za 5.000 i prodas za 200.000.000 1 6
drperce Posted Thursday at 11:06 PM Posted Thursday at 11:06 PM (edited) Imao sam prilike da igram Americki Fudbal u nasoj prvoj ligi i za saigrace da imam Amerikance Vecina se upravo tako i ponasa, a jedan mi je rekao neku mantru njihovu kada sam ga pitao sto oblaci nesto sto je meni delovalo krajnje kicasto a nije deo nase opreme '' Look good feel good, feel good play good'' Inace je lik poreklom nas covek (da li je Srbin, Hrvat il Bosanac jbm liga ali dobar lik) koji je rodjen i odrastao tamo Prosto su oni tako nastelovani, i prava je retkost naci nekoga kao sto je kod nas bio Djenka koji se podredi potrebama kluba... Treba ti stranac koji moze da porobi i koji veruje u sebe, ali moras da imas radilice koje ce to da pokriju Zato sam u vise navrata izjavljivao da bi Partizanu pre Zeka Ledeja trebao Lucic, prosli bi vi mnogo bolje u takvoj konstalaciji... I da, vi ste pustili Avramovica da vam ode... Ja sam iz sve snage navijao da ga Zvezda uzme tada iskreno I tu je realna greska struke posto ste pustili igraca koji vam pokriva i 1 i 2 i krpi rupe u odbrani A jebana je lozana koja igra najbolje protiv nas... Edited Thursday at 11:09 PM by drperce 2
DameTime Posted Thursday at 11:07 PM Author Posted Thursday at 11:07 PM 6 minutes ago, BattleBender said: Ja bas mislim da je vama problem bio preveliki broj igraca, pre svega stranaca. Reče navijač KKCZ, gde vama upravo šira rotacija pomaže da imate više igrača koji će da doprinesu, kada im se pronađe prava uloga. 6 minutes ago, BattleBender said: Od kad pratim evropsku kosarku, samo u par sezona sam video da tim nakrcan sa mnogo stranaca izgura lepo sezonu celu. I to je bilo u slucajevima Reala, CSKA-a ili nekih Grka, gde si uvek imao barem 3,4 domaca igraca koji su stabilni nosioci tima. To što su stranci je mislim poslednji problem KKP. 6 minutes ago, BattleBender said: Dok su vam bili povredjeni Ntilikina, Vanja (i ne znam ko jos) vi ste mislili da ce oni samo da dodju, daju svoj doprinos a da ovi sto su igrali do tad, da ce da nastave da igraju isto. Naravno da nije tako, i to ne zato što su Afroamerikanci, nego zato što kad se neko povredi, dođe do reorganizacije u timu tj. ponovne raspodele uloga. Onda se tim navikne na novu situaciju i nove uloge, pa prokinu kao što se desilo KKP i počnu da igraju sasvim lepo. E a onda se ovi povređeni vrate, pa treba ponovo istumbati sve i naći način da ih sve uklopiš. Što je mnogo teže kad su igrači međusobno sličnog kvaliteta kao u KKP, nego kad imaš trojicu top igrača i šljakere, ali svejedno je Žocimir morao naći način da to postigne. 6 minutes ago, BattleBender said: Da ste igrali sa skracenom rotacijom celu sezonu, desilo bi vam se da u par utakmica zbog povreda ne mozete da se skrpite, da vas u par utakmica stigne nekakav umor, i da glupo izgubite tih 5,6 tekmi zbog toga. Ali zato bi tokom cele sezone tim znao sta raid na terenu, stvorili bi se neki automatizmi medju igracima. Ma ne može se izgurati sezona sa kratkom rotacijom, to je jasno, makar ne da bude uspešna. Razlog što je KKP igrao bolje sa skraćenom rotacijom je bio u tome što su neki igrači (Lakić, Poku, DWash) dobili priliku da se pokažu. A malo ima i do onog da se "skupi svlačionica" kad je dupe uza zid. Ne valja kad imaš 15 igrača bez jasno definisanih uloga, ali ni kad trošiš energiju 6-7 istih igrača, potreban je balans. Da ovi igrači mogu da izdrže ritam EL, gde je još svaka utakmica do or die, oni bi igrali u NBA, ili makar ne Partizanu.
mipivi Posted Thursday at 11:18 PM Posted Thursday at 11:18 PM 12 minutes ago, DameTime said: Znači jebeš 120 superkomplikovanih ofanzivnih setova kad ne mogu da izvedu loptu iz čeonog auta. Daj nekih 5 akcija koje će da šljakaju . Jer, kao što on sam kaže, cilj je proturiti loptu kroz taj jbn obruč. :) ne volem ovo, low IQ (iakoe tacno). ne pricase nekom dae ruzan i dae glup. elem, budite pazljivii na casu. korisna je lekcia, koju dobijamo od kkp V2.0: nas odnos prema ovom sportu i ovom klubu je nezdrav. blago receno. ono sto se desava je da gomila velikih ljudi protinje koznu kuglu, kroz gvozdeni krug. neki x protnu neki vise, neki x neki drugi. ono sto mi vidimo je kako milos napada murata. svake nedjelje. a pocesto i 2x u u nedjelji. ne desava se to. protinju crnci loptu kroz obruc. p.s. basket nam je qrac, a dejmov zelimir moze uzne samo kad ga dijamant, slukas ili bogi donesu :) 1
propolis Posted Thursday at 11:22 PM Posted Thursday at 11:22 PM Ma koji Lučić u Partizanu nema šanse. Željku trebaju igrači koji su non stop na visokom broju obrtaja,a ne veterani koji jedva odigraju 50 posto tekmi u sezoni. Meni se dopada selekcija Partizana baš zato što su svi u naponu snage i što su jedna od najmlađih ekipa u El. Međutim to je i jedna vrsta hendikepa jer nemaju iskustvo igranja EL. Smatram da je izuzetno teško napraviti uspeh u prvoj sezoni sa ekipom gde si promenio kompletan roster. Neki ciklus bi trebao biti bar 3,4 sezone,a neki napredak da se vidi posle druge. Bilo koji drugi trener da dodje u Partizan teško da bi mogao da navuče toliko novca i navijača, a pogotovo da navijači imaju strpljenja toliko da se sačeka rezultat. 5
Papanikolesku Posted Thursday at 11:24 PM Posted Thursday at 11:24 PM Nizak košarkaški IQ doslovno svih igrača počev od Karlika Jonesa pa teraj na dalje. Sve to lepo izgleda kad je on u elementu, teško ga je čuvati na ulazu, midrange mu je korektan, trojka loša, ali ne toliko da ga provociraš, ima i solidan pregled igre. I tu se završava sve što on donosi ekipi. Defanzivno je toliko bezobrazan da mi diže pritisak na 300 automatski. Već 100ti put pišem kako tip NEĆE da pravi faul u mismeču sa visokim, a mi ni blizu bonusa, a on ni blizu problema sa faulovima. Sram te bilo liče, pa ne igra se košarka u jednom pravcu, bušiš i ovako labilnu ekipu. I što je najgore, tu nije kraj, on ne može da isprati nijednog beka, šeta se, ne daj Bože da probije blok ponekad, kao recimo Sterling Brown. Stvar htenja i želje. Pošteno govoreći, Brown mi je bolji košarkaš u globalu. Ovo ostalo ne vredi ni komentarisati, Bonga, Marinković, Ntilikina, Lundberg, Mike, sve su to radilice, koje znaju okvirno jednu do dve stvari da rade i to je to. Slabo košarke, ili bolje reći slabo pametne košarke ima u njima. Sa Tajrikom vredi raditi, iako je neartikulisan i izuzetno ograničen košarkaškim intelektom, ali ima želje, volje i energije. Želimir je pojeo još jednu sezonu. Nadam se da će preuzeti odgovornost i uraditi ono što bi bilo najbolje za klub čija je najveća ikona. Biće mi mnogo teško kad dođe taj dan, ali jebi ga, ipak više volim Partizan.
BattleBender Posted Thursday at 11:25 PM Posted Thursday at 11:25 PM 2 minutes ago, DameTime said: Reče navijač KKCZ, gde vama upravo šira rotacija pomaže da imate više igrača koji će da doprinesu, kada im se pronađe prava uloga. Kakvu to siroku rotacija ima Zvezda? Igrala prvih par tekmi sa jednim centrom, pa se on (ujedno najbooji igrac) povedio, pa onda smo tek doveli drugog. Pa se sad taj isti povredio. 4 beka na 1 i 2. I tu je Nedovic, po starom obicaju imao period sa povredom. Dobric povredjen i neupotrebljiv celu sezonu. Bolje da nije igrao nego sto je igrao do relativno skoro. Kad smo krenuli da koristimo sirinu rostera, pogotovo pod kosem, skrajnuli smo npr Davidovca i to nam se izvesno obilo o glavu. Zvezda je imala samo srecu sto je imala jako povoljan raspored u 4,5,6 kola kad je igra pocela da stuca od procitanosti. 2 minutes ago, DameTime said: To što su stranci je mislim poslednji problem KKP. To sto mislimo i pretpostavljamo je jedna stvar, to sto se kroz relevantne trendove pokazuje u stvarnosti je druga stvar. 2 minutes ago, DameTime said: Naravno da nije tako, i to ne zato što su Afroamerikanci, nego zato što kad se neko povredi, dođe do reorganizacije u timu tj. ponovne raspodele uloga. Onda se tim navikne na novu situaciju i nove uloge, pa prokinu kao što se desilo KKP i počnu da igraju sasvim lepo. Kako se Lakic, defakto i objektivno znatno nekvalitetniji kosarkas od svih stranaca uklopio na switch, uplivao u svaku reorganizaciju, a ostali nisu? Molim bez imputiranja nekakvog rasizma i slicne gluposti. Kosarkaska pozadina i razvijanje tih igraca je drugaciji. Ne zelim mnogo da se pozivam na cinjenicu da sam radio synergy 3,4 godine i gledao americke igrace na nivou NCAA-a. Nisu to likovi koji su rodjeni sami po sebi da imaju manju sposobnost takticke adaptacije od nasih igraca. Takva je kultura, takav je kosaraski razvitak. Druge stvari su kosarkaski fundamenti tamo, drugi su kod nas. Pritom na to dodaj, da nasi igraci ne zaradjuju ugovore i za hleb na osnovu statistike. Ne samo kod nas, nego i van Srbije. Ameri se gledaju kroz statistiku, i 'leba im zavisi od toga. Cak i kad nisu igraci koji su optereceni statsima. Nigel Hayes godinama nije dobio zasluzen tretman samo zato sto nije ima dobre statse, iako je igrac koji je uvek mogao da bude vrhunski igrac. I to jednostavno utice na njih, a samim time i na tim. 15 minutes ago, DameTime said: Ma ne može se izgurati sezona sa kratkom rotacijom, to je jasno, makar ne da bude uspešna. Ne pricam ja da bude kratka rotacija. Pricam da ne mozes da pravis siroku i duboku rotaciju sa strancima, pogotovo tako sto ces da ih dovedes sve odjednom ove godine. Pogotovo ako nisi Real, pa taj igrac vise nema kud, spreman je da napravi commitment i da se skroz podredi i po tipu igre timu. Neko kad dodje u Zvezdu i Partizan, nece taj po svaku cenu da menja fizionomiju svoje igre zbog Zvezde i Partizana. Nisu njemu Zvezda i Partizan end goal...
Coz29 Posted Thursday at 11:31 PM Posted Thursday at 11:31 PM (edited) 30 minutes ago, ScepanScekicSto said: razumem da si nervozan, ali napisati ovako nesto Aleksa Avramovic Dante Exum Matias Lesor Alen Smailagic Yam Madar Carlik Jones Tairik Jones necu reci sterling jer je poznato ime ali opet igrao u Albi ili mislis da je trebao da bude neki Babayaro da ga kupis za 5.000 i prodas za 200.000.000 Koji je Aleksa Avramovic zabod, jedan od retkih slobodnih domaćih koga su uopšte mogli da dovedu u tom trenutku, sigurno je igrao za dobre pare. Vise utakmica nas upropastio nego doneo dobro, posebno onda kada je najvažnije. Dante Exum nije igrac ispod radara. Za njega ne zna samo onaj ko prati kosakrku poslednjih 5 god. Vrhunski košarkaš jedan od omiljenih. Lesor je bingo. Carina teška, neverovatan napredak je ostvario za 2 godine. Ali opet nije bio nepoznat, osvojio je EC kao ponajbolji igrac takmičenja, Monako ga se odrekao da ih pita covek zasto, igrao i za Zvezdu El dosta godina pre, igrao za Makabi pre nas, i to sasvim pristojno. Madar najperspektivniji mladi izraelski košarkaš, trepeli smo ga svi ko kretena i na kraju nam ga uvalio svima a najviše sebi. Smajli sem serije protiv Reala i uništavanja Tavaresa, nam svima pojeo džigericu. Inače isto kao Avram jedan od retkih domaćih kojeg su mogli da dovedu, uz to kao i svaki domaći sigurno preplacen. Tajrik došao iz El ekipe, igrao odlicno za Efes, imao je sjajne partije posebno u duelima sa Pao protiv Lesora gde se je videlo koliko i šta može. Karlik bi bio dobar zavod, ali da igram za duplo manje para. Da ga jebes ima min milion godišnje. Serem i ja, pravim se pametniji nego što jesam. Ali za mene je zabod, kada dovedes igraca ispod radara, a ne das mu neku jebenu platu, a on odigrao iznad očekivanja. Kod nas ni jedan igrac nije ove godine odigrao iznad očekivanja, niko nema konstantno.. Ali nije ni sve do igraca. Dovedes Dejvisa kantu, i očekuješ da sta uradi? Svaki prvi centar ekipa iz Top 10 je duplo korisniji od njega. Skautiranje i praćenje igraca je ozbiljna nauka i zahteva i finansije i zanje i sve. Ali za 4 godine je moglo makar 4 igraca da se ubode. Nemoj sve promašaje da ti nabrojim od prve Zeljkove sezone, pa ce ti biti jasno o čemu govorim. Edit: https://vm.tiktok.com/ZMBy7QPMH/ Pa nemaj ti posle procente 20%.. Za dlaku je falilo da ga naduva Edited Thursday at 11:38 PM by Coz29 3
kendrick duckworth Posted Thursday at 11:34 PM Posted Thursday at 11:34 PM Polako sa sečom, imaćemo dosta vremena i jasniju sliku već za mesec i po - dva. Ovo večeras je potvrdilo utisak iz ranijih utakmica, pucamo pod pritiskom i kada kola krenu nizbrdo ništa ne može da ih zaustavi. Jebeš ekipu koja da bi pobedila mora konstantno da trpa i pogađa, a defanziva joj je kao forte, od toga 'leba nema. 35:13 serija u poslednjih 12 minuta, nema baš mnogo reči koje bi adekvatno opisale ovo. Možda najviše frustrira to što smo u posed/dva situacijama propuštali da pravimo mali faul u preočiglednim situacijama, što smo pomagali sa jebenog Edwardsa, i što je Ifče u kamenjar modu imao akciju za njegovu tricu. Balša nije nešto zgrešio niti nas direktno odveo u kanal, ali zaista ne kapiram da u win or go home utakmici tuče preko 12 minuta. Dejvis je bio jako loš ali ne bi bio prvi put da Rique rmbači. Šta je ideja, da bude neki rim protector? Pošto se nešto ne sećam da je nešto protektovao. Ifče je na granici oduzimanja simpatičnog nadimka, koliko frustrira njegov šut poslednjih mesec dana. Od utakmice sa Baskonijom, brat tuče 3/20 za 3, masa otvorenih trica koje odmah pri izbačaju vidiš da udaraju ko kamen. Ajde shooting slump, nije ni pre dolaska bio klasni šuter, ali nema apsolutno nikakav doprinos na parketu. Zbog činjenice iznad, vrlo frustrira situacija sa Nateklinom i Dušanom. Ako je prvi zaista zakačio neki virus, postavlja se pitanje da li igrač koji već godinama bude dostupan na, koliko beše, 30% utakmica, ima mesta u Partizanu kada već imamo domaćih šljakera i tih 10-14 igrača. Dušan je misterija, počelo je bizarno, postalo misteriozno, pa onda bilo lepo, pa onda iznova, ali bez ovog lepog. Zbog ove dve stvari iznad, dolazimo do toga da Carlik mora da vuče pregolemi teret, i bratu svaka čast na svemu ove sezone, nekada to iznosi majstorski, nekada rikne, ali očito je ostavljen na cedilu od svih oko njega, možda ponajviše saigrača. I na sve propuste, znakove pitanja, imamo i podatak da smo mašili veliki broj otvorenih šuteva i to su se svi igrači oprobali. Čak su i dve Bongine otvorene sa 45c bile ćorak, jedan od najpoželjnijih šuteva za nas. Od ove ekipe sam očekivao da u nekom trenutku udare plateau, pošto smo duži period zaista pržili. Nažalost, udarili su nam šamar nakon višenedeljne pauze, mislim da su očekivanja staff-a i nosioca pridruživanjem rehabilitovanih igrača bila skroz drugačija, a da nam je ceo taj proces naneo više štete nego što smo mogli da zamislimo. Ima ovde dosta odgovornosti za rasporediti, ali pre toga imamo još dve utakmice, i spletom nekih srećnih okolnosti večeras, imamo sledeću situaciju: 1. Monaco, Bayern i Barselona su u svakoj kombinaciji ispred nas. 2. Sa jednom pobedom iz naredna tri meča, isto će važiti za Efes i komšije. 3. Do 9. mesta možemo sa 2/2, ako komšije izgube sve tri i Pariz dobije samo Albu. Do 10. mesta možemo ako Pariz ili komšije ne prebace 18 pobeda ILI ako Real izgubi sve tri, uz naš bolji međusobni. Mi: Žalgiris, Real Armani: Virtus, Baskonia Barselona: Fenerbahče, Virtus Real: komšije, Pariz, Partizan Efes: Makabi, komšije, Žalgiris Pariz: PAO, Real, Alba komšije: Real, Efes, PAO 5
ScepanScekicSto Posted Thursday at 11:40 PM Posted Thursday at 11:40 PM 9 minutes ago, Coz29 said: Koji je Aleksa Avramovic zabod, jedan od retkih slobodnih domaćih koga su uopšte mogli da dovedu u tom trenutku, sigurno je igrao za dobre pare. Vise utakmica nas upropastio nego doneo dobro, posebno onda kada je najvažnije. Dante Exum nije igrac ispod radara. Za njega ne zna samo onaj ko prati kosakrku poslednjih 5 god. Vrhunski košarkaš jedan od omiljenih. Lesor je bingo. Carina teška, neverovatan napredak je ostvario za 2 godine. Ali opet nije bio nepoznat, osvojio je EC kao ponajbolji igrac takmičenja, Monako ga se odrekao da ih pita covek zasto, igrao i za Zvezdu El dosta godina pre, igrao za Makabi pre nas, i to sasvim pristojno. Madar najperspektivniji mladi izraelski košarkaš, trepeli smo ga svi ko kretena i na kraju nam ga uvalio svima a najviše sebi. Smajli sem serije protiv Reala i uništavanja Tavaresa, nam svima pojeo džigericu. Inače isto kao Avram jedan od retkih domaćih kojeg su mogli da dovedu, uz to kao i svaki domaći sigurno preplacen. Tajrik došao iz El ekipe, igrao odlicno za Efes, imao je sjajne partije posebno u duelima sa Pao protiv Lesora gde se je videlo koliko i šta može. Karlik bi bio dobar zavod, ali da igram za duplo manje para. Da ga jebes ima min milion godišnje. Serem i ja, pravim se pametniji nego što jesam. Ali za mene je zabod, kada dovedes igraca ispod radara, a ne das mu neku jebenu platu, a on odigrao iznad očekivanja. Kod nas ni jedan igrac nije ove godine odigrao iznad očekivanja, niko nema konstantno.. Ali nije ni sve do igraca. Dovedes Dejvisa kantu, i očekuješ da sta uradi? Svaki prvi centar ekipa iz Top 10 je duplo korisniji od njega. Skautiranje i praćenje igraca je ozbiljna nauka i zahteva i finansije i zanje i sve. Ali za 4 godine je moglo makar 4 igraca da se ubode. Nemoj sve promašaje da ti nabrojim od prve Zeljkove sezone, pa ce ti biti jasno o čemu govorim. Edit: https://vm.tiktok.com/ZMBy7QPMH/ Pa nemaj ti posle procente 20%.. Za dlaku je falilo da ga naduva Ok
BattleBender Posted Thursday at 11:49 PM Posted Thursday at 11:49 PM 11 minutes ago, Coz29 said: Karlik bi bio dobar zavod, ali da igram za duplo manje para. Da ga jebes ima min milion godišnje. Serem i ja, pravim se pametniji nego što jesam. Ali za mene je zabod, kada dovedes igraca ispod radara, a ne das mu neku jebenu platu, a on odigrao iznad očekivanja Ne kapiram ovu logiku. Ne moz da ocekujes Bo McCalleb price u 2025oj godini, i da ti tako neko igra za 150k doloresa godisnje. Za pocetak, igraci sa baptistickih koledza su skautovani, igraci u madagarskoj ligi su skautovani u danasnje vreme. Ni u fuci ni u kosarci nema vise dovodjenje freddy guarina ili freddy william thompsona za 200k. Zaboravi na to ispod radara... Carlik Jones je super igrac, super zabod. I Sterling je slicna prica. Problem je sto to nije iskorisceno do kraja, ostatak tima je tu problem, nije napravljen komplementaran tim... 1
kendrick duckworth Posted Thursday at 11:54 PM Posted Thursday at 11:54 PM Ako nešto ne možemo da zamerimo za ovu sezonu, do je pronalaženje igrača koje su neke bogatije i nominalno kvalitetnije ekipe preskakale ili mislile da nisu na nivou koji im je potreban. Carlik, Sterling, Bonga i Rique su na celom uzorku igrači koji su napravili na ovaj ili onaj način iskorak. Sterling je igrač sa ozbiljnom NBA karijerom ali je daleko od safe bet EL veterana ili slično. Moglo je biti tako i sa Dušanom i Majkom, ali da nije malo nerealno? 6 1
Coz29 Posted Friday at 12:09 AM Posted Friday at 12:09 AM 6 minutes ago, BattleBender said: Ne kapiram ovu logiku. Ne moz da ocekujes Bo McCalleb price u 2025oj godini, i da ti tako neko igra za 150k doloresa godisnje. Za pocetak, igraci sa baptistickih koledza su skautovani, igraci u madagarskoj ligi su skautovani u danasnje vreme. Ni u fuci ni u kosarci nema vise dovodjenje freddy guarina ili freddy william thompsona za 200k. Zaboravi na to ispod radara... Carlik Jones je super igrac, super zabod. I Sterling je slicna prica. Problem je sto to nije iskorisceno do kraja, ostatak tima je tu problem, nije napravljen komplementaran tim... Slažem se, i napisao sam skauting je ozbiljan posao, i potrebno je ozbiljno znanje, vreme i ulaganje da bi dao rezultate. Ali valjda je u tome i car, bogate jedino znanjem, radom i trudom možeš da pobedi. Koj se kurac bunimo onda svi, sta ocemo mi kada najbogatiji pokupe najbolje, nama ostanu otpaci i kao onda ide lozenje, i priče za f4 posle 3 vezane pobede i duboko razočarenje kada nas Efes otrese 30 razlike u sred Arene ispred 20k navijaca. Kako npr. Maledon ili neki Hifi ne završe kod nas jedan jebeni put, nego sakati Nilikina ili pogubljeni Duejn.. ili bilo ko drugi ko se ispostavi kao potpuni promašaj. Mada sve vise verujem da nije problem u igračima.. Željko zeli da prilagodi igrace sebi, umesto da se on prilagodi igračima.. iz aviona se videlo da Iffe ne moze da igra to što on zahteva od njega, ali se tvrdoglavo drzi nekih svojih uverenja, i onda kada utera igraca u totalni kanal, onda jbg iffe kanta nema pojma jebemu mu majku, a taj isti igrac na rešio prosle godine, rešio i real, baskoniju i još par tekmu.. posebno dobar bio u završnicama a sada ga nema nigde 1
Nemanja90 Posted Friday at 12:32 AM Posted Friday at 12:32 AM (edited) Kako su ostvrvili na Danca, a on bolje probija presing odbrane od Karlika i lakse nadrblava na poludistancu, i manje je zavistan od pomoci pri udvajanjima, mnogo je targetiran kao Panter prosle god!! Ne bi ja ostatak tima menjao mnogo, umesto Majka-Cancar, Dejvisa,Balse-Jantunen, Milutinov Nitkline+Vasingtona-Okobo +Moneke To je 1-2m skuplji tim! Edited Friday at 12:34 AM by Nemanja90
goldberg bcd Posted Friday at 12:45 AM Posted Friday at 12:45 AM Naravno da je ovogodisnji tim KKP sve osim jeftin, ali jednostavno to nije tim koji je medju boljima u EL. Zavrsice tu negde gde i pripadaju, u drustvu sa Zalgirisom, Baskonijom i ASVELom, rekao bih da tu spada i Maccabi da moze da igra na domacem terenu. Virtus je groblje veterana, a Alba je tim sa ubedljivo najmanjom ukupnom vrednoscu igraca na trzistu (bez obzira na to koliko bacaju para na porez). Ona serija od 13:4 (sto je neko prvo ili drugo mesto za polusezonu) je bila realan pokazatelj snaga otprilike kao serija Parizana od 10 uzastopnih pobeda. Recimo, imala je i KKCZ dobre intervale u sezoni, ali svi ti mecevi su dobijani na jednu loptu, u Vitoriji, u Barseloni, u Bolonji, protiv Monaca, pa onda onaj drugi mec protiv KKP koji je pokazao pravi odnos snaga. I zato sam uvek i tvrdio da je KKCZ prosto dosta bolji tim, sa ogromnim iskustvom, sa igracima koji su zajedno igrali dosta dugo iz ove ili one sezone. Slozio bih se sa forumasem koji je napisao da bi treneri Zalgirisa i Bayerna vise izvukli od Obradovica. Obradovic je isporucio "zamalo F4" kada je imao najmocniji tim, sezonu pre je ponizen od Burse, sezonu kasnije je njegov tim izgubio svaku mogucu neizvesnu zavrsnicu, ove sezone bi sve bilo gotovo i ranije da EL nije EL pa svi neozbiljno shvataju duele protiv ekipe koja ima 2:8, 3:8, 5:8, 7:10, 9:10... Cim su rezultati postali vazni KKP je glatko porazen i od Bayena i od Barce i od Efesa jer je ovim timovima to bilo biti ili ne biti.
goldberg bcd Posted Friday at 12:54 AM Posted Friday at 12:54 AM 1 hour ago, BattleBender said: Kakvu to siroku rotacija ima Zvezda? Igrala prvih par tekmi sa jednim centrom, pa se on (ujedno najbooji igrac) povedio, pa onda smo tek doveli drugog. Pa se sad taj isti povredio. 4 beka na 1 i 2. I tu je Nedovic, po starom obicaju imao period sa povredom. Dobric povredjen i neupotrebljiv celu sezonu. Bolje da nije igrao nego sto je igrao do relativno skoro. Dobric je propustio samo 7/30 meceva ove sezone, imao je 11 minuta u proseku. KKCZ je ove sezone rotirala devet (?!) igraca na 3 pozicije, krilo, krilni centar i centar. Koji jos to tim ima toliko igraca na te tri pozicije, a da niko od njih nije neki junior ili slab igrac, nego sve kvalitet i iskusnjare sa brdo meceva u EL? Cak i taj KKP je u 12 imao Lakica ili Nakica ili Koprivicu + Pokusevski koji nije nikada igrao EL. Druga je stvar sto pod Obradovicem niko od tih domacih igraca nije napredovao nego su potpuno isti kao sto su i bili na pocetku sezone. KKCZ je ulozila nikad vise novca, ako ti na 4 imas Dauma, Petruseva i Davidovca i na 5 Bolomboya, Browna i Mitrovica to kosta. KKP je na 4 i 5 imao dva skupa centra, jednog EC igraca, jednog pocetnika u EL i Koprivicu. To prosto ne moze da se poredi.
Magia Posted Friday at 02:09 AM Posted Friday at 02:09 AM 2 hours ago, kendrick duckworth said: Ima ovde dosta odgovornosti za rasporediti, ali pre toga imamo još dve utakmice, i spletom nekih srećnih okolnosti večeras, imamo sledeću situaciju: 1. Monaco, Bayern i Barselona su u svakoj kombinaciji ispred nas. 2. Sa jednom pobedom iz naredna tri meča, isto će važiti za Efes i komšije. 3. Do 9. mesta možemo sa 2/2, ako komšije izgube sve tri i Pariz dobije samo Albu. Do 10. mesta možemo ako Pariz ili komšije ne prebace 18 pobeda ILI ako Real izgubi sve tri, uz naš bolji međusobni. Mi: Žalgiris, Real Armani: Virtus, Baskonia Barselona: Fenerbahče, Virtus Real: komšije, Pariz, Partizan Efes: Makabi, komšije, Žalgiris Pariz: PAO, Real, Alba komšije: Real, Efes, PAO Najbolji su svi ovi nepismeni novinari koji pisu da mora da se navija za komsije, a nama apsolutno svejedno ko dobija u tom mecu. Niko da pogleda tabelu i razume to. 3
kendrick duckworth Posted Friday at 02:20 AM Posted Friday at 02:20 AM 6 minutes ago, Magia said: Najbolji su svi ovi nepismeni novinari koji pisu da mora da se navija za komsije, a nama apsolutno svejedno ko dobija u tom mecu. Niko da pogleda tabelu i razume to. Pobeda komšija nam otvara još neke kombinacije, ali mislim da podrazumeva trouglove i četvorouglove, a ne bih baš toliko lomio mozak.
prolup Posted Friday at 04:31 AM Posted Friday at 04:31 AM 4 hours ago, kendrick duckworth said: 1. Monaco, Bayern i Barselona su u svakoj kombinaciji ispred nas. 2. Sa jednom pobedom iz naredna tri meča, isto će važiti za Efes i komšije. 3. Do 9. mesta možemo sa 2/2, ako komšije izgube sve tri i Pariz dobije samo Albu. Do 10. mesta možemo ako Pariz ili komšije ne prebace 18 pobeda ILI ako Real izgubi sve tri, uz naš bolji međusobni. Mi: Žalgiris, Real Armani: Virtus, Baskonia Barselona: Fenerbahče, Virtus Real: komšije, Pariz, Partizan Efes: Makabi, komšije, Žalgiris Pariz: PAO, Real, Alba komšije: Real, Efes, PAO Pa ako bude ova opcija 3, Zvezda, Paris, Partizan na 18-16, onda je Zvezda 9. posto bi na mini tabeli te tri ekipe imala 3-1, ili propustam nesto? 1
Recommended Posts